ili samo po gradovima, regijama, planinama, rijekama, drzavama
sta fali islandskoj ulici, ili ulici grada danciga
Prolazim cesto tom ulicom. Bila horizontalna - puna linija da ne mozes lijevo prema Otoci.
Novo, bar koliko sam upratio.
To nije bilo, pa gdje da idu, na podvoznjak i KT koji je većinom zakrčen. Koji idioti sa travničom diolomom, tako su se igrali saobraćaja i na skretanju za kosevsko od Penija, pa brze bolje vratili.kokuz_sa wrote: ↑05/11/2024 22:54Novo, bar koliko sam upratio.
Mada malo po meni konfuzno uradjeno
Doduse jednom danas prosao pa ne obratih paznju malo bolje
Ide znak zabranjeno skretanje, pa nakon 10 mt znak stop.
(Fali znak obavezno desno)
Ima na cesti iscrtan znak obavezno desno, al kad je guzva i kad se auta nacickaju to se ne vidi.
Normano raja danas lijevo skrece kao da nema nikakvih znakova.
Nije isto. Na skretanju za Koševsko je bilo potpuno besmisleno, jer ako ne skreneš tu lijevo, praktično nemaš gdje. Da stvar bude gora, ljudi su masovno 30m niže pravili polukružno okretanje i vraćali se na Koševsko. Gdje god postoje kružni tokovi blizu, apsolutno je smisleno forsirati zabrano lijevog skretanja i usmjeravanje na kružni tok.last mohicans wrote: ↑05/11/2024 22:57 To nije bilo, pa gdje da idu, na podvoznjak i KT koji je većinom zakrčen. Koji idioti sa travničom diolomom, tako su se igrali saobraćaja i na skretanju za kosevsko od Penija, pa brze bolje vratili.
Sta ba sada moras gore desno motati potopiti vozilo i ako prodjes na "hifin" rotor pa nazad na "kvadrant" rotor, nisam u posljednje vrijeme vozio tom rutom ali znam da je odavno od buca potoka preko pruge zabranjeno lijevokokuz_sa wrote: ↑05/11/2024 22:54Novo, bar koliko sam upratio.
Ima na cesti iscrtan znak obavezno desno, al kad je guzva i kad se auta nacickaju to se ne vidi.
Bio je znak postavljen prije par godina ali ga je neko skinuokokuz_sa wrote: ↑05/11/2024 22:54Novo, bar koliko sam upratio.

Pitanje je koliko bi to imalo smisla, jer na drugim kruznim tokovima se pokazalo da dzaba sto su ulazne trake duple, ako je bar jedna izlazna single, pravice se guzva. A najbolji primjer je energoinvest gdje je najrpometniji izlazni krak jedna traka i odmah dolazi do zakrcenja kruznog toka. Isto se desava i ovdje jer je najprometniji krak prema buca potoku jedna traka i dolazi za zagusenja kruznog toka.
Mislio sam na kruzni kod energoinvesta na pofalicima
Tačno, ali bar to mogu lagano izmjeriti. Kod Energoinvesta je očito kako je taj izlaz prema Humskoj ubjedljivo najjači i imaš usko grlo. Primjera radi, ali da je po jedan traka prema Jumbo, ne bi bilo problema, jer je protok najmanji. Eh sad, u Buća Potoku fakat jeste problem ako to prema Drinskoj ostane 1+1, ali eto u nekoj normalnoj perspektivi bi s tru strane tu moglo da se radi 2+2,a da samo taj nastavak VI transverzale prema Buća Potoku ostane 1+1. Ali apsolutno stvari koje se neće raditi, nijedna, u narednih 10 godina, pa bezveze naprdujemo.veliki_ah wrote: ↑08/11/2024 15:25Pitanje je koliko bi to imalo smisla, jer na drugim kruznim tokovima se pokazalo da dzaba sto su ulazne trake duple, ako je bar jedna izlazna single, pravice se guzva. A najbolji primjer je energoinvest gdje je najrpometniji izlazni krak jedna traka i odmah dolazi do zakrcenja kruznog toka. Isto se desava i ovdje jer je najprometniji krak prema buca potoku jedna traka i dolazi za zagusenja kruznog toka.
Da bi prometnost kruznog toga bila smislena i brza, ulaz auta u njega mora odgovarati izlazu. Ako je jedna strana u disproporciji, dolazi do problema.