Život samaca u srednjim godinama
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
nekome
#1101 Re: Život samaca u srednjim godinama
U zdravoj interakciji oboje će se promjeniti a jedno više od drugog. Vjerovatno ne radikalno da se promijeni vjera, nacija, ime itd ali sigurno značajna promjena ponašanja ali i stavova ne gine za uspjeh. Ko nije spreman na promjenu neće ni naći partnera već će godinama samo popis stavki koje partner treba "imati" tj. zadovoljiti, rasti ili će ga naći ali na kraći period. Inače su žene spremnije za promjenu, i promjena im se manje prašta dok kod muških obratno.
-
1Dante1
#1102 Re: Život samaca u srednjim godinama
- Optimus09
#1103 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ima li ovdje iko normalan 
- Altsa
#1104 Re: Život samaca u srednjim godinama
Jarane 27 godina sretnog braka gdje ja nisam nametao zeni svoje misljenje kao ni ona meni. Kompromis je jedino rjesenje ili sebi nadjes nekog jadnika/jadnicu koja nema svoje misljenje i cijeli zivot je podcinjena drugom. Nisam je tjerao da radi nesto sto ona ne zeli kao ni ona mene. Prema tome nemoj meni samo pametovati oko braka. Meni je ispod dostojanstva da nekoga tjeram da promijeni npr. vjeru ili ime jer meni to ne odgovara. Znao si i koje je vjere i koje nosi ime prije nego si se vjencao (ne mislim licno na tebe). Normalno da ima i promijena koje sluze da brak funkcionise na dobrim osnovama ali to su promijene koje nisu tako rigidne kao vjera, ime i sl. jer se ne mozes ponasati kao momak za kojim mama ide i posprema.1Dante1 wrote: ↑03/12/2024 12:44Pretpostavljam da nisi u vezi / braku?
Last edited by Altsa on 03/12/2024 13:02, edited 1 time in total.
- dr_Evil
- eluna
#1106 Re: Život samaca u srednjim godinama
podapisujemnekome wrote: ↑03/12/2024 11:58 U zdravoj interakciji oboje će se promjeniti a jedno više od drugog. Vjerovatno ne radikalno da se promijeni vjera, nacija, ime itd ali sigurno značajna promjena ponašanja ali i stavova ne gine za uspjeh. Ko nije spreman na promjenu neće ni naći partnera već će godinama samo popis stavki koje partner treba "imati" tj. zadovoljiti, rasti ili će ga naći ali na kraći period. Inače su žene spremnije za promjenu, i promjena im se manje prašta dok kod muških obratno.
- nepass1
#1107 Re: Život samaca u srednjim godinama
Prevedes zenu na svoju vjeru jebemu. I moja je slusala cetinskog, joksimovica i on9g makedonca. Snimila i cd da pusta u autu kad idemo na putovanja. Ja tu muziku nmg organski. Pa je bilo jednom tvoje jednom moje a sad je queen, ac/dc, bon jovi, abba, guns n roses itd...gdje god se ide
I u svemu tako pomalo i nauci se zivjeti stobom.
Kaze nemoj pivu kad si samnom, izvoli predji za drugi hastal a ja cu pivu. Prestani pusiti, reko nemoj da biram znas da cu cigare izabrati
Milion primjera
Sad ce napadi sa svih strana ali realno uvjek neko mora popustati. Popustam i ja za stvari koje mi nisu bitne.
-
daario naharis
#1108 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ovo na temu muzike apsolutno nije bezazleno
Žena slusa AC/DC i slicno, a ja Sting, Pink Floyd...
Ona ne voli Stinga, PF isto, za nju je to depresivna muzika.
Mene nervira kako neko moze slusati upbeat muziku 24/7, znaci nemoguce je to stanje mozga.
Ipak, dobro funkcionisemo ali nije da se ne uvrijedim i da ne bi zelio da podjelim s njom neke stvari.
Mene nervira kako neko moze slusati upbeat muziku 24/7, znaci nemoguce je to stanje mozga.
Ipak, dobro funkcionisemo ali nije da se ne uvrijedim i da ne bi zelio da podjelim s njom neke stvari.
- Altsa
#1109 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ma zeni metnem na usb muziku iz '80 i nema frke. Tu i tamo provucem nesto zesce i mirna Bosna.
- ZoomZoomKiwi
#1110 Re: Život samaca u srednjim godinama
Bitno je da je libido kod oboje na nivou, i da ne jenjava. Ovo ostalo sve prođe.
- dr_Evil
#1111 Re: Život samaca u srednjim godinama
Da, zene su spremnije za promjenu, osim u slucaju gdje si naveo vjera i nacija. Tu sam skuzio gdje god je kombinacija Bosnjak vs Hrvatica da se on okrenuo na njezinu stranu.nekome wrote: ↑03/12/2024 11:58 U zdravoj interakciji oboje će se promjeniti a jedno više od drugog. Vjerovatno ne radikalno da se promijeni vjera, nacija, ime itd ali sigurno značajna promjena ponašanja ali i stavova ne gine za uspjeh. Ko nije spreman na promjenu neće ni naći partnera već će godinama samo popis stavki koje partner treba "imati" tj. zadovoljiti, rasti ili će ga naći ali na kraći period. Inače su žene spremnije za promjenu, i promjena im se manje prašta dok kod muških obratno.
