Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
tramvajtrojka

#901 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 16/11/2024 20:11
tramvajtrojka wrote: 16/11/2024 19:50
Chmoljo wrote: 16/11/2024 19:40

Evidentno da ramiz govori o necemu drugom. I ne vjerujem da Momi ili Radetu tako revnosno uzimaju zemlju i knjize na RS.
Znam chmoljo prosao sam kroz ovo fazon je da u RS-u nikada nisu rjesene katastarske čestice niti je sve upisano u katastar kao u federaciji, zato su i kmecali nedavno ono oko aerodroma jer nisu imali ciste knjige i granicu, oni se vade na to da je ta zemlja iz perioda drugog svjetskog rata jer nemaju urednih knjiga to im je foluska na koju raju hvataju, fazon je da placas redovno porez za nepokretnost imovine posto je tamo zemljiste niskih kategorija cijene su smijurija nekoliko maraka godisnje, da nije narod bio inertan sve te godine i placao te obaveze niko mu na foru ne bi mogao uzimati imovinu, al vecina je u fazonu znam po svojoj rodbini jebo to nema nikoga tamo to je sve šikara i zaraslo i ljudi gube imovinu vrijednu desetinama hiljada maraka zbog cvaje

Ovo je nastalo prije desetak godina kad je rs odlucio te racune da vise ne salje na adrese u federaciji nego da ides njima na noge u poreznu , i tako je vecina ljudi ispusila na toj fori
Uzimanje imovine bez slanja racuna ili obavjestavanja na kucnu adresu ili obavjestavanja na bilo koji nacin ne moze biti zakonito.

Ako je ignorisano, to je nesto drugo. A ima i telefon, ima mail, moze se nazvati.

No svakako, obaveza je politicara da ako primjete tu praksu, da ak osu vec zaklete patriote i rugaju se drugima da su za njih to njive, da se organizuju.

Ovako imamo ramiza koji narice ko da su u rsu guzni haveri sa americkim establismentom i ne moze se nista protiv nepravde.

No, o cemu ja da pricam kada je kantonalno ministarstvo moralo izdvajati novac da se plate grobna mjesta ubijene djece sarajeva.
Nama su prestali stizati racuni oko 2014e iz RS-a za to, a nisu mijenjane adrese kad smo slali upite sto se ne šalju poštom odgovor od njihove porezne je bio da im je to "preveliki trošak" a sad se zna prava pozadina toga, mene najvise boli inertnost moje rodbine i ostalih prijatelja ja sam ih molio da meni dadnu punomoc da im izvadim uplatnice kad sam isao po RS-u za sebe, znas sta su bili odgovori tada sta cu ja cetniku placati, neka vise ne moram placati njima, i et na sta ih je to dovelo

Kombinacija naseg zabijanje glave u pijesak nas je uvijek sjebala dugoročno, godine laznih obecanja, namjerno sjebavanja pomoci povratnicima, nama su pokrali "nasi" donaciju za cetiri bandere za struju da sest kuca dobije ponovno struju gore, i kasnije kad smo u Višegradu u EP placali za nove stubove umjesto drvenih nam zaracunaju betonske po posebnoj cijeni :skoljka: , bukvalno narod koji se tamo vratio se vratio uprkos svemu, veci otpor da se niko ne vrati tamo je doslo od nasih nego od četnika
Haris.ba

#902 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris.ba »

Iz slucaja koji ja imam sa katastrom RS, veci su meni problem Bosnje. Srbi su korektni. Zafrkace te samo ako se pustis. Ko i svugdje.

Bukvalno isti problem imam i sa rodbinom u FBiH. To je neka patologija odnosa prema imovini.
NediM17

#903 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by NediM17 »

Ja sam zimus promijenio adresu i uredno sam dobio racun na novu adresu bez da sam im je ja dostavio.
Moguce da je od opstine do opstine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#904 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 16/11/2024 20:31
Nama su prestali stizati racuni oko 2014e iz RS-a za to, a nisu mijenjane adrese kad smo slali upite sto se ne šalju poštom odgovor od njihove porezne je bio da im je to "preveliki trošak" a sad se zna prava pozadina toga, mene najvise boli inertnost moje rodbine i ostalih prijatelja ja sam ih molio da meni dadnu punomoc da im izvadim uplatnice kad sam isao po RS-u za sebe, znas sta su bili odgovori tada sta cu ja cetniku placati, neka vise ne moram placati njima, i et na sta ih je to dovelo

