Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

kakavdanakneiskustvu

#25601 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

parappa wrote: 28/11/2024 13:57
kakavdanakneiskustvu wrote: 28/11/2024 07:54
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 27/11/2024 22:41 A znamo li jel djedovic uopce hoce da igra za reprezentaciju jos uvijek? 😀
hoće kako neće eno sve trči da dobije naše državljanstvo kojeg se sam odrekao
ma zaboravite na njega... da dobije nazad BiH drzavljanstvo more se odreci Njemackog. tako da...
odjebao nas je kad je se odlučio odreći našeg drzavljanstva
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#25602 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Uvijek neko bljuvanje po igracima bez da ljudi razmisle da im je egzistencija u pitanju da li bi izabrali njemacko drzavljastvo ili patriotizam. Nihad je morao uzeti tada njemacko drzavljanstvo da bi igrao u Albi jer im je bila ispunjena kvota stranaca a Alba mu je daval vise nego fine pare. Tada si se MORAO odreci BH drzavljanstva. Posto je u medjuvremeni Njemcak dozvolila dvojno drzavljanstvo Parlament je u Augustu ove godine pokrenuo inicijativu potpisivanja ugovora o dvojnom drzavljanstvu sa Njemackom. Ne znam zaista dokle je to doslo ali ce sigurno biti jer je u interesu ogromnog broja nasih gradjana koji sad vec imaju njemacko drzavljanstvo. Nihad odlicno igra u spasnkoj ligi za Unicaju i takav prije svega odbrambeni igrac bi nam dosao kao kec na desetku.
Sulejmanovic nece igrati dok je Beciragic selektor mada je Adis popustio, oprostio tako ponasanje i pozvao ga a on je odbio. Mislim da je Sulejmanovic pretjerao sa reakcijom jer ima masa igraca u reprezentacijama koji ne dobijaju minutaze jer tako misle selektori pa ne odbijaju da igraju. Inace Sulejmanovic je divan momak zaista i velika je steta sto je takva situacija medjutim svi adutu su sada u Adisovim rukama.
Sto se tice Muse njegova karijera je jaca od karijera svih ostalih igraca kad se skupe na hrpu osim Nurkica i kad nema Nurka on je jednostavno prirodni lider ekipe. On je to liderstvo sticao jos od kadeta kada nas je odveo do titule prvaka Evrope, preko svjetskog prvenstva za kadete gdje postigao 50 koseva i dana danas drzi taj rekord, preko odlaska u NBA i draftvovanja kao izuzetno mald igrac do povratka u Evropu i pravljenja haosa po spanskoj ligi. Mi nemamo takvog treceg igraca ni u mislima. Ja se slazem da dolaskom Halilovica iz postovanja kapitenska traka treba da ostane kod njega ali Musa je lider te neke nove generacije.
kakavdanakneiskustvu

#25603 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Đedović u albi ne igra od 2013. godine

Đedović je se sam odrekao našeg a uzeo njemačko državljanstvo 2015. godine

Nešto treba znati ,sitnice, pa tek onda pisati o tome

Nije morao uzeti njemačko državljanstvo kada je igrao u Baxernu nego je sam odabrao da to uradi, a da je htio mogao je zahvaliti se i naći angažman u nekom drugom euroligašu, jer je imao takav kvalitet i ne bi bio izložen pritisku oko njemačkog državljanstva.

Da ponovim, sam je odlučio odreći se našeg državljanstva i time nemati pravo igrati za nas. Kad se približio eurobasket 2015. onda je u medijima okrivljavao sve druge zbog toga što ne može igrati za nas. Šupak na kvadrat. Sda nakon toga što je uradio trebao bi savez sve uraditi da ovaj na kraju karijere ipak igra za nas. Što sam ne uradi sve da može igrati za nas? Ne pada mu na pamet.
hrasno38

#25604 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 28/11/2024 18:01 Đedović u albi ne igra od 2013. godine

Nije morao uzeti njemačko državljanstvo kada je igrao u Baxernu nego je sam odabrao da to uradi, a da je htio mogao je zahvaliti se i naći angažman u nekom drugom euroligašu, jer je imao takav kvalitet i ne bi bio izložen pritisku oko njemačkog državljanstva.

