Susjednoj Bosni i Hercegovini?
Politicko desavanje u RS vol 1
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#877 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
neko je nekada izgleda zaključao temu Politička dešavanja u BiH, pa naš dragi prpić to vidi kao jednu veliku zavjeru protiv jedne i jedine nam, jer za ime boga postoji tema ovog naziva. ide okolo i nakukava, ali mu ne pada na pamet otvoriti temu i provjeriti tu tezu o gušenju probosanskih snaga na klix forumu.
ali bio bi hrabriji kada bi tenovi niz vraca krenuli, siguran sam.
- dr_Evil
#878 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
dobro doduse ja sam tri puta otvarao "je opet pocinio zlocin", zatvorene su bile dok bi rekao "*eks"Chmoljo wrote: ↑15/11/2024 09:44neko je nekada izgleda zaključao temu Politička dešavanja u BiH, pa naš dragi prpić to vidi kao jednu veliku zavjeru protiv jedne i jedine nam, jer za ime boga postoji tema ovog naziva. ide okolo i nakukava, ali mu ne pada na pamet otvoriti temu i provjeriti tu tezu o gušenju probosanskih snaga na klix forumu.
ali bio bi hrabriji kada bi tenovi niz vraca krenuli, siguran sam.
- Mr.Sojic
#879 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Da malo podsjetimo - zaboravlja se vrlo brzo, nažalost!
https://nova.rs/vesti/drustvo/glasam-za ... a-krstica/
Obavezno svaki drugi post ovo ponavljati!
Evo ipak ima i medij u prekoDrinskoj rupi koji je osim danas.rs objavio.„Glasam za Rezoluciju o Srebrenici, nikad više genocid“: Pismo haškog osuđenika Radislava Krstića
Ovdje ističem da prihvatam presude iz 2001. i 2004. godine gdje se utvrđuje da su snage vojske kojoj sam pripadao pročinile genocid protiv Bošnjaka u Srebrenici u julu 1995. godine, da sam ja pomagao i podržao genocid tako što sam znao da neki članovi Glavnog štaba imaju namjeru da počine genocid, da sam znao da Glavni štab nema dovoljno svojih snaga da izvrši pogubljenja bez upotrebe snaga Drinskog korupsa i da sam znao da će upotreba snaga pod mojom komandom značajno doprinjeti da se izvrši egzekucija bošnjačkih zarobljenika.
- Peacean
- No Mind
#881 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Politicki diletanti i ovi i jos gora opozicija...Peacean wrote: ↑15/11/2024 18:25 Dobio dodo džeparac
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece- ... /241115188
Guraju mu pare u dzepove umjesto da se svi simultano nakace na vrat Vucicu i Srbiji za ova proruska rovarenja BIAe.
U Bosanskoj Krupi uhapšen Alexandar Bezrukhovny, jedan od ruskih instruktora koji je obučavao Moldavce u BiH
Ono što je do sada nezvanično poznato iz istrage jeste da je sedam državljana Ruske Federacije na prostoru bh. entiteta RS u ulozi instruktora u trajanju od dva i po mjeseca, u prekidima, držalo određenu vrstu teorijske obuke grupi državljana Moldavije
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bosan ... /241116015
Nevjerovatno je kakve oni stvari ne znaju kapitalizivati.
- Chmoljo
#882 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Prpa.ba wrote: ↑15/11/2024 11:08 Nema nikakve zavjere.
Samo kopirate model iz 60 minuta, koja je istrazivacko novinarstvo 2010. zamijenila kolaznim programom i direktorskim pozicijama.
Tako i nakon 2022, umjesto foruma sa ozbiljnim diskusijama - zatvorene teme o Vladi KS, opstim politickim temama, u Banovice se ne ide za pozive na "emancipaciju Bosnjaka u normalan europski narod", ali se ide kad se forumase iz redakcije HMS-a upita dokle su sa planovima za nerede na jugu.
Nema nikakve zavjere. Samo radite po planu.
