Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#901 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

HelaS wrote: 20/11/2024 22:05
LSD wrote: 20/11/2024 21:44 Ne treba taziti po svijetu ili okolo po regionu. Pa svaki trener iz nase lige je Guardiola za kockara.

Jakirovic, Osim, Musemic, Jagodic, Zekic, Coric, bilo koga da su doveli bio bi bolja opcija. Bar se ljudi bave tim poslom. I svakog od njih je Vico mogao dovesti za male pare, ali njemu nije u cilju da ova drzava ima normalnog selektora - vec vazda mora biti neki indijanac.
Želiš reći da Vico Zeljković inokosno odlučuje u NSBiH, da sam donosi odluke bez pitanja Saveza i bez mišljenja i odluka Saveza. Ne pretjeruj. Osim toga, svi tvoji nabrojani treneri ne vrijede ni do koljena prosječnom treneru neke bolje ekipe. I nijedan trener ne može postići pobjede sa neuigranim igračima, sa mladim, neuskusnim i igračima preemocionalnih osjećaja. Za aktuelne igrače reprezentacije BiH Barbarez je odličan selektor. I Savo je bio dobar. Treba pustiti vrijeme, da se igrači uigraju, da sazre, pa kad oni budu kvalitet, ako se utakmice gube, da znamo da nisu oni uzrok lošim igrama. Sada ipak jesu...
Ne djeluje Vico uopste inokosno, vec zajedno i koordinirano sa gen. sekretarom (Dzemidzicem), direktorom reprezentacije (Misimovicem), izvrsnim odborom (Beus, Soldo, Sofrenic, Rascic itd) - vec godinama ciljano bira najgore moguce opcije za selektore, ljude bez ikakvog trenerskog znanja, bez ikakvog trenerskog rezultata iza sebe i bez ikakvog karaktera. To su ti upravo Prosinecki, Savo, Faruk, Barbarez i slicni pokemoni.
I Barbarez trenerski i strucno nije ni do koljena nabrojanim trenerima iznad. Covjek uopste nije trener :shock: a dobio je 4 godina od privatnog Saveza da maltretira svojim neznanjem A selekciju.

Cuj da sazrije :lol: ko biva, nadoci ce nekad :-) pa nije reprezentacija paradajz da sazrije...selektor A selekcije treba da bude profi trener sa iskustvom, licencom i autoritetom, a na neki kockar twitteras.
Edin H.

#902 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

LSD wrote: 20/11/2024 22:46
HelaS wrote: 20/11/2024 22:05
LSD wrote: 20/11/2024 21:44 Ne treba taziti po svijetu ili okolo po regionu. Pa svaki trener iz nase lige je Guardiola za kockara.

Jakirovic, Osim, Musemic, Jagodic, Zekic, Coric, bilo koga da su doveli bio bi bolja opcija. Bar se ljudi bave tim poslom. I svakog od njih je Vico mogao dovesti za male pare, ali njemu nije u cilju da ova drzava ima normalnog selektora - vec vazda mora biti neki indijanac.
Želiš reći da Vico Zeljković inokosno odlučuje u NSBiH, da sam donosi odluke bez pitanja Saveza i bez mišljenja i odluka Saveza. Ne pretjeruj. Osim toga, svi tvoji nabrojani treneri ne vrijede ni do koljena prosječnom treneru neke bolje ekipe. I nijedan trener ne može postići pobjede sa neuigranim igračima, sa mladim, neuskusnim i igračima preemocionalnih osjećaja. Za aktuelne igrače reprezentacije BiH Barbarez je odličan selektor. I Savo je bio dobar. Treba pustiti vrijeme, da se igrači uigraju, da sazre, pa kad oni budu kvalitet, ako se utakmice gube, da znamo da nisu oni uzrok lošim igrama. Sada ipak jesu...
Ne djeluje Vico uopste inokosno, vec zajedno i koordinirano sa gen. sekretarom (Dzemidzicem), direktorom reprezentacije (Misimovicem), izvrsnim odborom (Beus, Soldo, Sofrenic, Rascic itd) - vec godinama ciljano bira najgore moguce opcije za selektore, ljude bez ikakvog trenerskog znanja, bez ikakvog trenerskog rezultata iza sebe i bez ikakvog karaktera. To su ti upravo Prosinecki, Savo, Faruk, Barbarez i slicni pokemoni.
I Barbarez trenerski i strucno nije ni do koljena nabrojanim trenerima iznad. Covjek uopste nije trener :shock: a dobio je 4 godina od privatnog Saveza da maltretira svojim neznanjem A selekciju.