Da ponovim, sam je odlučio odreći se našeg državljanstva i time nemati pravo igrati za nas. Kad se približio eurobasket 2015. onda je u medijima okrivljavao sve druge zbog toga što ne može igrati za nas. Šupak na kvadrat. Sda nakon toga što je uradio trebao bi savez sve uraditi da ovaj na kraju karijere ipak igra za nas. Što sam ne uradi sve da može igrati za nas? Ne pada mu na pamet.
Nebitno morao ga je uzeti u Bajernu da bi ostao da igra i uzeo bi ga ti prvi i guzice bi dao za njemacko drzavljanstvo. Samo sto je to taj balkanski pogani mentalitet pljuvati po nasim sportistima pocevsi od Edina, pa onda Muse, pa Nurkica sada Djedovica itd itd. I sto je najgore seru po njima totalno neostvareni ljudi u zivotu po pitanju sporta. Covjek je ganjao svoju egzistenciju i tu se sva prica zavrsava!
kakavdanakneiskustvu

#25605 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Nije morao uzeti jer je njegov izbor bio da uzme i automatski se prije toga odrekne našeg i izgubio pravo igrati za nas. Niko ga nijen tjerao na to, sam uradio, odjebap našu reprezentaciju i kao takvog ga treba zaobilaziti dok igra košarku.

Ili mozda dati poruku ovim mlađim da i oni to urade, i izgube pravo igrati za nas.

Edin Avdić je to najbolje opisao.
Altsa

#25606 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Ja isto mislim da Djedovic nije morao uzeti njemacko drzavljanstvo. Nije bio igrac kojem je bila u pitanju karijera ako ne prihvati. Mozda je pogrijesio u ne znanju, mozda svjesno sad nije ni bitno. Potreban nam je pogotovo ako se plasiramo na EP. Medutim ja mu ne bi ganjao nikakve papire. Ako mu je stalo jos uvijek da igra za nas nek sam ganja sve potrebne papire i samo nazove savez.
kakavdanakneiskustvu

#25607 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Altsa wrote: 28/11/2024 18:32 Ja isto mislim da Djedovic nije morao uzeti njemacko drzavljanstvo. Nije bio igrac kojem je bila u pitanju karijera ako ne prihvati. Mozda je pogrijesio u ne znanju, mozda svjesno sad nije ni bitno. Potreban nam je pogotovo ako se plasiramo na EP. Medutim ja mu ne bi ganjao nikakve papire. Ako mu je stalo jos uvijek da igra za nas nek sam ganja sve potrebne papire i samo nazove savez.
Nije morao uzeti, jer ako su ga u Bayernu tjerali na to mogao je da je htio zahvaliti se i otići u bilo koji drugi euroligaški klub i nastaviti ugrati za nađu repku. nađe način da igra za našu repku,

Ali pazi vraga, on nije tako uradio nego je odrekao se naseg ,uzeo njemačko državljanstvo, znajuci da ne moze igrati za nas. Kada se približio Eurobasket 2015. i javnost saznala sta je je uradio, onda su mu svi drugi bili krivi zato što ne može nastupati za repku,ali ne i on, valjda mu neko podmetnuo da potpiše svu tu dokumentaciju.

Edin Avdić je to najbolje objasnio

I baš kako ti napisa,nek sam nađe način da igra za nasu repku jer je sam uradio sve da ne igra za nas.
hrasno38

#25608 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 28/11/2024 18:30 Nije morao uzeti jer je njegov izbor bio da uzme i automatski se prije toga odrekne našeg i izgubio pravo igrati za nas. Niko ga nijen tjerao na to, sam uradio, odjebap našu reprezentaciju i kao takvog ga treba zaobilaziti dok igra košarku.

