SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

darius_maximus

#86501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

Hakiz wrote: 07/11/2024 10:55 Emisija "Whar's up, Japan" Gorana Milića. I u njoj kažu da je vožnja u pijanom stanju (naravno u jenima) u vrijednosti 6.000 eura. Ali, ne samo vozač. Svako u autu po 6.000. Ne ukupno, nego svako, 5 ljudi u autu, ukupno 30.000 kazna.

Vozaču kazna jer pijan vozi. Ostalima u autu kazna jer su dozvolili vozaču da pijan vozi. A vozeći se s njim ugrozili i svoje živote.

Snimaju bicikl naslonjen na stub rasvjete. Na biciklu kišobran, niko ne krade. Takođe, na biciklu zalijepljena kazna, 30 eura. Nije bicikl na parkingu za bicikle.

E, pusti Japan...
Japan ima užasne sisteme, od sudstva do opšteg radnog okruženja gdje se "puno zuji, a malo meda daje".
Naravno da su generalno bolji od nas, ali daleko od tog "meda i mlijeka", kako se predstavlja.
Tačno čim neko spomene Japan, kao da su vanzemaljci...
nepass1

#86502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

BadBoy wrote: 07/11/2024 12:40
nepass1 wrote: 07/11/2024 11:19
BiBi911 wrote: 07/11/2024 10:44

Najbolje je stavit kamere i nek skupljaju bobe.
100 auta x 30 dana = 3000prekrsajnih naloga.
Nek je kazna 100KM to je 300,000KM samo zarade na jednoj raskresnici. Kamera se otplati za mjesec dana. Ostalo radi za grad.

Postavi se takvih 10 kamera i eto bruku para gradu.

Moram benjamini poslat ponudu za kamere
Nece to da urade jer im odgovara ovako. Od 2009 do danas 60k auta vise u ks registrovano. Sa 90k na 150k. Koliko je asfalta napravljeno u tom periodu?
Ovako svi se snalaze kako znaju, jedni bleje u koloni drugi prave prekrsaje. Udes policija uzme pare ostalo svakako osiguranje i ucesnik podmire, svima dobro. Isto kao za parking sve dopusteno osim kad se neko naknati zvati, mada i tad znaju veoma cesto reci da nema slobodne patrole.

Ja svaki dan predjem u sarajevu 30-50km, bukvalno svaki dan klip na yt da okacim od 30minuta sa prekrsajima.
Jucer se treba sivi bmw x1 polukruzno okrece 20m od radara na skenderiji?!?! Moradoh sa 50 na 10 smanjiti. Doslo mi da pustim da je raznesem nek ide sve u pm
Ima 1% normalnih i prisbenih ljudi vozača u gradu. Ostalih 99% je podijeljeno između isključenih retarda koji se vuku ko krepane mačke po cesti, treba im 10 sekundi da krenu na zaleno, voze na štangasu, do treće brzine išaltaju tek nakon 2 kilometra vožnje. Drugo pola je nervozno do pičke materine, prolaze kroz crveno (ovo je postalo ko hljeba se najesti u Sarajevu, svaki dan na Vrbanji, Skenderiji, Čobaniji vidim), ne staju pješacima, dodaju gas da prođu kroz debelo žuto/čak i crveno, ostavljaju auta gdje god stignu bez obzira smeta li pješacima ili drugim autima.

Vani je džungla. Anarhija. Trenutno je jedino pravilo "snađi se".
Sistem dopusta, bukvalno dok ne pocnes gaziti ljude, udarati auta, pucati iz vatrenog oruzja niko te pogledati nece

Sto 0uta sam do sad napisao :D subotom krenem na posao oko 6:30 uvjek utkivanje i uvjek skrenu na parking kod policije preko puta saobracajnog. Krenuli na posao pa se zaganjaju
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#86503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

darius_maximus wrote: 07/11/2024 12:41
Hakiz wrote: 07/11/2024 10:55 Emisija "Whar's up, Japan" Gorana Milića. I u njoj kažu da je vožnja u pijanom stanju (naravno u jenima) u vrijednosti 6.000 eura. Ali, ne samo vozač. Svako u autu po 6.000. Ne ukupno, nego svako, 5 ljudi u autu, ukupno 30.000 kazna.

