Vaha je rekao da sve dok reprezentacija ne bude igrala u BL i uz Zapadnom Mostaru nece je voditi a u stvari dinar efendija to navodi kao razlog jer zna da je neispunjiv. Iako je fantastican trener ja ga ne bi zvao nikada a ni tada.
Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#401 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
- skrbavi-admin
#402 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
ne znam kako da ti objasnim to da ti dodje do malog mozga da Vahid nije neko zvucno ime.... a ime je bio dje god je bio.... na kraju krajeva jebat ga.... al Murinjo ne bi sigurno ti kazem, mogo odigrat sa onakvim anonimnim Alzirom nulu u regularnom dijelu utakmice na Mundijalu....Plavo-bijeli wrote: ↑16/11/2024 23:24
Joj ti se napriča o Vahi kao da ti je u najmanju ruku rođeni brat, kao da si odrastao čitavo djetinjstvo sa njim![]()
![]()
Jeste, jeste...sve je to, neće on da mu Vico koji blage veze nema govori sta ce raditi...
na kraju krajeva, koliko god ti ili neko drugi ili mi to omalovazavali, Maroko je doso najdalje na Mundijalu u istoriji zahvaljujuci njemu i to bez ikakvog ustezanja, zahvalio licno Valid Ragraguji.... al eto tvoj komentar je samo jos jedan simptom "ta ces ti, ta ce on" mentaliteta....
-
shheff
#403 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Tačno!skrbavi-admin wrote: ↑16/11/2024 23:18Evo mislim ja.... Nebitan je Vaha u toj prici, bitno je sto se on bavi sistemom..... A Vaha je u sistemu u kojem zeli da ima borce, vojnike, specijalce.... nece da se bavi nicim drugim osim fudbalom i fudbalskim uspjesima..... Vaha hoce da je veci od svake velicine..... ne zeli da ima zapreka i zajebancija sa bilo kim..... iza Vahe stoje rezultati a to je da je od svake repke koju je vodio a obicno su to bila govna od kojih je pravio pitu - pravio zestoke momke..... ja nikad necu zaboraviti utakmicu Alzir Njemacka....... Dovuko ga je do produzetaka.Plavo-bijeli wrote: ↑16/11/2024 23:10 Jel vi fakat mislite da je Vaha ovdje da bi večeras ista drugacije bilo nakon sto je sve sto su opucali uslo u gol![]()
Medjutim ono sto svima nama pada iz oka je to da je Vaha PRO, PROfesionalac i PROFudbal.... nije to lik koji se zajebava sa reputacijom i nije to lik koji ce radit st amu jedan uhljup od Vice koji blage veze nam govori sta ce radit, ili neki menadzercic da mu govori st ai kako.....
Vaha je prototip ambicije, zelje, borbe - ne mora bit plodonosna al mora bit srcana odvazna i bez skrupula do kraja..... Vaha je Antitip bosnjaka use na se podase.... jednostavno covjek nije s ovih prostora a jest......
-
palermo
#404 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Ne znam kakve su sanse da Zoran Zekic preuzme reprezemtaciju. Ako ne.on, onda Amar Osim. Jedino logicno
-
ibizza
- Logovan
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#407 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Sergej Jakirovic recimo
-
ljubijankic
#408 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Barbarez ce od heroja postati jedna jako omrazena osobe. Ovaj izlet u trenerske vode mu bas nije trebao
-
palermo
- skrbavi-admin
#410 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Svi biste vi da trazite lijecenje posljedica a uzroci ostaju isti..... nekompetetni igraci, nekompetentan savez, nekompetentna politika, nekompetentni radnici i slicno itd itd...
to je isto kao da covjeku sa secerom sijecete i amputirate nogu jer mu je nastupila gangrena (jer je to u biti nazalost cesta praksa u bih da se pacijent ne usmjerava u kvalitetno lijecenje dijabetesa)....
samo biste sjekli sjekli dok pacijent - ne umre . A po svemu sudeci mi smo pacijent u terminalnoj fazi ma sta vi mnogi mislili i percipirali...... Mi zivimo totalni drzavni horror - od pocetka do kraja..... Sport je samo grana tih posljedica.....
to je isto kao da covjeku sa secerom sijecete i amputirate nogu jer mu je nastupila gangrena (jer je to u biti nazalost cesta praksa u bih da se pacijent ne usmjerava u kvalitetno lijecenje dijabetesa)....
samo biste sjekli sjekli dok pacijent - ne umre . A po svemu sudeci mi smo pacijent u terminalnoj fazi ma sta vi mnogi mislili i percipirali...... Mi zivimo totalni drzavni horror - od pocetka do kraja..... Sport je samo grana tih posljedica.....
