Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

izbjeglica_iz_besmisla

#25576 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ako jesu izabrali, super. Znaju oni bolje.

Meni izvana to ne izgleda tako jos uvijek.
canvra888

#25577 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Melbourne_Australia wrote: 26/11/2024 11:13
mirota wrote: 26/11/2024 09:47 ma lik ima problem kod suta, to se uci u pionirima, noge mu idu naprijed i cesto mu se faul svira prilikom suta..daleko da je dobar trojkas, toliko, da cudi da puca one sa 8 metara
Musa je dobar suter ali kad se namjesti ,to se zove spot up suter.Decko nema sut iz driblinga
Sve tri trice koje je Musa dao su bile iz driblinga.

Evo, ako treba:

Melbourne_Australia

#25578 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Melbourne_Australia »

Isner wrote: 26/11/2024 14:15 Dobar je Musa, odlican.. Ima svoje prednosti ali i svoje mane.. Za reprezentaciju BiH je suvo zlato, sto je najvaznije VOLI reprezentativni dres i nije mu problem da, ukoliko mu odobre, dođe i odigra svaku utakmicu, jal protiv Kipra jal protiv Francuske..

Ali kada bi Euroligu podjelili na Istok i Zapad i organizovali All Star utakmicu, teško da bi bio ucesnik tog spektakla, posebno na njegovoj prirodnoj poziciji...

Statisticki jeste tu pri vrhu ali po kvaliteti nije među DVIJE (sa rezervama: CETIRI) najbolje petorke Eurolige..
:thumbup: Ja cu sad od prve nabrojati 15 boljih igraca od njega..Ali sto ne znaci da nije dobro sto je do sad uradio .
Melbourne_Australia

#25579 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

canvra888 wrote: 26/11/2024 15:57
mirota wrote: 26/11/2024 09:47 ma lik ima problem kod suta, to se uci u pionirima, noge mu idu naprijed i cesto mu se faul svira prilikom suta..daleko da je dobar trojkas, toliko, da cudi da puca one sa 8 metara
Musa je dobar suter ali kad se namjesti ,to se zove spot up suter.Decko nema sut iz driblinga

Evo, ako treba:

Druze mislim da ti ne znas sta je dribling...Ovdje je dobio blok i namjestio se..
insaneinthebrain

#25580 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

izvrsni direktor wrote: 26/11/2024 14:48 Kakve smo kurate srece, hrvati ce pobijedit francuze
naravno da ce pobijediti, a onda i mi moramo da ih pobijedimo :-?
canvra888

#25581 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Melbourne_Australia wrote: 26/11/2024 16:29

Evo, ako treba:

Druze mislim da ti ne znas sta je dribling...Ovdje je dobio blok i namjestio se..
Druže i ja bih rekao da ti ne znaš šta je spot up shooter...

Trebao bi barem pogledati video do kraja. Treća trica sa videa, nikakav blok nije u pitanju. Nego klasična pull-up trica iz driblinga.

A uostalom, u ostale dvije trice u kojem jesu prisutni blokovi, to ničim ne anulira da su to i dalje šutevi iz driblinga. Da je Musa bio u kretnji bez lopte i da je on bio taj koji izlazi iza blokova pa primio loptu od vodiča i onda dizao (što je npr. čest zadatak Lazića), onda bismo mogli pričati o nekom spot up šutiranju i šutiranju bez driblinga.
canvra888

#25582 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

izvrsni direktor wrote: 26/11/2024 14:48 hrvati ce pobijedit francuze
Realan je to ishod. Još posebno s obzirom što se igra u Hrvatskoj. S druge strane, ni Francuzi nisu još osigurali plasman pa se nadam da će i oni ipak ući u utakmicu sa željom da odmah ovjere EB u toj utakmici. Ako ga popuše slučajno, popušili smo i mi EB onda skoro pa sigurno.
Melbourne_Australia

#25583 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

canvra888 wrote: 26/11/2024 16:45

Evo, ako treba:

Trebao bi barem pogledati video do kraja. Treća trica sa videa, nikakav blok nije u pitanju. Nego klasična pull-up trica iz driblinga.

A uostalom, u ostale dvije trice u kojem jesu prisutni blokovi, to ničim ne anulira da su to i dalje šutevi iz driblinga. Da je Musa bio u kretnji bez lopte i da je on bio taj koji izlazi iza blokova pa primio loptu od vodiča i onda dizao (što je npr. čest zadatak Lazića), onda bismo mogli pričati o nekom spot up šutiranju i šutiranju bez driblinga.