Vozaču kazna jer pijan vozi. Ostalima u autu kazna jer su dozvolili vozaču da pijan vozi. A vozeći se s njim ugrozili i svoje živote.

Snimaju bicikl naslonjen na stub rasvjete. Na biciklu kišobran, niko ne krade. Takođe, na biciklu zalijepljena kazna, 30 eura. Nije bicikl na parkingu za bicikle.

E, pusti Japan...
Japan ima užasne sisteme, od sudstva do opšteg radnog okruženja gdje se "puno zuji, a malo meda daje".
Naravno da su generalno bolji od nas, ali daleko od tog "meda i mlijeka", kako se predstavlja.
Tačno čim neko spomene Japan, kao da su vanzemaljci...
osobno mi je jedno razdoblje japan today bio home page na kompu kao i japanski filmovi a japanska ambasada drugi dom gdje sam učio jezik za stipendiju koja mi je u ambasadorskim krugovima japanskih uposlenika obećana kao najboljem kandidatu na kraju su dali jednom srbinu jednom bosnjaku i jednom hrvatu ja sam naravno iz kvote bosnjaka biran :D i gospođa koja se zove jelena udata za jednog lika zajedno s "hideo nakatom"...ženskom koja je glumila japanskog turistu u jednom domaćem filmu mimo testa i rang liste mene je izbacila jer sam dosao iz pogrešne kvote...da sam zavrsio faks u mostaru sad bih vam javljao iz japana :D
za vrijeme japanskih dana filma ja sam prevodio titl i stelovao u kinoteci i u unitiku naravno s engleskog ali nije to bitno

sukups price o japanu si dobro napisao...bice cijeli dan na faksu student ali će i cijeli dan prespavat = UBLEHAŠI, mizogonisti,

zemlja suprotnosti imaju pola milijuna ljudi koji po 3 godine ne izadju iz kuce nemaju nikakav kontakt s ljudima i imaju seksualne manijake i u braku jer su odrasli na otoku i generacijski se monogamija za razliku od kopnenog konfučijanizma smatra nečim lošim...manje poželjnim

korupcija umotana u celofan...istina je to za bicikle koji imaju svoju registraciju i normala te zaustzavi policija da vidi jel odgovara vlasnicka i registracija
Laplace

#86504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Haris.ba wrote: 07/11/2024 11:27
nepass1 wrote: 07/11/2024 11:22 Bio mi drug u kini, grad pod kamerama. I vozi ih lik negdje, pogresno skrene i preko pune se vrati, za tri minute kazna na mob i skinute pare za prekrsaj. Kaze haj pare nego naki socijalni bodovi mu srozaju rejting pa nigdje nisi pristao
Drustveni bodovni sistem. Ne posjecujes starog roditelja, minus, siris neprovjerene informacije po internetu - minus, bacas smece po ulici - minus....ne pokupis govna za psom - minus.

Kazne, oduzmu ti psa, novcane kazne, ne daju ti da kupis voznu kartu, ne daju ti da napustis drzavu, ne daju ti da bude u nekoj upravi...

Taj sistem bi u Bosni pobudalio od rada. :D
Za 15 minuta bi pao sistem zbog overloada.
nivla

#86505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

Laplace wrote: 07/11/2024 14:18
nepass1 wrote: 07/11/2024 11:22 Bio mi drug u kini, grad pod kamerama. I vozi ih lik negdje, pogresno skrene i preko pune se vrati, za tri minute kazna na mob i skinute pare za prekrsaj. Kaze haj pare nego naki socijalni bodovi mu srozaju rejting pa nigdje nisi pristao
Drustveni bodovni sistem. Ne posjecujes starog roditelja, minus, siris neprovjerene informacije po internetu - minus, bacas smece po ulici - minus....ne pokupis govna za psom - minus.

