Znaci da im DRUMPF odgovara
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
baglama
#23626 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nikad mi necemo dozivjeti da vise od 80 miliona glasa za deduku iz podruma (Bez Dominiona iz Toronta)
-
kluz franjo
#23627 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I jedna za ove naše, domaće MAGA-rce.
Ja shvatam da se njima sviđa kako Trump ove "strašne" FGR-ovce ili kako to oni zovu "vouk"... kako on to tretira itd.
Za njih, baš kao i za Trumpa su FGR-ovci pičkice, slabići, paraziti, štetočine... bez obzira bili oni američki, skandinavski, izraelski, palestinski...
I tako se i ovi naši MAGA-rci raduju i naslađuju Trumpovom pobjedom.
Ne shvataju redikulni radikali da Trumpa palestinski ili bosanski FGR-ovi ne interesuju ni bobe... mogu sutra nestati što se njega tiče (hajde ovaj dio im i nije mrzak).
Ali ne shvataju da će Trump između hrišćanskih (pravoslavno-katoličko-evangelističkih) i judaistiških redikula sa jedne, a islamskih sa druge strane, uvijek agresivno biti na strani ovih prvih.
E sada... instinktivno će u jednom trenutku im krenuti "briditi guza". Ali kako kod oboljelih od MAGA-rećeg ludila transfer "iz guzice u glavu" nije moguć, tako će i oni te signale i dalje tumačiti kao simptome užitka.
Ja shvatam da se njima sviđa kako Trump ove "strašne" FGR-ovce ili kako to oni zovu "vouk"... kako on to tretira itd.
Za njih, baš kao i za Trumpa su FGR-ovci pičkice, slabići, paraziti, štetočine... bez obzira bili oni američki, skandinavski, izraelski, palestinski...
I tako se i ovi naši MAGA-rci raduju i naslađuju Trumpovom pobjedom.
Ne shvataju redikulni radikali da Trumpa palestinski ili bosanski FGR-ovi ne interesuju ni bobe... mogu sutra nestati što se njega tiče (hajde ovaj dio im i nije mrzak).
Ali ne shvataju da će Trump između hrišćanskih (pravoslavno-katoličko-evangelističkih) i judaistiških redikula sa jedne, a islamskih sa druge strane, uvijek agresivno biti na strani ovih prvih.
E sada... instinktivno će u jednom trenutku im krenuti "briditi guza". Ali kako kod oboljelih od MAGA-rećeg ludila transfer "iz guzice u glavu" nije moguć, tako će i oni te signale i dalje tumačiti kao simptome užitka.
-
kluz franjo
#23628 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
'bem li ga... nadaš/očekuješ... nećemo sada u semantiku.Chmoljo wrote: ↑15/11/2024 00:30 ne nadam se, nego mislim da će biti tako. a volio bih da opstanu, neka naprave opipljivu štetu pa se nadam da će ljudi progledati.
pazi, jedino što je sigurno je to da je sve neizvjesno. najviše zbog Trumpa takav kakav jeste - bez ideologije, bez viših ciljeva. samo njegov ego, njegovo bogatstvo i to je to. eventualno produženje mandata. a onda njegovi potezi mogu varirati jer može donijeti dijametralno suprotne odluke zbog tih stvari koje ga pokreću. a onda je i pretpostavka kako će ga ljudi percipirati zasnovana na nepoznatoj referentoj tački. jer mu se ništa ne zna.
a sva ova naklapanja su samo naklapanja, jebiga.
Poenta je ono što je ultima napisao... nema misterije/nadanja/očekivanja...
Lik fino kaže šta će uraditi i to fino uradi. Dokazano već n-puta.
Ali da se ne vrtimo više u krug. Shvatam tvoju poziciju i shvatam da ni ja ni ti nemamo kristalnu kuglu.
Biće nešto, pa ćemo komentarisati kada to nešto bude.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#23629 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
“She Was a High School Student and There Were Witnesses.”
https://newrepublic.com/post/188426/mat ... -witnessesFlorida Representative Matt Gaetz’s shocking attorney general nomination now has Dick Durbin demanding to see Ethics Committee receipts.