Kombinacija naseg zabijanje glave u pijesak nas je uvijek sjebala dugoročno, godine laznih obecanja, namjerno sjebavanja pomoci povratnicima, nama su pokrali "nasi" donaciju za cetiri bandere za struju da sest kuca dobije ponovno struju gore, i kasnije kad smo u Višegradu u EP placali za nove stubove umjesto drvenih nam zaracunaju betonske po posebnoj cijeni :skoljka: , bukvalno narod koji se tamo vratio se vratio uprkos svemu, veci otpor da se niko ne vrati tamo je doslo od nasih nego od četnika
Klasika

Odakle si ti to iz er esa
tramvajtrojka

#905 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 16/11/2024 23:51
tramvajtrojka wrote: 16/11/2024 20:31

Klasika

Odakle si ti to iz er esa
Od stare linija vodi iz Foče, nema ljepšeg kraja sa monstruoznijim zlocinima posebno kad pukne pogled prema n.p Sutjeska i Tjentište, jednostavno covjeka nagon vuce da ne da na svoje i da to odrzava posebno sto generacije umiru koje nisu nasle smiraj svojima koji su pobijeni na najgore moguce nacine, pa od dede mi njegova majka od devedeset godina je sa još desetero staraca ziva zapaljena u štali i nikada od tih desetak osoba nisu pronađeni ostatci, svake godine se obidju stratista gore bude tura iz Sarajeva

Image
Image
Image

Ovo su slike iz barutnog magacina u Kalinoviku, gdje su ljudi drzani u logoru vidis ova imena upisana, tako je bilo i na ostalim zidovima sve do jedne godine poslije rata kad su cetnici naletili i sastrugali imena sa zidova tek ostao pokoji podsjetnik na njihove zločine
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#906 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by sime_cipol »

Haris.ba wrote: 16/11/2024 22:38 Iz slucaja koji ja imam sa katastrom RS, veci su meni problem Bosnje. Srbi su korektni. Zafrkace te samo ako se pustis. Ko i svugdje.

Bukvalno isti problem imam i sa rodbinom u FBiH. To je neka patologija odnosa prema imovini.
Rodjak htio kupiti neku zemlju. U katastru se vodi na nekom čovjeku, bosnjak. Drzi ne daj, covjek umro početkom 80ih. Hisetara 96, nikad niko nije na sebe preveo.
Kod Srba to ide odmah, kome sta i koliko.
banjaluka078
Moderator

#907 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

sime_cipol wrote: 17/11/2024 12:24
Rodjak htio kupiti neku zemlju. U katastru se vodi na nekom čovjeku, bosnjak. Drzi ne daj, covjek umro početkom 80ih. Hisetara 96, nikad niko nije na sebe preveo.
Kod Srba to ide odmah, kome sta i koliko.
Pa i ne ide baš, imam masu primjera iz okoline u BL da ljudi ganjaju sad upise još iza djedova i baba, a kamoli roditelja. Možda je mlađarija sad malo ažurnija.
I dešava se masa "grešaka" u imovinskim papirima. Prijateljica (Srpkinja, da ne bude da uvaljuju samo manjine) je nedavno vadila ZK+posjedovni za imovinu svojih staraca, vidi upisanu hipoteku. Njeni nikad nikakav kredit nisu dizali i nikom nisu bili žiranti na taj način. Provjeravaj, insistiraj na odgovoru sad&odmah, eto greška, nečije upisano na vaše, evo obrisaćemo odmah...tek tako, samo delete i novi pečat.
Rodica kupila neki komad zemlje za vikendicu. Ode upisati, u katastru joj kažu da je to sve super što ona ima ugovor, ali ta nekretnine nije vlasništvo te osobe, nego njene sestre. Sestra je, u stvari, vlasnica parcele pored, a ovi upisali pogrešno.