Ili mozda dati poruku ovim mlađim da i oni to urade, i izgube pravo igrati za nas.

Morao je da bi ostao da igra jer su ispunili kvotu stranaca u Bajernu.
swanfilter

#25609 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

Đedovic je ucinio klubu uslugu na racun reprezentacije. U vezi broja stranaca u ekipi.

Zadnji intervju i govori kako nije znao sta ce uslijediti.

Koga lazes, a imas pri ruci menadzera i advokata.

Dosta je tih Preldzica, Đedovica i Biberovica.

Matkovic moze sutradan igrati za Hrv, mada je do jucer bio bh igrac. A jedan Garza nikako da skine zvijezdicu.

Ajmo se sa tim pozabaviti ...
kakavdanakneiskustvu

#25610 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

swanfilter wrote: 28/11/2024 18:46 Đedovic je ucinio klubu uslugu na racun reprezentacije. U vezi broja stranaca u ekipi.

Matkovic moze sutradan igrati za Hrv, mada je do jucer bio bh igrac. A jedan Garza nikako da skine zvijezdicu.

Tačno, baš tako, stavio je klub ispred repke i ok, ali to tako treba reći, a ne kao on kriviti sve druge kad nije mogao igrati na Eurobasket 2015., jer nije imal naše drzavljanstvo, kojeg je se sam odrekao. Ili je moron koji ne zna da ne mozes igrati za drzavu cije drzavljanstvo nemaš
kakavdanakneiskustvu

#25611 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Nije morao uzeti njemačko drzavljanstvo je rje mogao izabrati bilo koji drugi eurologaški klub, zahvaliti se Bayernu i nastaviti igrati za nas.

On je izabrao klub,repku odjebao, i sad bi kao neko trebao nalaziti način da on igra za nas??? Pa nek sam to uradi kako je sam sve uradio da ne moze igrati za nas
canvra888

#25612 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

swanfilter wrote: 28/11/2024 18:46 Matkovic moze sutradan igrati za Hrv, mada je do jucer bio bh igrac. A jedan Garza nikako da skine zvijezdicu.

Upravo tako :thumbup:

Šta jedan klikbejterski portal sa poluinformacijskim pasusima učini zarad jeftine euforije i klikova... Potegne neke priče oko igrača koji su u današnje vrijeme irelevantni i teme koje su davno apsolvirane.

Zna se šta je prioritetno sad, pokušavanje svim naporima Garzi skinuti zvjezdicu i to je to. A klikbejterski portal je i za njega rekao da je "pri kraju, da neće biti problema i da bi trebalo biti zvanično uskoro". Gdje su konkretni dokazi za to?

Bolje im je da su nešto konkretno uradili - nazvali Alihodžića pa i Bekira i uputili konkretno pitanje "dokle ste sa Garzom?";"Je li znate da su ostale reprezentacije uspjevale izganjati igrače i u manje pogodnim situacijama";"Šta nas, tj. vas koči?" To je novinarstvo, a ne ovo.

A ovo sve ostalo - Đedovići, Gordići, Biberovići, Preldžići pa i Sulejmanovići... sretno vam i hvala, hajmo se fokusirati na one koji eventualno mogu i žele biti tu.
swanfilter

#25613 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

kakavdanakneiskustvu wrote: 28/11/2024 18:50
swanfilter wrote: 28/11/2024 18:46 Đedovic je ucinio klubu uslugu na racun reprezentacije. U vezi broja stranaca u ekipi.

Tačno, baš tako, stavio je klub ispred repke i ok, ali to tako treba reći, a ne kao on kriviti sve druge kad nije mogao igrati na Eurobasket 2015., jer nije imal naše drzavljanstvo, kojeg je se sam odrekao. Ili je moron koji ne zna da ne mozes igrati za drzavu cije drzavljanstvo nemaš
Nije on moron. Upoznat je on bio sa svim cinjenicama vrlo dobro.