The deeply divisive hardcore Trump loyalist was nominated for attorney general on Wednesday, leaving members of both parties aghast. Gaetz drew his colleagues’ ire after forcing out Speaker Kevin McCarthy, and has been accused of trafficking and having sex with a 17-year-old girl at a drug-fueled party in 2017. Gaetz’s friend Joel Greenberg has already confessed to having sex with the underage victim and claimed that Gaetz paid him to bring her.
~75 miliona ljudi nema problem s a ovim očigledno
-
Maxxtro
#23630 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo ti zoves odgovorom? Posto si se odvazio da pricas o nauci a ocito je nisi susretao ni u prolazu, (da nisi mozda studirao na Trump University?) da ti objasnim par stvari.madner wrote: ↑13/11/2024 14:38 Prvo svaka cast za post, potrudio si se, procitao si sta je napisano. Ja rijetko odgovaram toliko dugo jer broj ljudi koji zele dokazati da nisam u pravu je obicno dosta veci, a ja sam.
Pokusat cu da ti odgovorim na sve tacke, ili unutar 15 minuta, sta se prije desi.![]()
Postavio sam ti primjer Svedske naspram drugih Skandinavskih zemalja jer su jako slicne, pa se moze dobro porediti efekt mjera. USA ima problem sto je kontinent, gdje Vermonth moze imati najveci oruzja po glavi stanovnika i najmanje smrtnih slucajeva, ali nece isto vaziti za Baltimore.
Argument protiv maskiranja je bio da je to beskorisna mjera na duze staze. Primjer sa Svedskom pokazuje zasto. Ako uzmes samo 2020 mjere imaju smisla i smanjuju znatno smrtnost. Ako uzmes samo 2021 maske ne da nemaju smisla nego povecavaju smrtnost a ako pogledas duzi period dodjes do zakljucka da je bila totalna glupost to uvoditi.
Ovo je nazalost postalo politicko pitanje i ako nisi sa nama onda si protiv nas. Tako da su se morali ograditi, ali sam autor studije je bio vise nego jasan u intervjujima.
Ako uvodis mjere (maske, rad od kuce, zatvaranje skola) te mjere imaju neki minus i neki plus. Inflacija koja je najveca pljacka penzionera i radnicke klase ovog stoljeca je direktna posljedica takvih mjera.
Dakle bilo bi posteno pogledati koje mjere su spasile zivote, koje nisu i kako smo dosli do istih.
Pustiti da virus sto vise cirkulise ljeti bi recimo bila ispravna mjera u retrospektivi, mada bi vise ljudi kratkorocno umrlo nego da se nose maske.
https://mountvernonnews.com/stories/649 ... f-evidence
“So, Fauci is saying that masks work for individuals but not at a population level? That simply doesn’t make sense,” said Jefferson.Since 2011, the Cochrane review only included randomised trials to minimise bias from confounders.
“It might be that Fauci is relying on trash studies,” said Jefferson. “Many of them are observational, some are cross-sectional, and some actually use modelling. That is not strong evidence.”
“Once we excluded such low-quality studies from the review, we concluded there was no evidence that masks reduced transmission,” he added.He laments that public figures have tried to undermine the Cochrane review, despite it representing the gold standard of evidence.
Columnist Zeynep Tufekci wrote an article in the New York Times titled, “Here’s Why the Science Is Clear That Masks Work,” claiming that Cochrane’s mask study had misled the public.
Cochrane’s editor in chief, Karla Soares-Weiser capitulated to pressure and “apologised” for the wording in the plain language summary of the review because it “was open to misinterpretation” and may have led to “inaccurate and misleading” claims.
And former CDC director Rochelle Walensky misled Congress after claiming the Cochrane review had been “retracted” which was patently false.
As it stands, the Cochrane review will continue to be the subject of attacks because it presents a major roadblock for implementing masking policies. Jefferson says he doesn’t know what motivates people to ignore the facts.
“Could it be part of this whole agenda to control people’s behaviour? Perhaps,” he speculated.
“What I do know,” said Jefferson, “is that Fauci was in a position to run a trial, he could have randomised two regions to wear masks or not. But he didn’t and that’s unforgivable.”
