Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#426 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Logovan »

Tromblon wrote: 17/11/2024 00:04 Ovo je samo realna posljedica toga što je doveden lik koji ima 0 dana staža trenerskog posla. Njegovo neznanje se ogleda najviše u podatku da smo dvije najbolje tekme pod njegovim vodstvom odigrali protiv Engleske i Italije. Naredne su bile gora od gore. Tu se ubaci potpuno nezasluženi remi sa Mađarskom.

Lik je potrošio oko 15 godina svog života u nastojanju da bude selektor, a nije sebe pripremio za to.
Osim što ima 0 dana trenersku staža, on čak nije ni pratio nešto puno fudbal nakon završetka karijere. A da ne govorim o nekom usavršavanju, seminarima, itd.

Znači čovjek nema ništa, apsolutno ništa iza sebe.
nauticamid

#427 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by nauticamid »

Edin H. wrote: 17/11/2024 00:15
nauticamid wrote: 16/11/2024 23:59 Nije valjda da Barbarez opet ne valja?

Ne ide on nikud, i ne treba da ide.

Jedino sto mu zamjeram sto je otjerao bolje igrace iz odbrane nego sto ima ove sad. I golman nam je taraba. Bolje bi penzioner Begovic branio od ove rupe na golu.
Kako misliš jedino, to i jeste suština.
Pa ovdje pljuju na sve zivo, ali mislim da veliku gresku pravi kod postavljanja ove tarabe na gol i odabira igraca u odbrani. Kao da mu je neko rekao da ovi moraju igrati( sto ne bi bilo nista novo) i tacka. I na kraju morao otjerati one sa kojima smo bili kakva takva repka.
Last edited by nauticamid on 17/11/2024 00:30, edited 1 time in total.
nauticamid

#428 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by nauticamid »

Logovan wrote: 17/11/2024 00:23
Tromblon wrote: 17/11/2024 00:04 Ovo je samo realna posljedica toga što je doveden lik koji ima 0 dana staža trenerskog posla. Njegovo neznanje se ogleda najviše u podatku da smo dvije najbolje tekme pod njegovim vodstvom odigrali protiv Engleske i Italije. Naredne su bile gora od gore. Tu se ubaci potpuno nezasluženi remi sa Mađarskom.

Lik je potrošio oko 15 godina svog života u nastojanju da bude selektor, a nije sebe pripremio za to.
Osim što ima 0 dana trenersku staža, on čak nije ni pratio nešto puno fudbal nakon završetka karijere. A da ne govorim o nekom usavršavanju, seminarima, itd.

Haj ne rise.

Svi ste ga spominjslj prije Milosevica i selektora prije Save i sve ste znali koliko ima skole za trenera itd itd, a sad odjednom ne valja.

Ako smatrate ovo sto on radi losim, to nije njegova greska nego svih vas koji bi i rat zapocela ukoliko barba ne bi bio izabran. Sad je izabran i sad ga trpite. Znaci sami ste krivi jer vi ste to trazili.

Jesmo pogan narod.
Last edited by nauticamid on 17/11/2024 00:29, edited 1 time in total.
Ecci
Vozim: Biciklam

#429 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Ecci »

Jos je ovo i dobar rezultat

Korumpirani savez, menadzeri sastavljaju reprezentaciju, Vico predsjednik...

Ne moze pita od g....a. Sve ce to jos i gore biti
nauticamid

#430 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by nauticamid »

Ecci wrote: 17/11/2024 00:29 Jos je ovo i dobar rezultat

Korumpirani savez, menadzeri sastavljaju reprezentaciju, Vico predsjednik...

Ne moze pita od g....a. Sve ce to jos i gore biti
Nece, bice to bolje s vremenom. Treba vremena da se nesto napravi, a opet igrali smo sa najjacim repkama u Evropi i Svijetu.
Logovan

#431 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Logovan »

nauticamid wrote: 17/11/2024 00:27

Haj ne rise.

Svi ste ga spominjslj prije Milosevica i selektora prije Save i sve ste znali koliko ima skole za trenera itd itd, a sad odjednom ne valja.

Jesmo pogan narod.
Ne serem.

Tu priču okači mačku o rep. Glupa ti je priča. Ja godinama ponavljam kao papagaj da ne treba Barbareza dovoditi upravo zbog ovog gore. Ne očekujem da ti sad znaš šta sam ja pisao, ali očekujem da ne generalizuješ, da nas ne trpaš u isti koš.