Zna se za zakon o dvojnom drzavljanstvu. Zna se za zakon o sportskom drzavljanstvu. I zna se za pravila FIBA po tom pitanju.

Tu se sva prica zavrsava.
kakavdanakneiskustvu

#25614 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

swanfilter wrote: 28/11/2024 19:08
kakavdanakneiskustvu wrote: 28/11/2024 18:50

Nije on moron. Upoznat je on bio sa svim cinjenicama vrlo dobro.

Zna se za zakon o dvojnom drzavljanstvu. Zna se za zakon o sportskom drzavljanstvu. I zna se za pravila FIBA po tom pitanju.

Tu se sva prica zavrsava.
:thumbup:
swanfilter

#25615 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

canvra888 wrote: 28/11/2024 18:57
swanfilter wrote: 28/11/2024 18:46 Matkovic moze sutradan igrati za Hrv, mada je do jucer bio bh igrac. A jedan Garza nikako da skine zvijezdicu.

Šta jedan klikbejterski portal sa poluinformacijskim pasusima učini zarad jeftine euforije i klikova... Potegne neke priče oko igrača koji su u današnje vrijeme irelevantni i teme koje su davno apsolvirane.

Zna se šta je prioritetno sad, pokušavanje svim naporima Garzi skinuti zvjezdicu i to je to. A klikbejterski portal je i za njega rekao da je "pri kraju, da neće biti problema i da bi trebalo biti zvanično uskoro". Gdje su konkretni dokazi za to?

Bolje im je da su nešto konkretno uradili - nazvali Alihodžića pa i Bekira i uputili konkretno pitanje "dokle ste sa Garzom?";"Je li znate da su ostale reprezentacije uspjevale izganjati igrače i u manje pogodnim situacijama";"Šta nas, tj. vas koči?" To je novinarstvo, a ne ovo.

A ovo sve ostalo - Đedovići, Gordići, Biberovići, Preldžići pa i Sulejmanovići... sretno vam i hvala, hajmo se fokusirati na one koji eventualno mogu i žele biti tu.
Meni se cini da smo Alibegovica sredili za Matkovica.

Neki dan naletim da bi nam Srbija zbog Kondica sredila Garzu. Daj boze. Mada mi je to mahalska.
canvra888

#25616 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

swanfilter wrote: 28/11/2024 19:14

Neki dan naletim da bi nam Srbija zbog Kondica sredila Garzu. Daj boze. Mada mi je to mahalska.
To mi zvuči na pravu mahalsku :D U Srbiji se inače otimaju za Kondića pored svih ostalih talenata koje imaju... Još eto i on je za U16 BiH igrao.

Alibegović za Matkovića hajd nekako i ima logike, mada je Alibegović ipak igrao za U20 repku, tako da se sigurno više izašlo u susret Hrvatima, nego nama.

Samo nek oni nama Garzu dadnu... Realno naš najpotentniji ofanzivni igrač, stvarno šteta da takvog momka nemamo na raspolaganju svako ljeto.
swanfilter

#25617 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

canvra888 wrote: 28/11/2024 19:18

To mi zvuči na pravu mahalsku :D U Srbiji se inače otimaju za Kondića pored svih ostalih talenata koje imaju... Još eto i on je za U16 BiH igrao.

Alibegović za Matkovića hajd nekako i ima logike, mada je Alibegović ipak igrao za U20 repku, tako da se sigurno više izašlo u susret Hrvatima, nego nama.

Samo nek oni nama Garzu dadnu... Realno naš najpotentniji ofanzivni igrač, stvarno šteta da takvog momka nemamo na raspolaganju svako ljeto.
Ma, i meni je nigdje veze ta prica, al pise se o tome.

Kod Garze je problem drzavljanstva prije 16. godine. Ajd, imalo bi to smisla da nemamo slucaj Armenije i odjednom hrpe crnih Armenaca.

