Onaj iz Zenice jedva ceka da Musk i Kennedy procesljaju birokratiju i neradnike u americkim agencijama
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- ultima_palabra
#22726 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ljudi su previse na jebenom internetu. Nemam pojma o pojedinostima promjene spola, koji kurac (pun intented) ce me to zanimati?
Onaj iz Zenice jedva ceka da Musk i Kennedy procesljaju birokratiju i neradnike u americkim agencijama
Nema dalje…
-
A_A_AKCIJA
#22727 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Samo pustio kosu i sve je bilo prirodno.dječak sa šibicama wrote: ↑07/11/2024 22:42 Eto mozes nam ti, ili zilog, objasniti kako je djecak Jackson postao djevojcica Jackson.
Rado bih cuo logicno objasnjenje prirode takvog postupka.
Od 2017. do 2021. 4.780 djece u USA je bilo na blokatorima puberteta, a 14.726 na hormonskoj terapiji.
Brojevi su samo djeca pokrivena osiguranjem, tj ne uključuje slučajeve koji su platili navedene tretmane.
https://www.reuters.com/article/markets ... L1N3142UU/
As the number of transgender children has grown, so has their access to gender-affirming care, much of it provided at scores of clinics at major hospitals.
Reliable counts of adolescents receiving gender-affirming treatment have long been guesswork – until now. Reuters worked with health technology company Komodo Health Inc to identify how many youths have sought and received care. The data show that more and more families across the country are grappling with profound questions about what type of care to pursue for their children, placing them at the center of a vitriolic national political debate over what it means to protect youth who identify as transgender.
DIAGNOSES CLIMB
In 2021, about 42,000 children and teens across the United States received a diagnosis of gender dysphoria, nearly triple the number in 2017, according to data Komodo compiled for Reuters. Gender dysphoria is defined as the distress caused by a discrepancy between a person’s gender identity and the one assigned to them at birth.
Overall, the analysis found that at least 121,882 children ages 6 to 17 were diagnosed with gender dysphoria from 2017 through 2021. Reuters found similar trends when it requested state-level data on diagnoses among children covered by Medicaid, the public insurance program for lower-income families.
Gender-affirming care for youths takes several forms, from social recognition of a preferred name and pronouns to medical interventions such as hormone therapy and, sometimes, surgery. A small but increasing number of U.S. children diagnosed with gender dysphoria are choosing medical interventions to express their identity and help alleviate their distress.
These medical treatments don’t begin until the onset of puberty, typically around age 10 or 11.
PUBERTY BLOCKERS
For children at this age and stage of development, puberty-blocking medications are an option. These drugs, known as GnRH agonists, suppress the release of the sex hormones testosterone and estrogen. The U.S. Food and Drug Administration has approved the drugs to treat prostate cancer, endometriosis and central precocious puberty, but not gender dysphoria. Their off-label use in gender-affirming care, while legal, lacks the support of clinical trials to establish their safety for such treatment.
Over the last five years, there were at least 4,780 adolescents who started on puberty blockers and had a prior gender dysphoria diagnosis.
This tally and others in the Komodo analysis are likely an undercount because they didn’t include treatment that wasn’t covered by insurance and were limited to pediatric patients with a gender dysphoria diagnosis. Practitioners may not log this diagnosis when prescribing treatment.
This tally and others in the Komodo analysis are likely an undercount because they didn’t include treatment that wasn’t covered by insurance and were limited to pediatric patients with a gender dysphoria diagnosis. Practitioners may not log this diagnosis when prescribing treatment.
SURGERY
The ultimate step in gender-affirming medical treatment is surgery, which is uncommon in patients under age 18. Some children’s hospitals and gender clinics don’t offer surgery to minors, requiring that they be adults before deciding on procedures that are irreversible and carry a heightened risk of complications.
The Komodo analysis of insurance claims found 56 genital surgeries among patients ages 13 to 17 with a prior gender dysphoria diagnosis from 2019 to 2021. Among teens, “top surgery” to remove breasts is more common. In the three years ending in 2021, at least 776 mastectomies were performed in the United States on patients ages 13 to 17 with a gender dysphoria diagnosis, according to Komodo’s data analysis of insurance claims. This tally does not include procedures that were paid for out of pocket.
A NOTE ON THE DATA
Komodo’s analysis draws on full or partial health insurance claims for about 330 million U.S. patients over the five years from 2017 to 2021, including patients covered by private health plans and public insurance like Medicaid. The data include roughly 40 million patients annually, ages 6 through 17, and comprise health insurance claims that document diagnoses and procedures administered by U.S. clinicians and facilities.
To determine the number of new patients who initiated puberty blockers or hormones, or who received an initial dysphoria diagnosis, Komodo looked back at least one year prior in each patient’s record. For the surgery data, Komodo counted multiple procedures on a single day as one procedure.
