To je pravo pitanje.okanomalo wrote: ↑29/11/2024 22:25ako je uspjesan u onome za sta je skolovan zasto ne radi u struci koja je trazena i dobro placena? sta on radi u politici?muha_sa wrote: ↑29/11/2024 20:01 Svaka čast![]()
https://avaz.ba/vijesti/bih/942528/ko-j ... onacelnika
Predrag Puharić (SDP) obnašat će poziciju gradonačelnika Sarajeva do izbora novog Gradskog vijeća, koje će onda ponovo birati nekog na ovu poziciju.
Predrag Puharić nije neko ko je poznat u svijetu politike, ali je u svoj struci veoma poznat.
On je ugledni stručnjak u oblasti sajber sigurnosti i digitalne transformacije, s više od 20 godina iskustva u obrazovanju, istraživanju i implementaciji najsavremenijih rješenja za sigurnost u digitalnom prostoru. Diplomirao je na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.
Usavršavao se kao Chevening Caber Security Fellow na Cranfield Universitetu u Velikoj Britaniji i kao CRDF International Cybersecurity Fellow na Purdue Universityju u SAD-u. Također je i dobitnik IVLP stipendije State Departmenta.
Trenutno obnaša funkciju direktora Centra za izvrsnost u cyber sigurnosti (CSEC) u Bosni i Hercegovini. U svom dosadašnjem političkom djelovanju, Puharić je dugogodišnji član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u kojem je jedno vrijeme obnašao dužnost sekretara Kantonalnog odbora SDP Sarajevo.
Gradonačelnica Sarajeva
-
Hakiz
#9176 Re: Gradonačelnica Sarajeva
- dječak sa šibicama
#9177 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Mozda hoce da popravi drzavu ili bar grad Sarajevo

-
HelaS
#9178 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Tako je Hakize, gradonačelnika trebamo birati između kandidata sa Biroa. Tamo sjede kandidati slabo traženih strukaHakiz wrote: ↑29/11/2024 22:36To je pravo pitanje.okanomalo wrote: ↑29/11/2024 22:25ako je uspjesan u onome za sta je skolovan zasto ne radi u struci koja je trazena i dobro placena? sta on radi u politici?muha_sa wrote: ↑29/11/2024 20:01 Svaka čast![]()
Predrag Puharić (SDP) obnašat će poziciju gradonačelnika Sarajeva do izbora novog Gradskog vijeća, koje će onda ponovo birati nekog na ovu poziciju.
Predrag Puharić nije neko ko je poznat u svijetu politike, ali je u svoj struci veoma poznat.
On je ugledni stručnjak u oblasti sajber sigurnosti i digitalne transformacije, s više od 20 godina iskustva u obrazovanju, istraživanju i implementaciji najsavremenijih rješenja za sigurnost u digitalnom prostoru. Diplomirao je na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.
Usavršavao se kao Chevening Caber Security Fellow na Cranfield Universitetu u Velikoj Britaniji i kao CRDF International Cybersecurity Fellow na Purdue Universityju u SAD-u. Također je i dobitnik IVLP stipendije State Departmenta.
Trenutno obnaša funkciju direktora Centra za izvrsnost u cyber sigurnosti (CSEC) u Bosni i Hercegovini. U svom dosadašnjem političkom djelovanju, Puharić je dugogodišnji član Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u kojem je jedno vrijeme obnašao dužnost sekretara Kantonalnog odbora SDP Sarajevo.
Najbolje donijeti novi član Izbornog zakona, da izvršnu vlast čine osobe isključivo političkih nauka. Ne pravnici, to su stručnjaci, ne ekonomisti, i oni su, a nedajbože elektroinženjeri, mašinski, ljekari i sl. Samo političke nauke
-
Hakiz
#9179 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Što si se ti našao prozvan?HelaS wrote: ↑29/11/2024 22:42Tako je Hakize, gradonačelnika trebamo birati između kandidata sa Biroa. Tamo sjede kandidati slabo traženih struka
Najbolje donijeti novi član Izbornog zakona, da izvršnu vlast čine osobe isključivo političkih nauka. Ne pravnici, to su stručnjaci, ne ekonomisti, i oni su, a nedajbože elektroinženjeri, mašinski, ljekari i sl. Samo političke nauke
Niko ne osporava pravo.