No dobro, samo je vazno da su sretni zajedno, koga zaboli cosak sta mi mislimo ili ne mislimo. Ljudi zive svoj zivot
- Digla_da_kreci
#1112 Re: Život samaca u srednjim godinama
Samo se budale ne mijenjaju.
Konfučije
Konfučije
-
toska
#1113 Re: Život samaca u srednjim godinama
Možda za 5,6 godinaZoomZoomKiwi wrote: ↑02/12/2024 22:28 Vole one to vjeruj, i naići će ta koja nije zauzeta, pa ćete popiti kafu i tako dalje i tako dalje.
Citacemo mi jos o ljubavnim patnjama našeg kolege
- banjaluka078
#1114 Re: Život samaca u srednjim godinama
Ljudi nisu ni svjesni koliko je ovo istina i važno. Inače bliskost i intima, ne nužno sam seksualni odnos, ali sam svjedok brakova mojih vršnjaka koji godinama spavaju u odvojenihm spavaćim sobama i nisu isto toliko dugo imali odnose, što im narušava povezanost kao partnera.ZoomZoomKiwi wrote: ↑03/12/2024 14:27 Bitno je da je libido kod oboje na nivou, i da ne jenjava. Ovo ostalo sve prođe.
Zašto su još zajedno: djeca i nekretnina i nećemo se valjda "pod stare dane razvoditi?" i to zato što nema seksa, nikakav "važan" razlog tipa prevara, nasilje...
-
mali_balon
#1115 Re: Život samaca u srednjim godinama
Kod mene zena slusa ilahije reko haj da ja jednu svoju pustim......poslje te jedne moje ide komplet kur'an original cd za hadza...nebil istjerala sejtana iz mene
- Digla_da_kreci
#1116 Re: Život samaca u srednjim godinama
Exodus, k'o da gledammali_balon wrote: ↑03/12/2024 18:29 Kod mene zena slusa ilahije reko haj da ja jednu svoju pustim......poslje te jedne moje ide komplet kur'an original cd za hadza...nebil istjerala sejtana iz mene
- ZoomZoomKiwi
#1117 Re: Život samaca u srednjim godinama
Mnogo se podcjenjuje i strast i sve što ide uz nju, pa i sam seks. A realno je jedini i prijeki lijek za depresiju, kao i tišinu u nekom odnosu.banjaluka078 wrote: ↑03/12/2024 17:55Ljudi nisu ni svjesni koliko je ovo istina i važno. Inače bliskost i intima, ne nužno sam seksualni odnos, ali sam svjedok brakova mojih vršnjaka koji godinama spavaju u odvojenihm spavaćim sobama i nisu isto toliko dugo imali odnose, što im narušava povezanost kao partnera.ZoomZoomKiwi wrote: ↑03/12/2024 14:27 Bitno je da je libido kod oboje na nivou, i da ne jenjava. Ovo ostalo sve prođe.
Zašto su još zajedno: djeca i nekretnina i nećemo se valjda "pod stare dane razvoditi?" i to zato što nema seksa, nikakav "važan" razlog tipa prevara, nasilje...
Hahahhhaha koji si ti kraljmali_balon wrote: ↑03/12/2024 18:29 Kod mene zena slusa ilahije reko haj da ja jednu svoju pustim......poslje te jedne moje ide komplet kur'an original cd za hadza...nebil istjerala sejtana iz mene
- Ateista
#1118 Re: Život samaca u srednjim godinama
- eluna
#1119 Re: Život samaca u srednjim godinama
bitna je bliskost i emotivna povezanost ....to kad štima štima i libido i nema potrebe za vijagrama, gelovima i sličnim ......banjaluka078 wrote: ↑03/12/2024 17:55Ljudi nisu ni svjesni koliko je ovo istina i važno. Inače bliskost i intima, ne nužno sam seksualni odnos, ali sam svjedok brakova mojih vršnjaka koji godinama spavaju u odvojenihm spavaćim sobama i nisu isto toliko dugo imali odnose, što im narušava povezanost kao partnera.ZoomZoomKiwi wrote: ↑03/12/2024 14:27 Bitno je da je libido kod oboje na nivou, i da ne jenjava. Ovo ostalo sve prođe.
-
mali_balon
#1120 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sto nekog mijenjati....tj prilagodjavati sebi....izadjes vidis da se ne poklapate i gotovo razlaz...ili ako ste spremni tolerisati neke gluposti patnera onda to prihvatitie jer poslje hebanja nema kajanja doci ce do problema kad tad bez obzira kolike su te gluposti nevazne u tom momentu......