Cuj da sazrije :lol: ko biva, nadoci ce nekad :-) pa nije reprezentacija paradajz da sazrije...selektor A selekcije treba da bude profi trener sa iskustvom, licencom i autoritetom, a na neki kockar twitteras.
Od svih pobrojanih Sergej je ubjedljivo najbolji twiterraš, pardon x-ovac, najbolji igrač pokera, te najbolji u tri na tri fudbalu sa autima :wink:
luckylaka

#903 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Mislim a nisam siguran da je Barbarez prvi selektor koji je dosao u reprezentaciju pred kvalifikacije i izjavio nije nam cilj veliko takmicenje.Mogao je na desetine drugih nacina izbjeci tu provalu
Dead Man Walking

#904 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

last mohicans wrote: 20/11/2024 22:13
Dead Man Walking wrote: 20/11/2024 21:31
last mohicans wrote: 20/11/2024 20:49 Meni nikako ne idu u glavu ovi koji bi selektoru davali neke godine i godine, sta ako proćedera te godine u prazno, pitam vas?
A alternativa je sta? Da dodje bolji selektor i odvede nas na SP sa boljim igracima? Hajd recimo da postoji taj bolji selektor, jos nam samo reci ko su ti bolji igraci pa da se slozimo.

Nije uopste pitanje hocemo li da procerdamo ili napravimo rezultat. Mi jednostavno moramo da proceedamo minimalno tih par godina jer i nemamo drugog izbora. Sta je druga opcija uopste?
Niko ne tvrdi da imamo bolje igrače, ali itekako ima boljih trenera od početnika koji se uči. Evo za mene u startu bolja nekoliko imena:
Petković
Terzić
Petev a ne bih bježao ni od Jakirovića
Za Vahu znamo da neće.
I sta bi bio cilj koji bi ti postavio pred bilo kojeg od navedenih?
Billy The Pljuc

#905 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Billy The Pljuc »

Nije se rodio ko je narodu ugodio.

Helem, nakon jedne sjajne generacije i niza godina gdje smo vazda bili blizu pa jednom čak i uboli odlazak na veliko takmičenje uprkos amaterizmu, korupciji i plejadi kvazi fudbalskih stručnjaka ne samo na mjestu selektora nego uopšteno u savezu došlo je do smjene generacije i našeg neumitnog pada. Sve je to normalno i očekivano i iluzorno je očekivati neke uspjehe jer iskreno nikakvi su nam temelji i nema se tu na bilo čemu uopšte graditi i mrva optimizma. Krenuvši od krovne kuće, lige pa i nas samih jer ja prvi sam odavno izgubio interes za repkom tako da drugima ne mogu ništa reći. Prošla su ta vremena kad je nama stvarno trebao jak selektor koji bi od onih zlatnih igrača izvlačio maksimum i ostvario mnogo više s njima te na taj način napravio temelj na kojem bi se dalo i graditi nešto. Mnogi će reći da nam upravo sad treba jedan takav a s čim se ja ne bih složio u potpunosti.

Da li je Sergej pravi čovjek za ovo vrijeme je pitanje koje automatski povlači odgovor da najvjerovatnije i nije s obzirom na njegovo dosadašnje iskustvo. Stvari koje idu njemu i stručnom štabu koji je okupio u prilog jeste da smo neke nove klince dobili u reprezentaciji a kako bazen koji imamo realno ne može iznjedriti ništa osim frustracija sama ta činjenica već jeste određena pobjeda.

