BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
axe22

#20076 Re: BHTelecom

Post by axe22 »

Spasitelj wrote: 15/11/2024 15:24 Da ti nije zaključan Mob na neku mrežu
Nisu
Uspjelo je proci na iphone 14, dok na 15 konstatno baca gresku da uradjaj nije podrzan.

Drugo sto mobilni internet ne radi s automaskim postavkama nego moras rucno promjeniti api.
(automaski bude neslo slino "blicnet.net" kao api"
ing-ecc

#20077 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

ala7 wrote: 16/11/2024 02:16
ajdamo wrote: 15/11/2024 23:22 Hvala Bakar telekomu što su 3 godine razvukli provođenje optike kroz naše naselje i svojom sporošću mene i moje komšije nakon skoro 15 godina korištenja natjerali da odjavim(o) njihove usluge do nekih "boljih dana"
I meni ugovor ističe sad 23. Novembra i PA PA..
ebo patriotizam i renesansu, pravljenje budalama korisnike je došlo kraju.
2 godine nisu u stanju da poprave stanje na jednoj adresi nakon više pisanja, urgencija i slično.

Bulevar Meše Selimovića NE BH Telecom usluge. Nema optike u srcu Sarajeva, nema kvalitetnog mobilnog interneta. Svima koji razmišljaju da pređu na BHTelecom na Čengić Vili gore navedene adrese da ne pomišljaju uzimati njihove usluge.
Za sada 95 zadovoljnih korisnika sa raznim uslugama i 1 nezadovoljni korisnik. Ceka se prosirenje uredjaja sa novim portovima za nove korisnike.
moee

#20078 Re: BHTelecom

Post by moee »

-Chesterfield- wrote: 16/11/2024 08:17
moee wrote: 15/11/2024 22:52
NediM17 wrote: 14/11/2024 21:46 Danima vec ne mogu da se ulogujem na smetljarsku njihovu tv.
Puuuu. :evil:
Ako misliš na logovanje na Moja Web TV, ne mogu ni ja već neko vrijeme. Malo potražim na njihovoj stranici, kad vidim da nema više za džaba. Čak i korisnici Moja TV paketa moraju plaćati uslugu Moja Web TV (1,17 KM/mjesečno).
Kakvi smećari...moglo bi se početi ponovo o Telemachu razmišljati, za Arene ću se snaći...
Zar je bilo nekada džabe? Ja se sjećam da sam plaćao za Moja TV FULL S, dok se sada ne plaća za isti paket.
Ovdje je problem aplikacija, koja je skoro neupotrebljiva. Non stop izbacuje...
Nadamo se da će pustiti neku novu, moderniju aplikaciju kao što je EON.
Bilo je besplatno do nedavno za korisnike Moja TV. Sad ne mogu da se ulogujem, a na njihovij stranicu piše da e dodatno plaća 1.17 KM/mjesec.
kakaljin

#20079 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

NediM17 wrote: 14/11/2024 21:46 Danima vec ne mogu da se ulogujem na smetljarsku njihovu tv.
Ako misliš na logovanje na Moja Web TV, ne mogu ni ja već neko vrijeme. Malo potražim na njihovoj stranici, kad vidim da nema više za džaba. Čak i korisnici Moja TV paketa moraju plaćati uslugu Moja Web TV (1,17 KM/mjesečno).
Kakvi smećari...moglo bi se početi ponovo o Telemachu razmišljati, za Arene ću se snaći...
Moja tv net paketi
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... televizija

Ukljuceno u svaki paket

Moja tv Full paketi

Ukljuceno u svaki paket.

