Organizacija Panteri

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#51 Re: Organizacija Panteri

Post by Haris.ba »

John Cleese wrote: 05/11/2024 12:01
Haris.ba wrote: 05/11/2024 09:32
vjeshalica wrote: 05/11/2024 09:18 i pocnu se dopisivati sa random prdacima predstavljajuci se kao djeca koja hoce kurca i dogovore sastanak i namarisu nekoga na ulici. Pocelo je od toga,a kasnije ce zavrsiti na boga pitaj cemu....
Umjesto da se izvrsi pritisak i kriminalizira odnos punoljetnog lica sa osobom 14-18 godina, na onom njihovom snimku oni fataju likove koji dolaze da se sastanu sa djevojkama od 14 i 15 godina.
Tako je.

Po KZFBiH, krivicno djelo je bludna radnja nad mladjim maloljetnikom (uzrast od 14-16 godina), zadovoljavanje pohote pred mladjim maloljetnikom, ali ne nuzno i seksualni odnos sa mladjim maloljetnikom - to je, naime, legalno pod uvjetom da se desava u braku sa mladjim maloljetnikom.

Vanbracna zajednica sa mladjim maloljetnikom je krivicno djelo, pa tako i vanbracni seksualni odnosi - brak, medjutim, naknadno oslobadja pocinitelja odgovornosti za to krivicno djelo, cak i podrazumijeva prestanak krivicnog gonjenja, ako je prije stupanja u brak preduzeto.
Mislim da moras malo bolje procitati te clanove.

Da skratim. Dobrovoljni seks osobe starije od 18 godina nije krivicno djelo sa osobom 14-18 godina.

To sto spominjes bludnu radnju, ne odnosi se samo na mladjeg maloljetnika, vec na maloljetnika (0)14-18. Ali, se odnosi samo na slucajeve: čl. 203. (Silovanje), 204. (Spolni odnošaj s nemoćnom osobom), 205. (Spolni odnošaj zloupotrebom položaja) i 206. (Prinuda na spolni odnošaj)
Last edited by Haris.ba on 05/11/2024 12:17, edited 1 time in total.
darius_maximus

#52 Re: Organizacija Panteri

Post by darius_maximus »

vjeshalica wrote: 05/11/2024 09:18 i pocnu se dopisivati sa random prdacima predstavljajuci se kao djeca koja hoce kurca i dogovore sastanak i namarisu nekoga na ulici. Pocelo je od toga,a kasnije ce zavrsiti na boga pitaj cemu....
Umjesto da se izvrsi pritisak i kriminalizira odnos punoljetnog lica sa osobom 14-18 godina, na onom njihovom snimku oni fataju likove koji dolaze da se sastanu sa djevojkama od 14 i 15 godina.
Tako je.

Po KZFBiH, krivicno djelo je bludna radnja nad mladjim maloljetnikom (uzrast od 14-16 godina), zadovoljavanje pohote pred mladjim maloljetnikom, ali ne nuzno i seksualni odnos sa mladjim maloljetnikom - to je, naime, legalno pod uvjetom da se desava u braku sa mladjim maloljetnikom.

Vanbracna zajednica sa mladjim maloljetnikom je krivicno djelo, pa tako i vanbracni seksualni odnosi - brak, medjutim, naknadno oslobadja pocinitelja odgovornosti za to krivicno djelo, cak i podrazumijeva prestanak krivicnog gonjenja, ako je prije stupanja u brak preduzeto.
Ponuknut našom pričom od neki dan, otvorih KZFBiH.
Ja koliko vidim u KZ, spolni odnošaj je zabranjen s djetetom, što je po ovom zakonu osoba do 14 godina (član 207).
Sve ostalo možda, možda, možeš navući na bludnu radnju, iako nemam taj osjećaj po ovom što vidim u KZ.
Tako da, ako nije prisila, zloupotreba položaja ili nemoćna osoba, ne bih ja rekao da je eksplicitno zabranjeno...
bejzik

#53 Re: Organizacija Panteri

Post by bejzik »

Evo ćulumi united tribuns okrivljeni za podvođenje maloljetnica,
očekujem da ih Panteri nafataju

https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... ca/229443/
dječak sa šibicama

#54 Re: Organizacija Panteri

Post by dječak sa šibicama »

Evo kod mene puna ulica gladnih cuka i maca, gdje su panteri da ih zastite.

