Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#25501 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

giovanni008 wrote: 24/11/2024 21:03 Slazem se, Musa umalo da na kraju usere, cak su ga i Gegic i Vrabac malkice ignorisali, ko da su znali da bi nesto poremetio, tako da je ispalo sve super.

Veceras Gegic najzreliji igrac, naravno Lazic nevjerovatan sa vaznim tricama, zatim Kamenjas sa odlicnim ulazima. Onaj Brankovic vise je hrvatima odmogo nego pomogo.....

Sad treba uhvatiti savez za muda i ODMAH da krenu u akciju za zavrsavanje papirlogije za amerikanca!

https://www.fiba.basketball/en/events/f ... nge-defeat

swanfilter wrote: 24/11/2024 20:35
hrasno38 wrote: 24/11/2024 20:22

kako je bolan zivi prosjek sa 18 poena, 3 skoka i 5 asistencija i u zadnjih mjesec dana odigrao samo jednu utakmicu. Dajte vise ne pisite nebuloze ljudi. Covjek je dosao na ovu utakmicu iako je Real bio protiv nakon pregleda lijecnika.
Kolega, i Tele je protiv Lit sa parkinga. I tada smo iznenadili ganjajuci, jel ono -12. I kod +17 isti taj Tele nerezonskim sutevima ponisti sve. Dzaba na kraju pobjeda i protiv jedne Lit.

Danas Musa prvo promasi dva slobodna. Onda dvije glupe trojke i jos jedna greska. Sve u slabih 1:30.

Mogli Hrvati istopiti ispod onih 13, i bili bi svjedoci jos jednog preglupog poraza ...
Amerikanac je zavrsen ali nije mogao igrati ove utakmice
swanfilter

#25503 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

hrasno38 wrote: 24/11/2024 21:12
swanfilter wrote: 24/11/2024 20:59
Plavo-bijeli wrote: 24/11/2024 20:46 Ako nista prvo Hrvati igraju protiv Francuske, tako da mozemo znat jel moramo i njih pobjediti :D
Valjda ne izvisimo na taj nacin. Pitanje je sta ce se kod Hrvata desavati nakon ovog poraza. Imaju problema unutar tima vec od prije.

A upratio sam, pisalo se kako se stranac nije doveo da bi oslabljeni docekali Hrvate. I da je Beciragic prvi prodao reprezentaciju ...
Nije prodao Beciragic nego savez. Veceras je 2/3 saveza navijalo za Hrvatsku
Prica je, kako je sa strujom u savezu, a koja namjerno odugovlaci/la sa strancem samo zbog ovog dvomeca. Al ja o tome ne bih. Cinjenica je da Adisa mnogi ne vide na ovoj poziciji. Mada ima kikseva, nista ovdje ni Bosnic bolji ne bi bio.
swanfilter

#25504 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

canvra888 wrote: 24/11/2024 21:06
Plavo-bijeli wrote: 24/11/2024 20:46 Ako nista prvo Hrvati igraju protiv Francuske, tako da mozemo znat jel moramo i njih pobjediti :D
Valjda ne izvisimo na taj nacin. Pitanje je sta ce se kod Hrvata desavati nakon ovog poraza. Imaju problema unutar tima vec od prije.

A upratio sam, pisalo se kako se stranac nije doveo da bi oslabljeni docekali Hrvate. I da je Beciragic prvi prodao reprezentaciju ...
Ja ne znam da li se stranac namjerno nije doveo s namjerom da se olakša Hrvatskoj ili je u pitanju klasični naš nerad, ali ja sam ukazivao i kritikovao mjesecima i danima prije ovog prozora nepronalazak naturalizovanog.

S druge strane, ne znam kako je Bekir mogao prvi prodati repku, rekao bih, u najgorem slučaju, da se utopio u sivilo UO saveza bez previše otpora, možda. Ako i to. Ne znam šta se dešava iza zastora.
Ne Bekir licno, nego da se pokunjio u cijeloj toj prici unutar saveza. Jer osloniti se na Robersona u situaciji kada ocajavas, a lik skoro pa u penziji. I dozvoliti kome god da se ne dovede igrac sposoban zabiti trojku pred ovako vazan dvomec, moras biti poltron.
muha_sa

#25505 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by muha_sa »

cable_stayed_bridge wrote: 24/11/2024 20:30 Dok je Vrabac igrao u odbrani flastera na Hezonji, ovaj je bio prakticno bezopasan. Frajer je u odbrani zvijer, odmah iza njega Gegic isto top, samo je Gegic u napadu opasniji. Nadao sam se pobjedi prije pocetka, ali je ovo mimo svih ocekivanja
Džanan Musa otkrio nakon utakmice: 'Majka Vrabca bori se za život, nadam se da će biti sve u redu'

https://radiosarajevo.ba/sport/kosarka/ ... ium=Uvod_2
Logovan

#25506 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Nevjerovatno kakvu su utakmicu odigrali. Nevjerovatno da su stigli +13 i još pobjeda sa dosta većom razlikom. Vjerovao sam da mogu, ali ne ovako dominantno. Nevjerovatno koliko je igrača dobro igralo. Zadivili su me, iznenadili su me pravo. Glupo mi je bilo koga izdvajati. Svaka čast svima, počevši od Kamenjaša, pa nadalje. Utakmica kao dokaz da se može kada se hoće, kada ne igraš preko neke stvari i kada ne igraš za sebe, već za ekipu i državu. Tokom čitave utakmice su dobro igrali i trudili se i isplatilo im se. Treću četvrtinu su savršeno odradili. Pobjeda od 20 poena razlike u potpunosti zaslužena. Čestitke momcima!
zomri