Osvrnite se malo oko sebe, pogledajte gdje i kako živimo, u kakvom stanju nam je sport uopšteno a ne samo fudbal i sve je jasno, lamentirati možemo oko mnogo toga. Što se mene tiče neka ga tu gdje jeste, ne samo njega nego i onih oko njega u stručnom štabu, neka skupa sa ovim igračima pokušaju nemoguće, neka uče i razvijaju se ako ima iole šanse za istim. Ne očekujem mnogo u skorijoj budućnosti i normalno mi je da se ciljevi postavljaju sa dužim vremenskim periodom a vrijeme će pokazati svoje, kad se sve sabere i oduzme bezveze je razmišljati da neko drugi ma kako veliko ime bio može više napraviti.
Point.

#906 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Neka samo ovi forumski kauč stručnjaci objasne na osnovu čega su skontali da je Sergej ubleha? Na osnovu ovih utakmica protiv Njemačke, Ugarske i Nizozemske? Pa ovo je došlo kao prijateljske utakmice gdje su se probavali igrači, na koje se može računati, na koje ne. Tome i služe ovakve utakmice.

Ljudi su fino rekli šta je cilj i da treba vremena sa ovom smjenom generacija. Treba samo smanjiti očekivanja i onda će slika biti jasnija.

Ljudi mi mjenjali selektora svakih 6-7 utakmica, kao da je vašar.
BHF_Manijak

#907 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Point. wrote: 21/11/2024 07:30 Neka samo ovi forumski kauč stručnjaci objasne na osnovu čega su skontali da je Sergej ubleha? Na osnovu ovih utakmica protiv Njemačke, Ugarske i Nizozemske? Pa ovo je došlo kao prijateljske utakmice gdje su se probavali igrači, na koje se može računati, na koje ne. Tome i služe ovakve utakmice.

Ljudi su fino rekli šta je cilj i da treba vremena sa ovom smjenom generacija. Treba samo smanjiti očekivanja i onda će slika biti jasnija.

Point. wrote: 22/09/2023 15:15 Savo jebeni Milošević :lol:

Pa bolju trenersku karijeru ima Braco.

Da se samo prisjetimo kako je ovaj dijasporas pisao npr. o Savi. I odjednom nekim cudom, kriteriji koji su vazili za Savu, ne vaze i za Sergeja. Kakav ublehas dede mi. :lol: :lol: :lol: :lol:
Boli me kurac za Savom, ali ovakvo licemjerstvo i dvostruki arsini... Ne cudi me nista od dijasporskog foteljasa, koji iz Geteborga ima misljenje o svakoj prilici u BiH. :zzzz:
izbjeglica_iz_besmisla

#908 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Jel ovo neko napisao da bi Petkovica i Terzica za selektora? :lol: :lol:

Druze, sve da i imamo pare za njih, ne bi oni htjeli doci u ovaj javasluk. Otrijeznite se malo, i smanjite ocekivanja.

A razlog sto barbarez zasluzuje priliku i vrijeme koje drugi nisu imali je jednostavan - imao je muda uraditi sto niko drugi nije.

Podmladio je ekipu i napravio drasticnu smjenu generacija. Svako zna da je to havarija u najavi, al strucni stab je po meni ispravno rezonovao i zakljucio da nam je reset jedina sansa da imamo rezultate za 2-3 godine. Znalo se kakvu pljuvacinu ce dobiti od prosjecnog bosnje kad mu pomene petogodisnji plan, pa je opet to uradio. Respect.

Plus, poslao je Anela i Dennisa u pi*du materinu, jer su neozbiljni. Bonus poeni. :bih:

Ako ni na kraju kvalifikacija za SP ne bude naznaka ovoga sta se planira, moze se pricati o njegovoj smjeni. Ali za sad ovo sve djeluje ocekivano.

To sto vi ne vjerujete da rad s mladim igracima moze donijeti rezultate tek prekosutra, to je vas problem.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 21/11/2024 09:42, edited 1 time in total.
Tromblon

#909 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Tromblon »

To odakle neko piše je apsolutno nebitno.
izbjeglica_iz_besmisla

#910 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

I jos, da mi imamo para i ambijent za pravog trenera, rezultati bi sigurno dosli nesto brze. Ali nemamo.

Imamo samo opciju da se nadamo da cemo isplivati, pa bolje neko jeftini s mudima i planom nego neko jeftin bez toga.