Gdje si ti procitao da se doplacuje?
Del_Boy1

#20080 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

moee wrote: 16/11/2024 10:37

Zar je bilo nekada džabe? Ja se sjećam da sam plaćao za Moja TV FULL S, dok se sada ne plaća za isti paket.
Bilo je besplatno do nedavno za korisnike Moja TV. Sad ne mogu da se ulogujem, a na njihovij stranicu piše da e dodatno plaća 1.17 KM/mjesec.
Kod mene je još uvijek "džabe" tj. u sklopu Moja TV full S paketa i radi, možda je ipak nešto samo kod tebe problem.
Ovo se odnosi na Moja web TV aplikaciju na telefonu, ne znam šta se dešava sa aplikacijom za TV.
fusion_ba

#20081 Re: BHTelecom

Post by fusion_ba »

Ne znam kako ih nije sramota uopšte naplatiti to smeće od aplikacije
moee

#20082 Re: BHTelecom

Post by moee »

kakaljin wrote: 16/11/2024 10:57
Moja tv net paketi

Ukljuceno u svaki paket

Moja tv Full paketi

Ukljuceno u svaki paket.

Gdje si ti procitao da se doplacuje?
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... =mojawebtv

I ja mislim na android aplikaciju. Radila sasvim normalno do unazad par dana, sad mi traži da aktiviram opciju.
belafonte

#20083 Re: BHTelecom

Post by belafonte »

Del_Boy1 wrote: 16/11/2024 11:32
moee wrote: 16/11/2024 10:37

Kod mene je još uvijek "džabe" tj. u sklopu Moja TV full S paketa i radi, možda je ipak nešto samo kod tebe problem.
Ovo se odnosi na Moja web TV aplikaciju na telefonu, ne znam šta se dešava sa aplikacijom za TV.
I ja da potvrdim... čak niži paket, Moja Tv Net S, uredno radi besplatno Moja TV Web na mobitelu.
Cakson
Vozim: Golf 4

#20084 Re: BHTelecom

Post by Cakson »

doktor78 wrote: 08/11/2024 12:27 Gledam ponude paketa MojeTV, oni izgleda ne garantuju da mogu dati više od 10 Mbps interneta ako je bakar u pitanju?
Ja sam imao par godina 20 Mbps, da bi mi zadnjih mjesec dana smanjili na 10.
Ovo ako ovako ostane, odoh ja dalje.
Isti slucaj zadnje 2godine sam imao na bakru 25Mbps. A sada trenutno 4,5, 7max Mbps hahah smijesan je BHTelecom...
doktor78

#20085 Re: BHTelecom

Post by doktor78 »

Cakson wrote: 17/11/2024 13:12
doktor78 wrote: 08/11/2024 12:27 Gledam ponude paketa MojeTV, oni izgleda ne garantuju da mogu dati više od 10 Mbps interneta ako je bakar u pitanju?
Ja sam imao par godina 20 Mbps, da bi mi zadnjih mjesec dana smanjili na 10.
Ovo ako ovako ostane, odoh ja dalje.
Isti slucaj zadnje 2godine sam imao na bakru 25Mbps. A sada trenutno 4,5, 7max Mbps hahah smijesan je BHTelecom...
Evo ja sam i prešao na veći paket (MojaTV Net M) očekujući veću brzinu.
Ista meta, isto odstojanje...
cobe_fks

#20086 Re: BHTelecom

Post by cobe_fks »

Image

Zna li neko sta je ovo, kako ukinuti?
Stari je nesto barko po telefonu i skida mu sad sa racuna, prikazuje na aplikaciji kao potrosnja izvan paketa...
escobar__

#20087 Re: BHTelecom

Post by escobar__ »

Nije ništa "barko", već se prijavio za neke online igre (prevara, u prijevodu) - moj je popušio istu tu foru i standardna priča "ali nisam ja ništa". :D

Probaj poslati poruku "STOP SKINI" (bez navodnika) na broj 06202020.

Imaš o tome na ovom linku.
noviclan

#20088 Re: BHTelecom

Post by noviclan »

escobar__ wrote: 18/11/2024 06:27 Nije ništa "barko", već se prijavio za neke online igre (prevara, u prijevodu) - moj je popušio istu tu foru i standardna priča "ali nisam ja ništa". :D

Probaj poslati poruku "STOP SKINI" (bez navodnika) na broj 06202020.

