Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
PM72

#876 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by PM72 »

Prpa.ba wrote: 15/11/2024 09:14 Vrlo dinamicna tema o Republici Srpskoj.

Steta sto su diskusije o susjednoj Bosni i Hercegovini zabranjene pa je slicna tema o toj drzavi zakljucana. Sigurno bi bilo zainteresovanih forumasa. :(
Susjednoj Bosni i Hercegovini?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#877 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chmoljo »

PM72 wrote: 15/11/2024 09:40

Steta sto su diskusije o susjednoj Bosni i Hercegovini zabranjene pa je slicna tema o toj drzavi zakljucana. Sigurno bi bilo zainteresovanih forumasa. :(
neko je nekada izgleda zaključao temu Politička dešavanja u BiH, pa naš dragi prpić to vidi kao jednu veliku zavjeru protiv jedne i jedine nam, jer za ime boga postoji tema ovog naziva. ide okolo i nakukava, ali mu ne pada na pamet otvoriti temu i provjeriti tu tezu o gušenju probosanskih snaga na klix forumu.

ali bio bi hrabriji kada bi tenovi niz vraca krenuli, siguran sam.
dr_Evil

#878 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 15/11/2024 09:44
PM72 wrote: 15/11/2024 09:40

neko je nekada izgleda zaključao temu Politička dešavanja u BiH, pa naš dragi prpić to vidi kao jednu veliku zavjeru protiv jedne i jedine nam, jer za ime boga postoji tema ovog naziva. ide okolo i nakukava, ali mu ne pada na pamet otvoriti temu i provjeriti tu tezu o gušenju probosanskih snaga na klix forumu.

ali bio bi hrabriji kada bi tenovi niz vraca krenuli, siguran sam.
dobro doduse ja sam tri puta otvarao "je opet pocinio zlocin", zatvorene su bile dok bi rekao "*eks" :)
Mr.Sojic

#879 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

Da malo podsjetimo - zaboravlja se vrlo brzo, nažalost!
„Glasam za Rezoluciju o Srebrenici, nikad više genocid“: Pismo haškog osuđenika Radislava Krstića
Evo ipak ima i medij u prekoDrinskoj rupi koji je osim danas.rs objavio.

https://nova.rs/vesti/drustvo/glasam-za ... a-krstica/

Obavezno svaki drugi post ovo ponavljati!
Ovdje ističem da prihvatam presude iz 2001. i 2004. godine gdje se utvrđuje da su snage vojske kojoj sam pripadao pročinile genocid protiv Bošnjaka u Srebrenici u julu 1995. godine, da sam ja pomagao i podržao genocid tako što sam znao da neki članovi Glavnog štaba imaju namjeru da počine genocid, da sam znao da Glavni štab nema dovoljno svojih snaga da izvrši pogubljenja bez upotrebe snaga Drinskog korupsa i da sam znao da će upotreba snaga pod mojom komandom značajno doprinjeti da se izvrši egzekucija bošnjačkih zarobljenika.
Peacean

#880 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

No Mind

#881 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Peacean wrote: 15/11/2024 18:25 Dobio dodo džeparac

https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece- ... /241115188
Politicki diletanti i ovi i jos gora opozicija...

Guraju mu pare u dzepove umjesto da se svi simultano nakace na vrat Vucicu i Srbiji za ova proruska rovarenja BIAe.

U Bosanskoj Krupi uhapšen Alexandar Bezrukhovny, jedan od ruskih instruktora koji je obučavao Moldavce u BiH

Ono što je do sada nezvanično poznato iz istrage jeste da je sedam državljana Ruske Federacije na prostoru bh. entiteta RS u ulozi instruktora u trajanju od dva i po mjeseca, u prekidima, držalo određenu vrstu teorijske obuke grupi državljana Moldavije

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bosan ... /241116015

Nevjerovatno je kakve oni stvari ne znaju kapitalizivati.
Chmoljo

#882 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 15/11/2024 11:08 Nema nikakve zavjere.

Samo kopirate model iz 60 minuta, koja je istrazivacko novinarstvo 2010. zamijenila kolaznim programom i direktorskim pozicijama.