PS ako je barbarezu najveca mana manjak iskustva, sto smo onda jednako lose odigrali u ligi nacija sa jednim Bajevicem? Isti je skor, 2 remija a mnogo iskusnija ekipa .. jedino eto nije bilo nijednog prevelikog poraza.
Point.

#911 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

BHF_Manijak wrote: 21/11/2024 07:45
Point. wrote: 21/11/2024 07:30 Neka samo ovi forumski kauč stručnjaci objasne na osnovu čega su skontali da je Sergej ubleha? Na osnovu ovih utakmica protiv Njemačke, Ugarske i Nizozemske? Pa ovo je došlo kao prijateljske utakmice gdje su se probavali igrači, na koje se može računati, na koje ne. Tome i služe ovakve utakmice.

Da se samo prisjetimo kako je ovaj dijasporas pisao npr. o Savi. I odjednom nekim cudom, kriteriji koji su vazili za Savu, ne vaze i za Sergeja. Kakav ublehas dede mi. :lol: :lol: :lol: :lol:
Boli me kurac za Savom, ali ovakvo licemjerstvo i dvostruki arsini... Ne cudi me nista od dijasporskog foteljasa, koji iz Geteborga ima misljenje o svakoj prilici u BiH. :zzzz:
Ohoh, čim se nema šta pametno reći na temu ide ova šuplja dijaspora blabla. Rezon ti je baš na nivou djeteta. Bitno gdje ko živi kad se priča o reprezentaciji :lol: E, on iz Sarajeva koji bi da ima mišljenje o Liverpulu i kad treba Chiesa igrati, je li dobar Gakpo i kakvu taktiku sprema Klopp. Možel tako? :D

Vrhunac licemjersta boli ga k za repkom al ovdje pametuje i još bi da se svađa. :kiss:

Elem da se vratimo na temu, Savo je prije dolaska na mjesto selektora, u Partizanu i Olimpiji pokazao da ne zna, za Barbareza se to tek treba vidjeti. Bajević, sa ogromnim iskustvom grčkih klubova, je imao loše rezultate sa reprezentacijom u LN. Niko se njenu nije natakario na kosti i tržio ostavku. Speaking of dupli aršini.
BHF_Manijak

#912 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Aha, znaci bolje je postaviti covjeka koji 15 godina nakon zavrsetka igracke karijete nije ni pjetlice vodio, nego covjeka koji je imao trenerskog iskustva par godina.
Vrh. :lol:

Reci slobodno "jer je Savo Srbin, a Sergeja vidim kao patriotu, makar kurcu ne valjao posao koji radi". :zzzz:
Haris.ba

#913 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Haris.ba »

Kada trazimo elektricara kuci, uvijek pitamo ima li ko ko je sta struje razveo. Tako je za svakog majstora.

Ali, selektor moze bilo ko. Samo neka je simpatican....

Slucajevi gdje igrac odmah uplovi u trenerski zanat i snadje se su rijetki.
darius_maximus

#914 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by darius_maximus »

Plavo-bijeli wrote: 20/11/2024 13:16
darius_maximus wrote: 20/11/2024 12:57
Plavo-bijeli wrote: 20/11/2024 11:08 Eo za grupe na SP, mogli bi imati sreće kao u vakat Sušića...

Švicarska, Danska, Austrija iz prvog šešira... sve neke ekipe koje nisu babaroge.

Drugi šešir, sve ekipe sa kojima teoretski imamo šansi. Znači ako bi se poslozilo to dvoje, barem bi se nesto mogli nadati, ako nista za playoff.

Kakav je nas narod da odemo na SP tesko bi opet neki to prihvatili, ako nas Sergej bude vodio, ako išta imamo, a znanja sigurno nemamo, to je ego...
E svašta ću ja pročitati... :lol:
Švicarska, Danska i Austrija, ne zna se koja solidnija, iako je Austrija u usponu, a ove druge dvije u malom dipu.
Ekipe koje odu na SP i koje se mogu pofajtati s Njemačkom i Španijom, one nam nisu babaroge?

