Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

canvra888

#48901 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by canvra888 »

To oko lijeve trake stoji, mada ima nekih rijetkih izuzetaka kad, bubam, ti voziš 140 i pretičeš nekog ko vozi 120, a iza tebe se stvori neko što ga dere 240. Velika je šansa da tog zucu nisi ni vidio u retrovizoru kad si otpočeo radnju preticanja, jer ga nije ni bilo, još posebno ako je neka krivina bila prethodno.

Šta ćeš, nećeš se onda vratit u desnu tj. gruhnut u auto koje pretičeš, ako si, recimo, bio paralelan sa njim. To su ti neki izuzeci u pravilu.
noviclan

#48902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

BadBoy wrote: 06/11/2024 18:28 Nerealna scena jučer u ulici Valtera Perića oko 17.00. Moram postaviti sliku jer ne znam kako drugačije da je objasnim.

Image

Žuto su parkirana auta na označenim parking mjestima. Zeleno su auta u lijevoj traci, kolona od skenderije pa sve do crvenog auta.

Crveno auto je parkirano i ugašeno auto u LIJEVOJ traci (debil, ali ne najveći). Malo prije njega prestaju parkirana auta (žuta) u desnoj traci.

Međutim, tri auta stoje iza parkiranog CRVENOG auta i čekaju. Ne zaobilaze. Stoje. Poslije parkiranog CRVENOG auta prazna ulica u obje trake. Nikoga do uključenja na glavnu ulicu pored Mutvaka. Stoje botovi. Ja gledam i ne mogu čudu da se načudim.
Znaci imaju tri debilcine vece od debila, to su ti ti bolikurci uzet cu malo telefon da kuckam dok ne krene jbg ne zurim nigdje. U posljednje vrijeme sam upratio da "ljudi" ganjaju zeleno da stanu znaci nije trepcuce nego zeleno i stane a ne mozes ga zaobici ili preskociti samo mu mozes sve na kamaru valjda krene na posao ili gdje vec u pixku materinu prije vremena pa taktizira
BadBoy

#48903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

noviclan wrote: 07/11/2024 02:39
BadBoy wrote: 06/11/2024 18:28 Nerealna scena jučer u ulici Valtera Perića oko 17.00. Moram postaviti sliku jer ne znam kako drugačije da je objasnim.

Image

Žuto su parkirana auta na označenim parking mjestima. Zeleno su auta u lijevoj traci, kolona od skenderije pa sve do crvenog auta.

Crveno auto je parkirano i ugašeno auto u LIJEVOJ traci (debil, ali ne najveći). Malo prije njega prestaju parkirana auta (žuta) u desnoj traci.

Međutim, tri auta stoje iza parkiranog CRVENOG auta i čekaju. Ne zaobilaze. Stoje. Poslije parkiranog CRVENOG auta prazna ulica u obje trake. Nikoga do uključenja na glavnu ulicu pored Mutvaka. Stoje botovi. Ja gledam i ne mogu čudu da se načudim.
Znaci imaju tri debilcine vece od debila, to su ti ti bolikurci uzet cu malo telefon da kuckam dok ne krene jbg ne zurim nigdje. U posljednje vrijeme sam upratio da "ljudi" ganjaju zeleno da stanu znaci nije trepcuce nego zeleno i stane a ne mozes ga zaobici ili preskociti samo mu mozes sve na kamaru valjda krene na posao ili gdje vec u pixku materinu prije vremena pa taktizira
Ma sto posto, ganjaju crveno da stanu i tipkaju poruke
Ateista

#48904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Prolazim juce u spici kroz raskrniscu i sijecem glavni pravac, zeleno mi i naravno auta ulaze u raskrsnicu i blokiraju je pa ne mogu proci. Ispred mene neka krava u autu, ima prostora nazad da se vrati, ja joj sviram i masem da se vrati jer mi je blokirala put, ona me blijedo gleda i samo se jos vise prikuca onom ispred, jedva sam prosao kroz raskrsnicu. Neki ljudi su jednostavno stoka.
Isto tako mi nisu jasni oni koji se ukopaju kad drugi pravac blokira raskrsnicu, kao da mora proci bas ravno po propisu, ako ima sa strane mjesta obidji auta i nekako se provuci, snadji se, ne mora se proci bas po propisu kad je svakako divlji zapad.
Laplace

#48905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Mnogi vozači uopšte nemaju svijest da trebaju propustiti pješakana pješačkom (ako nema semafora). Juče ispred mene vozilo prolazi kroz Lješevo, na ograničenju 30 (pored škole) smanjuje na 40, OK to. Ali, učenik pred pješačkim čeka da pređe cestu (naravno, nema tu semafora), ovaj ispred prolazi kao da pješaka nema, ja stajem.