Druze ti veze nemas ..Lik mu kod prve trice pravi blok...Ili ne znas ili ne vidis,jedno je sigurno..
palermo

#25584 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

Isner wrote: 26/11/2024 14:15 Dobar je Musa, odlican.. Ima svoje prednosti ali i svoje mane.. Za reprezentaciju BiH je suvo zlato, sto je najvaznije VOLI reprezentativni dres i nije mu problem da, ukoliko mu odobre, dođe i odigra svaku utakmicu, jal protiv Kipra jal protiv Francuske..

Ali kada bi Euroligu podjelili na Istok i Zapad i organizovali All Star utakmicu, teško da bi bio ucesnik tog spektakla, posebno na njegovoj prirodnoj poziciji...

Statisticki jeste tu pri vrhu ali po kvaliteti nije među DVIJE (sa rezervama: CETIRI) najbolje petorke Eurolige..
U svom selu pijetao ne kukurice iliti zadnji cemo priznati njegovu vrijednost. Al tako to valjda ide...
Logovan

#25585 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Ma nema ovdje niko pojma

:mrgreen:
canvra888

#25586 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Melbourne_Australia wrote: 26/11/2024 17:18
canvra888 wrote: 26/11/2024 16:45

Druze ti veze nemas ..Lik mu kod prve trice pravi blok...Ili ne znas ili ne vidis,jedno je sigurno..
Pošto me tjeraš da ti crtam:

Kakav blok na ovoj ubačenoj trici iz driblinga?

Image

Nigdje nikog ni u blizini.

Dalje, što se tiče ostale dvije trice iz driblinga gdje jesu bili prisutni blokovi, da vidimo šta se smatra spot-up shootingom i šuterom:

"A spot-up shooter is a player who runs to a spot on the floor, catches the ball and shoots quickly." (https://www.star-telegram.com/sports/nb ... rylink=cpy)

Evo šta ChatGPT kaže:

Image

Dakle, da li je Musa i u jednoj od tri ubačene trice neposredno uhvatio loptu i odmah neposredno ošutao, bez driblinga? Naravno da nije, nego je svaki put bio on primarni vodič lopte, a povrh svega toga, driblao je loptu duže vrijeme prije svake potegnute trojke.

Ljudski je pogriješiti i priznati grešku jarane...
shalla

#25587 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

palermo wrote: 26/11/2024 17:24

U svom selu pijetao ne kukurice iliti zadnji cemo priznati njegovu vrijednost. Al tako to valjda ide...
Mi smo ba najjači narod na dunjaluku, mi bismo Draženu Petroviću ili sad Jokiću ili Stephu našli 9 mahana ali ne bismo istakli pozitivne strane...
Neću da kvarim temu ali tačno nekad skontam kako i ne zaslužujemo nikakvu sreću i uspjeh u sportu kad ovako nipodaštavamo naše zlatne momke u svim sportovima...

A ovakvi kao Musa, Džeko, Tuka, Lana će nam se pojavljivati svakih 50 godina, ali će naša djeca i unuci podjednako jebavati majku tim novim Musama, Džekama i tek kad ovi završe karijere će se shvatiti o kakvim se veličinama radi...

Momak drugu godinu zaredom igra prvu petorku u ponajboljoj ekipi u Evropi, jedan je od nosioca igre, dođe za reprezentaciju uvijek i uvijek odigra svim srcem, sa 25 godina je naš najpriznatiji igrač, protivničke ekipe baziraju odbranu prema njemu ali jok, nađe se stručnjak da kaže kako su Nunn ili Punter bolji igrači od njega :roll: :roll: :roll:

Što mi evo puca kurac i nad jednim i nad drugim...
El_comadante

#25588 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

Dosadni ste sa Musom. Meni je ovo više plod timske igre, nego što je bilo koji pojedinac posebno povukao.
Logovan

#25589 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Porodice Foht wrote: 26/11/2024 11:31
mega_mashcine wrote: 26/11/2024 11:27 Pozdrav svima, ima li negdje snimak utakmice da se pogleda?
Sta ce ti cijela, gledaj cetvrtu cetvrtinu, ta je najvaznija. :)

https://mega.nz/file/1YIlGLoD#k1aWVoqk_ ... wDA72gPWdk
Jebo te kako smo odigrali, kakve trice, borba, želja, nevjerovatno matere mi. Gegić pogađao kao da je Steph Curry.
Altsa