Vjerujem da ti je tako lakse u zivotu.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#883 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ali donekle je u pravu. Ovaj se forum promijenio u zadnjih 4-5 godina. Poskoci i Vukovi orgijaju. A za kakve gluposti se (ne)dobijaju banovi je posebna prica. Da ne govorim kako se bude neki nalozi stari 10-15 godina, a sa par postova.Chmoljo wrote: ↑16/11/2024 10:25Prpa.ba wrote: ↑15/11/2024 11:08 Nema nikakve zavjere.
Samo kopirate model iz 60 minuta, koja je istrazivacko novinarstvo 2010. zamijenila kolaznim programom i direktorskim pozicijama.
Tako i nakon 2022, umjesto foruma sa ozbiljnim diskusijama - zatvorene teme o Vladi KS, opstim politickim temama, u Banovice se ne ide za pozive na "emancipaciju Bosnjaka u normalan europski narod", ali se ide kad se forumase iz redakcije HMS-a upita dokle su sa planovima za nerede na jugu.
Nema nikakve zavjere. Samo radite po planu.
Vjerujem da ti je tako lakse u zivotu.
A novi posten covjek ne moze dobiti.
- Chmoljo
#884 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Pa to je zato sto sve boli kurac. Mene nije bolio kurac, jer tih 4-5 godina koincidira sa mojim razduzivanjem.
al eto, ja sam na tapeti jer pisem po politici.

al eto, ja sam na tapeti jer pisem po politici.
- SmokingMan
#885 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Režimski mediji u Srbiji su satavili cenzuru na ovo, Dodikovi mediji u RS.u doslijedno slijede direktivu.Mr.Sojic wrote: ↑15/11/2024 12:39 Da malo podsjetimo - zaboravlja se vrlo brzo, nažalost!
Evo ipak ima i medij u prekoDrinskoj rupi koji je osim danas.rs objavio.„Glasam za Rezoluciju o Srebrenici, nikad više genocid“: Pismo haškog osuđenika Radislava Krstića
Ovdje ističem da prihvatam presude iz 2001. i 2004. godine gdje se utvrđuje da su snage vojske kojoj sam pripadao pročinile genocid protiv Bošnjaka u Srebrenici u julu 1995. godine, da sam ja pomagao i podržao genocid tako što sam znao da neki članovi Glavnog štaba imaju namjeru da počine genocid, da sam znao da Glavni štab nema dovoljno svojih snaga da izvrši pogubljenja bez upotrebe snaga Drinskog korupsa i da sam znao da će upotreba snaga pod mojom komandom značajno doprinjeti da se izvrši egzekucija bošnjačkih zarobljenika.
Lagano se prešaltavaju / preusmjeravaju na stare otrcane priče o islamskom radikalizmu i kampovima, jučer im je led u Politici "probio" dobri stari Dževdo.
- No Mind
#886 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Sve po zakonu: Kako vlast u RS-u kroz zakon o katastru uzima imovinu Bošnjaka i knjiži na Republiku Srpsku
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-po- ... /241114199
A nasi politicari su indirektni saucesnici u svemu. Jer ni traga bilo kakvog politickog otpora nije bilo ovome u proslosti niti ga ima sada. Finalna faza Genocida, zavrsao se posao koji je ostao poslje noza i metka.
A nasi politicari su indirektni saucesnici u svemu. Jer ni traga bilo kakvog politickog otpora nije bilo ovome u proslosti niti ga ima sada. Finalna faza Genocida, zavrsao se posao koji je ostao poslje noza i metka.
-
zigson
#887 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
To su tamo neke njiveNo Mind wrote: ↑16/11/2024 14:15 Sve po zakonu: Kako vlast u RS-u kroz zakon o katastru uzima imovinu Bošnjaka i knjiži na Republiku Srpsku
Al ovo su i vlasnici nekretnina krivi isto.
-
DonieBrasco
#888 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Imovina > Šmit > odluka stranca, pa da vidimo.
Isto kao za presudu Kovacevic, u milosti i ne milosti stranca smo.
Isto kao za presudu Kovacevic, u milosti i ne milosti stranca smo.