Imaš o tome na ovom linku.
https://youtu.be/ORj85FmIYeQ?si=s38zncLOQ0zsKeHL
drug_profi

#20089 Re: BHTelecom

Post by drug_profi »

cobe_fks wrote: 17/11/2024 23:17 Image

Zna li neko sta je ovo, kako ukinuti?
Stari je nesto barko po telefonu i skida mu sad sa racuna, prikazuje na aplikaciji kao potrosnja izvan paketa...
Pokušaj i sa službom za korisnike u telekomu. Sigurno znaju o čemu je riječ pošto je ovo već dobro raširena prevara.
benzapen

#20090 Re: BHTelecom

Post by benzapen »

Meni su prije par godina mjesecima naplaćivali uslugu moja web tv koju nisam nikad aktivirao. Kad zovneš 1444 kažu nije aktivna usluga. Isto i na šalteru. A onda dođe na računu. Žalio se zvanično. Prvostepena komisija me odbije. Opet se žalio, drugostepena komisija prihvati žalbu. Smanjili mi račun za iznos koji su naplatili za uslugu koju nisam ni tražio. Da mi nisu vratili novac bio sam spreman sve otkazati. A imam baš puno usluga kod njih i plaćam velike iznose. To sam i u žalbi napisao. Uglavnom riješeno je sve, ali trebalo je vremena. Sad je sve ok. Nemam problema više nikakvih.
Casual's

#20091 Re: BHTelecom

Post by Casual's »

Nedavno mi je postavljen Billion BiPAC 8700AXL - 1600, i primjetio sam da je Wi-Fi signal poprilično lošiji u odnosu na stari ZTE. Ima li nekih caka da se postave u njemu?
Svintan

#20092 Re: BHTelecom

Post by Svintan »

Svintan wrote: 31/10/2024 11:02 Jedno pitanje, znam da ima negdje odgovor ali ne mogu da nađem...

Kupio sam S24 i ovaj telefon ima opciju eSIM aktivacije.
Prije ovoga sam imao klasični dual SIM telefon gdje sam mogao staviti fizički 2 kartice.
Ja trenutno imam 2 kartice jednu BHT i jednu Eronet - S24 ima samo jedan slot za SIM karticu.
Da li mogu BHT zamjeniti / aktivirati kao eSIM a Eronet fizički ubaciti u mobitel i da obje rade ?

Hvala unaprijed...
Nekada sam postavio ovo pitanje, i ljudi sa foruma su mi dali odgovor - MOŽE !
Odem ti ja u BHTelecom prodajno mjesto, kažu ne može.
Odem u drugo prodajno mjesto, možda reko neko bolje zna oko toga, kažu ne može.
Odem na treće prodajno mjesto kaže momak koji radi tu, to što ti želiš ne može, jer je tvoj telefon kodiran (koliko znam telefoni se ne kodiraju ima 6-7 godina) mogu samo BHT kartice BLA BLA BLA, uglavnom, NE MOŽE !!!

Kupim E-sim na svoju odgovornost, aktiviram, bacim staru karticu, ubacim karticu drugog operatera (jer imam jedan slot za SIM) na mjesto stare kartice...kad ono ...MOŽE :-D

Toliko o BHTelecomu...
Hvala i prijatno.
zippoo87

#20093 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Naravno da moze.
A to sto nepismena marva sa kupljenim poslom radi u poslovnicama,je nazalost na njihovu stetu.
Ova firma je pala na najnize grane od njenog postanka i korisnika je sve manje i manje a samim tim i para.
Ne rade nista sa investiranjem,sa optickom infrastrukturom,ne ulazu u OTT,raspad sistema totalni.
ing-ecc

#20094 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

Svintan wrote: 31/10/2024 11:02 Jedno pitanje, znam da ima negdje odgovor ali ne mogu da nađem...

Kupio sam S24 i ovaj telefon ima opciju eSIM aktivacije.
Prije ovoga sam imao klasični dual SIM telefon gdje sam mogao staviti fizički 2 kartice.
Ja trenutno imam 2 kartice jednu BHT i jednu Eronet - S24 ima samo jedan slot za SIM karticu.
Da li mogu BHT zamjeniti / aktivirati kao eSIM a Eronet fizički ubaciti u mobitel i da obje rade ?

