Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tap3ah75 wrote: ↑29/11/2024 14:47
Moram podijeliti s vama ovo.
Oglasim ja nešto i stavim mrvicu nižu cijenu nego kod drugih.
Znači kod drugih npr 90 KM ja stavio 82 KM
Nakon par dana neko naruči to - nismo se uopšte čuli ništa ranije.
Ja spakovao i poslao.
Čovjeku došlo i evo ostavio mi dojam - nahvali me kao da sam mu rod.
Čudo neviđeno.
Ja kupio jaknu u radnji za 70 i nije mi se svidjela, a dobra je, nego nekako u njoj izgledam kao patlidžan
Stavim je na olx sa cijenom 90 KM
Sutra zove neki čiko iz Livna i pita moze li za 80 jer poskupila postarina na 11
Reko može. Promjenim cijenu i on naruci i u 14h dođe kurir po jaknu. Prekosutra dobio 80 KM i pozitivan dojam
A imam artikala koji se kisele dvije godine na olxu
Dobra stara vremena
Tako sam i ja u Bingu kupio patike za 49 KM
Neke brendirane, napucane
Nisam ih nijednom obukao napolje ... u kući sam osjetio da će me malo žuljati.
Stavio na olx za 129 KM
Otišle za 100
Vic Rattlehead wrote: ↑11/12/2024 10:46
izgleda na piku se više ne može prodati mobitel osim ako nije ajFon
Ne moze vise ni iPhone
Totalno je grohnulo trziste telefona
Ponuda iPhonea je prevelika...vise ima oglasenih iPhone modela sada nego android.
A ne voli svako iOS
kako je regulisano placanje brze pošte kod vracanje paketa (neispravan uređaj) pa dobijanje drugog novog istog uređaja preko brze pošte?
Uzeo hepek nov garancija 36x mjeseci fiskalni radnja sve uredno osim hepeka.
Odmah je radnja predložila da pošaljem hepek njima a cim preuzmu neispravan šalju ponovo drugi nadam se ispravan.
PlusSA wrote: ↑16/12/2024 12:53
kako je regulisano placanje brze pošte kod vracanje paketa (neispravan uređaj) pa dobijanje drugog novog istog uređaja preko brze pošte?
Odmah je radnja predložila da pošaljem hepek njima a cim preuzmu neispravan šalju ponovo drugi nadam se ispravan.
Ko placa ponovo poštarinu?
Ko plaća poštarinu? Onaj kako se dogovoriš s radnjom. Nema tu nikakvog regulisanja od strane OLX-a. Kad dobiješ paket, OLX više nema ništa s tim.
PlusSA wrote: ↑16/12/2024 12:53
Ko placa ponovo poštarinu?
Ko plaća poštarinu? Onaj kako se dogovoriš s radnjom. Nema tu nikakvog regulisanja od strane OLX-a. Kad dobiješ paket, OLX više nema ništa s tim.
Znam da nema nikakve veze Olx i brza pošta oni svoj dio ispoštuju.
U ovoj situaciji prvi put 11km sam platio uredno, vratio nazad 11km i opet meni stiže novi 11 ako ja placam sve to je 33KM što i nema smisla kao kupac
zato pitam jel imao neku slicnu situaciju i kako je to riješio?
Imao sam ja situaciju, ali firma/radnja je imala ugovor sa državnom poštom tako da sam prvi put platio 9KM umjesto 11KM(mada nisam dobio ni olx kredit jer nije išlo preko olx dostave, već su oni preko svog ugovora poslali) , a povrat i ponovo slanje su oni pokrili jer je bilo do njih, odnosno bilo je do njihovog dobavljača i to bi trebali naplatiti od dobavljača.
Uglavnom ja sam platio samo jedan trošak dostave, onaj prilikom narudžbe.
Mehemed wrote: ↑16/12/2024 13:28
Imao sam ja situaciju, ali firma/radnja je imala ugovor sa državnom poštom tako da sam prvi put platio 9KM umjesto 11KM(mada nisam dobio ni olx kredit jer nije išlo preko olx dostave, već su oni preko svog ugovora poslali) , a povrat i ponovo slanje su oni pokrili jer je bilo do njih, odnosno bilo je do njihovog dobavljača i to bi trebali naplatiti od dobavljača.
Uglavnom ja sam platio samo jedan trošak dostave, onaj prilikom narudžbe.
pa da ako je korektna radnja onda ispoštuju
Nažalost poklon stigao nisam provjerio pri preuzimanju hajd novo je vakum pakovanje i kad sam stigao kuci imao sam sta vidjeti.
Prvi put da mi se desi belaj.
stronghold wrote: ↑18/12/2024 10:50
Jel' se to ne može više objaviti potražnja nekog artikla ili ja ne vidim dobro ?
Ima, nego je sada malo komplikovano.
Napišeš u oglas "kupujem to i to" i onda ti ponudi kategoriju Sve ostalo>> Potražnja
Kada odabereš tu kategoriju izbaciti ti da odabereš vrstu toga što potražuješ (automobili, stanovi, kompjuteri, mobiteli, odjeća i obuća, igračke, literatura itd. itd.) tu odabereš kategoriju kojoj pripada nešto šta potražuješ, ili odabereš "Sve ostalo" ako ne spada niti u jednu od navedenih kategorija.
stronghold wrote: ↑18/12/2024 10:50
Jel' se to ne može više objaviti potražnja nekog artikla ili ja ne vidim dobro ?
Ima, nego je sada malo komplikovano.
Napišeš u oglas "kupujem to i to" i onda ti ponudi kategoriju Sve ostalo>> Potražnja
Kada odabereš tu kategoriju izbaciti ti da odabereš vrstu toga što potražuješ (automobili, stanovi, kompjuteri, mobiteli, odjeća i obuća, igračke, literatura itd. itd.) tu odabereš kategoriju kojoj pripada nešto šta potražuješ, ili odabereš "Sve ostalo" ako ne spada niti u jednu od navedenih kategorija.
Bas vise ne naplacuju 200 olx kredita za potraznju ?
A i ovi iz pošte baš se uhvatili 11 KM iako bi na neku zaokruženu cijenu artikla plus 10 KM poštarine baš ono bilo pogodno za plaćanje, ali ne hajmo mi staviti 11 KM.