Pa, slucajevi Preldzica i Biberovica kod Turaka. Da ne govorimo o onom Ilyasovi i njegovom nastupu za Tursku. A liku iz Uzbekistana pronevjerili sve moguce papire. I nasli nekog dedu da tvrdi kako je njegov rod.

Zbog svega navedenog nikako ne shvatam zasto Garza nije sređen do sada.

Sto se Matkovica tice, izgleda da smo se ipak vise mi usrecili sa Alibegovicem.
palermo

#25618 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote: 28/11/2024 18:22
kakavdanakneiskustvu wrote: 28/11/2024 18:01 Đedović u albi ne igra od 2013. godine

Nebitno morao ga je uzeti u Bajernu da bi ostao da igra i uzeo bi ga ti prvi i guzice bi dao za njemacko drzavljanstvo. Samo sto je to taj balkanski pogani mentalitet pljuvati po nasim sportistima pocevsi od Edina, pa onda Muse, pa Nurkica sada Djedovica itd itd. I sto je najgore seru po njima totalno neostvareni ljudi u zivotu po pitanju sporta. Covjek je ganjao svoju egzistenciju i tu se sva prica zavrsava!
Ne mozes braniti Djedovica, a jos manje uporedivayi sa Dzekom ili Musom. Covjek je imao pravo da bira, on je izabrao, ali svaki izbor sa sobom nosi posljedice. Kako pozitivne tako I negativne.
Altsa

#25619 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

hrasno38 wrote: 28/11/2024 18:41
kakavdanakneiskustvu wrote: 28/11/2024 18:30 Nije morao uzeti jer je njegov izbor bio da uzme i automatski se prije toga odrekne našeg i izgubio pravo igrati za nas. Niko ga nijen tjerao na to, sam uradio, odjebap našu reprezentaciju i kao takvog ga treba zaobilaziti dok igra košarku.

Pa mogao je promijeniti ekipu pobogu. To ti cijelo vrijeme govorimo. Nije bio nepoznat igrac pa da nije mogao pronaci drugu ekipu.
canvra888

#25620 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

swanfilter wrote: 28/11/2024 19:34
canvra888 wrote: 28/11/2024 19:18

Ma, i meni je nigdje veze ta prica, al pise se o tome.

Kod Garze je problem drzavljanstva prije 16. godine. Ajd, imalo bi to smisla da nemamo slucaj Armenije i odjednom hrpe crnih Armenaca.

Pa, slucajevi Preldzica i Biberovica kod Turaka. Da ne govorimo o onom Ilyasovi i njegovom nastupu za Tursku. A liku iz Uzbekistana pronevjerili sve moguce papire. I nasli nekog dedu da tvrdi kako je njegov rod.

Zbog svega navedenog nikako ne shvatam zasto Garza nije sređen do sada.
Pa eto i Embiid isto čini mi se, tek u 16-oj otišao u SAD, dakle nikakvo državljanstvo SAD-a prije šesnaeste. A tek da ne spominjemo koliko nema nikakvih bioloških poveznica, za razliku od Garze.
Sto se Matkovica tice, izgleda da smo se ipak vise mi usrecili sa Alibegovicem.
Ma što se produkcije i dostupnosti tiče, bez daljnjeg. Nego sam više mislio na tome kome je više ustupak učinjen.
kakavdanakneiskustvu

#25621 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

palermo wrote: 28/11/2024 19:40
hrasno38 wrote: 28/11/2024 18:22

Ne mozes braniti Djedovica, a jos manje uporedivayi sa Dzekom ili Musom. Covjek je imao pravo da bira, on je izabrao, ali svaki izbor sa sobom nosi posljedice. Kako pozitivne tako I negativne.
tacno,izabrao da se odrekne naseg drzavljanstva i samim time nastupa za nasu repku
kakavdanakneiskustvu