Razmisli malo koliko griješiš.

Hvala Bogu nije mi referenca "derao se na sudiju u Beogradu, voli BiH" i slične budalaštine.
Last edited by Logovan on 17/11/2024 00:34, edited 1 time in total.
Plavo-bijeli

#432 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Plavo-bijeli »

A sto mislis da je bitan taj trenerski staz toliko i koliko neko treba po tebi imati tog trenerskog staza da bi bio dobar trener i kako to ide?

Jel neko bolji kroz karijeru sto vise ima trenerskog staza?

Zasto onda neki na pocetku karijere budu bolji nego poslije?

Kako onda neki bez ikakvog trenerskog staza budu medju najboljim na svijetu?

Zidane, Xabi Alonso itd...

Kako neki sa previse trenerskog staza opet budu ispodprosjecni?

To jel Sergej ima trenerskog staza ili nema je potpuno nebitno.

Kad budemo imali barem repku da je ono "solidna" da nemamo pune i potpune anonimuse e onda cemo procjenjivati Barbareza...

Ovaj napisa eto imamo Vasilja hahahhah imamo i nekog drugoligaša.. imamo hej Gigovića inače Gigović poznat u Evropi, do prošle godine niko ni iz Bosne nije znao za njeg...a sad samo mi znamo za nj i ovi navijači iz njegovog kluba.
nauticamid

#433 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by nauticamid »

Logovan wrote: 17/11/2024 00:32

Haj ne rise.

Jesmo pogan narod.
Ne serem.

Tu priču okači mačku o rep. Glupa ti je priča. Ja godinama ponavljam kao papagaj da ne treba Barbareza dovoditi upravo zbog ovog gore. Ne očekujem da ti sad znaš šta sam ja pisao, ali očekujem da ne generalizuješ, da nas ne trpaš u isti koš.

Razmisli malo koliko griješiš.
Eto mozda nisi ti ali na uzorku od 100 forumasa, njih 90 je trazilo Barbareza, a sad mu svi ebu sve po spisku. Sitne duse koje ne zasluzuju da udisu zrak. Pogan obicna.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#434 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by sime_cipol »

Barbarez nece prezivjeti mart iduce godine.
Cim Vico dobije novi mandat na 4 godine obrisat ce Qrac od njega i nabiti ga nogom.
luckylaka

#435 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by luckylaka »

Barba ide brzim putem od pukovnika do pokajnika.Znaci tip je znao da ovo ne zna raditi prihvatio se ovoga posla,Pogresan izbor igraca,pogresna postavka,pogresna taktika i dobijes debakl.Dobices ono sto si zasluzio a sto i svi prethodni prije tebe.Da prodajes ugled zato sto si pristao igrati za vicu
Logovan

#436 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 17/11/2024 00:34 A sto mislis da je bitan taj trenerski staz toliko i koliko neko treba po tebi imati tog trenerskog staza da bi bio dobar trener i kako to ide?

Kad budemo imali barem repku da je ono "solidna" da nemamo pune i potpune anonimuse e onda cemo procjenjivati Barbareza...

Ovaj napisa eto imamo Vasilja hahahhah imamo i nekog drugoligaša.. imamo hej Gigovića inače Gigović poznat u Evropi, do prošle godine niko ni iz Bosne nije znao za njeg...a sad samo mi znamo za nj i ovi navijači iz njegovog kluba.
Je l' tebi jasno da nije samo do trenerskog staža? Je l' uopšte čitaš sve ili preskačeš? :D

Zidane, Alonso... Jesi li ozbiljan sa primjerima? Zar ne vidiš razliku između ove dvojice i Barbareza? Hajde ti ovo provjeri pa ćeš vidjeti razliku.