Kazne, oduzmu ti psa, novcane kazne, ne daju ti da kupis voznu kartu, ne daju ti da napustis drzavu, ne daju ti da bude u nekoj upravi...

ne bi pao nego bi ga iskljucili zbog previse posla oko slanja naloga kao sto su uradili na autobuskom stajalistu kod hose na socijalnom
darius_maximus

#86506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

Može li išta između totalitarne državne kontrole (Japan i Kina) i nikakve državne kontrole (BiH)?
Može li da doguramo do nivoa Slovenije i Austrije prvo?
Laplace

#86507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

darius_maximus wrote: 07/11/2024 14:34

Može li išta između totalitarne državne kontrole (Japan i Kina) i nikakve državne kontrole (BiH)?
To bi bilo najbolje, ali ni dotle ne možemo dobaciti.
bejzik

#86508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bejzik »

trebamo kopirat zastavu Japana ali umjesto kruga - crvena krvava mrlja :oops: :bih:
darius_maximus

#86509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

Laplace wrote: 07/11/2024 15:01
darius_maximus wrote: 07/11/2024 14:34

To bi bilo najbolje, ali ni dotle ne možemo dobaciti.
Da, ali prestanimo "obožavati" japanski način života koji je jednako depresivan i pati od glupih i nerazumnih pravila i običaja:

Ni Japanci ne žele živjeti kao Japanci, a kamoli mi... :D
bejzik

#86510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bejzik »

Dejanu Popoviću četiri godine zatvora za pokušaj ubistva muškarca: Pucao mu u glavu u kafani

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/93 ... u-u-kafani

e čuj 4 godine zatvora za pucanj u glavu na javnom mjestu :evil:
vjeshalica

#86511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

E, pusti Japan...
Kod nas ima u Zobsu predvidjena kazna za vozaca ako je pijan
Ima i za vlasnika
I za suvozaca ako je pijan
saabsa

#86512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by saabsa »

bejzik wrote: 07/11/2024 15:42 Dejanu Popoviću četiri godine zatvora za pokušaj ubistva muškarca: Pucao mu u glavu u kafani

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/93 ... u-u-kafani

e čuj 4 godine zatvora za pucanj u glavu na javnom mjestu :evil:
Dobro su ga ikako osudili kad je sa 6.35 pucao... Opasnije bi bilo da ga je pajserom udario u glavu :lol:
tramvajtrojka

#86513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

sime_cipol wrote: 07/11/2024 09:13 Ograničenje 40, postavis radar na 51 da slika. Ubili bi pare.
I znas sta je najsmješnije dosli bi ti dezurni kukatori sa auto podforuma da kukaju kako je jos jedna kamera postavljena il lezeci policajac nema vece mrznje nego kad se negdje lezeci postavi :lol: :lol: :mrgreen: , klasika naše

pogledaj komentare na ovoj temi svaki put kad se najavi postavljanje kamera u gradu :mrgreen:

samo Allah je nagradio MUP da su napokon poceli postavljati kamere koje biljeze koristenje mobitela i pojasa ja bih ono od stupa do skenderije na svakih 100m postavio :evil:
narcisaa

#86514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by narcisaa »

tramvajtrojka wrote: 07/11/2024 16:36
sime_cipol wrote: 07/11/2024 09:13 Ograničenje 40, postavis radar na 51 da slika. Ubili bi pare.
I znas sta je najsmješnije dosli bi ti dezurni kukatori sa auto podforuma da kukaju kako je jos jedna kamera postavljena il lezeci policajac nema vece mrznje nego kad se negdje lezeci postavi :lol: :lol: :mrgreen: , klasika naše

pogledaj komentare na ovoj temi svaki put kad se najavi postavljanje kamera u gradu :mrgreen:

samo Allah je nagradio MUP da su napokon poceli postavljati kamere koje biljeze koristenje mobitela i pojasa ja bih ono od stupa do skenderije na svakih 100m postavio :evil:
Naplate li sta ili se, po obicaju, kazne gomilaju bez placanja?
noviclan

#86515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Spoiler
Show
narcisaa wrote: 07/11/2024 17:03
tramvajtrojka wrote: 07/11/2024 16:36

Naplate li sta ili se, po obicaju, kazne gomilaju bez placanja?
Ma otkud vam to da "biljeze" iphone i sigurnosni pojas
John Cleese

#86516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by John Cleese »

Laplace wrote: 07/11/2024 12:01
John Cleese wrote: 07/11/2024 09:30
ibizza wrote: 07/11/2024 09:10 Jedne prilike, vracali smo se sestra, rodica i ja sa komercijalom kuci, izasli smo kod Doma zdravlja Saraj Polje iz Bus-a i dok smo se kretali prema semaforu, da predjemo cestu prema naselju Mojmilo, autobus je sa svog stajalista usao u desnu traku i zaustavio se na crveno, u tom momentu krecemo da prelazimo na pjesackom-zeleno je za pješake , sestra ide prva, i ona je vec negdje na polovini desne trake/sredina bus-a, u tom momentu, lijevom trakom je samo proletio majmun kroz crveno sa crnim audijem, sigurno je isao 80-90km/h...da je napravila jos dva koraka, vjerovatno bi sad bila ploca sa njenim imenom na onoj raskrisnici kod Saraj polja/Mojmila.