Pitanje je šta stručnjaka, uspješnog u poslu, navede da se uputi u političku kaljužu.
Nemoj samo reći poriv da pomogne svojim znanjem. Na nekom tehničkom mjestu, stručnoj poziciji, možda. Ali na političkoj funkciji, drugi su to razlozi.
Dosadio mu posao? Lakša i/ili veća zarada u politici nego u struci? Šta?
-
HelaS
#9180 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kad je, danas izuzetno tražene djelatnosti, kurcosjekač mogao biti gradonačelnik, može i IT, jedan od stotina takvihHakiz wrote: ↑29/11/2024 22:50Što si se ti našao prozvan?HelaS wrote: ↑29/11/2024 22:42Tako je Hakize, gradonačelnika trebamo birati između kandidata sa Biroa. Tamo sjede kandidati slabo traženih struka
Niko ne osporava pravo.
Pitanje je šta stručnjaka, uspješnog u poslu, navede da se uputi u političku kaljužu.
Nemoj samo reći poriv da pomogne svojim znanjem. Na nekom tehničkom mjestu, stručnoj poziciji, možda. Ali na političkoj funkciji, drugi su to razlozi.
-
Hakiz
#9181 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Opet kažem, može, ali šta mu bi? Nije bio niko manje stručan da ga je lakše zamijeniti na poslu?HelaS wrote: ↑29/11/2024 22:53Kad je, danas izuzetno tražene djelatnosti, kurcosjekač mogao biti gradonačelnik, može i IT, jedan od stotina takvihHakiz wrote: ↑29/11/2024 22:50Što si se ti našao prozvan?HelaS wrote: ↑29/11/2024 22:42
Tako je Hakize, gradonačelnika trebamo birati između kandidata sa Biroa. Tamo sjede kandidati slabo traženih struka
Niko ne osporava pravo.
Fakat šta to natjera stručnjaka da prihvati političku funkciju?
-
kakabanja213
#9182 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pare. Ali bez motike.Hakiz wrote: ↑29/11/2024 22:56Opet kažem, može, ali šta mu bi? Nije bio niko manje stručan da ga je lakše zamijeniti na poslu?HelaS wrote: ↑29/11/2024 22:53Kad je, danas izuzetno tražene djelatnosti, kurcosjekač mogao biti gradonačelnik, može i IT, jedan od stotina takvihHakiz wrote: ↑29/11/2024 22:50
Što si se ti našao prozvan?
Niko ne osporava pravo.
Fakat šta to natjera stručnjaka da prihvati političku funkciju?
-
HelaS
#9183 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Isto pitanje postaviš stranačkom kolegi Bakiru, imat ćeš konkretan odgovorHakiz wrote: ↑29/11/2024 22:56Fakat šta to natjera stručnjaka da prihvati političku funkciju?SpoilerShowOpet kažem, može, ali šta mu bi? Nije bio niko manje stručan da ga je lakše zamijeniti na poslu?HelaS wrote: ↑29/11/2024 22:53Kad je, danas izuzetno tražene djelatnosti, kurcosjekač mogao biti gradonačelnik, može i IT, jedan od stotina takvihHakiz wrote: ↑29/11/2024 22:50 Što si se ti našao prozvan?
Niko ne osporava pravo.
- Tvrtko II Kotromanić
#9184 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Pogledajte malo historijat i zanimanja gradonačelnika u prošlosti
Ima i veterinara
Ima i veterinara
- Tvrtko II Kotromanić
#9185 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Majorizacija burageruChmoljo wrote: ↑29/11/2024 21:22pošto kod Peđe nema kalendara, baklava ni fasada, zasad ga hraču što nije bošnjak i što je mjesto gradonačelnika rezervisano za one anamoTvrtko II Kotromanić wrote: ↑29/11/2024 15:33 nadam se da ce Pedja ostati tj da ce ga i novi saziv potvrditi
top![]()
- MehmedPasaMoric
#9186 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Covjek nije htio da mu narkoman bude gradonacelnik pa je sam postao gradonacelnik da to sprijeci
-
Hakiz
#9187 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Bakir je bio stručnjak prije politike?