Pa, majstore, u prvom redu je tu ograničenje 30 upravo da bi vozilo moglo bezbjedno stati da propusti pješaka. Pravac je, može se i 90 voziti što se ceste tiče, ali su tu škola, kuće, trgovine, još neki objekti i pješački prelazi.
Laplace

#48906 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Druga stvar, mnogi vozači nemaju svijest da trotoarima tu i tamo znaju hodati i pješaci. Ma ne, to se parkira na trotoaru i završavaju poslovi. I to u tolikoj mjeri da u pojedinim ulicama (pričamo Visokom) jedva da uopšte imožeš vidjeti trotoar, auto do auta.

Jutros od Ininog skladišta (Podlugovi) ka skretanju za Ilijaš i Visoko (pored one pekare) je kolona, radovi. I onda neki Audi pretiče kolonu jer njemu se žuri. Nailazi kamion, iza njega par vozila, a Audi - logično - nastavlja trotoarom kao da je to kolovozna traka. Briga njega, neće on čekati kao mi, obični smrtnici.
tramvajtrojka

#48907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tramvajtrojka »

Image

Za vozaca BMW-a dabogda mu se ona raga iz 99e docekala na neku banderu neku amin, umalo se ne zabih u kretena vcrs u hrasnom na odvajanju za tranzit normala odvajanje kreten iza mene bio udari po gasu zaobidje me i u zadnji moment uleti da nisam vidio kineske ksenone i udario po kocnici pukao bi majmuna u zadnji kraj i bacio ga na banderu jer je ona u razdjelnom pojasu ovdje :-)

I sta je uradio da sam ga stigao na semaforu kod akademije :lol:
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#48908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

cuvas se tih trulja jbg, sto za volanom sto auta :thumbup:

misle da voze neko auto majmuni drogirani i nadrkani
tramvajtrojka

#48909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tramvajtrojka »

Evolution_IV wrote: 07/11/2024 22:42 cuvas se tih trulja jbg, sto za volanom sto auta :thumbup:

misle da voze neko auto majmuni drogirani i nadrkani
Sta se čovjek sve nagleda u ovom gradu bukvalno kupiti golfa dvicu vozati ga i lupati sve redom, isto tako u azize vcrs parkira lik u ovoj magli ispred mujanica ostavio pozicije zadnje upaljene i izasao da ne skontas u magli na vrijeme da stoji zavrsis klocu u gepeku

Lijepi kasko i dan kad sam ga platio sa dodatnim AO plus dodatkom bez toga u ovome gradu nema smisla voziti auto iako je staro barem da imam neku sigurnost iza sebe ako naleti covjek na nekog majmuna i da ne budes kriv
BadBoy

#48910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Očito je da ima neki raspali BMW koji divlja po Hrasnom. Jucer mi se baš kolegica žali da je zamalo pokupio BWM na pješačkom na malezijskom mostu...
sahbazzz

#48911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sahbazzz »

Sta cemo sa ovim sto misle da voze slepere pa se na skretanjima izdvajaju u desno da bi uzeli neki veci luk ili sta vec. Pa to je jebena misterija. Danas mi se dva puta desi. Prvi put kod SCC-a Kia Sportage ide iz Zmaja od Bosne prema Alti (u Fra Andjela Zvizdovica) i frajer ulazi u moju traku za pravo, hvata neki luk, onde bukvalno mozes okrenut sleper na onoj raskrsnici.

Drugi slucaj famozna raskrsnica kod Alipasine dzamije, skretanje u lijevo iz Titove u Hamze Hume prema Skenderiji. Prvo je lola krenuo pravo jer nije htio cekati u koloni za lijevo (sto je manje vise vec postalo redovna pojava), jer je dosta auta cekalo skretanje, s namjerom naravno da se uvali u drugu traku u Hamze Hume. Ni to mu nije bilo dovoljno vec je krenuo hvatati luk u moju traku (srednja traka) i bukalno mi pola iste sasjekao, samo me sreca spasila da sam bio metar/dva iza, u suprotnom bi kolaps napravili u 4 poslije podne. Pri tom vozi obicnog malog Forda s kojim moze proci gdje god hoce.
noviclan

#48912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

tramvajtrojka wrote: 07/11/2024 22:38 Image

Za vozaca BMW-a dabogda mu se ona raga iz 99e docekala na neku banderu neku amin, umalo se ne zabih u kretena vcrs u hrasnom na odvajanju za tranzit normala odvajanje kreten iza mene bio udari po gasu zaobidje me i u zadnji moment uleti da nisam vidio kineske ksenone i udario po kocnici pukao bi majmuna u zadnji kraj i bacio ga na banderu jer je ona u razdjelnom pojasu ovdje :-)