- Chmoljo
#889 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Meni recimo nije jasno kako se ne moze angazovati advokatska kancelarija koja ce pro bono ljudima zavrsavati ove stvari.zigson wrote: ↑16/11/2024 14:28To su tamo neke njiveNo Mind wrote: ↑16/11/2024 14:15 Sve po zakonu: Kako vlast u RS-u kroz zakon o katastru uzima imovinu Bošnjaka i knjiži na Republiku Srpsku
Ne mora ni pro bono, ko da je problem finansirati.
Nerki su to njive, al eto ramizu nisu. Ili nema dovoljmo patriotski bosnjaka.
Ili su drage pare pa im se ne daju.
A puna usta nepravde i izdajnika.
-
zigson
#890 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Pasivni ljudi dzabaChmoljo wrote: ↑16/11/2024 16:53Meni recimo nije jasno kako se ne moze angazovati advokatska kancelarija koja ce pro bono ljudima zavrsavati ove stvari.zigson wrote: ↑16/11/2024 14:28To su tamo neke njiveNo Mind wrote: ↑16/11/2024 14:15 Sve po zakonu: Kako vlast u RS-u kroz zakon o katastru uzima imovinu Bošnjaka i knjiži na Republiku Srpsku
- Haris.ba
#891 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Sve daj neko drugi. Zamislimo da je obrnuta situacija da se desava u FBiH.zigson wrote: ↑16/11/2024 17:56Pasivni ljudi dzabaChmoljo wrote: ↑16/11/2024 16:53Meni recimo nije jasno kako se ne moze angazovati advokatska kancelarija koja ce pro bono ljudima zavrsavati ove stvari.
- Peacean
- Chmoljo
#893 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ove aktivnosti velikosrba se docekaju ko vremenska nepogoda - ako se strpis proci ce.Haris.ba wrote: ↑16/11/2024 17:57Sve daj neko drugi. Zamislimo da je obrnuta situacija da se desava u FBiH.zigson wrote: ↑16/11/2024 17:56Pasivni ljudi dzabaChmoljo wrote: ↑16/11/2024 16:53
Meni recimo nije jasno kako se ne moze angazovati advokatska kancelarija koja ce pro bono ljudima zavrsavati ove stvari.
Naprosto se na ovakvim stvarima vidi ko zeli, a ko ne zeli drzavu, odnosno koga boli kurac.
A ovo sto rade tamo nije nista drugacije nego sto se radi na Zapadnoj obali. Silovanje prava kako bi se srbizirala zemlja. Prvo ocistis ljude, pa onda njihove tragove.
Genocid par ekselans.
-
1Dante1
- tramvajtrojka
#895 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Chmoljo wrote: ↑16/11/2024 19:07Ove aktivnosti velikosrba se docekaju ko vremenska nepogoda - ako se strpis proci ce.
Naprosto se na ovakvim stvarima vidi ko zeli, a ko ne zeli drzavu, odnosno koga boli kurac.
A ovo sto rade tamo nije nista drugacije nego sto se radi na Zapadnoj obali. Silovanje prava kako bi se srbizirala zemlja. Prvo ocistis ljude, pa onda njihove tragove.
Genocid par ekselans.

Nece ljudi da se zajebavaju jer ih ne zanima dedovina i vlastita imovina, ja imam super iskustva sa poreskom u RS-u posaljes im upit ljudi ti posalju u PDF-u sve instrukcije kako da uplatis i za koje godine ja placam za dvije godine u totalu, i to dodje smijesna cifra kad skontas za dvije godine, nego su ljudi inertni boli ih racku za vlastitom zemljom i onda kasnije kuknjava nastane
- Chmoljo
#896 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Evidentno da ramiz govori o necemu drugom. I ne vjerujem da Momi ili Radetu tako revnosno uzimaju zemlju i knjize na RS.tramvajtrojka wrote: ↑16/11/2024 19:35Chmoljo wrote: ↑16/11/2024 19:07Ove aktivnosti velikosrba se docekaju ko vremenska nepogoda - ako se strpis proci ce.
Genocid par ekselans.