For the analysis of pediatric patients initiating puberty blockers or hormones, Komodo searched for patients with a prior gender dysphoria diagnosis. Patients with a diagnosis of central precocious puberty were removed. A total of 17,683 patients, ages 6 through 17, with a prior gender dysphoria diagnosis initiated either puberty blockers or hormones or both during the five-year period. Of these, 4,780 patients had initiated puberty blockers and 14,726 patients had initiated hormone treatment.
- jeza u ledja
#22728 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Majke mi toliko sam se sad isprepadao ove Amerike nikad tamo necu ici.ultima_palabra wrote: ↑07/11/2024 22:51 Ljudi su previse na jebenom internetu. Nemam pojma o pojedinostima promjene spola, koji kurac (pun intented) ce me to zanimati?
Onaj iz Zenice jedva ceka da Musk i Kennedy procesljaju birokratiju i neradnike u americkim agencijamaNema dalje…
-
A_A_AKCIJA
#22729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Neš vjerovat, I gore sam psovao kada sam gledao videa.
Nije lijepo da postavljam ovdje, pokvariću dan nekome...
- dječak sa šibicama
#22730 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije Amerika pretplacena na ove situacije ili teme, toga ima bilo gdje, ovdje je tema najavljeno sankcionisanje doticne prakse sa djecom.
Nadam se da ce bar neko, negdje, makar i Trump, pomoci djeci koja su izlozena promjeni spola jer je roditeljima to kul, moderno.
Inace, jel dobio Senat i Kongres?
Nadam se da ce bar neko, negdje, makar i Trump, pomoci djeci koja su izlozena promjeni spola jer je roditeljima to kul, moderno.
Inace, jel dobio Senat i Kongres?
- dale cooper
#22731 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da se vratimo razlozima zbog kojih je Trump najviše dobio izbore...ekonomiji.

-
Osmi Socrates
#22732 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sad će madner da im objasni da su tarife zapravo u njihovu korist.
- jeza u ledja
#22733 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Necu vjerovat u pravu si.A_A_AKCIJA wrote: ↑07/11/2024 22:58Neš vjerovat, I gore sam psovao kada sam gledao videa.
Nije lijepo da postavljam ovdje, pokvariću dan nekome...
-
Osmi Socrates
#22734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kongres se sastoji od dvije institucije - House of Representatives i Senata..
Al' hajde, bolje da lupaš o Senatu i Kongresu nego da lažeš.
Al' hajde, bolje da lupaš o Senatu i Kongresu nego da lažeš.
- ultima_palabra
#22735 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hoce to kad glasas da bi sjebao holivudsku elitu i LGBT pokret.
- dječak sa šibicama
#22736 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znaci osvojio je sve, sudeci po histericnom odgovoru. Hvala.
Najavljeno je povecanje carine posebno na proizvode iz Kine, protjerivanje ilegalnih useljenika, komisijski nadzor tajnih sluzbi (ocekujem i istragu po pitanju duboke drzave, bice zanimljivo) smanjenje poreza na dobit.
Vanjskopoliticki, kraj rata u Ukrajini, Rusija dobija sto je osvojila, primirje i ukrajinski Dejton. Ocekujem zaostravanje sa Iranom i posebno Kinom.
Izrael ostaje saveznik i tu nece biti promjena vjerovatno.
Najavljeno je povecanje carine posebno na proizvode iz Kine, protjerivanje ilegalnih useljenika, komisijski nadzor tajnih sluzbi (ocekujem i istragu po pitanju duboke drzave, bice zanimljivo) smanjenje poreza na dobit.
Vanjskopoliticki, kraj rata u Ukrajini, Rusija dobija sto je osvojila, primirje i ukrajinski Dejton. Ocekujem zaostravanje sa Iranom i posebno Kinom.
-
melac
#22737 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
'Imam ja jednog druga koji mene stalno podbada za iste komentare samo sto ja zivim u Svedskoj, ali bas identicne. A sto u stvarnosti ima malo do nimalo uporista.A_A_AKCIJA wrote: ↑07/11/2024 22:40Sve bi bilo divno da ovo primijenimo i na tradicionalne porodice.Osmi Socrates wrote: ↑07/11/2024 22:16 Pa pod jedan, ko može zabraniti roditeljima da odgajaju svoju djecu kako oni žele sve dok ne vrše kastraciju ili ih podvrgavaju kemijskim procedurama?
Šta ćeš im ti ići po kući i određivati kako oni odgajaju djecu?
Ali, jok. Toliko nisi liberalan.
Pusti mene da odgajam djecu kako želim.
Želim djecu da zaštitim od izlaganja seksualnosti u mladom uzrastu, jer vjerujem da to utiče na razvoj jako negativno. Ako je normalno da se film zbog golih sisa ne preporučuje publici mlađoj od 18 godina, želim da to tako i ostane.