#25590 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Musa ko da vam je karindzo zenu pa ste se okomili na njega. Igrac je takav kakav je. Sreca pa ga imamo sa svim manama i vrlinama. Treba ga podrzavati i normalno kritikovati kada je to zasluzio. Ali gaziti po njemu i pljuvati ne svakako. Nema gracioznost i ljepotu igranja kao Kinđe i niko je nece nikada vise ni imati ali je igrac koji je uz Nurkica trenutno nas najbolji igrac i to treba priznati i postovati. Voli svoju zemlju i dolazi i kad ne mora zbog povreda i to treba cijeniti. Pa prema tome ohanite malo sa pljuvanjem
izbjeglica_iz_besmisla

#25591 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Rasprava je pocela zbog price da li ne sazrio kao lider. To je nesto sto kod vecine dolazi sa godinama i zreloscu.

Nema potrebe upitnike stavljati na njegov kvalitet, slazem se. Uz nurkica i mirzu, boljeg poslije rata nismo imali i to je za respekt.

PS Neno i ostali su ipak iz drugog vakta, tad je i lakse bilo postati dobar igrac nego u ovom raspalom sistemu sad.
shalla

#25592 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 27/11/2024 14:37 Rasprava je pocela zbog price da li ne sazrio kao lider. To je nesto sto kod vecine dolazi sa godinama i zreloscu.

Nema potrebe upitnike stavljati na njegov kvalitet, slazem se. Uz nurkica i mirzu, boljeg poslije rata nismo imali i to je za respekt.

PS Neno i ostali su ipak iz drugog vakta, tad je i lakse bilo postati dobar igrac nego u ovom raspalom sistemu sad.
Ma OK razumijem, ali šta znači biti lider?
Ja ću sad nabrojati 15 igrača iz 15 klubova koji su lideri u tom klubu ali koji su učinkom među slabijima...
OK evo i ja se čak mogu složiti da Musa nije lider ove reprezentacije ali da li ga to i u jednom trenutku čini manje bitnim za nas?

Nebitno, ne moramo više na ovu temu, još jednom momcima svaka čast, čekamo februar da aBd završimo posao :bih:
palermo

#25593 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

Ma meni je to smiješno......čuj, je li Musa lider ove reprezentacije, naravno da je lider, on reprezentaciju i svoje saigrače diže na viši nivo....bez njega se mi (uz dužno poštovanje svakog od drugih igrača) spuštamo dole....

Ma ovo je ista priča kao za Džeku, je li lider ili nije....mo'š misliti

Izgleda da kod nas lider znači, onaj koji galami najviše....tako nešto
Logovan

#25594 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Napisao sportsport na svojoj stranici na facebooku
Da pojasnimo. Garzi se može skinuti zvjezdica naturalizovanog, to je do KSBiH. Njemačka je sredinom 2024. godine dopustila dvojna državljanstva i to se može regulisati sa Đedovićem. Jedini košarkaš kojeg BiH u ovom trenutku ne može vratiti je Tarik Biberović, ali i FIBA sprema nova pravila, tako recimo Vezenkov koji je godinama igrao za Bugarsku, na Eurobasketu će braniti boje Kipra na dvojno držaljvnstvo. Naravno dosta smo daleko od svega, ali sve se može kad se hoće!
Garza je pri kraju, uskoro bi trebalo biti zvanično, tu neće biti problema. FIBA je uvela dvojna državljanstva, to posebno raduje države čiji igrači igraju u Njemačkoj, ali zbog karijera su morali uzeti njemačko državljanstvo. Nije samo Đedović tu, ima još košarkaša, pa su brojne selekcije sada u akciji sa FIBA-om oko dvojnog državljanstva, kako i šta dalje. Što se tiče pravila "popularizacije" ono je uključeno, ali to FIBA treba tek definisati, treba FIBA tačno da odredi kako se to koristi. Vezenkov može za Kipar jer ima aktivno kiparsko državljanstvo, e sada koliko treba proći vremena od igranja za Bugarsku to je upitno, to FIBA mora da definiše, tako da će biti svega. To pravilo "popularizacije" mogu onda svi koristiti npr. Lundberg ne ode sa Danskom i uzme državljanstvo Kipra da bi igrao Eurobasket. Bit će tu svega u 2025. godini, samo da FIBA opet ne donese neke sulude ideje i pravila ko u kvalifikacijama gdje je ubacila domaćine da igraju i imaju automatski plasman. Sačekat ćemo sve da vdimo.
canvra888

#25595 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Ma klasično sporsportovo širenje euforije bez pokrića.

