Bio...desno od Muse 2 metra...
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- Porodice Foht
#25527 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znao mi je Bekir cupati zivce, ali sinoc je i njegova pobjeda, valja priznati. Odlicno vodjeno. I upravu je, da smo poveli 15-20 razloike u drugoj cetvrtini, garant bi ispuhali u trecoj. Ono je bio idealni scenarij. Susjedi nisu imali kad doci sebi od "Bosnian typhoon" i sudija je vec svirao kraj.
Hoce li biti negdje na yt da cujemo Bahu?
Hoce li biti negdje na yt da cujemo Bahu?
- insaneinthebrain
#25529 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
jbme ti ulebu i fibu kad dadose ovim retardima kipranima da organizuju evropsko prvenstvo. pa moras strepis i pobjedjujes pet utakmica da bi izborio plasman. sto nama ne daju da organizujemo. umjesto u jednoj zemlji da bude kao sve normalno oni raporedili na pola evrope
u svakom slucaju bravo momci i borimo se do kraja u februaru
u svakom slucaju bravo momci i borimo se do kraja u februaru
- Isner
#25530 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Velika pobjeda, sjajna utakmica.. Ne mogu da se sjetima da li smo ikada stigli 13+ u dvomecu, vjerovatno jesmo ali se ne sjecam..
Al mislim da nije jos sve gotovo..
Hrvati se lože na košarku više nego na nogomet i rukomet zajedno al ne ide pa ne ide... Tek jutros skontam da oni, ajd sto nemaju predstavnika u Euroligi i Eurocupu, nego nemaju ni jednu ekipu ni u Fiba Ligi šampiona pa ni u Fiba Eurocupu, a to je bukvalno klupska treca liga Europe...
Za sve one koji osuđuju ucesce Kipra i njihovo domacinstvo, pa zbog toga je format i prosiren sa 16 ekipa koliko je ucestvovalo na EP na trenutne 24 reprezentacije...
Za taj isti Kipar na EP naredne godine ce igratri Saša Vezenkov i Rajt iz Olimpijakosa, vjerovatno još nekoliko solidnih Grka, tipa Agravanis itd..
Hrvati se lože na košarku više nego na nogomet i rukomet zajedno al ne ide pa ne ide... Tek jutros skontam da oni, ajd sto nemaju predstavnika u Euroligi i Eurocupu, nego nemaju ni jednu ekipu ni u Fiba Ligi šampiona pa ni u Fiba Eurocupu, a to je bukvalno klupska treca liga Europe...
Za sve one koji osuđuju ucesce Kipra i njihovo domacinstvo, pa zbog toga je format i prosiren sa 16 ekipa koliko je ucestvovalo na EP na trenutne 24 reprezentacije...
Za taj isti Kipar na EP naredne godine ce igratri Saša Vezenkov i Rajt iz Olimpijakosa, vjerovatno još nekoliko solidnih Grka, tipa Agravanis itd..
-
Lug
#25531 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Steta, bili bi beton. Slazem se za dilemu izmedju Garze i play-a.canvra888 wrote: ↑25/11/2024 00:34Trenutno, ne još. Garza se i dalje vodi kao naturalizovani.
Ima govora konstantno kako savez pokušava da i za njega skine zvjezdicu, kao što su za Alibegovića uspjeli, ali sumnjam da će uspjeti.
Iako je glupo što nam ne daju, jer je Garzi majka Šejla Muftić, a FIBA kakva je ustupke znala davati većim ribama tj. repkama, to je da se za glavu hvata što nama Garzu ne daju, a momak itekako ima veze sa BiH. Ali džaba je kad nismo velika riba, samo smo mala BiH![]()
Slažem se, još posebno kad se uzme u obzir koliko srčano momak navija i osjeća dijelom repke. Objavio dva storija večeras.Steta bi bilo Garzu otpisati. Becir spominje samo Nurkica i amera.. ne spomenu Garzu
Teško se odlučiti, realno.
S jedne strane, Garza nam je vjerovatno najbolji ofanzivni igrač i bez dileme najbolji ofanzivni skakač, a s druge strane nam očajno treba prava keca, razigrivač.