Tako i nakon 2022, umjesto foruma sa ozbiljnim diskusijama - zatvorene teme o Vladi KS, opstim politickim temama, u Banovice se ne ide za pozive na "emancipaciju Bosnjaka u normalan europski narod", ali se ide kad se forumase iz redakcije HMS-a upita dokle su sa planovima za nerede na jugu.

Nema nikakve zavjere. Samo radite po planu.
:lol:

Vjerujem da ti je tako lakse u zivotu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#883 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by sime_cipol »

Chmoljo wrote: 16/11/2024 10:25
Prpa.ba wrote: 15/11/2024 11:08 Nema nikakve zavjere.

Samo kopirate model iz 60 minuta, koja je istrazivacko novinarstvo 2010. zamijenila kolaznim programom i direktorskim pozicijama.

Tako i nakon 2022, umjesto foruma sa ozbiljnim diskusijama - zatvorene teme o Vladi KS, opstim politickim temama, u Banovice se ne ide za pozive na "emancipaciju Bosnjaka u normalan europski narod", ali se ide kad se forumase iz redakcije HMS-a upita dokle su sa planovima za nerede na jugu.

Nema nikakve zavjere. Samo radite po planu.
:lol:

Vjerujem da ti je tako lakse u zivotu.
Ali donekle je u pravu. Ovaj se forum promijenio u zadnjih 4-5 godina. Poskoci i Vukovi orgijaju. A za kakve gluposti se (ne)dobijaju banovi je posebna prica. Da ne govorim kako se bude neki nalozi stari 10-15 godina, a sa par postova.
A novi posten covjek ne moze dobiti. :skoljka:
Chmoljo

#884 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chmoljo »

Pa to je zato sto sve boli kurac. Mene nije bolio kurac, jer tih 4-5 godina koincidira sa mojim razduzivanjem.

al eto, ja sam na tapeti jer pisem po politici.

:mrgreen:
SmokingMan

#885 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

Mr.Sojic wrote: 15/11/2024 12:39 Da malo podsjetimo - zaboravlja se vrlo brzo, nažalost!
„Glasam za Rezoluciju o Srebrenici, nikad više genocid“: Pismo haškog osuđenika Radislava Krstića
Evo ipak ima i medij u prekoDrinskoj rupi koji je osim danas.rs objavio.

https://nova.rs/vesti/drustvo/glasam-za ... a-krstica/

Obavezno svaki drugi post ovo ponavljati!
Ovdje ističem da prihvatam presude iz 2001. i 2004. godine gdje se utvrđuje da su snage vojske kojoj sam pripadao pročinile genocid protiv Bošnjaka u Srebrenici u julu 1995. godine, da sam ja pomagao i podržao genocid tako što sam znao da neki članovi Glavnog štaba imaju namjeru da počine genocid, da sam znao da Glavni štab nema dovoljno svojih snaga da izvrši pogubljenja bez upotrebe snaga Drinskog korupsa i da sam znao da će upotreba snaga pod mojom komandom značajno doprinjeti da se izvrši egzekucija bošnjačkih zarobljenika.
Režimski mediji u Srbiji su satavili cenzuru na ovo, Dodikovi mediji u RS.u doslijedno slijede direktivu.
Lagano se prešaltavaju / preusmjeravaju na stare otrcane priče o islamskom radikalizmu i kampovima, jučer im je led u Politici "probio" dobri stari Dževdo.
No Mind

#886 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Sve po zakonu: Kako vlast u RS-u kroz zakon o katastru uzima imovinu Bošnjaka i knjiži na Republiku Srpsku

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-po- ... /241114199

A nasi politicari su indirektni saucesnici u svemu. Jer ni traga bilo kakvog politickog otpora nije bilo ovome u proslosti niti ga ima sada. Finalna faza Genocida, zavrsao se posao koji je ostao poslje noza i metka.
zigson

#887 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by zigson »

No Mind wrote: 16/11/2024 14:15 Sve po zakonu: Kako vlast u RS-u kroz zakon o katastru uzima imovinu Bošnjaka i knjiži na Republiku Srpsku

A nasi politicari su indirektni saucesnici u svemu. Jer ni traga bilo kakvog politickog otpora nije bilo ovome u proslosti niti ga ima sada. Finalna faza Genocida, zavrsao se posao koji je ostao poslje noza i metka.
To su tamo neke njive
Al ovo su i vlasnici nekretnina krivi isto.
DonieBrasco

#888 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DonieBrasco »

Imovina > Šmit > odluka stranca, pa da vidimo.