Hvala unaprijed...
Uredjaji kupljeni u BH Telekomu regularno rade na mrezi BH Telecoma. Mozes izabrati varijantu koju zelis, eSiM ili klasicni SIM.
Svintan

#20095 Re: BHTelecom

Post by Svintan »

Druže,
kupljen je u BHT telefon.
Kaže momak koji radi, da uređaji kupljeni u BHT ne mogu imate kartice drugih operatera.
To nije moglo prije 10 godina, sad je sve otključano, kupi mob u BHT to je bitno, a koristi karticu koju želiš.

Uglavnom, svi koji imaju jedan slot za SIM u telefonu, i čiji telefon podržava eSIM, mogu imati eSIM + karticu SIM (fizički u telefonu) drugog operatera, radi bez problema, 2 broja, 2 vibera...sve.

Samo da razjasnimo :D
ala7

#20096 Re: BHTelecom

Post by ala7 »

ing-ecc wrote: 16/11/2024 10:26
ajdamo wrote: 15/11/2024 23:22 Hvala Bakar telekomu što su 3 godine razvukli provođenje optike kroz naše naselje i svojom sporošću mene i moje komšije nakon skoro 15 godina korištenja natjerali da odjavim(o) njihove usluge do nekih "boljih dana"
2 godine nisu u stanju da poprave stanje na jednoj adresi nakon više pisanja, urgencija i slično.

Bulevar Meše Selimovića NE BH Telecom usluge. Nema optike u srcu Sarajeva, nema kvalitetnog mobilnog interneta. Svima koji razmišljaju da pređu na BHTelecom na Čengić Vili gore navedene adrese da ne pomišljaju uzimati njihove usluge.
Za sada 95 zadovoljnih korisnika sa raznim uslugama i 1 nezadovoljni korisnik. Ceka se prosirenje uredjaja sa novim portovima za nove korisnike.
Možeš ti pričati šta hoćeš druže i braniti svoju zlatnu koku i živjeti u nekim paralelnim univerzumima.

Ja znam da na ovoj lokaciji BULEVAR MEŠE SELIMOVIĆA 31 ljudi nisu zadovoljni sa onim što dobiju, česta prekidanja, ne ispuni se obećano, drugo nešto dobiješ od ugovorenog paketom, mobilni internet već 2 godine radi na 1 do 2 mbps down. i ti mi pričaš o zadovoljnim korisnicima, koga li si ti nafatao od penzionera da ti kaže da su zadovoljni. Na kraju krajeva živim tu i pričam sa komšijama, svi prelaze na Telemach, ne znam o čemu ti pričaš. Pričao sa kućepaziteljem, uopšte ne treba nikakvo njegovo odobrenje za radove (iako ste tvrdili da treba) na postojećim razvodnim kutijama (kako ih već zovete), vaše je da dođete da to uredite i da budemo svi zadovoljni. Da samo vidite kako izgleda ta razvodna kutija :cry:

Gdje god mogu uradim antireklamu upravo zbog ovog perioda 2 godine gdje niste ništa poduzeli da vratite liniju u prvobitno stanje ili da nađete novu bolju liniju da me možete ispoštovati jer plaćam nešto što ne dobivam, eto reci ti dobivam li ugovorom opisan paket od 100/10 sa dva android boxa, vidim da imaš uvid u to.

Znači ljudi ne uzimajte uslugu u gore navedenoj adresi na Čengić Vili, Sarajevo.

Završena priča, BHTelecom živi i dalje u bakrenom dobu, eneolitu ⚔️
Svintan

#20097 Re: BHTelecom

Post by Svintan »

ala7 wrote: 18/11/2024 14:03

Možeš ti pričati šta hoćeš druže i braniti svoju zlatnu koku i živjeti u nekim paralelnim univerzumima.

