Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
A_A_AKCIJA

#9126 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by A_A_AKCIJA »

Sefket007 wrote: 27/11/2024 13:35
A_A_AKCIJA wrote: 27/11/2024 13:20
ibizza wrote: 27/11/2024 11:33 kada se tenderi budu dobijali onako kako treba, a ne preko stele
Daj nam te tendere koje Trojka šteli svojima.

Haj makar jedan.
Evo samo malo prolistaj ko dobija lovu od Turisticke zajednjce za razne 'partije'.

Koje firme i koji pojedinci i ciji su to sve jarani. :-)

Evo konkretno ko je dobio pare za SFF party na Vecnoj vatri, koja je firma, a ko je sve organizovao... :izet:

Znaci jarani su u pitanju i sve je dogovoreno prije nego je konkurs i bio... dakle sve se vec utalilo i uvezalo zato ne bi se ja kladio toliko na postenje ovih kadrova trojke.
Ama ko optužuje neka dokaže.

Bujrum, link na tender, link na rezultate tendera, da vidimo jel' prošao najbolji.
Onda ga zajedno prijavimo tužilaštvu.

Sve ostalo je šuplja i mućenje vode da bi svi bili isti. Bacanje ljage da se zasmrdi Trojka bez argumenata.

Već u startu miješaš stvari. SFF organizuje svoje partije iz svog budžeta, a TZ ide putem javne nabavke. Nije ista stvar.
ibizza

#9127 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ibizza »

A_A_AKCIJA wrote: 27/11/2024 13:57

Bujrum, link na tender, link na rezultate tendera, da vidimo jel' prošao najbolji.

Sve ostalo je šuplja i mućenje vode da bi svi bili isti. Bacanje ljage da se zasmrdi Trojka bez argumenata.

Već u startu miješaš stvari. SFF organizuje svoje partije iz svog budžeta, a TZ ide putem javne nabavke. Nije ista stvar.
Naivan si.

Evo, Dino se polomio sa pricom kako sda štima tendere, kako njihove tajkunske firme dobijaju tendere itd itd i na osnovu toga dobili izore-ja glasao za stranke trojke da skinu zelene upravo zbog toga. Sta sam ja kao glasac dobio? Jeste li sevratili nekoliko godina unazad i prečešljali sve tendere za koje ste optuzivali sda, je li sve bilo kako treba ili je bilo kriminala? Ako je ovo prvo, onda ste nas slagali, ako je ovo drugo, onda niste nista promjenili, jer je sve isto ostalo.

Vozdra.
Sefket007

#9128 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sefket007 »

A_A_AKCIJA wrote: 27/11/2024 13:57
Sefket007 wrote: 27/11/2024 13:35
A_A_AKCIJA wrote: 27/11/2024 13:20

Daj nam te tendere koje Trojka šteli svojima.

Haj makar jedan.
Evo samo malo prolistaj ko dobija lovu od Turisticke zajednjce za razne 'partije'.

Koje firme i koji pojedinci i ciji su to sve jarani. :-)

Evo konkretno ko je dobio pare za SFF party na Vecnoj vatri, koja je firma, a ko je sve organizovao... :izet:

Znaci jarani su u pitanju i sve je dogovoreno prije nego je konkurs i bio... dakle sve se vec utalilo i uvezalo zato ne bi se ja kladio toliko na postenje ovih kadrova trojke.

Nema potrebe da od sebe pravis neozbiljnog lika.

SFF ne pravi nikakve svoje partije nego je Turisticka zajednica KS podjelila lovu jednom uzem krugu ljudi preko javnog poziva za projekte.

Tako su apsolutno profitabilni "projekti" dobili stotine hiljada KM.

Evo jedan dobar primjer je SUMMER LOUNGE koji je dobio oko preko 50 milja KM za svojih ukupno 8 dana drogiranja i opijanja omladine gdje su pica naravno skuplja kako i prilici takvom 'objektu' ali su finansirana BUDZETSKIM NOVCEM koji ondaovi prodaju dalje itd.