Mi ovakvi kakvi smo sada, preslušali bi nas k'o i Mađarska što nas je preslušala, samo još gore.
Za ekipu koja ne zna braniti centaršut, puno se pušemo.
Zna se dobro sta se misli pod 'babaroga' i definitivno kada bi bili na nivou, bez ozlijeda, da bi se mogli pofajtati sa njima.
Malo čitaj dublje i sa većim razumjevanjem, nisam ja rekao da smo mi njihov nivo, ili blizu njihovog, iako po komentarima mnogi to misle, ja sam rekao da bi imali dosta vece sanse protiv njih, nego protiv Spanije, Francuske, Njemacke itd...

Ako su nam te 3 reprezentacije babaroga..pa sta serete onda Sergeju :?
Ja moram priznati da ne razumijem ove logičke vratolomije.
Priča je da ne možemo ništa očekivati protiv Holandije, jer su oni "babaroge" i toliko su skuplja repka od nas, ali možemo nešto očekivati protiv Danske?

Ako ćemo ovom logikom "vrijednosti" repke, onda je Holandija sedma najskuplja repka na svijetu, dok je Danska deseta najskuplja.
Ova tri mjesta su razlika između "nemamo šta očekivati protiv njih" i "mogli bi se pofajtati"?
Pa što se ne fajtasmo s Holandijom kad je trebalo, nego nas ljudi ubili ko mraz papriku?

Moje lično mišljenje je da se veličina Njemačke uzima kao preveliko opravdanje za rukometni rezultat.
Tolike razlike ne bi trebale postojati među evropskim repkama, osim možda pokoje (ali evo i San Marino se popravio).

Sa svakom se ekipom može igrati, ne nužno pobijediti naravno, ako znaš šta radiš.
Ja samo mislim da mi trenutno ne znamo šta radimo.

Pokazali smo da trenutno ne znamo igrati s velikim repkama, ok.
Smjena generacija, povrede, šta sve ne.

Ono što sada ostaje da se vidi je hoćemo li znati igrati sa srednjim i malim repkama.
Boga mi, ako mislimo da ćemo se samo "pofajtati" i ako to ne bude pratila ozbiljna taktička priprema, ekipe kao Danska i Austrija će nas pojesti. Pojesti.
Mi ćemo onda klonuti, jer kako se može desiti da mi ne uzmemo Austriju, pa ćemo onda zijaniti i protiv nekoga kao što je Finska/Gruzija i to će biti to.

Ja bih volio da dođemo na nivo eto Mađarske i da možemo odigrati "ok" kvalifikacije, nekad pobijediti, nekad izgubiti.
Nisam optimista, ali da sačekamo sljedeću godinu...
izbjeglica_iz_besmisla

#915 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Nemojte porediti avione/kablove s razvojem igraca/timova.

Prvo ima jasna pravila i tu se vidi jel znas/ne znas odmah.
S razvijanjem tima nema carobne formule, jednog jedinog pristupa niti nacina da predvidis buducnost.

Mozda vas je vecina upravu, da ce se pokazati da je Barbarez flop. Ali ne moze se to znati u ovom momentu, i jedina opcija je da se pusti jos vremena. Do kraja kvalifikacija za SP, na kojim su nam ionako slabe sanse poznavajuci nasu srecu sa zrijebovima.
Haris.ba

#916 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Haris.ba »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 21/11/2024 11:03 Mozda vas je vecina upravu, da ce se pokazati da je Barbarez flop. Ali ne moze se to znati u ovom momentu, i jedina opcija je da se pusti jos vremena. Do kraja kvalifikacija za SP, na kojim su nam ionako slabe sanse poznavajuci nasu srecu sa zrijebovima.
Ko da ja ne bih volio da Barbarez postane Bekenbauer.

Jedina opcija jeste da kome se svidja kako Barbarez radi - ide na utakmice, kome se ne svidja ne ide. Neka gledaoci odluce na kraju krajeva.
last mohicans

#917 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 21/11/2024 09:41 Jel ovo neko napisao da bi Petkovica i Terzica za selektora? :lol: :lol:

Druze, sve da i imamo pare za njih, ne bi oni htjeli doci u ovaj javasluk. Otrijeznite se malo, i smanjite ocekivanja.

