Život samaca u srednjim godinama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
nekome

#1101 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nekome »

U zdravoj interakciji oboje će se promjeniti a jedno više od drugog. Vjerovatno ne radikalno da se promijeni vjera, nacija, ime itd ali sigurno značajna promjena ponašanja ali i stavova ne gine za uspjeh. Ko nije spreman na promjenu neće ni naći partnera već će godinama samo popis stavki koje partner treba "imati" tj. zadovoljiti, rasti ili će ga naći ali na kraći period. Inače su žene spremnije za promjenu, i promjena im se manje prašta dok kod muških obratno.
1Dante1

#1102 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by 1Dante1 »

Altsa wrote: 02/12/2024 17:39
broj dva wrote: 02/12/2024 15:37
Altsa wrote: 02/12/2024 15:04

Jebes takvu osobu. :roll:
Osobu koja se žestoko zaljubi i koja se usudi da izađe iz svoje komfor zone u ime ljubavi ? Na lomaču ih odmah...
Jebes osobu koja ce da promijeni ime, vjeru ili muzicki ukus pod uticajem druge osobe kolko god da je voli. Ako je ne prihvata takvu kakva je onda on nije za nju i ne zasluzuje je kao partnera. Dovidenja and prijatno.
Pretpostavljam da nisi u vezi / braku?
Optimus09

#1103 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Optimus09 »

Ima li ovdje iko normalan :lol:
Altsa

#1104 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Altsa »

1Dante1 wrote: 03/12/2024 12:44

Osobu koja se žestoko zaljubi i koja se usudi da izađe iz svoje komfor zone u ime ljubavi ? Na lomaču ih odmah...
Jebes osobu koja ce da promijeni ime, vjeru ili muzicki ukus pod uticajem druge osobe kolko god da je voli. Ako je ne prihvata takvu kakva je onda on nije za nju i ne zasluzuje je kao partnera. Dovidenja and prijatno.
Pretpostavljam da nisi u vezi / braku?
Jarane 27 godina sretnog braka gdje ja nisam nametao zeni svoje misljenje kao ni ona meni. Kompromis je jedino rjesenje ili sebi nadjes nekog jadnika/jadnicu koja nema svoje misljenje i cijeli zivot je podcinjena drugom. Nisam je tjerao da radi nesto sto ona ne zeli kao ni ona mene. Prema tome nemoj meni samo pametovati oko braka. Meni je ispod dostojanstva da nekoga tjeram da promijeni npr. vjeru ili ime jer meni to ne odgovara. Znao si i koje je vjere i koje nosi ime prije nego si se vjencao (ne mislim licno na tebe). Normalno da ima i promijena koje sluze da brak funkcionise na dobrim osnovama ali to su promijene koje nisu tako rigidne kao vjera, ime i sl. jer se ne mozes ponasati kao momak za kojim mama ide i posprema.
Last edited by Altsa on 03/12/2024 13:02, edited 1 time in total.
dr_Evil

#1105 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 03/12/2024 11:36 Muškarci žele da se njihove žene nikada ne promijene, žene žele da se njihovi muškarci obavezno promijene.

I to je razlog svih sukoba.
Pa nije bas da ne zelim, ali gravitacija i godine cine svoje. Ipak to prihvatam sa smijeskom :D
eluna

#1106 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by eluna »

nekome wrote: 03/12/2024 11:58 U zdravoj interakciji oboje će se promjeniti a jedno više od drugog. Vjerovatno ne radikalno da se promijeni vjera, nacija, ime itd ali sigurno značajna promjena ponašanja ali i stavova ne gine za uspjeh. Ko nije spreman na promjenu neće ni naći partnera već će godinama samo popis stavki koje partner treba "imati" tj. zadovoljiti, rasti ili će ga naći ali na kraći period. Inače su žene spremnije za promjenu, i promjena im se manje prašta dok kod muških obratno.
podapisujem
nepass1

#1107 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nepass1 »

Ozimician wrote: 02/12/2024 14:15 Oj ti sad jos gori, cuj da ne slusa narodnjake, pa odmah si eliminisao sebi 90% populacije iz klix poola.
Jos dodaj da ne slusaju ni ovu modernu muziku (Jala, Buba) i onda si eliminisao 98% populacije ispod 30 god.
Prevedes zenu na svoju vjeru jebemu. I moja je slusala cetinskog, joksimovica i on9g makedonca. Snimila i cd da pusta u autu kad idemo na putovanja. Ja tu muziku nmg organski. Pa je bilo jednom tvoje jednom moje a sad je queen, ac/dc, bon jovi, abba, guns n roses itd...gdje god se ide :D
I u svemu tako pomalo i nauci se zivjeti stobom.
Kaze nemoj pivu kad si samnom, izvoli predji za drugi hastal a ja cu pivu. Prestani pusiti, reko nemoj da biram znas da cu cigare izabrati :D sjedi kad pisas i tako to
Milion primjera

