foton wrote: ↑26/11/2024 21:24
MehmedPasaMoric wrote: ↑26/11/2024 21:08
foton wrote: ↑26/11/2024 20:10
Ne, penzioneri treba da uzivaju na cistom zraku, da setaju gradom i uzivaju u tim godinama bez proglasavanja mjera "upozorenja" za stare, mlade i bolesnike. Cuj da rade za ratne profitere, nisi normalan.
Pa imas najstariju populaciju u Evropi, jedan zaposleni na ledjima nosi 3-4 penzionera, invalida, socijalna slucaja itd., kome ti u takvom drustvu upucujes poruku da se zaposli i da dize kredit za ekolosko grijanje? Radno sposobni vec uveliko rade, ali radno sposobni su manjina i u Sarajevu i u BiH
Ti jednu izvalu zasjenis drugom. Cuj najstarija populacija. Cuj 3-4 penzionera, invalida, soc. sl. po zaposlenom... Cuj radno sposobni manjina. Hajde nam jos nesto reci da znamo kako nije.
U Federaciji 550 hiljada zaposlenih a 450 hiljada samo penzionera, plus djeca, ucenici, studenti, invalidi itd., plus sve ove kategorije iz RSa gdje je vjerovatno jos manje zaposlenih... Takav omjer radno sposobnih i radno nesposobnih neces naci nigdje na svijetu. I od ovog broja zaposlenih ko zna koliko radi za neku mizeriju od plate, a ti sve njih skupa pozivas da se uvale 15tak hiljada maraka u fasade i grijanja da bi zrak bio cisci. Ludilo
Na ovom forumu uvijek neki lov na vjestice, ili na one koji ne zele da se vakcinisu, ili na one koji loze ugalj, ili na one koji puse u kafanama, ili na ona koji neregistrovana auta drze na javnim povrsinama ili na ne znam koga, ljudi boziji pomirite se vise sa cinjenicom da zivite u vukojebini i manite se poredjenja sa Njemackom i Danskom itd. Poredite se sa Nigerijom i Sudanom jer vjerujte mi da sa njima imate vise dodirnih tacaka. I sada i zauvijek lozice se drva, krasti cen se suma, vozice se Golfovi dvojke i trojke, skidace se i prodavati katalizatori, parkirace se gdje ko stigne, davace se 20 maraka policajcu da ne pise kaznu, okretace se janjci za Prvi maj, u Cevljanovicima ce biti 100 000 ljudi a na protestima 200 itd, jer to smo mi i vecina ljudi u drzavi je takva, ako ti licno nisi takav onda spadas u manjinu i budi svjestan da nikad neces promijeniti mentalitet vecine. Taj lov na vjestice je samo gubljenje vremena