Žestoko zeznuta ruta do KT Mojmilo/Dobrinja, pa sve do Brkić petrol pumpe.
Ma nije do rute nego do gamadi koja se tako i slicno ponasaju gdje god mogu.

Bezbroj puta se, na primjer, desilo da na pjesackom bez semafora takvi kreteni vide pjesaka koji je vec zakoracio na cestu da je predje i ne usporavaju, jasno pokazujuci namjeru da mu to ne dopuste, a neki cak i ubrzaju iako vec voze brzinom mnogo vecom od propisane - u svakom slucaju, prozuje pjesacima ispred nosa.
Tako sam neki dan u Visokom došao do pješačkog, vozilo iz jednog smjera (sa desne strane) je stalo da me propusti a vozilo sa lijeve nailazi. Ja samo spustim jednu nogu na pješački, vozačica iz auta slijeva pokazuje rukom "nisi normalan",ali ipak staje. Ispadoh ludak zato što sam na pješačkom bez semafora htio preći cestu.
Ma to je bezobrazno koliko je tesko.
Fakat ne razumijem kako dobiju dozvolu kad ne znaju osnovne stvari - ko, kad i gdje ima prednost.

I ne ugrozavaju kreteni samo pjesake - zalete se, na primjer, da udju u kruzni tok, profuraju pored znaka ukrstanja sa putem sa prvenstvom prolaza ni ne pogledavsi ga (ako uopce i znaju sta znaci taj znak) i onda, pod uvjetom da uspiju blagovremeno zakociti, sviraju i psuju vozacima koji su vec u kruznom toku sto im sijeku putanju kojom su naumili proci, uvjereni da oni imaju prednost.
Drugclanbiblioteke

#86517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drugclanbiblioteke »

E, pusti Japan...
Pa eto ispadne da je kazna 2x prosjecna plata (Japan) za voznju u pijanom stanju.
Eto neka naprave izmjene ZOBS-a i uvedu isto s tim da kod nas kazna bude 4000km.
:bih:
insaneinthebrain

#86518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

kakvi retardi zive u ovom gradu. debili zapalili igraliste. :-)

&ab_channel=CRNAHronika
Hakiz

#86519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Drugclanbiblioteke wrote: 08/11/2024 10:36

E, pusti Japan...
Pa eto ispadne da je kazna 2x prosjecna plata (Japan) za voznju u pijanom stanju.
Eto neka naprave izmjene ZOBS-a i uvedu isto s tim da kod nas kazna bude 4000km.
:bih:
Zaboravio si: Svi u automobilu plaćaju kaznu, ne samo vozač. I svako daje po 6.000, ne svi zajedno 6.000. bili oni pijani ili ne, nema veze.

Voziš se sa drugom, on vozi, sjediš nazad, on pijan, ti nisi. Zaustavi vas policija. On plaća 6.000. Ti, takođe, plaćaš 6.000.
Logovan

#86520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Vidi šta idioti uradiše, jebo te :run:
drug_profi

#86521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Gdje je ovo?
Logovan

#86522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

drug_profi wrote: 08/11/2024 23:23 Gdje je ovo?
Bojnik
drug_profi

#86523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Kad ovakve stvari vidim pokusavam da shvatim zasto bi bilo krivicno djelo na licu mjesta upucat pocinitelja...
I teško mi ide.
tramvajtrojka

#86524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 08/11/2024 23:32 Kad ovakve stvari vidim pokusavam da shvatim zasto bi bilo krivicno djelo na licu mjesta upucat pocinitelja...
I teško mi ide.
jok samo trajni invaliditet do kraja života najpostenija kazna za ovakve monstrume
vjeshalica

#86525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Logovan wrote: 08/11/2024 23:26
drug_profi wrote: 08/11/2024 23:23 Gdje je ovo?
Bojnik
mamuti po bojniku nista novo, exkluzivno naselje naseljeno primitivcima najgorih profila
Post Reply