Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#22776 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Frajer bolan grabi sakom i kapom, pravi grifter, gdje god moze i kako god moze. Zamisli samo svjetske seme koje je sebi i svojoj familiji napravio za prve 4 godine, i koliko ce tek u naredne. U grob ce otic sa hrpom vojnih tajni i povjerljivih info koje ce njegova djeca talit na svjetskom trzistu.

Al kaze osiromasio jadan. :(

Bas kult osobe jbt. :-) Sta cete kad krepa? :roll:
stranac2

#22777 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

Osmi Socrates wrote: 08/11/2024 03:48 Čuj sad ovog nije primao platu četiri godine. Hajd' svi argumenti, al' gdje baš to nađe.
Da budem priecizniji odrekao se svoje predsjednicke plate za humanitarne svrhe. Uz to jos totalno se posvetio predsjednikovanju na racun vodjenja privatnih firmii.

Al eto to je izgleda movost za neke od vas
stranac2

#22778 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

jeza u ledja wrote: 08/11/2024 03:51 Frajer bolan grabi sakom i kapom, pravi grifter, gdje god moze i kako god moze. Zamisli samo svjetske seme koje je sebi i svojoj familiji napravio za prve 4 godine, i koliko ce tek u naredne. U grob ce otic sa hrpom vojnih tajni i povjerljivih info koje ce njegova djeca talit na svjetskom trzistu.

Al kaze osiromasio jadan. :(

Bas kult osobe jbt. :-) Sta cete kad krepa? :roll:

Mozda jeste koristio poziciju za neke nove dilove al poenta je da je covjek vec bio bogat i nije mu trebalo sve ovo.

Vokabular ti otkriva mentalni skop. Sta ti je covjek uradio pa da koristis izraz krepati i sl.

Sin mu je super inteligentan i potencijal, snaha mu je za Kamalu Nikola Tesla inteligenta zena i zna politiku.

Nije mi nesto do Trumpa ( ike kult osobe) samo me nervira vasa ignorancija i jednoumlje a za isto optuzujete “drugu” stranu. Al eto stvarnost vas vec lupa po glavi.

Bookmark ovu stranicu pa cemo je otvorit za 4 godine, kada Jd Vance bude predsjedik novi a Trump junior podpredsjednik.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#22779 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

Osmi Socrates wrote: 08/11/2024 03:48 Čuj sad ovog nije primao platu četiri godine. Hajd' svi argumenti, al' gdje baš to nađe.
ovo ima istine direktno na njegovo ime, al to sto sklapa dealove ispod stola ili preko familije i njihovih firmi to se ne pika :mrgreen:

kratko jasno typ je Al-Capone danasnjice ali na vlasti!

https://www.citizensforethics.org/repor ... residency/
Last edited by corolla02 on 08/11/2024 04:12, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#22780 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

stranac2 wrote: 08/11/2024 03:56
Da budem priecizniji odrekao se svoje predsjednicke plate za humanitarne svrhe. Uz to jos totalno se posvetio predsjednikovanju na racun vodjenja privatnih firmii.

Al eto to je izgleda movost za neke od vas
I Kennedy je svoju platu donirao. I Hoover prije njega. Trump je, naravno, lagao, da je on prvi predsjednik koji je to uradio. I ti progutaš tu laž.

Međutim, to da je izašao siromašniji iz Bijele Kuće je naprosto laž. Svako ko je pratio Twitter tih dana to zna. Samo se ti praviš da ne znaš.

https://www.citizensforethics.org/repor ... president/
Osmi Socrates

#22781 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

I ovih 160 miliona dolara koji se spominju u tekstu su samo na osnovu njegovih tax returns dok je bio predsjednik. Dakle, crno na bijelo. On ih dostavio.

Koliko je napravio ispod stola to se ne zna.
stranac2

#22782 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

corolla02 wrote: 08/11/2024 04:09
ovo ima istine direktno na njegovo ime, al to sto sklapa dealove ispod stola ili preko familije i njihovih firmi to se ne pika :mrgreen:

Razmisli dobio 13.6 miliona dolara covjek koji barata bills onima dolara kao to njemu nesto znaci.

Vise bi privrijedio da nije bio predsjednik.

Recimo pogledaj Klinton par koje je izasao desetoduplo bogatiji poslije predsjednikovanja.

Svaki predsjednik isloristi pozociju u okviru zakona normala.