I da, na visokim pozicijama smo opet puno, puno pokriveniji, posebno uz priključak Nurkića, Halilovića i Penave, dok smo na bekovima deficitarni.
Hvala!
- Logovan
#25532 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Joj Bahe
Goooooollllllll
Goooooollllllll
-
ZPP
#25533 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Niko ne zna zivce izvuci k'o Musa
Lik k'o da je jucer poceo igrati i k'o da ne igra tu gdje igra godinama. Zalijece se i bespotrebno forsira u milion situacija. Navikli smo da je narcis i da sve hoce sam ali brate ovako bitna tekma, ti kapiten, ohani malo. Sreca pa drugi momci izvukose tricama kad je bilo najpotrebnije, inace bi bila mrka kapa.
Kraj 1. ili 2. cetvrtine, 24 sekunde do kraja, nas napad i on umjesto da trosi napad i ceka do kraja nesto se zalijece, fula i daje njima preko 8 sekundi da naprave brzi napad. Za samara.

Lik k'o da je jucer poceo igrati i k'o da ne igra tu gdje igra godinama. Zalijece se i bespotrebno forsira u milion situacija. Navikli smo da je narcis i da sve hoce sam ali brate ovako bitna tekma, ti kapiten, ohani malo. Sreca pa drugi momci izvukose tricama kad je bilo najpotrebnije, inace bi bila mrka kapa.
Kraj 1. ili 2. cetvrtine, 24 sekunde do kraja, nas napad i on umjesto da trosi napad i ceka do kraja nesto se zalijece, fula i daje njima preko 8 sekundi da naprave brzi napad. Za samara.
- canvra888
#25534 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Musa nije bio na parketu skoro mjesec dana zbog povrede, i ono sinoć mu je bila faktički tek treća utakmica nakon povratka. Dosta tog što inače daje je i mašio zbog malo hrđavije forme zbog povrede.ZPP wrote: ↑25/11/2024 19:06 Niko ne zna zivce izvuci k'o Musa![]()
![]()
Jeste bila tanka partija po pitanju efikasnosti i izgubljenih, ali dobro, šta je, tu je.
S druge strane, bio nam je vodeći asistent s 5 asistencija i također je ogromnu pozornost hrvatske odbrane povukao na sebe, jer su ga jako često udvajali, time praveći višak i prilike za ostale igrače u vidu otvorenih šuteva/otvorenih prolaza ka košu. To je nešto što se ne vidi na papiru, isto kao ni Adinova odbrana pa često prođe neopaženo, a itekako ima velikog udjela
-
swanfilter
#25535 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Citam za Vazenkova i cini mi se presedan u slucaju promjene. Mada vec dugo mnogo toga u kosarci nema smisla. Nama je Garza jos uvijek pod zvijezdicom samo zbog, bukvalno niceg.Isner wrote: ↑25/11/2024 12:01 Velika pobjeda, sjajna utakmica.. Ne mogu da se sjetima da li smo ikada stigli 13+ u dvomecu, vjerovatno jesmo ali se ne sjecam..
- canvra888
#25536 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nego nešto kontam, jedino što je falilo sinoćnjoj utakmici je Edin za mikrofonom.
Zamislite onaj baraž onakvih trica uz Edinov komentar
Ali dobro, i Adis i Baho su bili na nivou zadatka sinoć, treba se priznati 
Zamislite onaj baraž onakvih trica uz Edinov komentar
- canvra888
#25537 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U meni i dalje tinja neka nada da će savez uspjeti izganjati i skidanje zvjezdice za Garzu, iako realno gledano, jako malo su šanse za to, iako često spominju te napore. Znamo svi naš savez ipak.swanfilter wrote: ↑25/11/2024 19:13Nama je Garza jos uvijek pod zvijezdicom samo zbog, bukvalno niceg.Isner wrote: ↑25/11/2024 12:01 Velika pobjeda, sjajna utakmica.. Ne mogu da se sjetima da li smo ikada stigli 13+ u dvomecu, vjerovatno jesmo ali se ne sjecam..