Hajde, on barem može reći da je naslijedio, nastavio, političku imperiju Izetbegović od oca. U NiP-u bi rekli da je genetički predodređen.
Ali neko ko nema politički bitne pretke, a stručnjak je, što to njemu treba?
Mislim, mogli bi se nabrojati pretpostavljeni razlozi. Recimo, imam planove da gradim, pa mi regulacioni planovi smetaju, političkim angažovanjem bih mogao tu prepreku otkloniti, ali da ne pretpostavljam, šta to stručnjaka za cyber sigurnost, doktora, inžinjera, arhitektu (
-
PeppermintSA
#9188 Re: Gradonačelnica Sarajeva
pjene li zeleni metilji?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9189 Re: Gradonačelnica Sarajeva
pravo pitanje za likove koji se stalno pitaju zar nema školovanih likova kojima na pameti nije lično bogaćenje.Hakiz wrote: ↑29/11/2024 22:36To je pravo pitanje.okanomalo wrote: ↑29/11/2024 22:25ako je uspjesan u onome za sta je skolovan zasto ne radi u struci koja je trazena i dobro placena? sta on radi u politici?muha_sa wrote: ↑29/11/2024 20:01 Svaka čast![]()
forumska vesna papas.
-
kakabanja213
#9190 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Naeavno da nema skolovanih likova kojima na pameti nije licno bogacanje u nasoj politici. Pogotovo sto iole posten lik, a koji se predstavlja kao socijaldenokrata ne bi sebi dozvolio da se nalazi u ovakvom na papiru socijademokratskom SDP. Mozda grijesim, nemam pojma ko je lik, ali sama cinjenica da je obnasao stranacke funkcije u ovakvoj stranci (lazno socijademokratskoj, toga je morao biti svjestan) za mene je golema diskvalifikacija). Mada covjek izgleda pismeno i fine je fasade.
-
Naslovnica
#9191 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ode Benjamina dođe Predrag.
-
putokaz1
#9192 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Zar nije Kia Dia
- Chmoljo
#9193 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ti shvatas da si u ovom postu nesto ustvrdio, pa onda to podebljao, pa onda ostavio mogucnost da nisi u pravu, potvrdio da nemas pojma o osnovnim cinjenicama, ali onda ipak da znas neke cinjenice.kakabanja213 wrote: ↑30/11/2024 02:03Naeavno da nema skolovanih likova kojima na pameti nije licno bogacanje u nasoj politici. Pogotovo sto iole posten lik, a koji se predstavlja kao socijaldenokrata ne bi sebi dozvolio da se nalazi u ovakvom na papiru socijademokratskom SDP. Mozda grijesim, nemam pojma ko je lik, ali sama cinjenica da je obnasao stranacke funkcije u ovakvoj stranci (lazno socijademokratskoj, toga je morao biti svjestan) za mene je golema diskvalifikacija). Mada covjek izgleda pismeno i fine je fasade.
I ko slag po torti komentarises vanjstinu u pozitivnom tonu.
Malo nije, malo jest, pa joj, pa eto.
Al bitno je prokomentarisati.
- tramvajtrojka
#9194 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Chmoljo wrote: ↑30/11/2024 09:38Ti shvatas da si u ovom postu nesto ustvrdio, pa onda to podebljao, pa onda ostavio mogucnost da nisi u pravu, potvrdio da nemas pojma o osnovnim cinjenicama, ali onda ipak da znas neke cinjenice.kakabanja213 wrote: ↑30/11/2024 02:03Naeavno da nema skolovanih likova kojima na pameti nije licno bogacanje u nasoj politici. Pogotovo sto iole posten lik, a koji se predstavlja kao socijaldenokrata ne bi sebi dozvolio da se nalazi u ovakvom na papiru socijademokratskom SDP. Mozda grijesim, nemam pojma ko je lik, ali sama cinjenica da je obnasao stranacke funkcije u ovakvoj stranci (lazno socijademokratskoj, toga je morao biti svjestan) za mene je golema diskvalifikacija). Mada covjek izgleda pismeno i fine je fasade.