Sad ce napadi sa svih strana ali realno uvjek neko mora popustati. Popustam i ja za stvari koje mi nisu bitne.
daario naharis

#1108 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by daario naharis »

Ovo na temu muzike apsolutno nije bezazleno :D :D

Žena slusa AC/DC i slicno, a ja Sting, Pink Floyd...

Ona ne voli Stinga, PF isto, za nju je to depresivna muzika.

Mene nervira kako neko moze slusati upbeat muziku 24/7, znaci nemoguce je to stanje mozga.

Ipak, dobro funkcionisemo ali nije da se ne uvrijedim i da ne bi zelio da podjelim s njom neke stvari. :lol:
Altsa

#1109 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Altsa »

Ma zeni metnem na usb muziku iz '80 i nema frke. Tu i tamo provucem nesto zesce i mirna Bosna.
ZoomZoomKiwi

#1110 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ZoomZoomKiwi »

Bitno je da je libido kod oboje na nivou, i da ne jenjava. Ovo ostalo sve prođe.
dr_Evil

#1111 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by dr_Evil »

nekome wrote: 03/12/2024 11:58 U zdravoj interakciji oboje će se promjeniti a jedno više od drugog. Vjerovatno ne radikalno da se promijeni vjera, nacija, ime itd ali sigurno značajna promjena ponašanja ali i stavova ne gine za uspjeh. Ko nije spreman na promjenu neće ni naći partnera već će godinama samo popis stavki koje partner treba "imati" tj. zadovoljiti, rasti ili će ga naći ali na kraći period. Inače su žene spremnije za promjenu, i promjena im se manje prašta dok kod muških obratno.
Da, zene su spremnije za promjenu, osim u slucaju gdje si naveo vjera i nacija. Tu sam skuzio gdje god je kombinacija Bosnjak vs Hrvatica da se on okrenuo na njezinu stranu.

No dobro, samo je vazno da su sretni zajedno, koga zaboli cosak sta mi mislimo ili ne mislimo. Ljudi zive svoj zivot
Digla_da_kreci

#1112 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Digla_da_kreci »

Samo se budale ne mijenjaju.
Konfučije :|
toska

#1113 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by toska »

ZoomZoomKiwi wrote: 02/12/2024 22:28 Vole one to vjeruj, i naići će ta koja nije zauzeta, pa ćete popiti kafu i tako dalje i tako dalje.
Možda za 5,6 godina :roll:

Citacemo mi jos o ljubavnim patnjama našeg kolege :D
banjaluka078

#1114 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by banjaluka078 »

ZoomZoomKiwi wrote: 03/12/2024 14:27 Bitno je da je libido kod oboje na nivou, i da ne jenjava. Ovo ostalo sve prođe.
Ljudi nisu ni svjesni koliko je ovo istina i važno. Inače bliskost i intima, ne nužno sam seksualni odnos, ali sam svjedok brakova mojih vršnjaka koji godinama spavaju u odvojenihm spavaćim sobama i nisu isto toliko dugo imali odnose, što im narušava povezanost kao partnera.
Zašto su još zajedno: djeca i nekretnina i nećemo se valjda "pod stare dane razvoditi?" i to zato što nema seksa, nikakav "važan" razlog tipa prevara, nasilje...
mali_balon

#1115 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by mali_balon »

Kod mene zena slusa ilahije reko haj da ja jednu svoju pustim......poslje te jedne moje ide komplet kur'an original cd za hadza...nebil istjerala sejtana iz mene
Digla_da_kreci

#1116 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Digla_da_kreci »

mali_balon wrote: 03/12/2024 18:29 Kod mene zena slusa ilahije reko haj da ja jednu svoju pustim......poslje te jedne moje ide komplet kur'an original cd za hadza...nebil istjerala sejtana iz mene
Exodus, k'o da gledam :lol:
ZoomZoomKiwi