Ne razumijem ovo boldirano. Reprezentacija nam po tebi nije ni solidna pa eto nećemo pričati o selektoru? Reci mi koja je granica za solidno, da znam kada se može početi sa kritikama. :D

A kakve su šanse da postane solidna ako nas vodi osoba koja nije uopšte bila u fudbalu, niti je htjela da bude u fudbalu, nego daj odmah da zasjednem na glavnu poziciju?
Dead Man Walking

#437 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Dead Man Walking »

Selektor je kriv ako sa dobrom generacijom igraca ne moze napraviti rezultat. Igraci koje imamo danas su puno blize karinama nego dobroj geneaciji, tako da je tu selektorova (ne)strucnost najmanji problem. Ipak, nakon 7 komada i divljeg sastava koji je izveo danas bilo bi moralno da ode sam, bez obzira sto su igraci karine za ozbiljne okvire.
Plavo-bijeli

#438 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Plavo-bijeli »

Logovan wrote: 17/11/2024 00:47
Plavo-bijeli wrote: 17/11/2024 00:34 A sto mislis da je bitan taj trenerski staz toliko i koliko neko treba po tebi imati tog trenerskog staza da bi bio dobar trener i kako to ide?

Je l' tebi jasno da nije samo do trenerskog staža? Je l' uopšte čitaš sve ili preskačeš? :D

Zidane, Alonso... Jesi li ozbiljan sa primjerima? Zar ne vidiš razliku između ove dvojice i Barbareza? Hajde ti ovo provjeri pa ćeš vidjeti razliku.

Ne razumijem ovo boldirano. Reprezentacija nam po tebi nije ni solidna pa eto nećemo pričati o selektoru? Reci mi koja je granica za solidno, da znam kada se može početi sa kritikama. :D

A kakve su šanse da postane solidna ako nas vodi osoba koja nije uopšte bila u fudbalu, niti je htjela da bude u fudbalu, nego daj odmah da zasjednem na glavnu poziciju?
Pa naveo sam ekstremne primjere i neke od najboljih trenera na svijetu, ne treba nam Barbarez na tom nivou, ali sam naveo kao dokaz da mozes biti najbolji, bez ikakvog tvog 'trenerskog staza'.

Taj trenerski staz se dobija kroz karijeru, kroz razne trenere sa kojima si radio, a onda kroz tvoju inteligenciju i mogucnost da to preneses na igrace i da znas kako to posloziti.

Ako ne znas nece ti pomoci ni 20 klubova da vodis.

Ova ekipa sto je veceras izasla nije ni solidno. Solidno je kada je vise od pola igrača u nekoj top 5 ligi i igraju redovno, a da imamo jos par igraca koji su tu negdje i kandiduju za prvu ekipu.

Kulenovic, Sunjic, Burnic, Muharemovic, Bicakcic(lik ima 100 godina), barisic, Omerovic..kakva su ovo imena..pa Tahirovic jedan ne igra ni u Ajaxu...igraju u drugim ligama....

Bit cemo "solidni" kad budemo barem vrijedniji od jednog Bochuma koji je 15i na tabeli... i kad nam ne bude najbolji igrac u repki lik koji je kao napadac dao 2 gola u 30 utakmica.

Ovo sve sto nabrajam su stvari u kojima se treba traziti problem, a ne u treneru - bilo kojem.

U treneru se trebao traziti problem kada sa Safetom nismo mogli proci grupe i jednu Nigeriju a imali Ibisevica koji je bio jedno vrijeme najbolji strijelac Bundeslige, Dzeku koji je ubijao itd da ne nabrajam zna se sve dobro, ali tu smo bili i vise nego solidna repka, a da nam nije grupa bila jednostavna i tu nas neznalica ne bi odvela na SP i opet ga raja priziva.

Pa i Njemačku je vodio u vise navrata selektor koji nije nikoga prije vodio, jednostavno kazem neko ko vodi ekipu u par utakmica na godiin nece od njih nista posebno napraviti, ni dobro ni lose... vise je do njihovog individualnog kvaliteta i kako ce se onda uklopiti kao ekipa i kako ce se priviknuti jedan na drugog.

Gledaj danas ekipa i nivoa fudbala, Real, Bayern, Bayer, Borussija i vamo... Basel, Heracles, Sasuolo, Osijek, Karlsruher...

Stvarno Sergeje kako ne umijes od govana napraviti nesto..sramota...