Hoce mi uletiti koju marku da kupim hranu za mace, kome da se javim.
JMGuti

#55 Re: Organizacija Panteri

Post by JMGuti »

hrasno38 wrote: 05/11/2024 08:56 Naravno da policija odradjuje ovaj posao ne bi se ovi organizovali.
Ja se slažem, da država odrađuje svoj posao, ovi se više nikad ne bi organizovali. Već bi izdržavali zatvorske kazne ili bili pod uvjetom zbog nasilničkog ponašanja nad ljudima za koje niko zakonski nije utvrdio da li su to što ti ili oni tvrde da jesu.
Laplace

#56 Re: Organizacija Panteri

Post by Laplace »

Karikaturist wrote: 05/11/2024 08:46 Pogledaj ti komentara ispod ovog klipa na yt.
Bolestina teska. Nepovratno smo propali kao drustvo.
Kad im mentalitet našeg naroda ide na ruku. Odnos prosječnog Balkanca prema životinjama je užasan i ispod svakog nivoa. To ovakva udruženja iskoriste da se uvuku narodu pod kožu sa navodnom brigom o životinjama, pa kad steknu reputaciju pravednika idu korak dalje pa još jedan korak dalje i prije nego što si se snašao već imaš paramiliciju i paravojsku koja sije strah i trepet o zemlji.
Osmi Socrates

#57 Re: Organizacija Panteri

Post by Osmi Socrates »

Vi zaboravljate da se ovdje nije ni desio seksualni odnos. Dakle, lik X razmjenjivao tekstove sa osobom od 14 (?) godina (on mislio da je osoba od 14 godina) i dogovorio sastanak. Navodno otišao na sastanak.

Hajde, meni je moralno upitno, ali nezakonito nije.
John Cleese

#58 Re: Organizacija Panteri

Post by John Cleese »

Haris.ba wrote: 05/11/2024 12:14

Tako je.

Da skratim. Dobrovoljni seks osobe starije od 18 godina nije krivicno djelo sa osobom 14-18 godina.

To sto spominjes bludnu radnju, ne odnosi se samo na mladjeg maloljetnika, vec na maloljetnika (0)14-18. Ali, se odnosi samo na slucajeve: čl. 203. (Silovanje), 204. (Spolni odnošaj s nemoćnom osobom), 205. (Spolni odnošaj zloupotrebom položaja) i 206. (Prinuda na spolni odnošaj)
Nije mi zaista problem priznati da nisam u pravu kad nisam u pravu, ali rekao bih da sad nema potreba da bolje procitam :D
Spoiler
Show
Član 207

Spolni odnošaj s djetetom

(1) Ko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina.

(2) Ko izvrši nasilni spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom (član 203. Silovanje, stav 1.) ili s nemoćnim djetetom (član 204. Spolni odnošajs nemoćnom osobom, stav 1.), kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.

(3) Ko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom zloupotrebom položaja (član 205. Spolni odnošaj zloupotrebom položaja, stav 2.), kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.

(4) Ko krivično djelo iz st. od 1. do 3. ovog člana učini na naročito okrutan ili naročito ponižavajući način, ili ako je istom prigodom prema istoj žrtvi učinjeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji od više učinitelja, kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.