Samo sto je on jedini multimilioner i bez toga za razliku od drugih.
sinuhe

#22783 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Nemaju Amerikanci ništa protiv bogatih ljudi. Neki milijarderi traže da ih se oporezuje a Amerikanci ne daju. Warren Buffet kaže :"bičujte me".
Na kraju crnici, latinosi i žene donijeli Trumpu pobjedu :D
Last edited by sinuhe on 08/11/2024 04:26, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#22784 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Zaboravljaš da si prvo tvrdio da je po izlasku iz Bijele Kuće Trump postao siromašniji nego što je bio kad je ušao u Bijelu kuću. :lol:

Ni sam sebe ne pratiš kakve gluposti pišeš.
Last edited by Osmi Socrates on 08/11/2024 04:38, edited 1 time in total.
belfy

#22785 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by belfy »

jeza u ledja wrote: 08/11/2024 03:30
belfy wrote: 08/11/2024 03:23
jeza u ledja wrote: 08/11/2024 03:04

Ovo je bukvalno bilo ono sto je govoreno svaki dan na svakom mjestu zadnjih boga pitaj koliko godina.

Naravno da je u sferi sbb kbb, i tome je i problem, jer nedovoljno ljudi vise vjeruje u opasnost Trumpovog vodjenja drzave.

Ova slika iznad je necija zajebancija, a ti reagujes kao da si procitao ovo iz vrha DNC. Ovo nije “damage control”, vec neciji sarkazam.

General poslije bitke je upiranje prstom na neku stvar i onda samo o tome pametovat. Ovo nema veze s tim.
kazes da je govoreno svaki dan - baci neki dokaz. bilo koji.

ja za boldano samo zatrazih dokaz.

nije. niti "generalisanje poslije bitke" znaci upiranje na jednu stvar. evo, u primjeru koji iskoristih prije ukazuju na vise njih. ne ja, nego oni.

no, ako ti kazes da nema veze onda ne vidim zasto ti ne bih vjerovao. pa jel tako?
Kako mislis dokaz jeboga ti, pa samo o tome su pricali, ad nauseam. :-) Upravo ce mnogi reci da su pricali o ovome i previse.

Niko ne voli generalisanje poslije bitke, to se slazem, samo ne vidim kako ovo iznad spada u to.
pa, drug Jez svi govore da su pricali, a ja upravo zato zatrazih jedan dokaz o tome. bas, i upravo, iz razloga da ne bude generalisanje nakon bitke koje niko ne voli. evo, i ti sam samo kazes da su pricali... a ja sam samo pitao kad i gdje? ni ti nisi dao odgovor osim politickog. "pricali smo stalno o tome"... da je tako, onda bi ova slika sa onim natpisima bila posvuda prije izbora. ja se ne sjecam da je iko, igdje, postavio prije, nego samo sada nakon istih... slobodno me razuvjeri.
Osmi Socrates

#22786 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Pa nije mogla slika biti takva prije izbora, jbg. Slika govori u prošlom vremenu, ko je glasao za šta. Nisu mogli prije izbora znati kako će glasati ljudi.
Osmi Socrates

#22787 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Nećeš prije izbora izaći sa slikom na kojoj piše "ako muškarci glasaju za Trumpa, glasaju da im žene i kćerke umiru zbog zabrane abortusa". Ili kako već piše na slici.

To je izrazito stupidna poruka prije izbora. Može samo iznervirati glasače.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#22788 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

stranac2 wrote: 08/11/2024 04:23
corolla02 wrote: 08/11/2024 04:09

Razmisli dobio 13.6 miliona dolara covjek koji barata bills onima dolara kao to njemu nesto znaci.

Vise bi privrijedio da nije bio predsjednik.

Recimo pogledaj Klinton par koje je izasao desetoduplo bogatiji poslije predsjednikovanja.

Svaki predsjednik isloristi pozociju u okviru zakona normala.

Samo sto je on jedini multimilioner i bez toga za razliku od drugih.
zakona, koga zakona, tako ti tvog boga :mrgreen: on je iznad zakona ocigledno, pa zato je tu :-)

ne interesuje me uposte koliko ko ima ili kakve je sve maloverzacije on radio ovog il onog tipa; a gle sto se morao vratiti u politiku, ako je vec toliki bogatun, ako ce raditi onako volonterski ko po tebi :mrgreen:

licno mislim da se on i dalje prestavlja veci hadzo nego sto je to u stvarnosti

ali boli me to i ne glasam za njeg jer ne placa takse koje opet idu preko ledja srednje klase i zbog toga sto je patoloski lazov, jucer danas i sutra... i kao takav ne moze mu se vjerovati niti glasati za njega
belfy

#22789 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by belfy »

corolla02 wrote: 08/11/2024 02:47
belfy wrote: 08/11/2024 02:31
jeza u ledja wrote: 08/11/2024 01:58