U toj nekoj optimističnoj hipotetici, uz kvalitetnog naturalizovanog (za šta nisam siguran da li je baš to Xavier) i Garzu (i na to još standardno Nurkić, Halilović i Penava), zaista mislim da bi se moglo napadati četvrtfinale, pa možda čak i medalja, s obzirom da smo sa manje talentovanom ekipom 2022. igrali egal sa svima osim Litvanije u onoj nemogućoj grupi. Naravno, ako se uopće i kvalifikujemo
-
swanfilter
#25538 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mogao nas je kostati u jednom trenutku. Iz sjene je fino igrao i kada se lomilo na +15, dvije preglupe trojke i jos jedna greska. Valjda samouvjereno, e sad ja da zavrsim ovo.ZPP wrote: ↑25/11/2024 19:06 Niko ne zna zivce izvuci k'o Musa![]()
![]()
Hezonja je htio biti onaj baja kod Hrvata. Pa ih i ukopa, da je i 40 postigao na kraju.
Musi fali racionalnog mnogo kada.
- canvra888
#25539 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To su dijelom i posljedice nedostatka prave kece koja ima autoritet i koja bi bolje izorganizovala napad, eventualno napravila nekom od drugih igrača lahku situaciju nekim rollom, popom, kickoutom.
-
swanfilter
#25540 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jesam citao o onim detaljima između Alibegovica i Garze. I niđe veze je to, ako imamo slucaj jedne Armenije i vise od jednog Amera u prvih 12.canvra888 wrote: ↑25/11/2024 19:19U meni i dalje tinja neka nada da će savez uspjeti izganjati i skidanje zvjezdice za Garzu, iako realno gledano, jako malo su šanse za to, iako često spominju te napore. Znamo svi naš savez ipak.swanfilter wrote: ↑25/11/2024 19:13Nama je Garza jos uvijek pod zvijezdicom samo zbog, bukvalno niceg.Isner wrote: ↑25/11/2024 12:01 Velika pobjeda, sjajna utakmica.. Ne mogu da se sjetima da li smo ikada stigli 13+ u dvomecu, vjerovatno jesmo ali se ne sjecam..
U toj nekoj optimističnoj hipotetici, uz kvalitetnog naturalizovanog (za šta nisam siguran da li je baš to Xavier) i Garzu (i na to još standardno Nurkić, Halilović i Penava), zaista mislim da bi se moglo napadati četvrtfinale, pa možda čak i medalja, s obzirom da smo sa manje talentovanom ekipom 2022. igrali egal sa svima osim Litvanije u onoj nemogućoj grupi. Naravno, ako se uopće i kvalifikujemo![]()
U jednom trenutku sam pomislio i na Slovence kao razlog rampe Garzi. Pisalo se kako im je zelja. Al vise ni to nema smisla.
Il smo nesposobni. Il FIBA treba isplatiti.
-
palermo
#25541 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Apropo Muse i ove priče, on vak'i on onak'i......poznati hrvatski sportski novinar Hrvoje Slišković
Uglavnom, Musa baš kao i Džeko nikada ne mogu biti krivi.....al bukvalno ne mogu. To je jednostavno tako.
https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet ... e-15526074- Mi se uvijek ponadamo, ali ovo što se dogodilo nije iznenađenje. U ovoj utakmici se vidjela razlika između Marija Hezonje i Džanana Muse. Bosanskohercegovački igrač je uspio svoje suigrače boljim nego što su bili tri dana ranije u Zagrebu, a neke bolje nego što su generalno košarkaši. Hezonja je drukčiji tip igrača, on u tome nije uspio.
Uglavnom, Musa baš kao i Džeko nikada ne mogu biti krivi.....al bukvalno ne mogu. To je jednostavno tako.
- Thorgerson
#25542 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Musa je fkt donio tu neku nenormalnu pozitivu i samopouzdanje prije same utakmice. Izjavama o povredi i trazenju da ne igra od strane Reala i sl.
Sigurno je to veliki boost za cijelu ekipu.