(5) Ako je krivičnim djelom iz st. od 1. do 3. ovog člana prouzrokovana smrt djeteta, ili je dijete teško tjelesno ozlijeđeno, ili mu je zdravlje teško narušeno, ili je žensko dijete ostalo trudno, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Član 208

Bludne radnje

(1) Ko u slučajevima iz čl. 203. (Silovanje), 204. (Spolni odnošaj s nemoćnom osobom), 205. (Spolni odnošaj zloupotrebom položaja) i 206. (Prinuda na spolni odnošaj) ovog zakona, kada nije počinjen ni pokušaj tog krivičnog djela, učini samo bludnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(2) Ko u slučaju iz člana 207. (Spolni odnošaj s djetetom) ovog zakona, kada nije počinjen ni pokušaj tog krivičnog djela, učini samo bludnu radnju, ili ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini prema djetetu ili maloljetniku, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Član 209

Zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom

Ko pred djetetom ili maloljetnikom čini radnje namijenjene zadovoljavanju vlastite ili tuđe pohote, ili ko navede dijete da pred njim ili drugom osobom vrši takve radnje, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
Spoiler
Show
Član 216

Izvanbračna zajednica s mlađim maloljetnikom

(1) Punoljetna osoba koja izvanbračno živi s maloljetnikom koji nije navršio šesnaest godina života, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kaznit će se roditelj, usvojitelj ili staratelj koji maloljetniku u životnoj dobi između četrnaest i šesnaest godina života omogući izvanbračni život s drugom osobom ili ga na to navede.

(3) Ko krivično djelo iz stava 2. ovog člana učini iz koristoljublja, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(4) Ako se sklopi brak, krivično gonjenje neće se poduzeti, a ako je poduzeto, obustavit će se.
Jasno je i sta se i da se ne odnosi samo na mladjeg maloljetnika - pisao sam o mladjim maloljetnicima u ovom kontekstu.

A dobrovoljni seks van braka nije krivicno djelo, ali sa osobom koja je navrsila 16 godina - vanbracni seksualni odnos sa osobom koja nije navrsila 16 godina jeste krivicno djelo.
dječak sa šibicama

#59 Re: Organizacija Panteri

Interesantno da niko ne pita curice od 14 godina zasto se dopisuju sa ljudima od 30-40 godina.

Koliko ja razumijem, ovi likovi curicama nisu skrivali svoje godine, cak su dogovorili sastanak dakle one znaju koliko kenjac ima godina.
John Cleese

#60 Re: Organizacija Panteri

Post by John Cleese »

darius_maximus wrote: 05/11/2024 12:15

Tako je.

Ponuknut našom pričom od neki dan, otvorih KZFBiH.
Ja koliko vidim u KZ, spolni odnošaj je zabranjen s djetetom, što je po ovom zakonu osoba do 14 godina (član 207).
Sve ostalo možda, možda, možeš navući na bludnu radnju, iako nemam taj osjećaj po ovom što vidim u KZ.
Tako da, ako nije prisila, zloupotreba položaja ili nemoćna osoba, ne bih ja rekao da je eksplicitno zabranjeno...
Procitaj clan 216. (u mom prethodnom postu)
Taj clan pojasnjava zasto seksualni odnos sa osobama uzrasta od 14 do 16 godina nije izricito zabranjen - uz uvjet da se desava u braku.
Haris.ba

#61 Re: Organizacija Panteri

Post by Haris.ba »

John Cleese wrote: 05/11/2024 12:33 A dobrovoljni seks van braka nije krivicno djelo, ali sa osobom koja je navrsila 16 godina - vanbracni seksualni odnos sa osobom koja nije navrsila 16 godina jeste krivicno djelo.
Fakat ne vidim gdje to pise.

Pise da je zabranjena izvanbracna zajednica. Seks nije.
Osmi Socrates

#62 Re: Organizacija Panteri

Post by Osmi Socrates »

dječak sa šibicama wrote: 05/11/2024 12:36 Interesantno da niko ne pita curice od 14 godina zasto se dopisuju sa ljudima od 30-40 godina.

Koliko ja razumijem, ovi likovi curicama nisu skrivali svoje godine, cak su dogovorili sastanak dakle one znaju koliko kenjac ima godina.
Pa to i nisu bile djevojčice, nego ovi Panteri.
lotPi

#63 Re: Organizacija Panteri

Post by lotPi »

dječak sa šibicama wrote: 05/11/2024 12:36 Interesantno da niko ne pita curice od 14 godina zasto se dopisuju sa ljudima od 30-40 godina.