Isto kao za presudu Kovacevic, u milosti i ne milosti stranca smo.
Chmoljo

#889 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chmoljo »

zigson wrote: 16/11/2024 14:28
No Mind wrote: 16/11/2024 14:15 Sve po zakonu: Kako vlast u RS-u kroz zakon o katastru uzima imovinu Bošnjaka i knjiži na Republiku Srpsku

To su tamo neke njive
Meni recimo nije jasno kako se ne moze angazovati advokatska kancelarija koja ce pro bono ljudima zavrsavati ove stvari.

Ne mora ni pro bono, ko da je problem finansirati.

Nerki su to njive, al eto ramizu nisu. Ili nema dovoljmo patriotski bosnjaka.

Ili su drage pare pa im se ne daju.

A puna usta nepravde i izdajnika.
zigson

#890 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by zigson »

Chmoljo wrote: 16/11/2024 16:53

To su tamo neke njive
Meni recimo nije jasno kako se ne moze angazovati advokatska kancelarija koja ce pro bono ljudima zavrsavati ove stvari.

Pasivni ljudi dzaba
Haris.ba

#891 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris.ba »

zigson wrote: 16/11/2024 17:56

To su tamo neke njive

Pasivni ljudi dzaba
Sve daj neko drugi. Zamislimo da je obrnuta situacija da se desava u FBiH.
Peacean

#892 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Chmoljo

#893 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote: 16/11/2024 17:57

Pasivni ljudi dzaba
Ove aktivnosti velikosrba se docekaju ko vremenska nepogoda - ako se strpis proci ce.

Naprosto se na ovakvim stvarima vidi ko zeli, a ko ne zeli drzavu, odnosno koga boli kurac.

A ovo sto rade tamo nije nista drugacije nego sto se radi na Zapadnoj obali. Silovanje prava kako bi se srbizirala zemlja. Prvo ocistis ljude, pa onda njihove tragove.

Genocid par ekselans.
1Dante1

#894 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by 1Dante1 »

zigson wrote: 16/11/2024 17:56 Pasivni ljudi dzaba
Nije moja nadleznost. Ovo je realnost politicara koja je stigla i do naroda. Jbga, svako misli da nije njegovo i da nije do njega.
tramvajtrojka

#895 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 16/11/2024 19:07

Pasivni ljudi dzaba
Ove aktivnosti velikosrba se docekaju ko vremenska nepogoda - ako se strpis proci ce.

Naprosto se na ovakvim stvarima vidi ko zeli, a ko ne zeli drzavu, odnosno koga boli kurac.

A ovo sto rade tamo nije nista drugacije nego sto se radi na Zapadnoj obali. Silovanje prava kako bi se srbizirala zemlja. Prvo ocistis ljude, pa onda njihove tragove.

Genocid par ekselans.
Image

Nece ljudi da se zajebavaju jer ih ne zanima dedovina i vlastita imovina, ja imam super iskustva sa poreskom u RS-u posaljes im upit ljudi ti posalju u PDF-u sve instrukcije kako da uplatis i za koje godine ja placam za dvije godine u totalu, i to dodje smijesna cifra kad skontas za dvije godine, nego su ljudi inertni boli ih racku za vlastitom zemljom i onda kasnije kuknjava nastane
Chmoljo

#896 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chmoljo »

tramvajtrojka wrote: 16/11/2024 19:35

Genocid par ekselans.
Image

Nece ljudi da se zajebavaju jer ih ne zanima dedovina i vlastita imovina, ja imam super iskustva sa poreskom u RS-u posaljes im upit ljudi ti posalju u PDF-u sve instrukcije kako da uplatis i za koje godine ja placam za dvije godine u totalu, i to dodje smijesna cifra kad skontas za dvije godine, nego su ljudi inertni boli ih racku za vlastitom zemljom i onda kasnije kuknjava nastane
Evidentno da ramiz govori o necemu drugom. I ne vjerujem da Momi ili Radetu tako revnosno uzimaju zemlju i knjize na RS.
tramvajtrojka