A razlog sto barbarez zasluzuje priliku i vrijeme koje drugi nisu imali je jednostavan - imao je muda uraditi sto niko drugi nije.

Podmladio je ekipu i napravio drasticnu smjenu generacija. Svako zna da je to havarija u najavi, al strucni stab je po meni ispravno rezonovao i zakljucio da nam je reset jedina sansa da imamo rezultate za 2-3 godine. Znalo se kakvu pljuvacinu ce dobiti od prosjecnog bosnje kad mu pomene petogodisnji plan, pa je opet to uradio. Respect.

Plus, poslao je Anela i Dennisa u pi*du materinu, jer su neozbiljni. Bonus poeni. :bih:

Ako ni na kraju kvalifikacija za SP ne bude naznaka ovoga sta se planira, moze se pricati o njegovoj smjeni. Ali za sad ovo sve djeluje ocekivano.

To sto vi ne vjerujete da rad s mladim igracima moze donijeti rezultate tek prekosutra, to je vas problem.
Da, ja sam napisao na upit koga to ima bolje. Normalno da ima, da se ovim osobama predstavio dugoročni projekat podmlađivanja, odriješila kesa i našli jači sponzori, dale odriješene ruke kao što su i Sergeju, onda bi možda i pristali..Koga su pitali od njih?
Smiješan si kao i smajliji koje stavljas. Imao je muda razjebati odbranu i olako otpisivati igrače. Licemjeran si kao i dijasporaš, otkud znaš da drugi ne bi imali ta muda koja su tebi glavni argument, a ne iskustvo i znanje? Na sve ostale se trpao teret rezultata, ne tako davno, na Faruka, Savu, Petev ga je i napravio, ali je otišao zbog "nove energije" koja je došla u vidu Faruka. O čemu vi bulaznite. Srao je na druge nakon svake utakmice, a njemu se treba pokloniti 15-20 utakmica da nešto napravi. Licemjerni ste kao i on, koliko se to promijenio roster, otišao Miro, kojeg su oni faktiči otpisali, Krunić i ne zasluzuje trenutno poziv, Pjanic se oprostio, s razlogom, prekrizili dva stopera...Sta su to bolje imali Faruk, Savo, Petev da se po njima sralo bez davanja vremenske odredbe, a ovome se treba dati vrijeme? Kodru nakon 2 utakmice mršnuli..Onda se čudimo otkud Komšić parazitira 20 god bez da ij išta konkretno uradio, eto zbog takvih kao sto si ti. Sergej je fudbalski Komšić za sada. Niko sretniji od mene da uspije u namjeri, ali nemojte nam na erende kora i šuplje priče.
izbjeglica_iz_besmisla

#918 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

last mohicans wrote: 21/11/2024 12:46 Da se ovim osobama predstavio dugoročni projekat podmlađivanja, odriješila kesa i našli jači sponzori, dale odriješene ruke kao što su i Sergeju, onda bi možda i pristali..Koga su pitali od njih?
Treba vama svima jedan dobar reality check.

Da smo mogli dovesti Terzica ili Petkovica, evo ja bih prvi rekao - sklonite Barbareza. Ali nismo, niti cemo ih dovesti.

I sta sad?
last mohicans

#919 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 21/11/2024 12:57
last mohicans wrote: 21/11/2024 12:46 Da se ovim osobama predstavio dugoročni projekat podmlađivanja, odriješila kesa i našli jači sponzori, dale odriješene ruke kao što su i Sergeju, onda bi možda i pristali..Koga su pitali od njih?
Treba vama svima jedan dobar reality check.

Da smo mogli dovesti Terzica ili Petkovica, evo ja bih prvi rekao - sklonite Barbareza. Ali nismo, niti cemo ih dovesti.

I sta sad?
Kako ne shvaćaš da iza svega ima druga priča. Gico izbaci saopštenje koje bi svaki patriota potpisao koliko voli zemlju, a znamo šta mu je cilj i dobro ide ka njemu. Ne tako davno je izričt bio da Sergej ni u snovima ne moze biti selektor, onda pod pritiskom drugog mandata i kupovine prodatih balija, ispuni želju širokoj nardoj masi da bude zadovoljna. Vuk sit, a ovce na broju. Lik je namazaniji od daidze i kad Dodo krepa, imat cemo goreg nasljednika.
Point.