#25507 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zomri »

Edin H. wrote: 24/11/2024 20:33
Jesi čuo šta poruči Baho Hrvatima: ko od šuta živi, od šuta i umire

:lol:
Ironmen

#25508 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ironmen »

Koliko mi je drago zbog rezultata, odlicne igre i borbenosti jos mi je draze zbog navijaca sportske kulture i sporta u Skenderiji bravo momci strasan mec :bih: :bih: :bih:
giovanni008

#25509 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

21. februara mi igramo kuci protiv Kipra dok hrvati kuci protiv Francuske.

Bilo bi dobro kad bi nasi zakazali tu utakmicu sto kasnije uvece, tj. da imaju vremena da saznaju rezultat na ovoj drugoj tekmi.

Zasto je vazno? Pa prosto ako saznaju pred tekmu da je Hrvatska some-how pobjedila, onda bi nasi trebali posloziti taktiku da se rutinski pobjedi Kipar i da se nasi kljucni igraci odmore, jer bi za 3 dana igrali tekmu u Francuskoj na koju bi morali ici na pobjedu.

A ako bi saznali da su hrvati izgubili, onda punom snagom bez stednje zgaziti Kipar i tom pobjedom bi ovjerili ticket za EP!
Onda bi tekma u Francuskoj bila totalno rezultatski nebitna.

Nadam se da "neke struje" u Savezu nece opet sabotirati.......
canvra888

#25510 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

giovanni008 wrote: 24/11/2024 22:21 21. februara mi igramo kuci protiv Kipra dok hrvati kuci protiv Francuske.

Bilo bi dobro kad bi nasi zakazali tu utakmicu sto kasnije uvece, tj. da imaju vremena da saznaju rezultat na ovoj drugoj tekmi.

Zasto je vazno? Pa prosto ako saznaju pred tekmu da je Hrvatska some-how pobjedila, onda bi nasi trebali posloziti taktiku da se rutinski pobjedi Kipar i da se nasi kljucni igraci odmore, jer bi za 3 dana igrali tekmu u Francuskoj na koju bi morali ici na pobjedu.

A ako bi saznali da su hrvati izgubili, onda punom snagom bez stednje zgaziti Kipar i tom pobjedom bi ovjerili ticket za EP!

Slažem se uz sve napisano.

S tim što bih još dodao da su Hrvati bili igrali popriličan egal protiv Francuske u Francuskoj ako se ne varam, baš iznenađujuće.

Jedna dobra stvar oko tog duela je što Francuzi, nadam se, ne bi trebali u tu utakmicu ući upotpunosti opušteno, jer teoretski još nisu osigurali plasman. U nekoj hipotetičkoj situaciji, ako bi ih Hrvati dobili pa onda i mi, značilo bi da bi i oni bili u situaciji kalkulisanja koš razlike za prolaz. Zato mislim da će pokušati riješiti pitanje prolaza odmah u toj utakmici.

Uh ali ako izgube slučajno, to je gotovo sigurno prekrižen EB za nas, jer nas oni onda dočekuju kao domaćini.

Jedna loša stvar je isto to što su Hrvati domaćini.

Nadam se najboljem i nadam se da neće biti nikakvih zavrzlama iza zastora u uticanja na bilo šta i koga. Maalko one Adiseve riječi u intervju ulivaju zabrinutost.
zrakomlat

#25511 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zrakomlat »

canvra888 wrote: 24/11/2024 22:30
giovanni008 wrote: 24/11/2024 22:21 21. februara mi igramo kuci protiv Kipra dok hrvati kuci protiv Francuske.

Slažem se uz sve napisano.

S tim što bih još dodao da su Hrvati bili igrali popriličan egal protiv Francuske u Francuskoj ako se ne varam, baš iznenađujuće.

Jedna dobra stvar oko tog duela je što Francuzi, nadam se, ne bi trebali u tu utakmicu ući upotpunosti opušteno, jer teoretski još nisu osigurali plasman. U nekoj hipotetičkoj situaciji, ako bi ih Hrvati dobili pa onda i mi, značilo bi da bi i oni bili u situaciji kalkulisanja koš razlike za prolaz. Zato mislim da će pokušati riješiti pitanje prolaza odmah u toj utakmici.

Uh ali ako izgube slučajno, to je gotovo sigurno prekrižen EB za nas, jer nas oni onda dočekuju kao domaćini.

Jedna loša stvar je isto to što su Hrvati domaćini.