I sta je uradio da sam ga stigao na semaforu kod akademije :lol:
Samo kazes vozio sam vanjskom iz pravca dobrinje a on iz unutrasnje htio na tranzit nije me propustio i naplatis osiguranje
drug_profi

#48913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Jučer me lik istrzo ko budalu.
Znači ponaša se kao da je sam na cesti.
U prilogu slika. Žuto je njegova putanja, zeleno moja.
Crveni krugovi su mjesta gdje sam za dlaku izbjegao da se ne sudarimo, pri čemu on nije ni primjetio da neko ima još na cesti.
Naravno sve je radio bez žmigavca i sa naglim kočenjem i mijenjanjem smijera.
Nekakav stari crveni audi.

Image
kakaljin

#48914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

drug_profi wrote: 08/11/2024 09:08 Jučer me lik istrzo ko budalu.
Crveni krugovi su mjesta gdje sam za dlaku izbjegao da se ne sudarimo, pri čemu on nije ni primjetio da neko ima još na cesti.

Image
Ovaj kruzni tok je cisti primjer gdje se mora paziti kada se ukljucujes, jer ako hoce na prvi izlaz posto u kruznom imaju dvije trake ides u vanjsku, a ako hoces u slijdece izlaze ides u unutrasnju pa se prije izlaza prestrojavas u vanjsku jer su svu izlazi sa jednom trakom. Da izlazi imaju vise izlazni traka onda bi bila druga prica.
drug_profi

#48915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ma lik pleše po cesti. Obrati pažnju na skicu.
Znači suluda putanja.
Laplace

#48916 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Juče se vraćam iz Ilijaša ka Visokom. Kako sam u odlasku za Ilijaš prošao pored radova (mjesto radova označeno plavim krugom), gdje su zastoji (privremeni semafor) i kako poznajem outeve ovdje, rekoh da izbjegnem zastoje i vratim se plavom putanjom (slika ispod).

Image

U principu, dobar plan: zaobiđem radove i priključim se taman na mjestu gdje neće biti kolona, uključim se skretanjem desno i bez problema nastavim.

Ali...

Na mjestu značenom crvenim krugom je u blizini osnovna škola. Baš naiđem u vrijeme kad minibus uzima učenike. Naravno, nema stajališta nego čeka na cesti, ali nije u tome bio problem.

Problem je u roditeljima koji su parkirali na suprotnoj traci, iako je u blizini parking na kojem ima slobodnih mjesta. Dva vozila, čini mi se Golf i neki kineski SUV (ako sam dobro zapamtio). Roditelji. I dok se oni izljube i ispozdravljaju sa tatinim i maminim prinčevima i princezama kao da ih ispraćaju na ratište u Ukrajinu ili Gazu, sa obje strane čekaju kolone vozila. Iz suprotnog smjera je neko sa vozilom tipa Caddyja već počeo da gubi živce (vjerovatno čovjek kasni negdje, ima posla i nema vremena d agubi na seljačine) i on počinje da trubi. Niko ne ferma ni 1%. Ja ugasio auto, vidim nema fajde i ko zna dokad će to trajati.

Hajde, izgubio sam desetak minuta, meni ništa strašno (a ovom u Caddyju vjerovatno je napravilo problem), ali ne kontam taj nivo papanluka.
kakaljin

#48917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

drug_profi wrote: 08/11/2024 09:15 Ma lik pleše po cesti. Obrati pažnju na skicu.
Znači suluda putanja.
Ma znam, nije budala vrijedan spomena. To su samozivi likovi koji samo sebe gledaju i ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju
Laplace

#48918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 08/11/2024 09:08 Jučer me lik istrzo ko budalu.

Image
Ovome je haman diler uvalio lošu robu. Što juče rekoh, njenu ne da nisu sve koze na broju, njemu nije nijedna koza na broju.
Laplace

#48919 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote: 08/11/2024 09:23
drug_profi wrote: 08/11/2024 09:15 Ma lik pleše po cesti. Obrati pažnju na skicu.
Znači suluda putanja.
Ma znam, nije budala vrijedan spomena. To su samozivi likovi koji samo sebe gledaju i ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju
Nejasno je šta je ovaj htio sa voom putanjom. Izgleda da nije mogao da se odluči hoće li do stupske petlje ići obilaznicom ili starom cestom pa se u kružnom toku dva puta predomislio, očito ne gledajući ništa i ne dignalizirajući. A imao je jednostavnu putanju bez ikakvog rizika.