- Plavo-bijeli
#411 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Nije baš 'anonimni' bilo je tu finih igrača koji su igrali svi u ligama petice, a eto mi smo ih dobili u prijateljskoj utakmici...skrbavi-admin wrote: ↑16/11/2024 23:33ne znam kako da ti objasnim to da ti dodje do malog mozga da Vahid nije neko zvucno ime.... a ime je bio dje god je bio.... na kraju krajeva jebat ga.... al Murinjo ne bi sigurno ti kazem, mogo odigrat sa onakvim anonimnim Alzirom nulu u regularnom dijelu utakmice na Mundijalu....Plavo-bijeli wrote: ↑16/11/2024 23:24
Joj ti se napriča o Vahi kao da ti je u najmanju ruku rođeni brat, kao da si odrastao čitavo djetinjstvo sa njim![]()
![]()
Jeste, jeste...sve je to, neće on da mu Vico koji blage veze nema govori sta ce raditi...
na kraju krajeva, koliko god ti ili neko drugi ili mi to omalovazavali, Maroko je doso najdalje na Mundijalu u istoriji zahvaljujuci njemu i to bez ikakvog ustezanja, zahvalio licno Valid Ragraguji.... al eto tvoj komentar je samo jos jedan simptom "ta ces ti, ta ce on" mentaliteta....![]()
Što se tiče njega i SP nećemo sad tu praviti nešto neviđeno i woww..
U grupama bio sa Rusijom, Belgijom i Juznom Korejom, pobjedio Koreju, izgubio od Belgije i neriješeno sa Rusijom. Ok Njemačka je tad bila vrh, ali nije sad sa Lihtestajnom igrao protiv njih pa kako da dođu do produzetka, kao da se to nikada nije desavalo na tim takmicenjima, eo taj Alzir je opet duplo jaci od nase sad ekipe...
Koliko je puta tako Hrvatska jedva se provuce na pocetku, pa onda dođe do finala...
SVe u svemu ne znam sta konta raja da dođe Vaha da bi nam stoperi koji su na nivou Druge Bundeslige naglo zaigrali na nivou Rudigera i Vasilj bi poceo da brani kao Canizarez i ne bi primao gluposti?
- Porodice Foht
#412 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
“ Ne bi bio sportista i čovjek, ako bi razmišljao o takvim glupsotima. Šta treba? Ako smo izgubili utakmicu i zato što imamo neke amatere… Zato i jesmo tu gdje jesmo, što nazivamo te ekipe amaterima - kazao je Barbarez.
Ko su amateri iz Barbine spike, zna li neko? Ne kontam.
- skrbavi-admin
#413 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Plavo-bijeli wrote: ↑16/11/2024 23:51Nije baš 'anonimni' bilo je tu finih igrača koji su igrali svi u ligama petice, a eto mi smo ih dobili u prijateljskoj utakmici...skrbavi-admin wrote: ↑16/11/2024 23:33ne znam kako da ti objasnim to da ti dodje do malog mozga da Vahid nije neko zvucno ime.... a ime je bio dje god je bio.... na kraju krajeva jebat ga.... al Murinjo ne bi sigurno ti kazem, mogo odigrat sa onakvim anonimnim Alzirom nulu u regularnom dijelu utakmice na Mundijalu....Plavo-bijeli wrote: ↑16/11/2024 23:24
![]()
na kraju krajeva, koliko god ti ili neko drugi ili mi to omalovazavali, Maroko je doso najdalje na Mundijalu u istoriji zahvaljujuci njemu i to bez ikakvog ustezanja, zahvalio licno Valid Ragraguji.... al eto tvoj komentar je samo jos jedan simptom "ta ces ti, ta ce on" mentaliteta....![]()
U grupama bio sa Rusijom, Belgijom i Juznom Korejom, pobjedio Koreju, izgubio od Belgije i neriješeno sa Rusijom. Ok Njemačka je tad bila vrh, ali nije sad sa Lihtestajnom igrao protiv njih pa kako da dođu do produzetka, kao da se to nikada nije desavalo na tim takmicenjima, eo taj Alzir je opet duplo jaci od nase sad ekipe...
