Ja ne znam je li do mene ja sam nasla Fifu za 160 KMdzeko1 wrote: ↑24/11/2024 12:36Imas pojedine vrste radnji koje prodavaju gaming opremu, tipa BigBang, Tehnolix, Creed, Wizard itd itd, i tu mozes uzeti i nove diskove jeftino, npr. ova mafia sto sam je uzeo je nova. Crash Bandicoot trilogija cd je oko 50-ak km nov, Fifa 25 je treutno na popustu i cini mi se da je oko 100km na cd-u. Kao sto sam rekao i gore, zavisi da li si kolekcionar, da li ti je vazan disk, a digitala je realno prakticnija, ne moras stavljati taj disk da igras igru, uvijek je mozes downloadati, ne moze se ostetiti, izgrebati itd, kupis je od kuce, za vas je vjerovatno to povoljnije.ena1211 wrote: ↑24/11/2024 08:21A gdje nadjes te diskove jeftine? Polovne? Ja mrzim polovne stvari pa eto samo zato to bih izbjegavala i sto posto vec sad znam da se nikad necemo mijenjati igrica ni s kim em zivimo u maloj sredini em nemamo vremena da se bavimo tim, npr na ekupi Crash bandicoot je 60 i 80 KM po igrici, muzeva Fifa 160 KM (trenutno je $40 dolara ako se na varam na storeu.)dzeko1 wrote: ↑24/11/2024 00:01 U pravu si sto se tice pretplate. Za disk i digitalnu verziju postoje suprostavljena misljenja, kao i uvijek. Do digitalnih naslova je lakse doci, prakticnije ih je igrati i jednostavno, lakse je sa njima. Medjutim, takodjer, i diskovi se cesto nadju po izuzetno povoljnim cijenama, npr. ja danas uzeo Mafia Trilogiju za 19,90, a na ps storu je oko 15$. Tvoj licni izbor je na kraju presudan. Ja recimo imam i digitalnih naslova koje sam uzeo prejeftino (npr. metro exodus gold edition sam uzeo za 5-6$, a na disku je 70-80km), ali takodjer volim da imam igre koje mi se svidjaju na disku, za svoju kolekciju, podsjeca me na stare dane. Ako ti se ne da sa tim, ides na digitalnu verziju konzole, i samo kupis ta 2-3 naslova i rijesila si sve. Ja bih uz dodatni kontroler obavezno uzeo i stanicu za punjenje, jer je ljepota sa istom.
Edit: Igre zauzimaju isto i na disku i u digitalnom obliku, a svaki ps5 se moze prosiriti dodatnim nvme ssd-om do 8 TB, ali ovih 1TB je dovoljan za 10-ak AAA naslova. Takodjer, sve ps4 igre mozes igrati i na ps5.
Crash trilogija me kosta 250 KM da kupim igrice, a na storu do neki dan je bila $40 dolara pa sad cekam ta Bozicna/NG snizenja ne bi li je snizili opet jer je nisam ulovila na vrijeme obzirom da jos nisam kreirali nalog.
Edit: Pogledaj ponudu malo u bigbangu, trenutno su im i akcije za black friday, pa se informisi. Diskove ne treba kupovati u bingu i slicnim radnjama, jer su cijene uvijek nenormalne. Npr. ja kupio Ghost of Tsushima u BigBangu za 21.90 dok je u Bingu 500m dalje 99,00km.
Ps- samo ekupi i bigbang imaju online? Ovo sve drugo je Sarajevo i fizicki u radnji? Znaci voziti se dva sata do Sarajeva