I sad ti meni reci da je ovo ono KAKO TREBA, profitabilni biznis koji radi 8 najudarnijih dana na platou Skenderije koji ima Bog zna koliko novca od sponzora i puno vise od prodaje pica... dobija preko 50 milja KM, a na istom konkursu pravi drustveno korisni projekti dobiju 2 milje ili nista...

Lovu za Party na Vijecnoj vatri dobila kompanija koja nema apsolutno nikakve veze sa eventima i organizacijom i lartijima i bilo cim slicnim ali ima jedna caka, direktor te kompanije je dobar drug sa likom koji je vec dobio na drugom projektu pare pa nije mogao dva puta... pa je ovaj ueltio...

Zar ovo nije princip SREBRENA MALINA, eto niu respiratori ali isti je principi kako ja da posmatram ozbiljno neku pricu o postenju kada sam licno vidio kako se radi.

Naravno ovo ne bi bilo moguce da se vec sve nije dogovorilo unaprijed, a sve su to jarani i talovi FGR...

Zato ne brilukaj se pricama kako nije isto... isto je evo ja licno znam var u ovome...

Pa Dino voda onog Deljkovica, a taj lik je mali Asim... bio bi on i veci od Asima da ima priliku ali za sada je sve selam alejk, a vamo uzima i stima gdje stigne.

Vi mislite da smo svi mi ludi. :-)
Last edited by Sefket007 on 27/11/2024 15:28, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#9129 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Sefko daj imena kompanija

imena kolegaaa
Sefket007

#9130 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sefket007 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 27/11/2024 15:27 Sefko daj imena kompanija

imena kolegaaa
https://www.visitsarajevo.ba/javni-pozivi/?lang=bs

Evo link koga interesuje ko i koliko dobija para neka pregleda LOT 3 – SARAJEVO SUMMER FEST

evo slagao sam Summer Lounge je dobio 40 milja :-)

SolutionLAB firma koja nema nikave veze sa eventima, partijima, organizacijom itd, je dobila 50K za organizaciju partija na Vjecnoj vatri... Ko je bio tamo na licu mjesta zna ko je drzao sankove i vodio organizaciju svega, a to nije bio SolutionLAB nego Garden od Dreams... Oni valjda nisu mogli dobit pare pa je ovaj jaran uletio ali to se sve unaprijed dogovorilo itd...

Princip SREBRENA MALINA copy paste samo ovaj put by TROJKA!

Itd itd...
DonieBrasco

#9131 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by DonieBrasco »

nivla

#9132 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by nivla »

nego jede li nova nacelnica donere u luxu ili la linei, da nije ko upratio
Tvrtko II Kotromanić

#9133 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Sefket007 wrote: 27/11/2024 15:44

imena kolegaaa

Evo link koga interesuje ko i koliko dobija para neka pregleda LOT 3 – SARAJEVO SUMMER FEST

SolutionLAB firma koja nema nikave veze sa eventima, partijima, organizacijom itd, je dobila 50K za organizaciju partija na Vjecnoj vatri... Ko je bio tamo na licu mjesta zna ko je drzao sankove i vodio organizaciju svega, a to nije bio SolutionLAB nego Garden od Dreams... Oni valjda nisu mogli dobit pare pa je ovaj jaran uletio ali to se sve unaprijed dogovorilo itd...

Itd itd...
ko drzi Garden of Dreams?
a ko SolutionLab?

koji jaran, ciji jaran?

de malo, sta nas u neizvjesnosti drzis, anonimni smo svi ovdje, napisi slobodno
Sefket007

#9134 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sefket007 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 27/11/2024 18:32

imena kolegaaa

Itd itd...
a ko SolutionLab?

koji jaran, ciji jaran?

Posto postena trojka ovdje ima svoje ljude koji pisu o poštenju evo neka provjere ako već ne znaju... @A_A_AKCIJA evo ako ti je do ganjanja imas vec imena subjekata.

Ave je ovo bilo na principu... dobar dan poslo me NEKO...
Tvrtko II Kotromanić

#9135 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Sefket007 wrote: 27/11/2024 18:42

Itd itd...
a ko SolutionLab?

koji jaran, ciji jaran?