Nadam se najboljem i nadam se da neće biti nikakvih zavrzlama iza zastora u uticanja na bilo šta i koga. Maalko one Adiseve riječi u intervju ulivaju zabrinutost.
A nešto kontam da će oni ipak ići na pobjedu protiv HR. U zadnjoj utakmici protiv nas mogu poštediti bitne igrače i sl a i ko kaže da ih ne možemo dobiti tamo, danas svako igra košarke, lopta je okrugla :D
Logovan

#25512 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Image

:bih: :thumbup:
hrasno38

#25513 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

swanfilter wrote: 24/11/2024 21:24
hrasno38 wrote: 24/11/2024 21:12

Nije prodao Beciragic nego savez. Veceras je 2/3 saveza navijalo za Hrvatsku
Prica je, kako je sa strujom u savezu, a koja namjerno odugovlaci/la sa strancem samo zbog ovog dvomeca. Al ja o tome ne bih. Cinjenica je da Adisa mnogi ne vide na ovoj poziciji. Mada ima kikseva, nista ovdje ni Bosnic bolji ne bi bio.
Bosnic se ne i u mislima ne moze porediti sa Adisom jer Bosnic nije dobio niti jednu jedinu jacu utakmicu.
hrasno38

#25514 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Logovan wrote: 24/11/2024 22:02 Nevjerovatno kakvu su utakmicu odigrali. Nevjerovatno da su stigli +13 i još pobjeda sa dosta većom razlikom. Vjerovao sam da mogu, ali ne ovako dominantno. Nevjerovatno koliko je igrača dobro igralo. Zadivili su me, iznenadili su me pravo. Glupo mi je bilo koga izdvajati. Svaka čast svima, počevši od Kamenjaša, pa nadalje. Utakmica kao dokaz da se može kada se hoće, kada ne igraš preko neke stvari i kada ne igraš za sebe, već za ekipu i državu. Tokom čitave utakmice su dobro igrali i trudili se i isplatilo im se. Treću četvrtinu su savršeno odradili. Pobjeda od 20 poena razlike u potpunosti zaslužena. Čestitke momcima!
Lazic je bio covjek odluke a covjek igra u Kini 3x3 :) Covjek trice sutao 5/6
ovo_malo_duse

#25515 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by ovo_malo_duse »

GandalfSivi

#25516 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by GandalfSivi »

Samo da jos jednom nabijem “novinare” Klixa na neku stvar…

Image

Grob te jebo, cijela nacija gleda, prati, racuna, nervira se, ali zato “novinari” pojma nemaju, zaboli ih…
Edin H.

#25517 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Dajte Jokića da se igramo :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#25519 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

eh to, ne znam jesmo l' ikada izgubili neko glasanje, sms il' internet :lol:
Lug

#25520 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

U slucaju da prodjemo, da li Garza i amerikanac mogu zajedno igrati ili se moramo odreci jednog? Steta bi bilo Garzu otpisati. Becir spominje samo Nurkica i amera.. ne spomenu Garzu.
Edin H.

#25521 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

:D

I Grci se napenalili :cry:
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#25522 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by anex »

Izronit će stari za one što ga vole.....

Atmosfera na tribini 10+

BHF pokazao snagu i ovaj put...
canvra888

#25523 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Lug wrote: 25/11/2024 00:13 U slucaju da prodjemo, da li Garza i amerikanac mogu zajedno igrati ili se moramo odreci jednog?
Trenutno, ne još. Garza se i dalje vodi kao naturalizovani.

Ima govora konstantno kako savez pokušava da i za njega skine zvjezdicu, kao što su za Alibegovića uspjeli, ali sumnjam da će uspjeti.

Iako je glupo što nam ne daju, jer je Garzi majka Šejla Muftić, a FIBA kakva je ustupke znala davati većim ribama tj. repkama, to je da se za glavu hvata što nama Garzu ne daju, a momak itekako ima veze sa BiH. Ali džaba je kad nismo velika riba, samo smo mala BiH :)
Steta bi bilo Garzu otpisati. Becir spominje samo Nurkica i amera.. ne spomenu Garzu
Slažem se, još posebno kad se uzme u obzir koliko srčano momak navija i osjeća dijelom repke. Objavio dva storija večeras.

Teško se odlučiti, realno.

S jedne strane, Garza nam je vjerovatno najbolji ofanzivni igrač i bez dileme najbolji ofanzivni skakač, a s druge strane nam očajno treba prava keca, razigrivač.

I da, na visokim pozicijama smo opet puno, puno pokriveniji, posebno uz priključak Nurkića, Halilovića i Penave, dok smo na bekovima deficitarni.
Edin H.

#25524 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

anex wrote: 25/11/2024 00:18 Izronit će stari za one što ga vole.....

Atmosfera na tribini 10+

BHF pokazao snagu i ovaj put...
kakavdanakneiskustvu

#25525 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Lug wrote: 25/11/2024 00:13 U slucaju da prodjemo, da li Garza i amerikanac mogu zajedno igrati ili se moramo odreci jednog? Steta bi bilo Garzu otpisati. Becir spominje samo Nurkica i amera.. ne spomenu Garzu.
ne mogu
Post Reply