![]()

Pa kacio sam ja jucer ovo lupanje samo da bi se lupilo
- Chmoljo
#9195 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Puno nekakve romantike u prici o politici.
Kao negdje ima, ili bi trebalo da ima, cijela armija ljudi koji bi trebali doci i praviti nam bolju buducnost. A mi kao budni gradjani cemo da bdijemo nad njihovim radom i trazimo dlakice u jajima.
Ja sam lisen tih nebuloza i vodim se onim da se pjta od govana ne moze praviti, pa tako ne mozemo ocekivati da iznjedrimo armiju visokomoralnih i savjesnih politicara koji su vrhunski strucnjaci. Ruku na srce, ne moze to niko, to su bajke i ozbiljne drzave imaju pocesto kretene u vlasti, a kamoli mi.
No, vracajuci se na nasu politicku scenu, prosto najveca razlika izmedju SDA sekte i opozicije njima, a tu je uglavnom SDP, jeste u glasacima. Svi koji nisu SDA i njihovi priljepci se moraju debelo potruditi da opravdaju svoje obitavanje u vlasti.
I to je dobro.
Da je Adi Kalem uradio ovo sto je Adnan Steta, SDA bi u kantonu a i sire bial mirna nekoliko ciklusa. Bukvalno je covjek spasio javni prevoz od propasti, pa onda se ne bi pricalo vise o velikim guzvama u tramvaju, kroz sitna crevca analizirala unutrasnjost i vanjstina tramvaja, niti bi se brojao svaki prag na prugi prema Hrasnici.
No, ja i pored toga ne mogu i nisam presutio da Nermin nije dobar izbor za premijera, niti da se Vojin gura u vladu. Neradna nedjelja je glupost.
Za ostale stvari se tjera botovski narativ da je ovo najgora vlada ikada, prosto jer se vrlo lako zaboravljaju aferimi onih prethodnih. Kao loseg i problematicnog djeteta kad saznas da je ooet sranje napravio, odmahnes rukom i kazes jebiga, takvo je.
Za ove ipak, kada cujes, razocarenje je jer eto, ocekivao si vise. I ok je to, no manje napravljenih sranja je ipak manje napravljenih sranja ko god da ih je uradio. Pogotovo sto se to odrazava na kvalitet nasih zivota. Da je Niksic prodao fabriku duhana na onaj nacin, visio bi sa bandere. I neka bi. No mi imamo pricu da ce taj pocinilac koji trenutno robija, pomesti izbore jer je neko gori. Hajde dobro.
Dvije stvari mogu spasiti federalnu vladu: odlazak niksica sa mjesta predsjednika sdpa. Ozbiljna medijska ofanziva ucinjenog, kao i raskrinkavanje nebuloznih stvari poput ovog regulacionog plana, price kako sda nije htjela dati koncesiju na aerodrom, da vlada ne da vogosci da se griej i slicne stvari. Prica se o nesposobnosti obnavljanja pruge dok u tuzli ljudi jos uvijek umiru jer nisu u stanju provesti javnu nabavku. Gdje je tu odgovornost? Zasto to nije medijski eksponirano? Gdje su Fikret i Sebija da odrade tender kada znaju i kada su ispravni sa respiratorima?
Ja sam lisen romantiziranja politike i politickog posla, no isto tako na pola smo puta mandata. Ne planiram nikoga slijepo podrzavati ako mislim da povjerenje nije opravdano ili da neko drugi nece biti jos gori. Semir i Fadil bogami ne ulijevaju povjerenje.
A svaki istup Bakira, Fadilovog sefa produzava zivot trojki. I to valjda nesto govori za sebe.
Kao negdje ima, ili bi trebalo da ima, cijela armija ljudi koji bi trebali doci i praviti nam bolju buducnost. A mi kao budni gradjani cemo da bdijemo nad njihovim radom i trazimo dlakice u jajima.
Ja sam lisen tih nebuloza i vodim se onim da se pjta od govana ne moze praviti, pa tako ne mozemo ocekivati da iznjedrimo armiju visokomoralnih i savjesnih politicara koji su vrhunski strucnjaci. Ruku na srce, ne moze to niko, to su bajke i ozbiljne drzave imaju pocesto kretene u vlasti, a kamoli mi.
