Nama su prestali stizati racuni oko 2014e iz RS-a za to, a nisu mijenjane adrese kad smo slali upite sto se ne šalju poštom odgovor od njihove porezne je bio da im je to "preveliki trošak" a sad se zna prava pozadina toga, mene najvise boli inertnost moje rodbine i ostalih prijatelja ja sam ih molio da meni dadnu punomoc da im izvadim uplatnice kad sam isao po RS-u za sebe, znas sta su bili odgovori tada sta cu ja cetniku placati, neka vise ne moram placati njima, i et na sta ih je to doveloChmoljo wrote: ↑16/11/2024 20:11Uzimanje imovine bez slanja racuna ili obavjestavanja na kucnu adresu ili obavjestavanja na bilo koji nacin ne moze biti zakonito.tramvajtrojka wrote: ↑16/11/2024 19:50Znam chmoljo prosao sam kroz ovo fazon je da u RS-u nikada nisu rjesene katastarske čestice niti je sve upisano u katastar kao u federaciji, zato su i kmecali nedavno ono oko aerodroma jer nisu imali ciste knjige i granicu, oni se vade na to da je ta zemlja iz perioda drugog svjetskog rata jer nemaju urednih knjiga to im je foluska na koju raju hvataju, fazon je da placas redovno porez za nepokretnost imovine posto je tamo zemljiste niskih kategorija cijene su smijurija nekoliko maraka godisnje, da nije narod bio inertan sve te godine i placao te obaveze niko mu na foru ne bi mogao uzimati imovinu, al vecina je u fazonu znam po svojoj rodbini jebo to nema nikoga tamo to je sve šikara i zaraslo i ljudi gube imovinu vrijednu desetinama hiljada maraka zbog cvaje
Ovo je nastalo prije desetak godina kad je rs odlucio te racune da vise ne salje na adrese u federaciji nego da ides njima na noge u poreznu , i tako je vecina ljudi ispusila na toj fori
Ako je ignorisano, to je nesto drugo. A ima i telefon, ima mail, moze se nazvati.
No svakako, obaveza je politicara da ako primjete tu praksu, da ak osu vec zaklete patriote i rugaju se drugima da su za njih to njive, da se organizuju.
Ovako imamo ramiza koji narice ko da su u rsu guzni haveri sa americkim establismentom i ne moze se nista protiv nepravde.
No, o cemu ja da pricam kada je kantonalno ministarstvo moralo izdvajati novac da se plate grobna mjesta ubijene djece sarajeva.
Kombinacija naseg zabijanje glave u pijesak nas je uvijek sjebala dugoročno, godine laznih obecanja, namjerno sjebavanja pomoci povratnicima, nama su pokrali "nasi" donaciju za cetiri bandere za struju da sest kuca dobije ponovno struju gore, i kasnije kad smo u Višegradu u EP placali za nove stubove umjesto drvenih nam zaracunaju betonske po posebnoj cijeni