Zato mojim dijasporcima stalno trubim da kad dođu, provjere i papire, da reaguju na regulacione planove - ajoj, ne da se to njima, "da hoće dizati kuće da dobijemo stanove", pa se tako gubi stari dio grada s kućama starije arhitekture, ne znam ni da li plaćaju poreze koji su fakat sića, čak i za BL.
No Mind

#908 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Funkciju glavnog pregovarača dobio je čovjek koji brutalno vrijeđa EU: Zašto je Dodik to silno želio?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/funkcij ... /241116096

Nije ova analiza potpuna. Ovdje je sigurno i cilj, gdje god je moguce koristiti sam proces da bi PC bila "vidljiva" u integracijama. T.j. da se i na taj nacin entitetu pokusa izgraditi medjunarodno pravni subjektivitet. Znaci opet se uzde prepustaju strancima jer samo oni ce odna moci odredjivati sts ce tu biti prihvatljivo i koliko ce mu udovoljovati na racun drzave. U takvim okolnostima je bolje onda ne pregovarati.
Mr.Sojic

#909 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

PreCednik opet onako, u svom stilu :mrgreen: , lEpo objasnio situVaciju :oops:
PONOVO DIVLJAO
Dodik nazivao Marfija "majmunom" i "kretenom", rekao da je malo 100 miliona KM za zgradu UIO
https://avaz.ba/vijesti/bih/940459/dodi ... zgradu-uio

A da je 100 miliončića malo, malo je brate.
Ne moRe biti niti da se muzika Ćasti na otvorenju :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#910 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by skupljac_zeljeza »

GRU nam došla u posjetu preobučena u popove i ambasadore.

Mr.Sojic

#911 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

ŽELJKA CVIJANOVIĆ OTVORENO PRIJETI: „Ako neko misli da će proći to da neko osudi predsjednika jednog entiteta, i da sve ostane isto, onda se grdno vara...."
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/38 ... _vara.html

Kako me sEćanje služi, oni iz manjeg Entiteta ne priznaju Sud, a odazivaju se na pozive i prijete ako ih se osudi :?

Malo bi se sralo, a da se pri tome ne ukaki :mrgreen:
Niđe logike :oops:
DonieBrasco

#912 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DonieBrasco »

Meni nije jasno cega se on ili oni boje odjednom, sta se to preko noci promjenilo u pravnom sistemu ove drzave ?
mishic

#913 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

"ŽELJKA CVIJANOVIĆ OTVORENO PRIJETI: „Ako neko misli da će proći to da neko osudi predsjednika jednog entiteta, i da sve ostane isto, onda se grdno vara...."

Još gore se vara onaj ko misli da kao predsjednik entiteta može kršiti Ustav ove zemlje, promovirati osuđenu genocidnu politiku i nemilosrdno krasti milione...

A vara se i onaj ko misli da iz Kabineta Predsjedništva može izbaciti državnu zastavu zato što mu se ista ne sviđa i što je mrzi.
U ovoj zemlji večina građana mrzi i takvu članicu Predsjedništva ali Ustav i njegove odredbe moraju se poštovati.
Porodice Foht

#914 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Porodice Foht »

Kad Bik iz Laktasha kaze "RS nema nikakvih problema s ISBN", sta to znaci? Da je izdavastvo iz Sumske naslonjeno na neki njihov ISBN za izdavanje knjiga u Banja Luci, sta li? Ne znam to.
Tvrtko II Kotromanić

#915 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Porodice Foht wrote: 21/11/2024 15:24 Kad Bik iz Laktasha kaze "RS nema nikakvih problema s ISBN", sta to znaci? Da je izdavastvo iz Sumske naslonjeno na neki njihov ISBN za izdavanje knjiga u Banja Luci, sta li? Ne znam to.
i mene ovo zanima
No Mind

#916 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Ma hajde bogati, pojavi se tacno ko svicarski sat na svakom rocistu... Ali za ove prijetnje sudu od njega i politicke mu svite bi trebao u pritvor momentalno.