Posto postena trojka ovdje ima svoje ljude koji pisu o poštenju evo neka provjere ako već ne znaju... @A_A_AKCIJA evo ako ti je do ganjanja imas vec imena subjekata.

znaci ne znas
A_A_AKCIJA

#9136 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by A_A_AKCIJA »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 27/11/2024 18:47 znaci ne znas
Jarane, ko da otkriva ubicu Kenedija
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9137 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

Sefket007 wrote: 27/11/2024 18:42

Itd itd...
a ko SolutionLab?

koji jaran, ciji jaran?

Pa de napisi ko
ZoomZoomKiwi

#9138 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ZoomZoomKiwi »

I mene interesuje, jer znam komplet ekipu Garden of Dreams od Bokija pa do Edina. Ne sjećam se da su ikad bili u paju s bilo kojom politikom.
Haris.ba

#9139 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Haris.ba »

Kakav raspad sistema.

Ima video.

https://avaz.ba/vijesti/bih/942179/uziv ... en-prostor
Nakon pobune građana, nastavak rasprave odgođen za 20 sati u velikoj sali Općine Novo Sarajevo
dječak sa šibicama

#9140 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

DonieBrasco wrote: 27/11/2024 16:09 https://avaz.ba/vijesti/bih/942152/poku ... o-sarajevo

Da li su realne ovo stvari ?

:-)
Ovo je vec prenategnuto, prvo siguran sam da Fahrudinu puca ona stvar za vjetrokoridore, ako je iko gradio oblakodere on je.
Drugo, uz Miljacku vec postoje neboderi, na Grbavici jedan 4 komada sa 15 spratova tamo kod Kapucina, tri ista takva kod OS Grbavica 1, a na Grbavici 2 cetiri nebodera kod vrtica Masnica, sa po 12 spratova. Sve strogo uz rijeku.

Nije bas da se nije gradilo uz Miljacku.

Ja sam prvi protiv ovih muljatora iz Trojke i Bukvica, nisu to cista posla i samo ce dodatno sjebati grad, ali da se nije gradilo, nije istina. Nebodera puna Grbavica. Takodje Importane i Rajfajzen banka, po desetak spratova, i PMF sa koliko vec, 11 ili 12 spratova.
Haris.ba

#9141 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 27/11/2024 19:48 Fahrudinu puca ona stvar za vjetrokoridore,
Konkurencija njega dere. Jos ako se napravi planirani tibrin neboder, pa unitikov treci....
Cvancika

#9142 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Cvancika »

Ako ne uspiju da se izbore protiv ove grupice gurane od sda koja je protiv svake moguce izgradnje i koja ce grad pretvoriti u kasabu i ne zasluzuju da se pitaju oko bilo cega u gradu. Mandic je vec podvio rep, ako i ostatak trojke uradi isto, mrka kapa.
Prpa.ba

#9143 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Prpa.ba »

Izdrzite, americki investitore Bukviću.

:bih:
HelaS

#9144 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by HelaS »

ZoomZoomKiwi wrote: 27/11/2024 19:31 I mene interesuje, jer znam komplet ekipu Garden of Dreams od Bokija pa do Edina. Ne sjećam se da su ikad bili u paju s bilo kojom politikom.
To je ona organizacija koja je ljetos na Vilsonovom napravila muzičku buku do 2 sata iza ponoći, čulo se do Skenderije. Jebali su im svi s Grabavica sve po spisku
thekupus

#9145 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by thekupus »

HelaS wrote: 27/11/2024 21:21
ZoomZoomKiwi wrote: 27/11/2024 19:31 I mene interesuje, jer znam komplet ekipu Garden of Dreams od Bokija pa do Edina. Ne sjećam se da su ikad bili u paju s bilo kojom politikom.
To je ona organizacija koja je ljetos na Vilsonovom napravila muzičku buku do 2 sata iza ponoći, čulo se do Skenderije. Jebali su im svi s Grabavica sve po spisku
Užas, pa to ni četnici nisu radili, da prave ljetne sadržaje uvečer, gdje to na svijetu ima????
tramvajtrojka

#9146 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

Cvancika wrote: 27/11/2024 20:35 Ako ne uspiju da se izbore protiv ove grupice gurane od sda koja je protiv svake moguce izgradnje i koja ce grad pretvoriti u kasabu i ne zasluzuju da se pitaju oko bilo cega u gradu. Mandic je vec podvio rep, ako i ostatak trojke uradi isto, mrka kapa.
Image

evo traze da drzava baci milione u otkup privatnog zemljišta nacionalizacija :lol: :lol:
Sefket007

#9147 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Sefket007 »

A_A_AKCIJA wrote: 27/11/2024 19:01
Znaci tvoj odgovor je ovo...