#920 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

BHF_Manijak wrote: 21/11/2024 10:43 Aha, znaci bolje je postaviti covjeka koji 15 godina nakon zavrsetka igracke karijete nije ni pjetlice vodio, nego covjeka koji je imao trenerskog iskustva par godina.
Vrh. :lol:

Reci slobodno "jer je Savo Srbin, a Sergeja vidim kao patriotu, makar kurcu ne valjao posao koji radi". :zzzz:
Pa Bajević je imao iskustva i imao je slične rezultate kao Sergej. Šta ti znači ako je neko vodio pjetliće na klupskom nivou naspram biti selektor reprezentacije? Zaboravio kako se trening vodi?

Ali to nije tvoja briga jer tebi puca Hašim za reprezentativnim fudbalom, tako da nema potrebe da se uzrujavaš.

Savo mi nije bio poželjan jer je izabrao drugu državu da igra umjesto svoje. Isto bi mi tako smetao i Haris Seferović da sutra postane selektor.

I još jednom da ponovim, jer nekima treba crtati izgleda, ove utakmice LN su zamišljenje kao trening utakmice gdje će se stvarati novi tim za budiće kvalifikacije. To je jasno navedeno, tako da tražiti ostavku ili govoriti kako neko zna ili ne zna na osnovu toga, jačine protivnika i činjenice da se probalo 30tak igrača da se nađe neki budući kostur igrača je totalno nerealno i krajnje bezobrazno.

Sergeju se treba suditi nakon sljedećih kvala je li ili ne.
Last edited by Point. on 21/11/2024 13:58, edited 1 time in total.
Point.

#921 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

last mohicans wrote: 21/11/2024 12:46
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 21/11/2024 09:41 Jel ovo neko napisao da bi Petkovica i Terzica za selektora? :lol: :lol:

Da, ja sam napisao na upit koga to ima bolje. Normalno da ima, da se ovim osobama predstavio dugoročni projekat podmlađivanja, odriješila kesa i našli jači sponzori, dale odriješene ruke kao što su i Sergeju, onda bi možda i pristali..Koga su pitali od njih?
Smiješan si kao i smajliji koje stavljas. Imao je muda razjebati odbranu i olako otpisivati igrače. Licemjeran si kao i dijasporaš, otkud znaš da drugi ne bi imali ta muda koja su tebi glavni argument, a ne iskustvo i znanje? Na sve ostale se trpao teret rezultata, ne tako davno, na Faruka, Savu, Petev ga je i napravio, ali je otišao zbog "nove energije" koja je došla u vidu Faruka. O čemu vi bulaznite. Srao je na druge nakon svake utakmice, a njemu se treba pokloniti 15-20 utakmica da nešto napravi. Licemjerni ste kao i on, koliko se to promijenio roster, otišao Miro, kojeg su oni faktiči otpisali, Krunić i ne zasluzuje trenutno poziv, Pjanic se oprostio, s razlogom, prekrizili dva stopera...Sta su to bolje imali Faruk, Savo, Petev da se po njima sralo bez davanja vremenske odredbe, a ovome se treba dati vrijeme? Kodru nakon 2 utakmice mršnuli..Onda se čudimo otkud Komšić parazitira 20 god bez da ij išta konkretno uradio, eto zbog takvih kao sto si ti. Sergej je fudbalski Komšić za sada. Niko sretniji od mene da uspije u namjeri, ali nemojte nam na erende kora i šuplje priče.

1. Koga je otpisao? Denis je povrijeđen a Anel je sam rekao da neće da igra.

2. Faruk i gore navedeni bivši selektori (osim Kodre) su imali znatno slabije protivnike i ne toliku smjenu generacije i dobili su vremena. Petev je također imao jako loš početak, u 13 utakmica dvije pobjede ili tako nešto pa je rezultat došao na kraju. Faruk i Savo su gubili od Luxemburga i sličnih velesila a Sergej od Njemačke i Holandije i nije potrebno reći da je to nebo i zemlja.

