darius_maximus wrote: ↑07/11/2024 12:41
Hakiz wrote: ↑07/11/2024 10:55
Emisija "Whar's up, Japan" Gorana Milića. I u njoj kažu da je vožnja u pijanom stanju (naravno u jenima) u vrijednosti 6.000 eura. Ali, ne samo vozač. Svako u autu po 6.000. Ne ukupno, nego svako, 5 ljudi u autu, ukupno 30.000 kazna.
Vozaču kazna jer pijan vozi. Ostalima u autu kazna jer su dozvolili vozaču da pijan vozi. A vozeći se s njim ugrozili i svoje živote.
Snimaju bicikl naslonjen na stub rasvjete. Na biciklu kišobran, niko ne krade. Takođe, na biciklu zalijepljena kazna, 30 eura. Nije bicikl na parkingu za bicikle.
E, pusti Japan...
Japan ima užasne sisteme, od sudstva do opšteg radnog okruženja gdje se "puno zuji, a malo meda daje".
Naravno da su generalno bolji od nas, ali daleko od tog "meda i mlijeka", kako se predstavlja.
Tačno čim neko spomene Japan, kao da su vanzemaljci...
osobno mi je jedno razdoblje japan today bio home page na kompu kao i japanski filmovi a japanska ambasada drugi dom gdje sam učio jezik za stipendiju koja mi je u ambasadorskim krugovima japanskih uposlenika obećana kao najboljem kandidatu na kraju su dali jednom srbinu jednom bosnjaku i jednom hrvatu ja sam naravno iz kvote bosnjaka biran

i gospođa koja se zove jelena udata za jednog lika zajedno s "hideo nakatom"...ženskom koja je glumila japanskog turistu u jednom domaćem filmu mimo testa i rang liste mene je izbacila jer sam dosao iz pogrešne kvote...da sam zavrsio faks u mostaru sad bih vam javljao iz japana

za vrijeme japanskih dana filma ja sam prevodio titl i stelovao u kinoteci i u unitiku naravno s engleskog ali nije to bitno
sukups price o japanu si dobro napisao...bice cijeli dan na faksu student ali će i cijeli dan prespavat = UBLEHAŠI, mizogonisti,
zemlja suprotnosti imaju pola milijuna ljudi koji po 3 godine ne izadju iz kuce nemaju nikakav kontakt s ljudima i imaju seksualne manijake i u braku jer su odrasli na otoku i generacijski se monogamija za razliku od kopnenog konfučijanizma smatra nečim lošim...manje poželjnim
korupcija umotana u celofan...istina je to za bicikle koji imaju svoju registraciju i normala te zaustzavi policija da vidi jel odgovara vlasnicka i registracija