Nece ljudi da se zajebavaju jer ih ne zanima dedovina i vlastita imovina, ja imam super iskustva sa poreskom u RS-u posaljes im upit ljudi ti posalju u PDF-u sve instrukcije kako da uplatis i za koje godine ja placam za dvije godine u totalu, i to dodje smijesna cifra kad skontas za dvije godine, nego su ljudi inertni boli ih racku za vlastitom zemljom i onda kasnije kuknjava nastane
- tramvajtrojka
#897 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Znam chmoljo prosao sam kroz ovo fazon je da u RS-u nikada nisu rjesene katastarske čestice niti je sve upisano u katastar kao u federaciji, zato su i kmecali nedavno ono oko aerodroma jer nisu imali ciste knjige i granicu, oni se vade na to da je ta zemlja iz perioda drugog svjetskog rata jer nemaju urednih knjiga to im je foluska na koju raju hvataju, fazon je da placas redovno porez za nepokretnost imovine posto je tamo zemljiste niskih kategorija cijene su smijurija nekoliko maraka godisnje, da nije narod bio inertan sve te godine i placao te obaveze niko mu na foru ne bi mogao uzimati imovinu, al vecina je u fazonu znam po svojoj rodbini jebo to nema nikoga tamo to je sve šikara i zaraslo i ljudi gube imovinu vrijednu desetinama hiljada maraka zbog cvajeChmoljo wrote: ↑16/11/2024 19:40Evidentno da ramiz govori o necemu drugom. I ne vjerujem da Momi ili Radetu tako revnosno uzimaju zemlju i knjize na RS.tramvajtrojka wrote: ↑16/11/2024 19:35Chmoljo wrote: ↑16/11/2024 19:07
Ove aktivnosti velikosrba se docekaju ko vremenska nepogoda - ako se strpis proci ce.
Genocid par ekselans.
Ovo je nastalo prije desetak godina kad je rs odlucio te racune da vise ne salje na adrese u federaciji nego da ides njima na noge u poreznu , i tako je vecina ljudi ispusila na toj fori
-
NediM17
#898 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ja uredno dobijam poreski racun iz PC na kucnu adresu.
-
1Dante1
- Chmoljo
#900 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Uzimanje imovine bez slanja racuna ili obavjestavanja na kucnu adresu ili obavjestavanja na bilo koji nacin ne moze biti zakonito.tramvajtrojka wrote: ↑16/11/2024 19:50Znam chmoljo prosao sam kroz ovo fazon je da u RS-u nikada nisu rjesene katastarske čestice niti je sve upisano u katastar kao u federaciji, zato su i kmecali nedavno ono oko aerodroma jer nisu imali ciste knjige i granicu, oni se vade na to da je ta zemlja iz perioda drugog svjetskog rata jer nemaju urednih knjiga to im je foluska na koju raju hvataju, fazon je da placas redovno porez za nepokretnost imovine posto je tamo zemljiste niskih kategorija cijene su smijurija nekoliko maraka godisnje, da nije narod bio inertan sve te godine i placao te obaveze niko mu na foru ne bi mogao uzimati imovinu, al vecina je u fazonu znam po svojoj rodbini jebo to nema nikoga tamo to je sve šikara i zaraslo i ljudi gube imovinu vrijednu desetinama hiljada maraka zbog cvajeChmoljo wrote: ↑16/11/2024 19:40Evidentno da ramiz govori o necemu drugom. I ne vjerujem da Momi ili Radetu tako revnosno uzimaju zemlju i knjize na RS.tramvajtrojka wrote: ↑16/11/2024 19:35
Ovo je nastalo prije desetak godina kad je rs odlucio te racune da vise ne salje na adrese u federaciji nego da ides njima na noge u poreznu , i tako je vecina ljudi ispusila na toj fori
Ako je ignorisano, to je nesto drugo. A ima i telefon, ima mail, moze se nazvati.
No svakako, obaveza je politicara da ako primjete tu praksu, da ak osu vec zaklete patriote i rugaju se drugima da su za njih to njive, da se organizuju.
Ovako imamo ramiza koji narice ko da su u rsu guzni haveri sa americkim establismentom i ne moze se nista protiv nepravde.
No, o cemu ja da pricam kada je kantonalno ministarstvo moralo izdvajati novac da se plate grobna mjesta ubijene djece sarajeva.