Je li imao ishitrenih poteza. Jeste. Jel nas mogao kostati manje pobjede. Jeste. Ali to mozes reci za svakog igraca. Jel mogao Lazic fuliti s jedne noge tricu. Pa naravmo jbt. Ono pogadjas par puta od 20 pokusaja u igri. Ili Atic. Itd. Ne mozemo tako gledati stvari.
Ne znam, meni je kosarkaska repka uvijek.bila najdraza od svih sportova. Jesu znali.vadit zivac, ali bilo je uvijek.borbeno. i znali smo momacki odigrati i pobjediti velike ekipe. Litvaniju, Izrael, Hrvatsku...ili se bas dobro drzati sa takvim velikim ekipama.
U fudbalu, ne znam, ne sjecam se kad smo dobili nekog jaceg protivnika (zadnje vrijeme nismo nikoga
). Ili barem odigrali muski. Zadnje cega se sjecam je Arg na SP.
Sigurno je to veliki boost za cijelu ekipu.
Je li imao ishitrenih poteza. Jeste. Jel nas mogao kostati manje pobjede. Jeste. Ali to mozes reci za svakog igraca. Jel mogao Lazic fuliti s jedne noge tricu. Pa naravmo jbt. Ono pogadjas par puta od 20 pokusaja u igri. Ili Atic. Itd. Ne mozemo tako gledati stvari.
Ne znam, meni je kosarkaska repka uvijek.bila najdraza od svih sportova. Jesu znali.vadit zivac, ali bilo je uvijek.borbeno. i znali smo momacki odigrati i pobjediti velike ekipe. Litvaniju, Izrael, Hrvatsku...ili se bas dobro drzati sa takvim velikim ekipama.
U fudbalu, ne znam, ne sjecam se kad smo dobili nekog jaceg protivnika (zadnje vrijeme nismo nikoga
- aCme
#25543 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kvazi selektoriPlavo-bijeli wrote: ↑24/11/2024 20:04 Opet će forum stručnjaci govoriti da Adis veze nema itd itd![]()
![]()
![]()
i Musa da je prevara
![]()
![]()
![]()
-
hladan.preminger
#25544 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#25545 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pazi Musa je dosao nakon velike pazue kad prvenstva pice punom parom. Igrao je pod rucnom kao i jos par nasih igraca ali ipak postigao 19 poena, podjelio 5 asistencija i uhvatio 3 skoka! Malo li je??? Da usrao je ta dva suta ali je pri kraju postigao 4, izbacio Brankovica i sve se to izbalansira. Zdrav i spreman Musa smo mogli vidjeti u realu koliko moze ali sa ovim ucinkom on definitvno nije za kritika kao ni jedan nas igrac. I kad je najgori on je medju najboljima kao i svaka sportska zvijezda.swanfilter wrote: ↑25/11/2024 19:22Mogao nas je kostati u jednom trenutku. Iz sjene je fino igrao i kada se lomilo na +15, dvije preglupe trojke i jos jedna greska. Valjda samouvjereno, e sad ja da zavrsim ovo.ZPP wrote: ↑25/11/2024 19:06 Niko ne zna zivce izvuci k'o Musa![]()
![]()
Hezonja je htio biti onaj baja kod Hrvata. Pa ih i ukopa, da je i 40 postigao na kraju.
Musi fali racionalnog mnogo kada.
- hrasno38
#25546 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da jebo ih Bosnic..nadobudni drkadzija...Bosnica sa Adisom se ne mzoe stavljati uopste u istu pricu prvo radi trenerskog iskustva tj skolovanja i ko ga je skolovao a onda zbog rezultata koje je postigao sa reprezentacijom. Bosnic nije dobio niti jednu jacu reprezentaciju a Adis vec tri od toga u to vrijeme zvanicnog prvaka Evrope i Francusku o kojoj ne treba previse pricati. To sa Bosnicem bi bio samo cisti SF.aCme wrote: ↑26/11/2024 07:39Kvazi selektoriPlavo-bijeli wrote: ↑24/11/2024 20:04 Opet će forum stručnjaci govoriti da Adis veze nema itd itd![]()
![]()
![]()
i Musa da je prevara
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Musa i kad je najgori ona je u reprezentaciji medju najboljima upravo kao i Dzeko u fudbalskoj reprezentaciji.