Sve češće primjećujem da ljudi uopšte ne planiraju vožnju, nego idu od tačke do tačke i donose odluke u posljednji čas. Ja sam navikao da unaprijed zamišljam putanju vozila bar nekoliko stotina metara i mnogo prije promjene putanje znak gdje ću, šta ću i kako ću i kako reagovati ako se nešto naglo promijeni. Ovaj i slični su u fazonu "ups, trebam desno, idem, čekaj, ipak lievo, skrećem...".
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#48920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by japin_mutapi »

papci svi i svuda
mega_mashcine

#48921 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mega_mashcine »

Neki dan idem krajnjom lijevom trakom prema isključenju prema Željezničkoj stanici. Gužva je u toj traci do policije, pa i duže. U ostalim trakama ima gužve, ali nije previše, u momentima nije bilo nikoga. Cijelo vrijeme ispred mene neko auto, čini mi žena neka vozila.
I vozili smo se možda i 5 minuta mic po mic dok nismo došli do trake za isključenje, ta žena ispred samo nastavi pravo, nije skrenula na isključenje :lol: :lol:

I onda se čudimo što su gužve, što se raskrsnice zakrče i sl. Znači ona sebi nije sposobna olakšati, a kako bi tek mogla nekom radnjom u saobraćaju olakšati drugim učesnicima.. Ne kontam, ali pretpostavljam da se nije smjela prestrojiti u srednju traku, iako je ponavljam u više momenata bila potpuno prazna traka, iza nikog nije bilo da dolazi. :roll:
LikeLike

#48922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by LikeLike »

Evolution_IV wrote: 06/11/2024 08:44
LikeLike wrote: 06/11/2024 08:33
Evolution_IV wrote: 06/11/2024 07:50 opet mi isti izvadili zivce

voznja sa dnevnim po magli, upali jebena kratka ako vec nemas na svom smecu auto svjetla da ti vidimo zadnji kraj auta :run:

posebno mi nije jasno kako bijesna auta drze na dnevnim, jel moguce da mamlazi drze prekidac na off :twisted:

al bitno je kad ljeto dodje da upale sve, jer ih je strah policije :run:
Kada je prekidac na "Auto" po magli se ne pale kratka svjetla, zato imas uputstvo da se po magli rucno pale kratka svjetla.
Kako na kojem autu, al svejedno opet upalis rucno kad si normalan, kad si mamlaz vozis na dnevnim 24/7
Problem je sto nismo normalni :D
zdruzdjo

#48923 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

mega_mashcine wrote: 08/11/2024 15:49 Neki dan idem krajnjom lijevom trakom prema isključenju prema Željezničkoj stanici. Gužva je u toj traci do policije, pa i duže. U ostalim trakama ima gužve, ali nije previše, u momentima nije bilo nikoga. Cijelo vrijeme ispred mene neko auto, čini mi žena neka vozila.
I vozili smo se možda i 5 minuta mic po mic dok nismo došli do trake za isključenje, ta žena ispred samo nastavi pravo, nije skrenula na isključenje :lol: :lol:

I onda se čudimo što su gužve, što se raskrsnice zakrče i sl. Znači ona sebi nije sposobna olakšati, a kako bi tek mogla nekom radnjom u saobraćaju olakšati drugim učesnicima.. Ne kontam, ali pretpostavljam da se nije smjela prestrojiti u srednju traku, iako je ponavljam u više momenata bila potpuno prazna traka, iza nikog nije bilo da dolazi. :roll:
Nisi nista trebao dalje napisati. Sve receno.
Mozda si trebao samo drugi naziv napisati.
Recimooooo:
Spoiler
Show
Hamša
Spoiler
Show
naravno da se zajebavam, nisam muski šovinista. mooooožda malo :-D
Laertes

#48924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

zdruzdjo wrote: 09/11/2024 12:24
mega_mashcine wrote: 08/11/2024 15:49 Neki dan idem krajnjom lijevom trakom prema isključenju prema Željezničkoj stanici. Gužva je u toj traci do policije, pa i duže. U ostalim trakama ima gužve, ali nije previše, u momentima nije bilo nikoga. Cijelo vrijeme ispred mene neko auto, čini mi žena neka vozila.

Nisi nista trebao dalje napisati. Sve receno.
Mozda si trebao samo drugi naziv napisati.
Recimooooo:
Spoiler
Show
Hamša
Spoiler
Show
naravno da se zajebavam, nisam muski šovinista. mooooožda malo :-D
A nije mogao taj naziv koristiti kad ti imaš copyright. :mrgreen:
zdruzdjo

#48925 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laertes wrote: 09/11/2024 13:47