3. Sergeju se treba suditi po rezultatima u kvalifikacijama, gdje će biti i ekipe bare bare sa nama. Suditi mu poslije 8 utakmica LN gdje su 4 protiv svjetskih velesila je van svake pameti. Dodaj na to i hrpu povrijeđenih igrača, prvenstveno u odbrani. Sa Seom, Katićem i Amarom, nema šanse da bi popušili sieben u Freiburgu.
luckylaka

#922 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Da realno sagledamo i upitamo se sta je Barba donio novo u ovih 7-8 utakmica.Nista novo.Da sutra pocnu kvalifikacije(ne znam sto ce mo ih uopste igrati kada S.P. nije u planu)ali sa kojim sastavom i kojom taktikom bi Barba poceo utakmicu.Izmiksao je 30-igraca o nekoj taktici je suvisno pricati.Mozemo li bar naslutiti taj pocetni sastav bez povreda.I opet ovdje smo svi zbog reprezentacije ne zbog Barbe i daj boze da postigne uspjeh Susica ali nece ni u snu osim ako ovo vrijeme do kvalifikacije ne iskoristi za usavrsavanje a ne za kockarski sto.U svakom slucaju neka nam je bog u pomoci i ja se ipak nadam dolasku u Ameriku bez obzira na Barbin pesimizam
LSD

#923 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Image

Prije godinu dana kada se diletantski twitter selektor sprdao sa rezultatima jos jednog diletanta Save. Godinu poslije papak priredi ovoj napacenoj drzavi najtezi poraz u historiji :lol: poslije kojeg se svađao sa novinarima :lol:

Zbilja je odvratan i licemjeran, zar ne :nargila:
LSD

#924 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 21/11/2024 07:45

:lol: :lol:
swanfilter

#925 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by swanfilter »

LSD wrote: 21/11/2024 18:29 Image

Prije godinu dana kada se diletantski twitter selektor sprdao sa rezultatima jos jednog diletanta Save. Godinu poslije papak priredi ovoj napacenoj drzavi najtezi poraz u historiji :lol: poslije kojeg se svađao sa novinarima :lol:

Zbilja je odvratan i licemjeran, zar ne :nargila:
Mozda je trebao ostaviti Pjanica, Stevanovica, golmana. Eto, Mirsada Dedica se iz prve sjecam. Al kako se vec preziva onaj nas zadnji golman ...

Mogao je vratiti Viscu.

Mogao je i dalje pozivati Civica, Kovacevica, Gojaka, Mesanovica, Cimirota, Sanicanina, ... Iz nase lige Bilbiju il koga vec.

Mogao je nastaviti po istom kao i svi poslije Susica. Misliti da ides na sigurno, a doci do neizbijeznog. Ekipa stara, a ti prst u uho.

Spahic da je aktivan u Rudezu, nama bi i danas bio uzdanica.

Jedina greska Barbareza je Hadzikadunic. Sta god da je, trebalo se srediti.

Da Anelu nije prvi put, mislio bih da Barbarez silji k ... kao i svi prije njega. I da pravi iste greske u koraku. I da reprezentacija samo propada. I da nema spasa, pa da i taj Vahid prelomi i sjedne na poziciju. Jer se nema potencijala.

Eto, neka ova ekipa vec sutra prepusti posao drugim. I na ovome danas ce se zaustaviti.

Ko bi to onog Muharemovica ubacio?

Ili malca iz USA, koji ima jos graha za pojesti, al je debitirao i ukazao na sebe u nekoliko minuta. A znamo da je Pjanic debi imao zbog medija. Inace bi se nasjedio.

Ovaj Sunjic jeste opao sa karijerom. Kazu, zato pristao igrati. Mozda i jeste tako. Al neko se konacno odlucio srediti tip igraca kakvog nemamo jos od Zahirovica i Besica. I taj igrac se u 93 min baca na sut. A bice i bolji.

I da zavrsim.

Bazdar da bi zaigrao za BiH sada ili bilo kada? Nikada.

Treba vremena i sabura. Jeste da u BiH nema sabura ni za jedno ...
Post Reply