Logovan wrote: ↑17/11/2024 00:47
Plavo-bijeli wrote: ↑17/11/2024 00:34
A sto mislis da je bitan taj trenerski staz toliko i koliko neko treba po tebi imati tog trenerskog staza da bi bio dobar trener i kako to ide?
Jel neko bolji kroz karijeru sto vise ima trenerskog staza?
Zasto onda neki na pocetku karijere budu bolji nego poslije?
Kako onda neki bez ikakvog trenerskog staza budu medju najboljim na svijetu?
Zidane, Xabi Alonso itd...
Kako neki sa previse trenerskog staza opet budu ispodprosjecni?
To jel Sergej ima trenerskog staza ili nema je potpuno nebitno.
Kad budemo imali barem repku da je ono "solidna" da nemamo pune i potpune anonimuse e onda cemo procjenjivati Barbareza...
Ovaj napisa eto imamo Vasilja hahahhah imamo i nekog drugoligaša.. imamo hej Gigovića inače Gigović poznat u Evropi, do prošle godine niko ni iz Bosne nije znao za njeg...a sad samo mi znamo za nj i ovi navijači iz njegovog kluba.
Je l' tebi jasno da nije samo do trenerskog staža? Je l' uopšte čitaš sve ili preskačeš?
Zidane, Alonso... Jesi li ozbiljan sa primjerima? Zar ne vidiš razliku između ove dvojice i Barbareza? Hajde ti ovo provjeri pa ćeš vidjeti razliku.
Ne razumijem ovo boldirano. Reprezentacija nam po tebi nije ni solidna pa eto nećemo pričati o selektoru? Reci mi koja je granica za solidno, da znam kada se može početi sa kritikama.
A kakve su šanse da postane solidna ako nas vodi osoba koja nije uopšte bila u fudbalu, niti je htjela da bude u fudbalu, nego daj odmah da zasjednem na glavnu poziciju?
Pa naveo sam ekstremne primjere i neke od najboljih trenera na svijetu, ne treba nam Barbarez na tom nivou, ali sam naveo kao dokaz da mozes biti najbolji, bez ikakvog tvog 'trenerskog staza'.
Taj trenerski staz se dobija kroz karijeru, kroz razne trenere sa kojima si radio, a onda kroz tvoju inteligenciju i mogucnost da to preneses na igrace i da znas kako to posloziti.
Ako ne znas nece ti pomoci ni 20 klubova da vodis.
Ova ekipa sto je veceras izasla nije ni solidno. Solidno je kada je vise od pola igrača u nekoj top 5 ligi i igraju redovno, a da imamo jos par igraca koji su tu negdje i kandiduju za prvu ekipu.
Kulenovic, Sunjic, Burnic, Muharemovic, Bicakcic(lik ima 100 godina), barisic, Omerovic..kakva su ovo imena..pa Tahirovic jedan ne igra ni u Ajaxu...igraju u drugim ligama....
Bit cemo "solidni" kad budemo barem vrijedniji od jednog Bochuma koji je 15i na tabeli... i kad nam ne bude najbolji igrac u repki lik koji je kao napadac dao 2 gola u 30 utakmica.
Ovo sve sto nabrajam su stvari u kojima se treba traziti problem, a ne u treneru - bilo kojem.
U treneru se trebao traziti problem kada sa Safetom nismo mogli proci grupe i jednu Nigeriju a imali Ibisevica koji je bio jedno vrijeme najbolji strijelac Bundeslige, Dzeku koji je ubijao itd da ne nabrajam zna se sve dobro, ali tu smo bili i vise nego solidna repka, a da nam nije grupa bila jednostavna i tu nas neznalica ne bi odvela na SP i opet ga raja priziva.
Pa i Njemačku je vodio u vise navrata selektor koji nije nikoga prije vodio, jednostavno kazem neko ko vodi ekipu u par utakmica na godiin nece od njih nista posebno napraviti, ni dobro ni lose... vise je do njihovog individualnog kvaliteta i kako ce se onda uklopiti kao ekipa i kako ce se priviknuti jedan na drugog.
Gledaj danas ekipa i nivoa fudbala, Real, Bayern, Bayer, Borussija i vamo... Basel, Heracles, Sasuolo, Osijek, Karlsruher...
Stvarno Sergeje kako ne umijes od govana napraviti nesto..sramota...
Sto ti DZEKO ne igra ahaa tu smo te skontali gdje grijesis!