#25622 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Altsa wrote: 28/11/2024 19:43
hrasno38 wrote: 28/11/2024 18:41

Pa mogao je promijeniti ekipu pobogu. To ti cijelo vrijeme govorimo. Nije bio nepoznat igrac pa da nije mogao pronaci drugu ekipu.
Lug

#25623 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

shalla wrote: 26/11/2024 17:48
palermo wrote: 26/11/2024 17:24
Isner wrote: 26/11/2024 14:15 Dobar je Musa, odlican.. Ima svoje prednosti ali i svoje mane.. Za reprezentaciju BiH je suvo zlato, sto je najvaznije VOLI reprezentativni dres i nije mu problem da, ukoliko mu odobre, dođe i odigra svaku utakmicu, jal protiv Kipra jal protiv Francuske..

Ali kada bi Euroligu podjelili na Istok i Zapad i organizovali All Star utakmicu, teško da bi bio ucesnik tog spektakla, posebno na njegovoj prirodnoj poziciji...

Statisticki jeste tu pri vrhu ali po kvaliteti nije među DVIJE (sa rezervama: CETIRI) najbolje petorke Eurolige..
U svom selu pijetao ne kukurice iliti zadnji cemo priznati njegovu vrijednost. Al tako to valjda ide...
Mi smo ba najjači narod na dunjaluku, mi bismo Draženu Petroviću ili sad Jokiću ili Stephu našli 9 mahana ali ne bismo istakli pozitivne strane...
Neću da kvarim temu ali tačno nekad skontam kako i ne zaslužujemo nikakvu sreću i uspjeh u sportu kad ovako nipodaštavamo naše zlatne momke u svim sportovima...

A ovakvi kao Musa, Džeko, Tuka, Lana će nam se pojavljivati svakih 50 godina, ali će naša djeca i unuci podjednako jebavati majku tim novim Musama, Džekama i tek kad ovi završe karijere će se shvatiti o kakvim se veličinama radi...

Momak drugu godinu zaredom igra prvu petorku u ponajboljoj ekipi u Evropi, jedan je od nosioca igre, dođe za reprezentaciju uvijek i uvijek odigra svim srcem, sa 25 godina je naš najpriznatiji igrač, protivničke ekipe baziraju odbranu prema njemu ali jok, nađe se stručnjak da kaže kako su Nunn ili Punter bolji igrači od njega :roll: :roll: :roll:

Što mi evo puca kurac i nad jednim i nad drugim...

ma pusti botove i levate, tako su ga napadali i svrsavali kad nije uspio se dokazati u NBA. Za takve komentare moras mrziti zemlju u kojoj zivis ili placeni bot. Mjesecima su mu prognozirali kraj karijere ili neki slabiji klub u Evropi. Frustrirana neka raja. :D
A gle sad, prva petorka Reala i to treca godina vec.. :izet: :)
Last edited by Lug on 28/11/2024 19:57, edited 1 time in total.
swanfilter

#25624 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

Sam si je Musa priustio ismijavanje. Kakav je Doncic bio u tom Realu i prije NBA.

Musa nakon prosjeka u Cedeviti nagovjestava 6 prstenova u NBA. A, budimo iskreni, u ono igre se izblamirao kao malo ko.

I sutra ce se u NBA isto provesti. Nisi li ti skok sut u ovo godina razradio, o cemu pricati. Neka ne sanja NBA.
palermo

#25625 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

swanfilter wrote: 28/11/2024 20:03 Sam si je Musa priustio ismijavanje. Kakav je Doncic bio u tom Realu i prije NBA.

Musa nakon prosjeka u Cedeviti nagovjestava 6 prstenova u NBA. A, budimo iskreni, u ono igre se izblamirao kao malo ko.

I sutra ce se u NBA isto provesti. Nisi li ti skok sut u ovo godina razradio, o cemu pricati. Neka ne sanja NBA.
Slijedeca stanica mu je Sloboda Tuzla....
Post Reply