Najbitnije je ako se nadjete u sexu onda vam nista nece smetati ni intelekt ni muzika .....nista ....i bit cete sretni dok klimaksa
Najbitnije je ako se nadjete u sexu onda vam nista nece smetati ni intelekt ni muzika .....nista ....i bit cete sretni dok klimaksa
- Ateista
#1121 Re: Život samaca u srednjim godinama
Slazem se da je to jako bitno, to je na neki nacin osnova svake veze, to je nesto sto mi se podrazumijeva.ZoomZoomKiwi wrote: ↑03/12/2024 19:46Mnogo se podcjenjuje i strast i sve što ide uz nju, pa i sam seks. A realno je jedini i prijeki lijek za depresiju, kao i tišinu u nekom odnosu.banjaluka078 wrote: ↑03/12/2024 17:55Ljudi nisu ni svjesni koliko je ovo istina i važno. Inače bliskost i intima, ne nužno sam seksualni odnos, ali sam svjedok brakova mojih vršnjaka koji godinama spavaju u odvojenihm spavaćim sobama i nisu isto toliko dugo imali odnose, što im narušava povezanost kao partnera.ZoomZoomKiwi wrote: ↑03/12/2024 14:27 Bitno je da je libido kod oboje na nivou, i da ne jenjava. Ovo ostalo sve prođe.
Hahahhhaha koji si ti kraljmali_balon wrote: ↑03/12/2024 18:29 Kod mene zena slusa ilahije reko haj da ja jednu svoju pustim......poslje te jedne moje ide komplet kur'an original cd za hadza...nebil istjerala sejtana iz mene![]()
Opet, meni to ne moze biti dovoljno samo po sebi, sto bi rekli potreban uslov ali ne i dovoljan, jer pored sexa i intime ima jako puno stvari koje se rade sa partnerom i u kojima treba biti kompatibilan.
Zbog toga sam pomenuo strucnu spremu, u stvari preciznije bi bilo da trebamo biti slican intelektualni nivo sto cesto znaci i slican nivo obrazovanja, ali ne mora uvijek.
Slicno je i sa muzikom, ona moze donekle biti pokazatelj necijeg intelekta.
-
mali_balon
#1122 Re: Život samaca u srednjim godinama
Sta ti slusas koji muzikuAteista wrote: ↑04/12/2024 07:49Slazem se da je to jako bitno, to je na neki nacin osnova svake veze, to je nesto sto mi se podrazumijeva.ZoomZoomKiwi wrote: ↑03/12/2024 19:46Mnogo se podcjenjuje i strast i sve što ide uz nju, pa i sam seks. A realno je jedini i prijeki lijek za depresiju, kao i tišinu u nekom odnosu.banjaluka078 wrote: ↑03/12/2024 17:55
Ljudi nisu ni svjesni koliko je ovo istina i važno. Inače bliskost i intima, ne nužno sam seksualni odnos, ali sam svjedok brakova mojih vršnjaka koji godinama spavaju u odvojenihm spavaćim sobama i nisu isto toliko dugo imali odnose, što im narušava povezanost kao partnera.
Hahahhhaha koji si ti kraljmali_balon wrote: ↑03/12/2024 18:29 Kod mene zena slusa ilahije reko haj da ja jednu svoju pustim......poslje te jedne moje ide komplet kur'an original cd za hadza...nebil istjerala sejtana iz mene![]()
Opet, meni to ne moze biti dovoljno samo po sebi, sto bi rekli potreban uslov ali ne i dovoljan, jer pored sexa i intime ima jako puno stvari koje se rade sa partnerom i u kojima treba biti kompatibilan.
Zbog toga sam pomenuo strucnu spremu, u stvari preciznije bi bilo da trebamo biti slican intelektualni nivo sto cesto znaci i slican nivo obrazovanja, ali ne mora uvijek.
- Ateista
#1123 Re: Život samaca u srednjim godinama
Pink floyd.mali_balon wrote: ↑04/12/2024 07:54Sta ti slusas koji muzikuAteista wrote: ↑04/12/2024 07:49Slazem se da je to jako bitno, to je na neki nacin osnova svake veze, to je nesto sto mi se podrazumijeva.ZoomZoomKiwi wrote: ↑03/12/2024 19:46
Mnogo se podcjenjuje i strast i sve što ide uz nju, pa i sam seks. A realno je jedini i prijeki lijek za depresiju, kao i tišinu u nekom odnosu.
Hahahhhaha koji si ti kralj![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1124 Re: Život samaca u srednjim godinama
potpuno se slazem s tvojom zenom, Sting jeste depresivan, bolje AC/DCdaario naharis wrote: ↑03/12/2024 13:44 Ovo na temu muzike apsolutno nije bezazleno![]()
![]()
Ipak, dobro funkcionisemo ali nije da se ne uvrijedim i da ne bi zelio da podjelim s njom neke stvari.![]()
-
mali_balon
#1125 Re: Život samaca u srednjim godinama
Eto ti si propali hasisar tj klosar.....Ateista wrote: ↑04/12/2024 07:57Pink floyd.mali_balon wrote: ↑04/12/2024 07:54Sta ti slusas koji muzikuAteista wrote: ↑04/12/2024 07:49
Slazem se da je to jako bitno, to je na neki nacin osnova svake veze, to je nesto sto mi se podrazumijeva.
Slicno je i sa muzikom, ona moze donekle biti pokazatelj necijeg intelekta.![]()