Haj daj nam definiciju pranja novca i primijeni to na ovaj slucaj. Jer sve mi se cini da ti pojma nemas sta je pranje novca.apsidejzi wrote: ↑15/11/2024 10:56Nisam ni ja skontao kako su FIkret, Fadil i Fahrudin digli pare na respiratorima dok ne izadjose na sud. Pazi, oni su radili sa cifrom od 5 miliona dolara a ovo sa transgender majmunima je samo jedna stavka u budzetu i iznosi 30 milijardi dolara. Haj ti napravi studiju o transgender majmunima koja ce kostati toliko novca. Al da bude prava studija i da se sav novac istrosi. I to je samo jedna mala stavka jer vec ima lista od 800 miliona dolara iz budzeta koje su za neke woke gluposti. Mozda i jesu stvarne studije ali su sigurno nepotrebne. Ovamo se drvlje i kamenje dize i na Trumpa i na Bidena za 200 mld koje su otisle Ukrajini dok istovremeno 800mld ide u gluposti.
Meni je drago da ce Elon uci i ocistiti malo parazite koji jedu budzet ali i one koji ga koriste i zloupotrebljavaju, pa cak i peru pare. Ne kazem da su sve pare oprane, ali sigurno da dio jeste.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
geoxx
#23676 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
melac
#23677 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Druze @apsidejzi pitam te gdje pise da su oprali pare a ne gdje su ukrali ili uludo potrosili?apsidejzi wrote: ↑15/11/2024 10:56Nisam ni ja skontao kako su FIkret, Fadil i Fahrudin digli pare na respiratorima dok ne izadjose na sud. Pazi, oni su radili sa cifrom od 5 miliona dolara a ovo sa transgender majmunima je samo jedna stavka u budzetu i iznosi 30 milijardi dolara. Haj ti napravi studiju o transgender majmunima koja ce kostati toliko novca. Al da bude prava studija i da se sav novac istrosi. I to je samo jedna mala stavka jer vec ima lista od 800 miliona dolara iz budzeta koje su za neke woke gluposti. Mozda i jesu stvarne studije ali su sigurno nepotrebne. Ovamo se drvlje i kamenje dize i na Trumpa i na Bidena za 200 mld koje su otisle Ukrajini dok istovremeno 800mld ide u gluposti.
Meni je drago da ce Elon uci i ocistiti malo parazite koji jedu budzet ali i one koji ga koriste i zloupotrebljavaju, pa cak i peru pare. Ne kazem da su sve pare oprane, ali sigurno da dio jeste.
Znaci gdje su oprali pare od nelegalnih aktivnosti, kao droga, prostitucija, zelenrenje, ne placanje poreza isl. i oprali tj. legalizovali?
-
Osmi Socrates
#23678 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma ne razumije čovjek pojam "pranje para".
Nego, meni se čini da će nas sljedeći žešći virus koji "naiđe" sve pobiti.
Nego, meni se čini da će nas sljedeći žešći virus koji "naiđe" sve pobiti.
-
statixx
#23679 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mescini da je pobrkao milione i milijarde.
- DaysleepeR
#23680 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako to inače ide u svijetu, idući virus će odrasli prenositi na djecu koja će jedina umirati.
Svi će ovi skeptici prvi sa gas maskama hodati i ostale tjerati da isto rade.
Ima nešto što se zove kozmička pravda a planeta sve na kraju resetuje na početne postavke.
Svi će ovi skeptici prvi sa gas maskama hodati i ostale tjerati da isto rade.
Ima nešto što se zove kozmička pravda a planeta sve na kraju resetuje na početne postavke.
- SmokingMan
#23681 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Slijedeća je "Dollar flu". 
- Point.
#23682 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovi što briju na Muska su mi na istom levelu ko i ovi Trumpisti.
Parama ja kupujem sve
politiku i nogomet.
Parama ja kupujem sve
politiku i nogomet.