Sto ti DZEKO ne igra ahaa tu smo te skontali gdje grijesis!
HelaS

#439 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by HelaS »

Dead Man Walking wrote: 17/11/2024 00:52 Selektor je kriv ako sa dobrom generacijom igraca ne moze napraviti rezultat. Igraci koje imamo danas su puno blize karinama nego dobroj geneaciji, tako da je tu selektorova (ne)strucnost najmanji problem. Ipak, nakon 7 komada i divljeg sastava koji je izveo danas bilo bi moralno da ode sam, bez obzira sto su igraci karine za ozbiljne okvire.
Bilo ko drugi da zamijeni Barbareza, sa ovakvim igračima otišao bi nakon nekoliko utakmica. Jednostavno, svi su novi, mladi i vrlo neiskusni igrači, i svi puni entuzijazma i želje za dokazivanjem i pobjedom, naravno. Neiskustvo, neuigranost, osnovni su razlozi večerašnjoj rezultatskoj katastrofi, nije selektorska odluka, bilo koja.
armin071

#440 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by armin071 »

Baška sad da li je Barba stručan ili nije ali treba biti realan pa reći, ne pravi se pita od govana…. Mi smo zalutali u ovu ligu nacija i to je to. Nemamo lige, nemamo savez, nemamo podmladak, nemamo golmana, nemamo kapitena. Novog Džeke ni na vidiku…
svi u napad

#441 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by svi u napad »

spree wrote: 16/11/2024 23:58 Bahat, bezobrazan i na kraju iznenađen pitanjem. Kao gdje ces me pitati o ostavci? Debili najveći poraz u historiji, a ti se pravis iznenađen. Najgori niz u historiji, a ti napadaš novinara. Fuj. Kockar propali, bez morala, znanja a i iskustva. Kao neka opravdanja igraju mladi igrači. Vicko povuci potez. Što je najgore tako mi je drag bio. Nadao sam se eto bilo čemu, a ono najgore od najgoreg, bahat a neznalica.
Dobar i krtak opis selektora :izet: :thumbup: Jedina greska u komentaru je molba da Vico povuce potez. To se nece desiti jer je Vico ovo sve dobro znao i dao mu ugovor na 4 godine. Vicin cilj je da rasturi nasu repku i Barba za sada taj posao obavlja za desetku. Ne samo da ima najlosije rezultate od svih selektora vec je dopustio da mu Vico otjera i par centarhalfova. Nije bio drcan i arogantan Vici kao sto je bio veceras prema novinaru. Tuzno pretuzno i ne vidim svjetlo na kraju tunela. Uvijek se brane sa onim "danas svi igraju fudbal" al nikad da kazu osim nas. Zivjeli
Dead Man Walking

#442 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Dead Man Walking »

HelaS wrote: 17/11/2024 01:07
Dead Man Walking wrote: 17/11/2024 00:52 Selektor je kriv ako sa dobrom generacijom igraca ne moze napraviti rezultat. Igraci koje imamo danas su puno blize karinama nego dobroj geneaciji, tako da je tu selektorova (ne)strucnost najmanji problem. Ipak, nakon 7 komada i divljeg sastava koji je izveo danas bilo bi moralno da ode sam, bez obzira sto su igraci karine za ozbiljne okvire.
Bilo ko drugi da zamijeni Barbareza, sa ovakvim igračima otišao bi nakon nekoliko utakmica. Jednostavno, svi su novi, mladi i vrlo neiskusni igrači, i svi puni entuzijazma i želje za dokazivanjem i pobjedom, naravno. Neiskustvo, neuigranost, osnovni su razlozi večerašnjoj rezultatskoj katastrofi, nije selektorska odluka, bilo koja.
Ma slazem se, to sam i rekao. Ovo sve ako ostane kako su krenuli mozda se nakon te 4 godine nesto i pocne nazirati, ali cemo se do tada jos nagutati gorkih pilula, sa Barbom ili bez njega.
last mohicans

#443 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by last mohicans »

sime_cipol wrote: 17/11/2024 00:40 Barbarez nece prezivjeti mart iduce godine.
Cim Vico dobije novi mandat na 4 godine obrisat ce Qrac od njega i nabiti ga nogom.
Ništa izgubili ne bi, samo bi Spahu ostavio jer radi odličan posao sa ovim mladim igračima ali ih nema ko voditi. Zašto glupana ne upitaše koji je to naš kostur, koja formacija i čemu to mi težimo.. Već nam je reko da smo loši 7 puta, i osmi će. Dobro mu je Dogan rekao sedma gorka pilula, od toga najveći poraz u historiji, još se dingospo nešta duri i ljuti. Znaš ti ko sam ja? Brate, nemaš znanje, kupi prnje. U 7 utakmica ni jedan jebeni segment (ne)igre ne mozeš istaći da valja. Šta, jedini što su ispod 23, pa uzmi U21 pa se birikaj. Da je taj put odabrao, nešto bi i naučio. Niko nije očekivao pobjede protiv ovih jebenih ekipa, al mojne nas na ruke prati sa sedmicama, još nam pamet soliti. U svakoj utakmici smo izgledali drugačije i ne mogu se momci upoznati za 5 dana. Odabrao taktiku presinga protiv jedne Njemačke sa sporim igračima i još sporijom odbranom. Zaganjati onoga iz Borusije, kredit dići, ako moze ili u najmanju ruku vratiti Peteva ili postaviti Jakira.
apsidejzi