#897 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 16/11/2024 19:40

Genocid par ekselans.
Image

Evidentno da ramiz govori o necemu drugom. I ne vjerujem da Momi ili Radetu tako revnosno uzimaju zemlju i knjize na RS.
Znam chmoljo prosao sam kroz ovo fazon je da u RS-u nikada nisu rjesene katastarske čestice niti je sve upisano u katastar kao u federaciji, zato su i kmecali nedavno ono oko aerodroma jer nisu imali ciste knjige i granicu, oni se vade na to da je ta zemlja iz perioda drugog svjetskog rata jer nemaju urednih knjiga to im je foluska na koju raju hvataju, fazon je da placas redovno porez za nepokretnost imovine posto je tamo zemljiste niskih kategorija cijene su smijurija nekoliko maraka godisnje, da nije narod bio inertan sve te godine i placao te obaveze niko mu na foru ne bi mogao uzimati imovinu, al vecina je u fazonu znam po svojoj rodbini jebo to nema nikoga tamo to je sve šikara i zaraslo i ljudi gube imovinu vrijednu desetinama hiljada maraka zbog cvaje

Ovo je nastalo prije desetak godina kad je rs odlucio te racune da vise ne salje na adrese u federaciji nego da ides njima na noge u poreznu , i tako je vecina ljudi ispusila na toj fori
NediM17

#898 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by NediM17 »

Ja uredno dobijam poreski racun iz PC na kucnu adresu.
1Dante1

#899 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by 1Dante1 »

Chmoljo wrote: 16/11/2024 19:40 e vjerujem da Momi ili Radetu tako revnosno uzimaju zemlju i knjize na RS
Ne znam za imovinu ali znam npr za rtv taksu. Iznose tv i muji i nikoli, ne pitaju cij si ako ne platis SAMO JEDAN mjesec.
Chmoljo

#900 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chmoljo »

tramvajtrojka wrote: 16/11/2024 19:50
Chmoljo wrote: 16/11/2024 19:40

Image

Znam chmoljo prosao sam kroz ovo fazon je da u RS-u nikada nisu rjesene katastarske čestice niti je sve upisano u katastar kao u federaciji, zato su i kmecali nedavno ono oko aerodroma jer nisu imali ciste knjige i granicu, oni se vade na to da je ta zemlja iz perioda drugog svjetskog rata jer nemaju urednih knjiga to im je foluska na koju raju hvataju, fazon je da placas redovno porez za nepokretnost imovine posto je tamo zemljiste niskih kategorija cijene su smijurija nekoliko maraka godisnje, da nije narod bio inertan sve te godine i placao te obaveze niko mu na foru ne bi mogao uzimati imovinu, al vecina je u fazonu znam po svojoj rodbini jebo to nema nikoga tamo to je sve šikara i zaraslo i ljudi gube imovinu vrijednu desetinama hiljada maraka zbog cvaje

Ovo je nastalo prije desetak godina kad je rs odlucio te racune da vise ne salje na adrese u federaciji nego da ides njima na noge u poreznu , i tako je vecina ljudi ispusila na toj fori
Uzimanje imovine bez slanja racuna ili obavjestavanja na kucnu adresu ili obavjestavanja na bilo koji nacin ne moze biti zakonito.

Ako je ignorisano, to je nesto drugo. A ima i telefon, ima mail, moze se nazvati.

No svakako, obaveza je politicara da ako primjete tu praksu, da ak osu vec zaklete patriote i rugaju se drugima da su za njih to njive, da se organizuju.

Ovako imamo ramiza koji narice ko da su u rsu guzni haveri sa americkim establismentom i ne moze se nista protiv nepravde.

No, o cemu ja da pricam kada je kantonalno ministarstvo moralo izdvajati novac da se plate grobna mjesta ubijene djece sarajeva.
Post Reply