Last edited by Point. on 15/11/2024 12:46, edited 1 time in total.
- banjaluka078
- madner
#23684 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno i neko je pojeo lose skuhanog sismisa. I to je bila teorija zavjere da je iz laboratorije, do prosle godine kada je izaslo je da vjerovatnije da je tako. Nije deep state nego birokratija i sprega industrije i vladinih sluzbenika. Trump vecinu toga nece rjesiti, ali je jasno pokazao kako taj sistem funkcionise.Hendrix wrote: ↑15/11/2024 11:46Ti si druze toliko duboko u algoritmu zavjera, nema ti spasa. Zavjera do zavjere, sve je neki deep state i onda Trump i izgleda kao neko ko ce to sve da rijesi.madner wrote: ↑15/11/2024 11:18 Normalno da me je pogodilo, isao sam autom umjesto avionom godinu dana da ne gledam debilizam. Do restorana nosi masku onda skini.![]()
Maska je bila test, da li smo spremni raditi gluposti zato sto se neko sjetio da to predlozi. Da nije bilo otpora, bilo bi jos puno gore, nema nista gore od birokrata koji docekaju svojih 5 minuta.
PS:Vezes li pojas u autu?
Vezem, ima solidno istrazivanje da smanjuje posljedice kod sudara, narocito kod novijih auta.
-
broj dva
- TAFKAP
#23686 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma možda samo reprezentin, da RZA, da GZA, da Ol Diry Bastard...
WU TANG CLAN AIN'T NUTTIN TO
- madner
- Tvrtko II Kotromanić
#23688 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ovo deus vult mi je bas ohrabrujuce za nekrscane
doduse nije to taj srednjevjekovni deus vult pod kojim su se pogromi radili, ako nista cionisti su mirni sada
doduse nije to taj srednjevjekovni deus vult pod kojim su se pogromi radili, ako nista cionisti su mirni sada
- Point.
#23689 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kad već pričamo o Musku.
𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋 | Bundesliga club St. Pauli have decided to leave X!
Their statement for the withdrawal: "Owner Elon Musk has turned a debate room into a hate amplifier that can also influence the Bundestag election campaign."
"In addition, after his election victory, Donald Trump announced that he would make Musk the head of an agency that will be newly created."
"Musk had already actively supported Trump during the election campaign, also with the help of X. It can be assumed that X also promotes authoritarian, anti-human and right-wing radical content in the Bundestag election campaign and thus manipulates public discourses."
- madner
#23690 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa nosi, ko ti brani.JovicSA wrote: ↑15/11/2024 11:29Realno sada po Saarajevu i drugim gradovima u BiH treba maska zbog zagađenja. Mislim, *ebo masku, ne znam šta je to ljudima bio problem staviti masku u onom belaju kada se malo znalo. Do duše razumijem pomalo jer problem nam je staviti pojas u autu, vezati djecu na zadnjem sjedištu i sl. pa onda je i logično da se uhvatimo za masku. Ta će maska...madner wrote: ↑15/11/2024 11:18 Normalno da me je pogodilo, isao sam autom umjesto avionom godinu dana da ne gledam debilizam. Do restorana nosi masku onda skini.![]()
Maska je bila test, da li smo spremni raditi gluposti zato sto se neko sjetio da to predlozi. Da nije bilo otpora, bilo bi jos puno gore, nema nista gore od birokrata koji docekaju svojih 5 minuta.
Samo nemoj mene tjerati.
- Tvrtko II Kotromanić
#23691 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
st.pauli mi je pao u ocima nakon njihove (ne)reakcije na desavanja u GaziPoint. wrote: ↑15/11/2024 13:11Kad već pričamo o Musku.
𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋 | Bundesliga club St. Pauli have decided to leave X!
Their statement for the withdrawal: "Owner Elon Musk has turned a debate room into a hate amplifier that can also influence the Bundestag election campaign."
"In addition, after his election victory, Donald Trump announced that he would make Musk the head of an agency that will be newly created."