Koliko je puta tako Hrvatska jedva se provuce na pocetku, pa onda dođe do finala...
SVe u svemu ne znam sta konta raja da dođe Vaha da bi nam stoperi koji su na nivou Druge Bundeslige naglo zaigrali na nivou Rudigera i Vasilj bi poceo da brani kao Canizarez i ne bi primao gluposti?
U sustini svih sustina, htio sam reci zasto Vaha i kad bi ga milion ljudi molilo ne bi..... para ima ko pljeve...... jednostavno nam je "sistem" limitiran totalno fudbalski nesustinskim stvarima...... koje blage veze sa fudbalom kao sportom i sportskim uspjehom, nemaju.
-
palermo
#414 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Lichtenstein. Onaj novinar ih je nazvao amaterimaPorodice Foht wrote: ↑16/11/2024 23:52 “ Ne bi bio sportista i čovjek, ako bi razmišljao o takvim glupsotima. Šta treba? Ako smo izgubili utakmicu i zato što imamo neke amatere… Zato i jesmo tu gdje jesmo, što nazivamo te ekipe amaterima - kazao je Barbarez.![]()
- spree
#415 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Bahat, bezobrazan i na kraju iznenađen pitanjem. Kao gdje ces me pitati o ostavci? Debili najveći poraz u historiji, a ti se pravis iznenađen. Najgori niz u historiji, a ti napadaš novinara. Fuj. Kockar propali, bez morala, znanja a i iskustva. Kao neka opravdanja igraju mladi igrači. Vicko povuci potez. Što je najgore tako mi je drag bio. Nadao sam se eto bilo čemu, a ono najgore od najgoreg, bahat a neznalica.
-
nauticamid
#416 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Nije valjda da Barbarez opet ne valja?
Ne ide on nikud, i ne treba da ide.
Jedino sto mu zamjeram sto je otjerao bolje igrace iz odbrane nego sto ima ove sad. I golman nam je taraba. Bolje bi penzioner Begovic branio od ove rupe na golu.
Jedino sto mu zamjeram sto je otjerao bolje igrace iz odbrane nego sto ima ove sad. I golman nam je taraba. Bolje bi penzioner Begovic branio od ove rupe na golu.
- luckylaka
#417 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Pa ne zna ni Barba,vjerujem cak da za neki igrace nikada nije cuo ali eto cudom nasli su se na spiskuPorodice Foht wrote: ↑16/11/2024 23:52 “ Ne bi bio sportista i čovjek, ako bi razmišljao o takvim glupsotima. Šta treba? Ako smo izgubili utakmicu i zato što imamo neke amatere… Zato i jesmo tu gdje jesmo, što nazivamo te ekipe amaterima - kazao je Barbarez.![]()
-
palermo
#418 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
U jednom se varas. Nema Vaha para kao pljeve.....odnosno ima, al je njemu maloskrbavi-admin wrote: ↑16/11/2024 23:56Plavo-bijeli wrote: ↑16/11/2024 23:51Nije baš 'anonimni' bilo je tu finih igrača koji su igrali svi u ligama petice, a eto mi smo ih dobili u prijateljskoj utakmici...skrbavi-admin wrote: ↑16/11/2024 23:33
ne znam kako da ti objasnim to da ti dodje do malog mozga da Vahid nije neko zvucno ime.... a ime je bio dje god je bio.... na kraju krajeva jebat ga.... al Murinjo ne bi sigurno ti kazem, mogo odigrat sa onakvim anonimnim Alzirom nulu u regularnom dijelu utakmice na Mundijalu....