- Za pocetak, opet ignorises korelaciju nosenja maski i mandata sa stopom smrtnosti u US drzavama, pitanje koje si TI, ponavljam TI a ne JA, potegnuo u vezi sa efikasnoscu maski! Ovo samo da jos jednom svi vide kakav si klaun, mada to nije tesko zakljuciti.
- Govorimo o maskama a ti mi stavljas poredjenje Svedske i drugih skandinavskih zemalja u vezi sa efektom mjera. Kao prvo, nikakav efekat mjera se ovdje ne ispituje, nema nikakve hipoteze, nikakvog eksperimenta niti dizajna, ovo je samo poredjenje 'excess deaths', sa spekulacijama o mogucim razlozima. Ovo nije klinicka studija koja ispituje nesto, niti metastudija koja objedinjuje druge. Kao drugo, kojih mjerama? Kako razdvajamo efekte? Tebi naravno to nije bitno, ne zamaras se tim sitnicama jer ti je svakako jedini cilj sto vise zatrpavati raspravu referencama koje niti si procitao niti razumijes, samo da prividno idu u tvoju korist, dok se ja ili neko drugi ne umorimo prebiruci po sranju koje pises. Gdje su podaci o maskama i distanciranju unutar Svedske, s obzirom da su i tamo preporuke bile za iste? Kako znas u kolikoj mjeri su tamo nosili maske? Je li ti pala na pamet mogucnost da je Svedska imala relativno manje excess deaths u drugoj polovini 2021 zato sto je korona pokosila dosta pripadnika rizicnih grupa ili mozda zato sto i u cak samom clanku pise da je imala vece stope imunizacije od ostalih zemalja? Ovo samo neka od pitanja koja se namecu a nikako se ne tretiraju u tom clanku, zato sto to uopce nije ni njegova svrha. Ako ti mislis da ovo nesto dokazuje po pitanju efikasnosti maski, kad ovo cak ni ne tvrdi da ispituje,sta onda tek dokazuje sistematski analiza opservacionih studija koje se bave upravo pitanjem efikasnosti maski i distanciranja, objavljena u Lancetu? Ali ne, ti ces samo odmahnuti ponavljajuci ovo podebljano sto glavni autor Cochrane Review-a kaze, da su samo ukljucili CRT jer su ostale kako kaze "trash studies", a u isto vrijeme ces mi dati neko poredjenje 'excess deaths' u skandinavskim zemljama i kao to bi trebao biti dobar dokaz da maske ne funkcionisu? To je onda 5 stepenica ispod smeca, po covjeku na kojeg se sam pozivas. Jesi li u stanju da za pocetak ne budes u kontradikciji sam sa sobom? Mozda kad to savladas, ima sanse da se vratis u realnost iz tog svijeta fantazije u kojem zivis.
- Napisao sam ti detaljno za Cochrane Review, ali ocito da vi iz tabora naucnika i inzinjera veze s vezom nemate pa vam moramo mi drustvenjaci objasnjavati. Moze on pricati sto hoce, ali je cinjenica da postoji diskrepancija izmedju jezik u opisu studije i samog sadrzaja metastudije. Ako ja hocu da testiram efekat pojasa na sprecavanje povreda u autima, pa savjetujem jednoj grupi da obavezno stavljaju pojaseve, ali saznam na kraju da ih se samo 43% pridrzavalo te upute, je li to znaci ako medju njima nema znacajno manje povreda u odnosu na kontrolnu grupu, da pojasevi nisu efektivni? Ili znaci da savjetovanje ljudima da stavljaju pojaseve nije efektivno? Evo, ovo je dovoljno jednostavno da cak i ti mozes razumjeti.