Summer lounge na Skenderiji je ove godine dobio 40 milja KM za 8 dana prodaje alkohola iskomplesiranim likovima da se mogu slikati pored nekih flaša votke... i tvoj odgovor je ovo ...

Dino se voda sa Deljkovicem koji na 5 strana uzima pare i tali se gdje stigne i tvoj odgov je ovo.

I evi na kraju imate link imate iznose ko je koliko dobio znaci imate i imena pravnih lica....

Da je kompanija SREBRENA MALINA dobila 50 milja da organizuje PARTY na Vjecnoj vatri, a ustvari sve je radila Zahiragiceva ekipa OVDJE BI PISALI SVAŠTA O TOME ali pošto je trojka onda je komentar nije ubica Kenedija i to je to...

Top :izet:
nivla

#9148 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by nivla »

Prpa.ba wrote: 27/11/2024 20:52 Izdrzite, americki investitore Bukviću.

:bih:
mozda covjek ima americko drzavljanstvo

btw ahmed kosovac isto protiv ovog, vijecnik u novom sarajevu ispred nase stranke, tipicni sdaovac
A_A_AKCIJA

#9149 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by A_A_AKCIJA »

Sefket007 wrote: 27/11/2024 21:34
A_A_AKCIJA wrote: 27/11/2024 19:01
Znaci tvoj odgovor je ovo...

Summer lounge na Skenderiji je ove godine dobio 40 milja KM za 8 dana prodaje alkohola iskomplesiranim likovima da se mogu slikati pored nekih flaša votke... i tvoj odgovor je ovo ...

Dino se voda sa Deljkovicem koji na 5 strana uzima pare i tali se gdje stigne i tvoj odgov je ovo.

I evi na kraju imate link imate iznose ko je koliko dobio znaci imate i imena pravnih lica....

Da je kompanija SREBRENA MALINA dobila 50 milja da organizuje PARTY na Vjecnoj vatri, a ustvari sve je radila Zahiragiceva ekipa OVDJE BI PISALI SVAŠTA O TOME ali pošto je trojka onda je komentar nije ubica Kenedija i to je to...

Top :izet:
Ne, moj odgovor je da si kukavica kao većina Bosanaca i da ne smiješ napisati ono što znaš.
Ako si kukavica, onda nemaš pravo glasa, sjedi i poklopi se ušima i pati.

Ako znaš da je bio kriminal, napiši i daj dokaze. Ja se kunem da ću te podržati ako imaš dovoljno argumenata.

Sve ostalo je šuplja.

Svi hoće promjenu, a niko nema muda da napravi ikakav korak. Nedavno sam bukvalno molio lika sa foruma da mi u pp da ime osobe za koju kaže da je korumpirani član NiP, nije smio.

Uvijek se ispriječi lijenost ili kukavičluk, a svi nešto kao hoće promjene. A ne smijete napraviti i najmanji korak.

Kako bi sutra prijavio korupciju, išao u MUP, Tužilaštvo, davao izjave, vucao se po ročištima, slušao uvrede ovih što si prijavio...?

Pitaj mene, ja sam sve to prošao, i još prolazim, pa znam.

Kao abecedu ponašanja treba naučiti da ne možeš osuđivati nekoga za nešto što nisi sam spreman da uradiš.

Ko ne glasa nema pravo da komentira vlast.
Ko ne smije da prijavi korupciju, nema pravo da ikome progovara zašto on ne prijavi.

Kratko i jasno
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#9150 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by malakh »

i u cijeloj zbrci oko izmjena regulacionog plana, ne vidim što je benjamina kriva?

inicijativa podnesena za vijeme skake, sve urađeno za vrijeme skake i sada se o tome raspravlja. ni prvi ni posljednji put da se izmjene i dopune regulacionog plana oduže na par godina.
Post Reply