No, vracajuci se na nasu politicku scenu, prosto najveca razlika izmedju SDA sekte i opozicije njima, a tu je uglavnom SDP, jeste u glasacima. Svi koji nisu SDA i njihovi priljepci se moraju debelo potruditi da opravdaju svoje obitavanje u vlasti.
I to je dobro.
Da je Adi Kalem uradio ovo sto je Adnan Steta, SDA bi u kantonu a i sire bial mirna nekoliko ciklusa. Bukvalno je covjek spasio javni prevoz od propasti, pa onda se ne bi pricalo vise o velikim guzvama u tramvaju, kroz sitna crevca analizirala unutrasnjost i vanjstina tramvaja, niti bi se brojao svaki prag na prugi prema Hrasnici.
No, ja i pored toga ne mogu i nisam presutio da Nermin nije dobar izbor za premijera, niti da se Vojin gura u vladu. Neradna nedjelja je glupost.
Za ostale stvari se tjera botovski narativ da je ovo najgora vlada ikada, prosto jer se vrlo lako zaboravljaju aferimi onih prethodnih. Kao loseg i problematicnog djeteta kad saznas da je ooet sranje napravio, odmahnes rukom i kazes jebiga, takvo je.
Za ove ipak, kada cujes, razocarenje je jer eto, ocekivao si vise. I ok je to, no manje napravljenih sranja je ipak manje napravljenih sranja ko god da ih je uradio. Pogotovo sto se to odrazava na kvalitet nasih zivota. Da je Niksic prodao fabriku duhana na onaj nacin, visio bi sa bandere. I neka bi. No mi imamo pricu da ce taj pocinilac koji trenutno robija, pomesti izbore jer je neko gori. Hajde dobro.
Dvije stvari mogu spasiti federalnu vladu: odlazak niksica sa mjesta predsjednika sdpa. Ozbiljna medijska ofanziva ucinjenog, kao i raskrinkavanje nebuloznih stvari poput ovog regulacionog plana, price kako sda nije htjela dati koncesiju na aerodrom, da vlada ne da vogosci da se griej i slicne stvari. Prica se o nesposobnosti obnavljanja pruge dok u tuzli ljudi jos uvijek umiru jer nisu u stanju provesti javnu nabavku. Gdje je tu odgovornost? Zasto to nije medijski eksponirano? Gdje su Fikret i Sebija da odrade tender kada znaju i kada su ispravni sa respiratorima?
Ja sam lisen romantiziranja politike i politickog posla, no isto tako na pola smo puta mandata. Ne planiram nikoga slijepo podrzavati ako mislim da povjerenje nije opravdano ili da neko drugi nece biti jos gori. Semir i Fadil bogami ne ulijevaju povjerenje.
A svaki istup Bakira, Fadilovog sefa produzava zivot trojki. I to valjda nesto govori za sebe.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#9196 Re: Gradonačelnica Sarajeva
A ako je neko neuspjesan u rralnom sektoru onda "sto ce nam u politici kad nije uapjesan u rralnom sektoru"Hakiz wrote: ↑29/11/2024 22:36To je pravo pitanje.okanomalo wrote: ↑29/11/2024 22:25ako je uspjesan u onome za sta je skolovan zasto ne radi u struci koja je trazena i dobro placena? sta on radi u politici?muha_sa wrote: ↑29/11/2024 20:01 Svaka čast![]()
A ako je samo u politici onda "sta ce nam neko nema ni dana radnog staza u realnom sektoru"
A ako je citav zivot u politici onda idu kreveljenja tipa "halid genjac".
A eto ako je iz realnog sektora i usojesan evo vidimo onda "sta ce on u politici".
Dakle, znate li sta i koga hocete?
Edit: a i oni koji su skolovani za politiku, eh takvi nikad ne mogu biti uspjesni u onome za sta su skolovani
-
Hakiz
#9197 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Čovječe.