U sustini svih sustina, htio sam reci zasto Vaha i kad bi ga milion ljudi molilo ne bi..... para ima ko pljeve...... jednostavno nam je "sistem" limitiran totalno fudbalski nesustinskim stvarima...... koje blage veze sa fudbalom kao sportom i sportskim uspjehom, nemaju.
- skrbavi-admin
#419 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Mi smo narod tako podatan, nekako i naivan, damo bezgranican kredibilitet nekom eto tako na osnovu par nekih poteza, nekih "uspjeha" i tako dalje, vecinom vodjeni romanticarskim pobudama.... i ovako nam se desi da nam covjek prospe aroganciju u svom najgorem mogucem svjetlu u fazonu "ta ćeš ti, znaš ti ko sam ja".......spree wrote: ↑16/11/2024 23:58 Bahat, bezobrazan i na kraju iznenađen pitanjem. Kao gdje ces me pitati o ostavci? Debili najveći poraz u historiji, a ti se pravis iznenađen. Najgori niz u historiji, a ti napadaš novinara. Fuj. Kockar propali, bez morala, znanja a i iskustva. Kao neka opravdanja igraju mladi igrači. Vicko povuci potez. Što je najgore tako mi je drag bio. Nadao sam se eto bilo čemu, a ono najgore od najgoreg, bahat a neznalica.
- skrbavi-admin
#420 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Nebitno je, kod nas milione vidio ne bi, kao sto je vidjao u proslim vremenima, kod drugih.....
Hocu da kazem, i to je sve sto pokusavam da kazem, je to, da je znao napraviti TIM...... slozit ga, spakovat, ga, pripremit ga i da pruzi otpor.....
-
Tromblon
#421 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Ovo je samo realna posljedica toga što je doveden lik koji ima 0 dana staža trenerskog posla. Njegovo neznanje se ogleda najviše u podatku da smo dvije najbolje tekme pod njegovim vodstvom odigrali protiv Engleske i Italije. Naredne su bile gora od gore. Tu se ubaci potpuno nezasluženi remi sa Mađarskom.
Lik je potrošio oko 15 godina svog života u nastojanju da bude selektor, a nije sebe pripremio za to.
Lik je potrošio oko 15 godina svog života u nastojanju da bude selektor, a nije sebe pripremio za to.
-
palermo
#422 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Pa znao je I Mourihno, Van Gal, Ericson, Lippi, Sula Rebac....itd, itxskrbavi-admin wrote: ↑17/11/2024 00:03Nebitno je, kod nas milione vidio ne bi, kao sto je vidjao u proslim vremenima, kod drugih.....
Hocu da kazem, i to je sve sto pokusavam da kazem, je to, da je znao napraviti TIM...... slozit ga, spakovat, ga, pripremit ga i da pruzi otpor.....
-
ljubijankic
#423 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Mokri san svakog Bošnje, ne radis nista godinama i onda dobijes direktorsku pozicijuTromblon wrote: ↑17/11/2024 00:04 Ovo je samo realna posljedica toga što je doveden lik koji ima 0 dana staža trenerskog posla. Njegovo neznanje se ogleda najviše u podatku da smo dvije najbolje tekme pod njegovim vodstvom odigrali protiv Engleske i Italije. Naredne su bile gora od gore. Tu se ubaci potpuno nezasluženi remi sa Mađarskom.
-
tap3ah75
#424 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Nakon 5:0 ja našao seriju Umbrela academy na stremiju i krenuo gledsti od prve sezone ispočetka.
Gledao sam nekada sve tri sezone ali je izašla i četvrta sezona a ne sjećam se više ničega iz prethodnih sezona.
Ugl. poenta je .... pripremljena piva i kikiriki/čips idu bolje uz seriju nego uz tekmu
Gledao sam nekada sve tri sezone ali je izašla i četvrta sezona a ne sjećam se više ničega iz prethodnih sezona.
Ugl. poenta je .... pripremljena piva i kikiriki/čips idu bolje uz seriju nego uz tekmu
- Edin H.
#425 Re: Liga nacija: Njemačka - BiH 16.11.2024. / BiH - Nizozemska 19.11.2024.
Kako misliš jedino, to i jeste suština.nauticamid wrote: ↑16/11/2024 23:59 Nije valjda da Barbarez opet ne valja?