To skidanje asteriksa Garzi je u procesu otkad je bilo i za Alibegovića. Nikakva novina, a nije ni po čemu blizu ičega, barem po službenim informacijama, i dalje sve zavisi hoće li ga FIBA pustiti.

Dosta ljudi pretpostavlja da se tu očekuje da se FIBI "plati pod ruku", a savez sa finansijama za zavidjeti pravo...
giovanni008

#25596 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Izmjenama ovih pravila mi za EP dobijamo Garzu i Djedovica, jos sad kad dodje Amerikanac a i ako se trener pomiri sa Sulejmanovicem, i iz USA nam dodje na EP i Nurkic, uhhh kakva repka :-). Mogli bi cak do cetvrt finala!

B&H Dream Team:

01) Musa
02) Nurkic
03) Garza
04) Gegic
05) Lazic
06) Atic
07) Kamenjas
08) Castaneda
09) Halilovic
10) Vrabac
11) Sulejmanovic
12) Alibegovic
13) Djedovic
14) Penava
15) Ilic
16) Campara

Logovan wrote: 27/11/2024 19:39 Napisao sportsport na svojoj stranici na facebooku
Da pojasnimo. Garzi se može skinuti zvjezdica naturalizovanog, to je do KSBiH. Njemačka je sredinom 2024. godine dopustila dvojna državljanstva i to se može regulisati sa Đedovićem. Jedini košarkaš kojeg BiH u ovom trenutku ne može vratiti je Tarik Biberović, ali i FIBA sprema nova pravila, tako recimo Vezenkov koji je godinama igrao za Bugarsku, na Eurobasketu će braniti boje Kipra na dvojno držaljvnstvo. Naravno dosta smo daleko od svega, ali sve se može kad se hoće!
Garza je pri kraju, uskoro bi trebalo biti zvanično, tu neće biti problema. FIBA je uvela dvojna državljanstva, to posebno raduje države čiji igrači igraju u Njemačkoj, ali zbog karijera su morali uzeti njemačko državljanstvo. Nije samo Đedović tu, ima još košarkaša, pa su brojne selekcije sada u akciji sa FIBA-om oko dvojnog državljanstva, kako i šta dalje. Što se tiče pravila "popularizacije" ono je uključeno, ali to FIBA treba tek definisati, treba FIBA tačno da odredi kako se to koristi. Vezenkov može za Kipar jer ima aktivno kiparsko državljanstvo, e sada koliko treba proći vremena od igranja za Bugarsku to je upitno, to FIBA mora da definiše, tako da će biti svega. To pravilo "popularizacije" mogu onda svi koristiti npr. Lundberg ne ode sa Danskom i uzme državljanstvo Kipra da bi igrao Eurobasket. Bit će tu svega u 2025. godini, samo da FIBA opet ne donese neke sulude ideje i pravila ko u kvalifikacijama gdje je ubacila domaćine da igraju i imaju automatski plasman. Sačekat ćemo sve da vdimo.
izbjeglica_iz_besmisla

#25597 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

A znamo li jel djedovic uopce hoce da igra za reprezentaciju jos uvijek? 😀
giovanni008

#25598 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 27/11/2024 22:41 A znamo li jel djedovic uopce hoce da igra za reprezentaciju jos uvijek? 😀
Naravno da znamo, hoce sigurno ;-)

Anyway, nas novi Zmaj izgleda odlican igrac, onako brz i neugodan za cuvanje - bas onakav kakav nama treba.

Ujedno je danas izabran u Francuski All Star game 29 decembra u Parizu:

Image

kakavdanakneiskustvu

#25599 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 27/11/2024 22:41 A znamo li jel djedovic uopce hoce da igra za reprezentaciju jos uvijek? 😀
hoće kako neće eno sve trči da dobije naše državljanstvo kojeg se sam odrekao
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#25600 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by parappa »

kakavdanakneiskustvu wrote: 28/11/2024 07:54
hoće kako neće eno sve trči da dobije naše državljanstvo kojeg se sam odrekao
ma zaboravite na njega... da dobije nazad BiH drzavljanstvo more se odreci Njemackog. tako da...
Post Reply