Da si mi brat, sestra, neko, znam da si uspješan u poslu, cijenjen kao stručnjak itd, i da kažeš da hoćeš u politiku, odmah bih te pitao što ti to treba, jesi li to osjetio da gubiš korak sa strukom, godine pa opadaju sposobnosti, prestižu li te bolji, zadužio se kod kamatara pa ti treba brdo love a nije te (moralno) briga kako ćeš do nje doći, hoćeš pred kraj karijere da brzo zradiš puno više nego što možeš u struci da ti penzija bude veća, imaš planove koje ne možeš ostvariti jer ti propisi ne dozvoljavaju pa hoćeš da budeš na mjestu na kojem možeš propise izmijeniti ili zaobići, u čemu je problem?
Tako da ne dovodim u pitanje pravo stručnjaka da bude u politici, niti pravo stanaka da pokušaju stručnjake u politiku uvući, ne pitam se koji su motivi političara da se "pokrivaju" stručnjacima, pitam se koji su motivi tih stručnjaka.
Ili je ovo: Pavo sam pametan, stručan itd i "niko" za mene ne zna, dok korumpirani, lažljivi političari stalno na TV, ljudi ih vole itd. Hoću i ja. Ne znam svirati, izvoditi bijesne gliste po internetu, pa ću kroz politiku. "Dostojanstveno".
Ah, da, zaboravih: Altruistička želja da pomognu svojim znanjem. Naročito kada se nađu na političkim pozicijama koje sa njihovom stručnosti nemaju nikakve veze. I to ne da pomognu partiji, ne, nego da pomognu državi i narodu a to jedino kroz baš tu partiju u koju su ušli mogu. Suza mi krenu.
Da si mi brat, sestra, neko, znam da si uspješan u poslu, cijenjen kao stručnjak itd, i da kažeš da hoćeš u politiku, odmah bih te pitao što ti to treba, jesi li to osjetio da gubiš korak sa strukom, godine pa opadaju sposobnosti, prestižu li te bolji, zadužio se kod kamatara pa ti treba brdo love a nije te (moralno) briga kako ćeš do nje doći, hoćeš pred kraj karijere da brzo zradiš puno više nego što možeš u struci da ti penzija bude veća, imaš planove koje ne možeš ostvariti jer ti propisi ne dozvoljavaju pa hoćeš da budeš na mjestu na kojem možeš propise izmijeniti ili zaobići, u čemu je problem?
Tako da ne dovodim u pitanje pravo stručnjaka da bude u politici, niti pravo stanaka da pokušaju stručnjake u politiku uvući, ne pitam se koji su motivi političara da se "pokrivaju" stručnjacima, pitam se koji su motivi tih stručnjaka.
Ili je ovo: Pavo sam pametan, stručan itd i "niko" za mene ne zna, dok korumpirani, lažljivi političari stalno na TV, ljudi ih vole itd. Hoću i ja. Ne znam svirati, izvoditi bijesne gliste po internetu, pa ću kroz politiku. "Dostojanstveno".
Ah, da, zaboravih: Altruistička želja da pomognu svojim znanjem. Naročito kada se nađu na političkim pozicijama koje sa njihovom stručnosti nemaju nikakve veze. I to ne da pomognu partiji, ne, nego da pomognu državi i narodu a to jedino kroz baš tu partiju u koju su ušli mogu. Suza mi krenu.
-
kakabanja213
#9198 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Naravno. Znaci prvo "sto sam ustvrdio" je cinjenica. Drugo sto sam "podebljao" je takodje cinjenica. Trece sam napisao i ostavio mogucnost da nisam u pravu, naravno da postoji i ta mogucnost (za razliku od vecine na ovom forumu "koji su uvijek u pravu", izmedju ostalih si i ti u toj ekipi). Ovo cetvrto si nesto napisao ali ja to shvatam kao "papir trpi sve"Chmoljo wrote: ↑30/11/2024 09:38Ti shvatas da si u ovom postu nesto ustvrdio, pa onda to podebljao, pa onda ostavio mogucnost da nisi u pravu, potvrdio da nemas pojma o osnovnim cinjenicama, ali onda ipak da znas neke cinjenice.kakabanja213 wrote: ↑30/11/2024 02:03Naeavno da nema skolovanih likova kojima na pameti nije licno bogacanje u nasoj politici. Pogotovo sto iole posten lik, a koji se predstavlja kao socijaldenokrata ne bi sebi dozvolio da se nalazi u ovakvom na papiru socijademokratskom SDP. Mozda grijesim, nemam pojma ko je lik, ali sama cinjenica da je obnasao stranacke funkcije u ovakvoj stranci (lazno socijademokratskoj, toga je morao biti svjestan) za mene je golema diskvalifikacija). Mada covjek izgleda pismeno i fine je fasade.