And they all voted so they would never have to vote again. :oops: :lol:
ovo je, bukvalno, ono sto se zove "general nakon bitke". sto im ovo sve nisu predocili prije? ima li neko neki dokaz da jesu? (iako je i ovo sto ovdje pise u sferi "ako se dogodi")

cemu ovakva izvlacenja? nekon ovakvog debakla "damage control" u ovom vidu je besmislen... to su shvatili i svi u vrhu sa svim onim objavama. ali "neko" se potrudio da bude "pametniji". a onda dobije i pristalice... idiotluk.
Trump je apsolutno losija strana po Ameriku i srednju klasu ali eto dobro se prodo, nesto sto je cijeli zivot radio, tj. blefirao;

ali eto 55Mil ljudi ne misli tako i sad smo tu gdje jesmo narednih 4g :roll:

opet nije on dobio ove izbore, vec su demokrate porazene zbog svojih propusta
apsolutno ne mora da znaci da je losija strana za bilo koga. iako ga sam ne bih izabrao ikada, prosli put je dobro zatresao kavez i sada tu pusu neki drugi vjetrovi. sto ne znaci nista lose, uopste, ali nista ni dobro... ostaje tek da se vidi kako ce "biznismen" okrenuti Ameriku i u kom smjeru. tesko da ce on ista promijeniti u svom mandatu. sta je promijenio u proslom osim u odnosu prema Kini?
belfy

#22790 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by belfy »

Osmi Socrates wrote: 08/11/2024 04:31 Pa nije mogla slika biti takva prije izbora, jbg. Slika govori u prošlom vremenu, ko je glasao za šta. Nisu mogli prije izbora znati kako će glasati ljudi.
upravo tako, ali neki pokusavaju da brane tu tezu. ja zasigurno ne - kao sto se i vidi... ali sam jedini koji je propitujem. nisi je ni ti propitivao dok nisi vidio sta ja napisah, jel tako?
Osmi Socrates

#22791 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Negdje sam čitao da u ovom mandatu ide da uništi sve što su Demokrate ikad uradile, ako je u njegovoj moći.

Sad, Dayton su demokrate napravile. :-)
corolla02

#22792 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

belfy wrote: 08/11/2024 04:37
corolla02 wrote: 08/11/2024 02:47
belfy wrote: 08/11/2024 02:31

ovo je, bukvalno, ono sto se zove "general nakon bitke". sto im ovo sve nisu predocili prije? ima li neko neki dokaz da jesu? (iako je i ovo sto ovdje pise u sferi "ako se dogodi")

cemu ovakva izvlacenja? nekon ovakvog debakla "damage control" u ovom vidu je besmislen... to su shvatili i svi u vrhu sa svim onim objavama. ali "neko" se potrudio da bude "pametniji". a onda dobije i pristalice... idiotluk.
Trump je apsolutno losija strana po Ameriku i srednju klasu ali eto dobro se prodo, nesto sto je cijeli zivot radio, tj. blefirao;

ali eto 55Mil ljudi ne misli tako i sad smo tu gdje jesmo narednih 4g :roll:

opet nije on dobio ove izbore, vec su demokrate porazene zbog svojih propusta
apsolutno ne mora da znaci da je losija strana za bilo koga. iako ga sam ne bih izabrao ikada, prosli put je dobro zatresao kavez i sada tu pusu neki drugi vjetrovi. sto ne znaci nista lose, uopste, ali nista ni dobro... ostaje tek da se vidi kako ce "biznismen" okrenuti Ameriku i u kom smjeru. tesko da ce on ista promijeniti u svom mandatu. sta je promijenio u proslom osim u odnosu prema Kini?

svaku laze zuco, uopste nista se nece promjeniti obicnom amerikancu ili u vanjskoj politici jer on je samo karika u lancu

ali opet pripaziti ce sebe najvise i zbrinuti svoje naokolo i to sve o drzavnom budzetu :D
Osmi Socrates

#22793 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

belfy wrote: 08/11/2024 04:40
Osmi Socrates wrote: 08/11/2024 04:31 Pa nije mogla slika biti takva prije izbora, jbg. Slika govori u prošlom vremenu, ko je glasao za šta. Nisu mogli prije izbora znati kako će glasati ljudi.
upravo tako, ali neki pokusavaju da brane tu tezu. ja zasigurno ne - kao sto se i vidi... ali sam jedini koji je propitujem. nisi je ni ti propitivao dok nisi vidio sta ja napisah, jel tako?
Šta ću bolan propitivati? Ciničan komentar nekog Kamalinog glasača.