- Spominjes kako se pitanje maskiranja ispolitiziralo, a navodis mi ni manje vise nego intervju naucnika studije koji toboze predstavlja nauku a iz kojega prosto sipi politika. "Fauci relying on trash studies" - je li ti to zvuci ko objektivan, nepristrasan rijecnik? Naucne studije koje su pokazale ono sa cime se on ne slaze su "smece"? U samom Cochrane Review linku, ako odes na declarations of interest, ovo stoji za njega:
. Pa kad odes na ovaj link, nadjes recimoTJ: reports declaring an opinion on the topic of the review in articles for popular media. TJ is an Editor at the Cochrane Acute Respiratory Infections Group but was not involved in the editorial process for this review. See full statement here: https://restoringtrials.org/competing-i ... jefferson/
. On nije nikako politican, jel tako? Uostalom ako su sve druge vrste studija smece, sta cemo onda recimo sa ovom RCT studijom objavljenom u BMJ, koja je objavljena nakon Cochrane review-a i drugih pomenutih studija, koja se osvrnula i na postojece opservacione studije kao i na zakljucke unutar Cochrane Reviewa i potencijalnu diskrepanciju i nedostatke istih, a koja dokazuje statisticki signifikantnu prednost nosenja maski? Hocemo li i na to samo zazmiriti i glavu u pijesak ko i sve cinjenice dosad sto sam naveo?TJ receives revenues from https://trusttheevidence.substack.com
I evo ga idemo opetmadner wrote: ↑14/11/2024 12:40 Socijalne mreze su rupa u zastiti slobode govora, jer drzava je pravila pritisak na iste da vrse cenzuru a oni nisu morali ispostovati zakon USA jer su privatne firme.
Ovo za maske je samo primjer, ali je plastican primjer. Reci da maske kao mjere nisu ucinkovite i da nemaju znanstveno pokrice je tacno, ali drzava trazi od socijalnih mreza da se takvo misljenje cenzurise jer neko u administraciji je odlucio da to spasava zivote. Mogao je tako reci i da je citanje horoskopa dobro, da oni rodjeni prije Marta mogu a poslje ne mogu itd..., ali kljucno je sto koristi metode pritiska drzave naspram privatnih firmi da dobije cenzuru.
- jeza u ledja
#23631 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma 99% ljudi slabo dotice ova prica o ljudima u kabinetu, ovaj ce na ovo mjesto, onaj na ono.
Sve dok dovoljno ljudi ne osjeti nesto direktno na sebi i svojima, nece se ni pocesati.
Briga nekog prosjcenog MAGA glasaca i za Gaetzom i za Tulsi, itd. Sve dok njih ne dodirne, i sto je vaznije - dok im ne bude jasna poveznica izmedju A i B, nista ne treba ocekivati.
Doduse, mozda ce tada biti kasno, al boze moj.
Sve dok dovoljno ljudi ne osjeti nesto direktno na sebi i svojima, nece se ni pocesati.
Briga nekog prosjcenog MAGA glasaca i za Gaetzom i za Tulsi, itd. Sve dok njih ne dodirne, i sto je vaznije - dok im ne bude jasna poveznica izmedju A i B, nista ne treba ocekivati.
Doduse, mozda ce tada biti kasno, al boze moj.
-
kluz franjo
#23632 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je:Velkoski wrote: ↑15/11/2024 00:49“She Was a High School Student and There Were Witnesses.”https://newrepublic.com/post/188426/mat ... -witnessesFlorida Representative Matt Gaetz’s shocking attorney general nomination now has Dick Durbin demanding to see Ethics Committee receipts.
The deeply divisive hardcore Trump loyalist was nominated for attorney general on Wednesday, leaving members of both parties aghast. Gaetz drew his colleagues’ ire after forcing out Speaker Kevin McCarthy, and has been accused of trafficking and having sex with a 17-year-old girl at a drug-fueled party in 2017. Gaetz’s friend Joel Greenberg has already confessed to having sex with the underage victim and claimed that Gaetz paid him to bring her.
~75 miliona ljudi nema problem s a ovim očigledno![]()
a) liberal mainstreammedia hoax
b) democrat deep-state conspiracy da ušutkaju narodnog tribuna
c) izgleda zrelije od svojih godina i napadno se oblači. Sama je kriva.
d) dati joj pravo, da sama odlučuje o svom zdravlju, bez cenzure države je "vouk"
e) all of the above
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- cyprus
#23634 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam za vas, ali ja nisam potpuno siguran da će ljudska civilizacija postojati u ovom obliku za četiri godine, a kamoli da će članovi Trumpovog kabineta toliko izdržati... Problem je veći od Trumpa - čovječanstvo je dostiglo tačku u kojoj su ljudi sa pomračenim i/ili vrlo ograničenim umom jednostavno brojniji od baštinika zdravog razuma, a liberalna demokratija im je isporučila alate da unište sve pozitivne tekovine savremenog ljudskog društva...