#444 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by apsidejzi »

Haj ne rise.

Ako smatrate ovo sto on radi losim, to nije njegova greska nego svih vas koji bi i rat zapocela ukoliko barba ne bi bio izabran. Sad je izabran i sad ga trpite. Znaci sami ste krivi jer vi ste to trazili.

Jesmo pogan narod.
Prije jedno pet godina i deset selektora napisah da nije do selektora. Dzaba ih mijenjamo. Rukovodstvo sere a iIgraci su karina pocevsi sa Dzekom. Nisu oni karine kao igraci jer u svojim klubovima znaju igrati. Ali su karine kao ljudi jer se ne zalazu i sute na nepravdu. Repka je svima marketinska platforma i to se vidi na rezultatima. Od tada i ne pratim. Nisam se pokajao...
Edin H.

#445 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Edin H. »

svi u napad wrote: 17/11/2024 01:15
spree wrote: 16/11/2024 23:58 Bahat, bezobrazan i na kraju iznenađen pitanjem. Kao gdje ces me pitati o ostavci? Debili najveći poraz u historiji, a ti se pravis iznenađen. Najgori niz u historiji, a ti napadaš novinara. Fuj. Kockar propali, bez morala, znanja a i iskustva. Kao neka opravdanja igraju mladi igrači. Vicko povuci potez. Što je najgore tako mi je drag bio. Nadao sam se eto bilo čemu, a ono najgore od najgoreg, bahat a neznalica.
Dobar i krtak opis selektora :izet: :thumbup: Jedina greska u komentaru je molba da Vico povuce potez. To se nece desiti jer je Vico ovo sve dobro znao i dao mu ugovor na 4 godine. Vicin cilj je da rasturi nasu repku i Barba za sada taj posao obavlja za desetku. Ne samo da ima najlosije rezultate od svih selektora vec je dopustio da mu Vico otjera i par centarhalfova. Nije bio drcan i arogantan Vici kao sto je bio veceras prema novinaru. Tuzno pretuzno i ne vidim svjetlo na kraju tunela. Uvijek se brane sa onim "danas svi igraju fudbal" al nikad da kazu osim nas. Zivjeli
E jašta mu je nego Vico otjerao par centarhalfova, otjerao ih je Spaha, kojeg hvalite, ali naravo da to ne bi mogao bez Batabarezovog aninovanja
Point.

#446 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Point. »

Samo neznalica može napisati da Barbarez svjesno radi ma uništavanju repke.
Edin H.

#447 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Edin H. »

Naravno da Barbarez želi najbolje rezultate, ali bez obzira što nemamo detalje šta se dešava unutar, postaje u najmanju ruku čudno zašto toliko mjenja tim iz utakmice u utakmicu.
Jack Be Nimble

#448 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Jack Be Nimble »

Daj San Marino pa da se igramo :strik:
PM72

#449 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by PM72 »

Milorad Dodik uspješno rastura državu pa i fudbalski savez gdje je za predsjednika doveo vlastitog sestrića...a mi bi svako malo mjenjali selektora....još malo pa će dovesti vječitog luzera od trenera Musemića jal Bracu Hadžiosmanovića iz Vrbanjuše
Rothmans

#450 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.

Post by Rothmans »

Barbarezu moze biti jedina zamjerka sto je usao u stalu punu magaraca (cast izuzecima) i rekao 'ja cu od njih napravit lipicanere.' A to sto nema trenerskog/selektorskog staza je lahko nadoknadivo kad dobijes Barselonu il repku Brazila. Stas ti od ove krivonoge magaradi sto potrcat ne zna ?
Locked