#1117 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ZoomZoomKiwi »

banjaluka078 wrote: 03/12/2024 17:55
ZoomZoomKiwi wrote: 03/12/2024 14:27 Bitno je da je libido kod oboje na nivou, i da ne jenjava. Ovo ostalo sve prođe.
Ljudi nisu ni svjesni koliko je ovo istina i važno. Inače bliskost i intima, ne nužno sam seksualni odnos, ali sam svjedok brakova mojih vršnjaka koji godinama spavaju u odvojenihm spavaćim sobama i nisu isto toliko dugo imali odnose, što im narušava povezanost kao partnera.
Zašto su još zajedno: djeca i nekretnina i nećemo se valjda "pod stare dane razvoditi?" i to zato što nema seksa, nikakav "važan" razlog tipa prevara, nasilje...
Mnogo se podcjenjuje i strast i sve što ide uz nju, pa i sam seks. A realno je jedini i prijeki lijek za depresiju, kao i tišinu u nekom odnosu.

mali_balon wrote: 03/12/2024 18:29 Kod mene zena slusa ilahije reko haj da ja jednu svoju pustim......poslje te jedne moje ide komplet kur'an original cd za hadza...nebil istjerala sejtana iz mene
Hahahhhaha koji si ti kralj :lol:
Ateista

#1118 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

Altsa wrote: 02/12/2024 15:04

Jebes takvu osobu. :roll:
:thumbup:
Sa ovim se u potpunosti slazem.
eluna

#1119 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by eluna »

bitna je bliskost i emotivna povezanost ....to kad štima štima i libido i nema potrebe za vijagrama, gelovima i sličnim ......
mali_balon

#1120 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by mali_balon »

Sto nekog mijenjati....tj prilagodjavati sebi....izadjes vidis da se ne poklapate i gotovo razlaz...ili ako ste spremni tolerisati neke gluposti patnera onda to prihvatitie jer poslje hebanja nema kajanja doci ce do problema kad tad bez obzira kolike su te gluposti nevazne u tom momentu......
Najbitnije je ako se nadjete u sexu onda vam nista nece smetati ni intelekt ni muzika .....nista ....i bit cete sretni dok klimaksa
Ateista

#1121 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

ZoomZoomKiwi wrote: 03/12/2024 19:46
Mnogo se podcjenjuje i strast i sve što ide uz nju, pa i sam seks. A realno je jedini i prijeki lijek za depresiju, kao i tišinu u nekom odnosu.

Slazem se da je to jako bitno, to je na neki nacin osnova svake veze, to je nesto sto mi se podrazumijeva.
Opet, meni to ne moze biti dovoljno samo po sebi, sto bi rekli potreban uslov ali ne i dovoljan, jer pored sexa i intime ima jako puno stvari koje se rade sa partnerom i u kojima treba biti kompatibilan.
Zbog toga sam pomenuo strucnu spremu, u stvari preciznije bi bilo da trebamo biti slican intelektualni nivo sto cesto znaci i slican nivo obrazovanja, ali ne mora uvijek.
Slicno je i sa muzikom, ona moze donekle biti pokazatelj necijeg intelekta.
mali_balon

#1122 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by mali_balon »

Ateista wrote: 04/12/2024 07:49

Slazem se da je to jako bitno, to je na neki nacin osnova svake veze, to je nesto sto mi se podrazumijeva.
Opet, meni to ne moze biti dovoljno samo po sebi, sto bi rekli potreban uslov ali ne i dovoljan, jer pored sexa i intime ima jako puno stvari koje se rade sa partnerom i u kojima treba biti kompatibilan.
Zbog toga sam pomenuo strucnu spremu, u stvari preciznije bi bilo da trebamo biti slican intelektualni nivo sto cesto znaci i slican nivo obrazovanja, ali ne mora uvijek.
Sta ti slusas koji muziku
Ateista

#1123 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

mali_balon wrote: 04/12/2024 07:54

Pink floyd. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1124 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by plain vanilla »

daario naharis wrote: 03/12/2024 13:44 Ovo na temu muzike apsolutno nije bezazleno :D :D

Žena slusa AC/DC i slicno, a ja Sting, Pink Floyd...

Ona ne voli Stinga, PF isto, za nju je to depresivna muzika.

Mene nervira kako neko moze slusati upbeat muziku 24/7, znaci nemoguce je to stanje mozga.

Ipak, dobro funkcionisemo ali nije da se ne uvrijedim i da ne bi zelio da podjelim s njom neke stvari. :lol:
potpuno se slazem s tvojom zenom, Sting jeste depresivan, bolje AC/DC :D
mali_balon

#1125 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by mali_balon »

Ateista wrote: 04/12/2024 07:57
mali_balon wrote: 04/12/2024 07:54

Pink floyd. :D
Eto ti si propali hasisar tj klosar.....
Post Reply