Nego sudar iznad Vraca, sjetih se odmah ove bezobrazne mitomanske gadosti:

Image

Sto mi nebi stavili na nasu stranu:"Ovo je grad gdje 150.000 Srba koji su otisli na poziv svojih politickih vodja, haških osudjenika, svaki dan zaradjuje svoj hljeb, Pamet u glavu!"
Pa valjda i taj bosanski merhamet ima neke granice, il smo stvarno toliki mazohisti da pustimo da s...ru kako hoce po nama, dok uredno zive od nas.
Dino79

#917 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Dino79 »

mishic wrote: 21/11/2024 11:57 "ŽELJKA CVIJANOVIĆ OTVORENO PRIJETI: „Ako neko misli da će proći to da neko osudi predsjednika jednog entiteta, i da sve ostane isto, onda se grdno vara...."

Još gore se vara onaj ko misli da kao predsjednik entiteta može kršiti Ustav ove zemlje, promovirati osuđenu genocidnu politiku i nemilosrdno krasti milione...

A vara se i onaj ko misli da iz Kabineta Predsjedništva može izbaciti državnu zastavu zato što mu se ista ne sviđa i što je mrzi.
U ovoj zemlji večina građana mrzi i takvu članicu Predsjedništva ali Ustav i njegove odredbe moraju se poštovati.
Tesko je ocekivati od srba da postuju ustav BiH i da BiH smatraju svojom drzavom. Prije ce to Cvijanivicka ili Dodik priznati i na kraju njih ce sud natjerati da postuju ustav BiH sto je svojevrsno priznanje drzave ali srpski narod nikad nije priznao BiH. Posle Dejtona gradjani RS se nisu nigdje izjasnili da priznaju BiH kao svoju drzavu.
bosanski__

#918 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by bosanski__ »

No Mind wrote: 25/11/2024 00:38 Ma hajde bogati, pojavi se tacno ko svicarski sat na svakom rocistu... Ali za ove prijetnje sudu od njega i politicke mu svite bi trebao u pritvor momentalno.

Nego sudar iznad Vraca, sjetih se odmah ove bezobrazne mitomanske gadosti:

Image

Sto mi nebi stavili na nasu stranu:"Ovo je grad gdje 150.000 Srba koji su otisli na poziv svojih politickih vodja, haških osudjenika, svaki dan zaradjuje svoj hljeb, Pamet u glavu!"
Pa valjda i taj bosanski merhamet ima neke granice, il smo stvarno toliki mazohisti da pustimo da s...ru kako hoce po nama, dok uredno zive od nas.

Budi sretan da su promijenili ime ,pa više nisu srpsko Sarajevo.😉
Porodice Foht

#919 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Porodice Foht »

Ovi djikani s privodjenjima ljudi zbog bivse, ali legitimne zastave UN, i urucenjima kazni koje se lahko mogu oboriti na sudu, kao da traze neki casus belli jednog dana. Treba napraviti neki fond da se pomogne tim ljudima kad ih djikani kazne jer znam da su u Kozarcu nekoliko puta svatovi s zastavama s ljiljanima jednako tretirani. Uzas. :(
Last edited by Porodice Foht on 25/11/2024 19:21, edited 1 time in total.
vjeshalica

#921 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by vjeshalica »

Porodice Foht wrote: 25/11/2024 18:00 Ovi djikani s privodjenjima ljudi zbog bivse, ali legitimne zastave UN, i urucenjima kazni koje se lahko mogu oboriti na sudud, kao da traze neki casus belli jednog dana. Treba napraviti neki fond da se pomogne tim ljudima kad ih djikani kazne jer znam da su u Kozarcu nekoliko puta svatovi s zastavama s ljiljanam jednako tretirani. Uzas. :(
Uvijek to rade, bila sam u svatovima koji su prolazili kroz RS pa nas je "nasa" policija upozorila da ne prolazimo sa ikakvim zastavama,jer su njih zvali iz RSa i upozorili ako se prodje da ce kazniti kolonu(manje je mjesto u pitanju).

Obicni nacisti iz brloga stat ce pod jednu sljivu. 🤭😏
archi_a

#922 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by archi_a »

Image
SmokingMan

#923 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

Najgora vrsta ljudi, cinkaroši, takve ne vole ni otac ni rođena majka. :D
archi_a

#924 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by archi_a »

Image
banjaluka078
Moderator

#925 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Pa bolje javnost bombardovati zastavama (kojima ne vidim poentu, objasnih drugdje) nego odgovarati na ovakva pitanja: https://www.nezavisne.com/novosti/bih/U ... vra/871499
Post Reply