Može biti i da sam pretjerano pesimističan, ali ja ću biti zadovoljan ako i za četiri godine ovdje mognemo ovako forumati kao dosad
Doduše, prvi Trumpov mandat je ispao daleko bolji nego što sam očekivao, pa morebit da opet pretjerujem... Kako god, ništa me neće iznenadit...
Može biti i da sam pretjerano pesimističan, ali ja ću biti zadovoljan ako i za četiri godine ovdje mognemo ovako forumati kao dosad
- apsidejzi
#23635 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dok vi dramite Elon skuplja podatke kako su demokrate prale novac. 30 jebenihmilioma dolara otislo na studiju o transgender majmunima. Eto vam majmuni:
Cisti govna Elone.
Cisti govna Elone.
- Skijaš
#23636 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisu brojniji nego se vecinu uvjerilo da treba ici linijom manjeg zla, pa ono, otvorene granice i sakacenje djece, ili Trump. Nesto tipa, znamo mi ko je Ramo Isak, ali je on manje zlo od ovih hasisara iz SDA.
-
Hendrix
#23637 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ala vas Musk lozi, cuva covjek pare to je to. Kakva plemenita ljudina.
Kad se prasina slegne i skontate da je on izasao duplo bogatiji iz svega ovoga na racun drzavnih para, bice kasno.
Koliko ste naivni, zedne vas vode preko vode.
Kad se prasina slegne i skontate da je on izasao duplo bogatiji iz svega ovoga na racun drzavnih para, bice kasno.
Koliko ste naivni, zedne vas vode preko vode.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#23638 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koliko se kukumače i nariče na ovoj temi, to nisu istine
Udjem da vidim ima li sta novo, a ono svaki drugi post predvidja apokalipsu zbog Trumpa
De saberite se ljudi malo, sva predvidjanja koja ste/su imali za njega su se pokazala daleko profulanim. Od sansi na izborima pa nadalje.
Bio frajer vec jednom i nije svijet propao. Relax.
Udjem da vidim ima li sta novo, a ono svaki drugi post predvidja apokalipsu zbog Trumpa
De saberite se ljudi malo, sva predvidjanja koja ste/su imali za njega su se pokazala daleko profulanim. Od sansi na izborima pa nadalje.
Bio frajer vec jednom i nije svijet propao. Relax.
- vaučer
#23639 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, bio je - ali situacija je doslovno neusporediva za 2016-om.
2016:
- neočekivana pobjeda, nespreman tim a i Trump
- nisu imali sve poluge vlasti
- nisu imali Supreme Court
- Covid
- Jaka 'stara' garda republikanske stranke koja je utjecala na imenovanja
2024:
- favorit za pobjedu, spreman plan i program
- sve poluge vlasti
- Supreme court da blagoslovi svako sranje
- Solidna ekonomija da je zajaše i cucla
- Samo MAGA postoji, ili se klanjaš kralju ili te nema
Da će svijet propasti - neće. Da bi mogli gledati fascinantan eksperiment i live-prenos raspada dominantne svjetske demokracija, vrlo izvjesno.
-
melac
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23641 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti ko nasi portali kad najavljuju projekte pred izbore
Naredne godine bi mogla poceti izgradnja kruznog toka
Ili ako uradi ovo Trojka moze izdati drzavu
Samo kondicional
Sto obicni sto dupli
- vaučer
#23642 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Iskreno se nadam da si u pravu.
Ali baš.
Ali baš.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- dr_Evil
#23644 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da jedan car preko noci moze unistiti najvece svjetsko carstvo, "e tog jos nije bilo, ludama je milo"_BataZiv_0809 wrote: ↑15/11/2024 07:59Ti ko nasi portali kad najavljuju projekte pred izbore
Naredne godine bi mogla poceti izgradnja kruznog toka![]()
Ili ako uradi ovo Trojka moze izdati drzavu
Samo kondicional
Sto obicni sto dupli
-
geoxx
#23645 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa nije sam Trump. To se moglo govoriti u prvom mandatu kad je imao oko sebe kakvog razuma.