Ja znam da na ovoj lokaciji BULEVAR MEŠE SELIMOVIĆA 31 ljudi nisu zadovoljni sa onim što dobiju, česta prekidanja, ne ispuni se obećano, drugo nešto dobiješ od ugovorenog paketom, mobilni internet već 2 godine radi na 1 do 2 mbps down. i ti mi pričaš o zadovoljnim korisnicima, koga li si ti nafatao od penzionera da ti kaže da su zadovoljni. Na kraju krajeva živim tu i pričam sa komšijama, svi prelaze na Telemach, ne znam o čemu ti pričaš. Pričao sa kućepaziteljem, uopšte ne treba nikakvo njegovo odobrenje za radove (iako ste tvrdili da treba) na postojećim razvodnim kutijama (kako ih već zovete), vaše je da dođete da to uredite i da budemo svi zadovoljni. Da samo vidite kako izgleda ta razvodna kutija :cry:

Gdje god mogu uradim antireklamu upravo zbog ovog perioda 2 godine gdje niste ništa poduzeli da vratite liniju u prvobitno stanje ili da nađete novu bolju liniju da me možete ispoštovati jer plaćam nešto što ne dobivam, eto reci ti dobivam li ugovorom opisan paket od 100/10 sa dva android boxa, vidim da imaš uvid u to.

Znači ljudi ne uzimajte uslugu u gore navedenoj adresi na Čengić Vili, Sarajevo.

Vrlo jednostavno riješiš svoj problem....Telemach....brzina 500Mbps....leti sve....druga dimenzija interneta, ma drugi internet totalno :D u odnosu na ovo bakreno doba. Ko nije probao taj veze nema o tome, i ne može da priča o tome....njima je glavni argument "ne treba meni ta brzina", pa naravno da ne treba jer nisi takvu brzinu nikad ni probao, kad probaš i vidiš da si "progledao", eh onda itekako treba :D
ing-ecc

#20098 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

imaš BS na wili park, jedino da ti u stanu instaliramo BS za posebne potrebe.
Ti imaš 100/10 i jedan si od dva korisnika sa tim paketom, nezadovoljan korisnik. I tako je 95% paketa S.
ala7

#20099 Re: BHTelecom

Post by ala7 »

ing-ecc wrote: 18/11/2024 14:47

imaš BS na wili park, jedino da ti u stanu instaliramo BS za posebne potrebe.
Ti imaš 100/10 i jedan si od dva korisnika sa tim paketom, nezadovoljan korisnik. I tako je 95% paketa S.
Vidi se čiji su radnici sa posebnim potrebama. 1% rad 99% kad će džuma, molitva i slične isprike za tutanj sa posla.

LJUDI Bulevar Meše Selimovića 31 ne instalirajte njihove usluge

Ing, ništa lično tebi, možda si predobar ovako drug prijatelj, pomogao si mnogima ovdje ali kod nekih stvari tvoje firme nema smisla sa tobom razgovarati, previše si programiran na jednu stvar ili nećeš iz okvira da izađeš pa da pogledaš malo šire, sa gledišta korisnika.

Možeš me staviti na block ako želiš ali konstruktivno sa tobom se ne može razgovarati.
survie

#20100 Re: BHTelecom

Post by survie »

zippoo87 wrote: 18/11/2024 12:50 Naravno da moze.
A to sto nepismena marva sa kupljenim poslom radi u poslovnicama,je nazalost na njihovu stetu.
Ova firma je pala na najnize grane od njenog postanka i korisnika je sve manje i manje a samim tim i para.
Ne rade nista sa investiranjem,sa optickom infrastrukturom,ne ulazu u OTT,raspad sistema totalni.
Ovo je istina, nepismena marva za salterima koja je ko zna kako dosla do tog saltera. Ovaj novi direktor najvaljivao cudesa a ono potop.
Meni se 2024 god. pojavio racun iz 2018 god., i ako sam u tom periodu dva puta pruduzio moju tv i mobitel i nikada ga nije bilo i odjednom se pojavi neki racun kao nisam ga platio iz 2018 Go. :shock: :-)
Post Reply