Ne želim da ih u školi posjećuju trandže u minjacima i da im čitaju bajke dok im djeca sjede u krilu.
Ne želim drag show u osnovnoj.
Ne želim da mi djecu pedagog pita ima li momka ili curu?
Ne želim "familly firendly" evente na kojima se dijele lizala u obliku penisa, i majice sa natpisima kurva, kučka i slično, gdje se goli ljudi vode na povodcima, mokre jedni po drugima, bičuju...
Imam stotine razloga zašto me to uznemiruje i naći ću načina da izguram svoje.
I pri tome niti jednoj osobi ne negiram ista prava ali na ličnoj osnovi.
Ono jest da je Svedska liberalna drzava, ali takve stvari NE desavaju u obdanistu ili skoli, ili je to iznimka koja potvrdjuje pravilo.
Znaci nema tradzi u obdanistu i skoli, nema drag show i toga.
Cak sam upoznao sve njihove ucitelje i svi imaju djecu i musko-zenske veze ili eventualno rastavljeni. A promijenili do sada 2 obdanista i skolu i tri grada svugdje isto.
A i ljudi s kojima radim i koje srecem sve mahom porodicni ljudi, mozda ima neko i da jeste gay ili koji kurac, ali ono to nije tema. Dobar dan ja sam gay, boli me kurac, gdje cemo na rucak, i gdje si bio na putovanju, opet ova kisa dosadna i sl.
Ja smatram da je problem algoritam na facebook-u i slicnim bespucima gluposti koji kreiraju pogresno stavove. Isto ono kada nekome smetaju arapi i koliko ih je ovdje u Svedskoj, pa kad krenes brojati koliko sretnes arapa, ako ti vec smetaju, onda nigdje nijednog. Samo ti se upale receptori da primjecujes taj uzorak, ja to tako vidim.
-
Osmi Socrates
#22738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sad će on tebe ubjediti da nisi u pravu. Gled'o on na internetu.
- Haris.ba
#22739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Podsjeti me na upis jednog forumasa kako mu izlazi na jutjubu video kako bi Evropa izgledala da je Hitler pobjedio.
Algoritam pusta ono sto te zanima. Ti si vec musterija, samo ti siba materijal koji ti se svidja.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#22740 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Otkrivanje vanzemaljaca i Melanija trudna sa DJ iz nocnog kluba, Kina zauzela indokinu a ruska zastava na BiG Benu, Iranci promjenili vjeru u budizam a otkriveno da elon musk je peder koji voli zene...
-
Hakiz
#22741 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
melac
#22742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Boli tebe rinaka sta ce trump usrat tvoji kriteriji su svakako u podrumu ti si zadovoljan i sa KISNICOM i LISCEM, ponavljam malim slovima kisnicom i liscem.dječak sa šibicama wrote: ↑07/11/2024 23:17 Znaci osvojio je sve, sudeci po histericnom odgovoru. Hvala.
- madner
#22743 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ko dobija propagandu u brojevima.
- Haris.ba
- Haris.ba
- konoplja
#22746 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ko je ono vjerovao/nadao se da su Texas i Florida u igri za Demse? 
Na kraju blize Illinos, NJ, NY da pocrvene lol.
Na kraju blize Illinos, NJ, NY da pocrvene lol.
-
melac
#22747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja se nikako rijesiti brace Tate, jebo me onaj kad pogledah ikad. Pa su dosadni ko proljev, i onda mi se nakace jos neki njihovi jarani sa istom spikom.
Ali mi je najzanimljivije kako se ovaj olos lako nakaci, a kvalitetnije stvari jako slabo, samo ove galamdzije.
Apstinencija je jedini spas.
- dječak sa šibicama
#22748 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Floridu je kao plavu vidio samo onaj ko ne razumije USA, valjda racunajuci na latinose.
A ne znajuci da su Kubanci na Floridi iskljucivo bjegunci od komunizma i da su kao takvi sigurna glasacka baza republikanske stranke.
Trump je povecao procenat glasaca u redovima svih manjina, osim u afroamerickoj, ako sam dobro procitao. Sto je i ocekivano.
A ne znajuci da su Kubanci na Floridi iskljucivo bjegunci od komunizma i da su kao takvi sigurna glasacka baza republikanske stranke.
Trump je povecao procenat glasaca u redovima svih manjina, osim u afroamerickoj, ako sam dobro procitao. Sto je i ocekivano.
-
Osmi Socrates
#22749 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Još sam da istrči neko da tvrdi da su Demokrate komunisti. Doduše, Trump je to rekao par puta. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#22750 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ko bre bezi od komunizma
Zar to nije najsavrseniji sustav
Kuba bre ima medicnu
Zar to nije najsavrseniji sustav
Kuba bre ima medicnu