Gro pametnih ljudi se distancirao, a ako se vec nije distancirao onda mu nije lizao djonove, a ko nije lizao djon nece u vlast nit ce se za sto pitati.
Onda dodjemo od samog Trumpa do Trumpa i hrpe idiota oko njega.
Gro pametnih ljudi se distancirao, a ako se vec nije distancirao onda mu nije lizao djonove, a ko nije lizao djon nece u vlast nit ce se za sto pitati.
Onda dodjemo od samog Trumpa do Trumpa i hrpe idiota oko njega.
- Peacean
#23646 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja se sad malo i nadam da će njegova administracija toliko zeznuti ameriku da niko neće glasati za republikance narednih 50 godina 
- DaysleepeR
#23647 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Stvari su zapravo vrlo jednostavne.
Fašizam se vraća na scenu u svijetu.
Jednostavno su fašisti i antifašisti drugačije shvatili moć interneta u zadnjih 20 godina.
Antifašisti su se bavili progresom i naukom, stvarima koje su teško razumljive prosječnom čovjeku u 3 minute youtube videa.
Fašisti su išli sa jednostavnom porukom, svako ko se drugačije preziva od tebe ti želi zlo.
I onda dobiješ ovaj rezultat gdje svako hoće zid oko onoga što smatra svojim, bez da iko drugi i drugačiji tu može doći i ući.
Mjesecima prije izbora X je bio preplavljen montiranim videima koji daju iluziju da Evropom vladaju migranti a da jadni bijeli evropljani samo pognu glavu i puste da ih se krade, siluju im se žene i ubijaju djeca sa porukom Evropa je pala moramo očuvati Ameriku.
Fašizam se vraća na scenu u svijetu.
Jednostavno su fašisti i antifašisti drugačije shvatili moć interneta u zadnjih 20 godina.
Antifašisti su se bavili progresom i naukom, stvarima koje su teško razumljive prosječnom čovjeku u 3 minute youtube videa.
Fašisti su išli sa jednostavnom porukom, svako ko se drugačije preziva od tebe ti želi zlo.
I onda dobiješ ovaj rezultat gdje svako hoće zid oko onoga što smatra svojim, bez da iko drugi i drugačiji tu može doći i ući.
Mjesecima prije izbora X je bio preplavljen montiranim videima koji daju iluziju da Evropom vladaju migranti a da jadni bijeli evropljani samo pognu glavu i puste da ih se krade, siluju im se žene i ubijaju djeca sa porukom Evropa je pala moramo očuvati Ameriku.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#23648 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pa da ne bude zabune, ne mistifikujem ja Donalda. ako kaže da se želi svetiti, on će to stvarno i raditi, to ide pod onaj dio gdje sam rekao da mu je bitan njegov ego.kluz franjo wrote: ↑15/11/2024 00:42
'bem li ga... nadaš/očekuješ... nećemo sada u semantiku.
Poenta je ono što je ultima napisao... nema misterije/nadanja/očekivanja...
Lik fino kaže šta će uraditi i to fino uradi. Dokazano već n-puta.
Ali da se ne vrtimo više u krug. Shvatam tvoju poziciju i shvatam da ni ja ni ti nemamo kristalnu kuglu.
Biće nešto, pa ćemo komentarisati kada to nešto bude.
ja kažem da kamarila oko njega ima drugačije ideje, na duže staze, i njima je Trump sredstvo. napokon je došao neko da mogu reći ono što su mislili i prije njega samo je bilo sramota. sad više nije.
ono što ja govorim jeste da njegov mandat, koliko god bio sada u sjajnoj poziciji, nije nešto što će proći bez ikakvog otpora, što će se samo ostvariti i što neće imati neke posljedice koje nisu sjajne ni po njih kako budu vukli poteze. pogledaj RFK, tvrdi da će staviti tačku na hronične bolesti.
nadam se da sam sad jasniji.
-
El_comadante
#23649 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni će biti interesantno šta će uraditi po pitanju Ukrajine.
-
Ali_G
#23650 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tako su i za Hitlera govorili, nece, ne moze…