Ono sto mi je posebno dsrago je to sto je dvorana MD pokazala da je i dalje kosarkaski hram i da joj niko ne moze ni primirisati jer u njoj su i ostvarene najvece pobjede. 5.500 po meni nije tacna cifra i bilo je tu brat bratu jedno 7000 ljudi kao sto je bilo i nekada prije rata ali i dok je Bosna igrala GY ligu.
- hrasno38
#25547 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Druga druze odigrao jednu u Euroligi i ovo je drugacanvra888 wrote: ↑25/11/2024 19:12Musa nije bio na parketu skoro mjesec dana zbog povrede, i ono sinoć mu je bila faktički tek treća utakmica nakon povratka. Dosta tog što inače daje je i mašio zbog malo hrđavije forme zbog povrede.ZPP wrote: ↑25/11/2024 19:06 Niko ne zna zivce izvuci k'o Musa![]()
![]()
Jeste bila tanka partija po pitanju efikasnosti i izgubljenih, ali dobro, šta je, tu je.
S druge strane, bio nam je vodeći asistent s 5 asistencija i također je ogromnu pozornost hrvatske odbrane povukao na sebe, jer su ga jako često udvajali, time praveći višak i prilike za ostale igrače u vidu otvorenih šuteva/otvorenih prolaza ka košu. To je nešto što se ne vidi na papiru, isto kao ni Adinova odbrana pa često prođe neopaženo, a itekako ima velikog udjela![]()
-
izbjeglica_iz_besmisla
#25548 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Na stranu Musina povreda i manjak forme, on je odlican kosarkas, patriota ali nije lider.
Vidi se to po mnogocemu. Meni je najindikativnija bila mirnoca kojom su gegic i kamenjas trpali kos hrvata u zadnjim minutama, al nisu ni mrvu popustili fokus. Pogledajte samo zadnju gegicevu tricu, nije se uopce radovao nego gledao gdje ce biti lopta da stisne odbranu.
Musa se slomi gestikulacijama, "ko je ko ja" kad da kos, a ono ne moze prevesti loptu kad je guravo. Nije ovo prvi put, lika jednostavno nema kad je stani-pani - kako u Realu tako kod nas. Sjecam se jos zadnja dva final foura Eurolige, i one zadnje dvije na Evropskom, nidje ga nije bilo.
Ali za pohvalu je sto se smirio zadnju cetvrtinu, nije forsirao nista previse. A i majstorski se cuvao pete licne greske. Tako da jeste nas najbolji igrac al nije pravi lider ... bar ne jos.
Vidi se to po mnogocemu. Meni je najindikativnija bila mirnoca kojom su gegic i kamenjas trpali kos hrvata u zadnjim minutama, al nisu ni mrvu popustili fokus. Pogledajte samo zadnju gegicevu tricu, nije se uopce radovao nego gledao gdje ce biti lopta da stisne odbranu.
Musa se slomi gestikulacijama, "ko je ko ja" kad da kos, a ono ne moze prevesti loptu kad je guravo. Nije ovo prvi put, lika jednostavno nema kad je stani-pani - kako u Realu tako kod nas. Sjecam se jos zadnja dva final foura Eurolige, i one zadnje dvije na Evropskom, nidje ga nije bilo.
Ali za pohvalu je sto se smirio zadnju cetvrtinu, nije forsirao nista previse. A i majstorski se cuvao pete licne greske. Tako da jeste nas najbolji igrac al nije pravi lider ... bar ne jos.
- mirota
#25549 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
za lidera moras pored svega navedenog moras imati i facu, a Musa to nema...
-
Melbourne_Australia
#25550 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Musa i lider ne idu u istu recenicu.Ali sad ce Hrasno nama da objasni da Musu niko ne moze da cuva u evroligi .A lik kad je bitno uglavnom nestane u Realu.Mislim momku svaka cast ,nije mala stvar igrati u Realu ali pricati bajke kako je nezaustavljiv je smijesno.