![]()
A ovaj "slag na tortu" , tu si u pravu.
Bitno je prokomentarisati komentar ili u tvom slucaju dati neku ocjenu jer si eto ti neki kao "ocjenjivac"
- Chmoljo
#9199 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Kako nesto moze biti cinjenica, a da ostavljas mogucnist da nisi u pravu? Onda je valjda jasno da ne gocorimo o cinjenicama, vec o proizvoljnim tumacenjima, sto ona i jesu.kakabanja213 wrote: ↑30/11/2024 12:25Naravno. Znaci prvo "sto sam ustvrdio" je cinjenica. Drugo sto sam "podebljao" je takodje cinjenica. Trece sam napisao i ostavio mogucnost da nisam u pravu, naravno da postoji i ta mogucnost (za razliku od vecine na ovom forumu "koji su uvijek u pravu", izmedju ostalih si i ti u toj ekipi). Ovo cetvrto si nesto napisao ali ja to shvatam kao "papir trpi sve"Chmoljo wrote: ↑30/11/2024 09:38Ti shvatas da si u ovom postu nesto ustvrdio, pa onda to podebljao, pa onda ostavio mogucnost da nisi u pravu, potvrdio da nemas pojma o osnovnim cinjenicama, ali onda ipak da znas neke cinjenice.kakabanja213 wrote: ↑30/11/2024 02:03
Naeavno da nema skolovanih likova kojima na pameti nije licno bogacanje u nasoj politici. Pogotovo sto iole posten lik, a koji se predstavlja kao socijaldenokrata ne bi sebi dozvolio da se nalazi u ovakvom na papiru socijademokratskom SDP. Mozda grijesim, nemam pojma ko je lik, ali sama cinjenica da je obnasao stranacke funkcije u ovakvoj stranci (lazno socijademokratskoj, toga je morao biti svjestan) za mene je golema diskvalifikacija). Mada covjek izgleda pismeno i fine je fasade.
![]()
Bitno je prokomentarisati komentar ili u tvom slucaju dati neku ocjenu jer si eto ti neki kao "ocjenjivac"
Al sto kazes, papir trpi sve, pa i ovakva lupetanja.
-
kakabanja213
#9200 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Cinjenica je da jos nijedan nije usao u visoku politiku na ovim prostorima a da se nije obezbijedio o drzavnom trosku. Isto tako ostavljam moguvnost da je ovaj prvi koji to nece uraditi. E onda ja kazem izvinjavam se pogrijesio sam.Chmoljo wrote: ↑30/11/2024 12:51Kako nesto moze biti cinjenica, a da ostavljas mogucnist da nisi u pravu? Onda je valjda jasno da ne gocorimo o cinjenicama, vec o proizvoljnim tumacenjima, sto ona i jesu.kakabanja213 wrote: ↑30/11/2024 12:25Naravno. Znaci prvo "sto sam ustvrdio" je cinjenica. Drugo sto sam "podebljao" je takodje cinjenica. Trece sam napisao i ostavio mogucnost da nisam u pravu, naravno da postoji i ta mogucnost (za razliku od vecine na ovom forumu "koji su uvijek u pravu", izmedju ostalih si i ti u toj ekipi). Ovo cetvrto si nesto napisao ali ja to shvatam kao "papir trpi sve"Chmoljo wrote: ↑30/11/2024 09:38
Ti shvatas da si u ovom postu nesto ustvrdio, pa onda to podebljao, pa onda ostavio mogucnost da nisi u pravu, potvrdio da nemas pojma o osnovnim cinjenicama, ali onda ipak da znas neke cinjenice.
![]()
Al sto kazes, papir trpi sve, pa i ovakva lupetanja.