Ne možeš biti ciničan prije izbora. Gledaš da istakneš neku pozitivnu poruku o sebi i istakneš šta je negativno kod protivnika. Oni su to itekako radili.

Ono što nisu uspjeli uraditi je da dovoljno distanciraju Kamalu od Bidena. Ne znam ni da li je to bilo moguće. Možda da je bila duža kampanja.
corolla02

#22794 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

eto to je zuco :mrgreen:

Image
Rob_Atl

#22795 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Bice on miran prve dvije godine da nebi izgubio house ili senat na midterms, ako uspiju to sacuvat njegove zadnje dvije godine onda ocekujte show, i sto je neko rekao unistit ce sve sto su demokrate napravile. I ako je rekao da mu nije obamacare prioritet siguran sam da ce ga skinuti do kraja mandata.
ultima_palabra

#22796 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Rob_Atl wrote: 08/11/2024 04:52 Bice on miran prve dvije godine da nebi izgubio house ili senat na midterms, ako uspiju to sacuvat njegove zadnje dvije godine onda ocekujte show, i sto je neko rekao unistit ce sve sto su demokrate napravile. I ako je rekao da mu nije obamacare prioritet siguran sam da ce ga skinuti do kraja mandata.
House ce izgubiti sigurno, svaki predsjednik ga izgubi nakon 2 godine. Senat vjerovatno ne jer su sad nabili razliku. Ali ne vjerujem da to njemu nesto znaci u ovom trenutku, on je tu da otpusta i prijeti preko socijalnih mreza i da pravi lafo dealove u vanjskoj politici. Previse je lijen da lobira za neke zakone u Kongresu, a kamoli da pregovara sa demokratama u Senatu.
stranac2

#22797 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

Osmi Socrates wrote: 08/11/2024 04:26 Zaboravljaš da si prvo tvrdio da je po izlasku iz Bijele Kuće Trump postao siromašniji nego što je bio kad je ušao u Bijelu kuću. :lol:

Vrati se na postove , mislim da treba da prochitas jedno 4, 5 puta al fokusiran da budes . Mozda skontas poentu .

Uglavnom drago mi je smo mi Bosnjaci iz NE bili na pravoj strani.
Last edited by stranac2 on 08/11/2024 05:12, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#22798 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

stranac2 wrote: 08/11/2024 04:58
Osmi Socrates wrote: 08/11/2024 04:26 Zaboravljaš da si prvo tvrdio da je po izlasku iz Bijele Kuće Trump postao siromašniji nego što je bio kad je ušao u Bijelu kuću. :lol:

Veati se na postove , mislim da treba da prochitas jedno 4, 5 puta al fokisiran da budes . Mozda skontas poentu .

Uglavnom drago mi je smo mi Bosnjaci iz NE bili na pravoj strani.
Vama Trumpovcima stvarno treba crtati.

Napisao si "izašao siromašniji iz Bijele Kuće".

Na osnovu njegovih tax returns, dakle, fuckin' zvaničnih dokumenata koje je on dostavio IRS, izašao je 160 miliona bogatiji.

Šta ti u ovoj liniji argumentiranja nije jasno?
Last edited by Osmi Socrates on 08/11/2024 06:17, edited 1 time in total.
belfy

#22799 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by belfy »

Osmi Socrates wrote: 08/11/2024 04:45
belfy wrote: 08/11/2024 04:40
Šta ću bolan propitivati? Ciničan komentar nekog Kamalinog glasača.

Ne možeš biti ciničan prije izbora. Gledaš da istakneš neku pozitivnu poruku o sebi i istakneš šta je negativno kod protivnika. Oni su to itekako radili.

Ono što nisu uspjeli uraditi je da dovoljno distanciraju Kamalu od Bidena. Ne znam ni da li je to bilo moguće. Možda da je bila duža kampanja.
oh, da, itekako mozes, ali ovdje sirimo pricu dalje o onoj slici koju sam komentarisao, pa ce se izgubiti smisao, a ja mrzim da se ponavljam...
corolla02

#22800 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

svi znamo kakva je bila prva Trump administracija, niti jedan ministar nije dozivjeo mandat do kraja :mrgreen:

mislim da mu se opet ista scena sprema ali opet najvise Trumpovom krivicom

DOW koji je danas opet na rekordnom nivou +43K mislim da ce sletiti sve pocetkom januara

no usput biti ce opet razvucen pojedinim alatkama u systemu, npr. Powell

na kraju mandata, Trampa vidim u redu za najgoreg predsjednika u historiji SAD, kao mnogo obecao malo pokazao....
Post Reply