"Musk had already actively supported Trump during the election campaign, also with the help of X. It can be assumed that X also promotes authoritarian, anti-human and right-wing radical content in the Bundestag election campaign and thus manipulates public discourses."
lafo ljevicari, slobodoumni ljudi
- Point.
#23692 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Istetovirao ruljak masu nekih fraza na latinskom za koje sam siguran da je zaboravio šta znače. Al očito će impresionirati USA Fuck Yeah magatore, fali mu još ona veni, vidi, vici i cape diem al ima vremena.
- madner
-
convict
#23694 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma to je vise neki subjektivni dozivljaj ili slika koju su medijska pokusavali predstaviti.
Cinjenica je da mu je nakon tog i takvog mandata preko 74 miliona ljudi dalo glas, povecanje i u apsolutnom i u procentualnom smislu u odnosu na izbore kad je osvojio mandat.
Moze se reci da mu je kod demokrata popularnost bila nikakva, ali u njegovoj bazi glasaca definitivno ne. Pa ljudima ne smeta sto je presudjen kao kriminalac, upad na Kapitol, seksualno napastvovanje, a da im smeta imenovanje nekog kretena u vladu. Nema sanse.
- AleksoMKD
- apsidejzi
#23696 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ono kad ti je glavni argument sintaksa a ne poenta...melac wrote: ↑15/11/2024 12:15Druze @apsidejzi pitam te gdje pise da su oprali pare a ne gdje su ukrali ili uludo potrosili?apsidejzi wrote: ↑15/11/2024 10:56Nisam ni ja skontao kako su FIkret, Fadil i Fahrudin digli pare na respiratorima dok ne izadjose na sud. Pazi, oni su radili sa cifrom od 5 miliona dolara a ovo sa transgender majmunima je samo jedna stavka u budzetu i iznosi 30 milijardi dolara. Haj ti napravi studiju o transgender majmunima koja ce kostati toliko novca. Al da bude prava studija i da se sav novac istrosi. I to je samo jedna mala stavka jer vec ima lista od 800 miliona dolara iz budzeta koje su za neke woke gluposti. Mozda i jesu stvarne studije ali su sigurno nepotrebne. Ovamo se drvlje i kamenje dize i na Trumpa i na Bidena za 200 mld koje su otisle Ukrajini dok istovremeno 800mld ide u gluposti.
Znaci gdje su oprali pare od nelegalnih aktivnosti, kao droga, prostitucija, zelenrenje, ne placanje poreza isl. i oprali tj. legalizovali?
- Skijaš
#23697 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa da, dupli standardi na sve strane. Kao, kritikuje se izbor Trumpa a osudjenom nasilniku Isaku se istim tim rezonom prihvatanja manjeg zla dalo da privatizuje policiju. Treba biti dosljedan, bez dosljednosti nema ni kredibiliteta.
-
Rob_Atl
#23698 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Daj bolan stavili covjeka koji niti je doktor, niti ima bilo kakve skole sto se medicine tice da bude glavni covjek za zdrastvo. Da se moras posavjetovati sa dr. sigurno ga nebi trazio od Kenedija. Ali jebi ga, odes na bruku ovih podcasta koji imaju milione pregleda, bacis koju teoriju zavjere i odjednom si expert.
- madner
#23699 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa koje kvalifikacije je imao Bidenov covjek? Advokat i on bio.Rob_Atl wrote: ↑15/11/2024 13:50Daj bolan stavili covjeka koji niti je doktor, niti ima bilo kakve skole sto se medicine tice da bude glavni covjek za zdrastvo. Da se moras posavjetovati sa dr. sigurno ga nebi trazio od Kenedija. Ali jebi ga, odes na bruku ovih podcasta koji imaju milione pregleda, bacis koju teoriju zavjere i odjednom si expert.
RFK je obecao smanjiti uticaj farmacije na medije (reklame) i agencije, ne vidim kome to treba smetati.
- Haris.ba