Jel' ti fakat ovo ozbiljno mislis?
Poredis intelektualnu zrelost djeteta od 14 godina i starog PRDONJE od 30 i kusur!?

Ovo je za ispitivanja, al' fakat.
Vjerovatno dolazi i pitanje zasto je obukla mini suknju ili izazovnu majicu .
dječak sa šibicama

#64 Re: Organizacija Panteri

Uostalom da je njima stalo do moralnog ozdravljenja drustva, uletili bi u neki kafic nekog kriminalca, nahvatali nekog politicara kojem se sudi za visemilionsku pljacku, zasto Levijatan ili Pentari nikada ne obrade nekog lopova bliskog vladajucim strukturama, zasto hvataju ovu kukavelj koji niti nisu pedofili.

Sto ne odu nekog popa ili hodzu preslusati, koji je osudjen za napastovanje djecice od par godina, a ima ih poprilicno.
Laplace

#65 Re: Organizacija Panteri

Post by Laplace »

Truba wrote: 05/11/2024 10:59 normalni ljudi nemaju se čega bojati
nit zakljucavam mobitel nit laptop niti skrivam ip
sve je transparentno
zlostavljače životinja treba dobro lemati
a životinje koje napadaju ljude skloniti s ulica
Životinje koje napadaju ljude su produkt zlostavljača životinja. Nekoliko pasa mi je izbačeno u okolinu, tu su i ne samo da ne napadaju ljude nego i ne laju niti na odrasle niti na djecu. Naime, do skoro. Nedavno su neki stari idioti nagovarali djecu da psa, inače mirnu životinju koja se sklanja od ljudi i ni najmanje nije agresivna, ničim izazvani gađaju kamenjem. I otad je počeo dalaje na djecu, sa distance i bez namjere da napadne.

Pas je uredno pregledan, sterilisan, vakcinisan i čipovan, miran i strašljiv. Od takvog psa idioti naprave agresivnu životinju, nizašto, iz čistog seljakluka i papanluka.
dječak sa šibicama

#66 Re: Organizacija Panteri

Osmi Socrates wrote: 05/11/2024 12:40

U jednoj izjavi rekose da su stitili curicu od 14 godina koja je usla u konverzaciju sa prdonjom, vjv neko prijavio da li presveti roditelji ili sama djevojcica.
John Cleese

#67 Re: Organizacija Panteri

Post by John Cleese »

Osmi Socrates wrote: 05/11/2024 12:33 Vi zaboravljate da se ovdje nije ni desio seksualni odnos. Dakle, lik X razmjenjivao tekstove sa osobom od 14 (?) godina (on mislio da je osoba od 14 godina) i dogovorio sastanak. Navodno otišao na sastanak.

Hajde, meni je moralno upitno, ali nezakonito nije.
Ma jasno.

Na drugoj temi sam i konstatirao da onaj "uhapsenik" nije pocinio krivicno djelo, koliko god se meni ne dopadalo njegovo interesovanje za mladje maloljetnike, kao sto mi se ne dopada ni aktuelni dio KZFBiH koji se time bavi.
Arachnoidea

#68 Re: Organizacija Panteri

Post by Arachnoidea »

dječak sa šibicama wrote: 05/11/2024 12:40 Uostalom da je njima stalo do moralnog ozdravljenja drustva, uletili bi u neki kafic nekog kriminalca, nahvatali nekog politicara kojem se sudi za visemilionsku pljacku, zasto Levijatan ili Pentari nikada ne obrade nekog lopova bliskog vladajucim strukturama, zasto hvataju ovu kukavelj koji niti nisu pedofili.

Sto ne odu nekog popa ili hodzu preslusati, koji je osudjen za napastovanje djecice od par godina, a ima ih poprilicno.
Puno ti njih branis nesto :mrgreen:
dječak sa šibicama

#69 Re: Organizacija Panteri

Ma ja bolan, i ja pedofil. Kao i pola komentatora na temi.
kakavdanakneiskustvu

#70 Re: Organizacija Panteri

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote: 05/11/2024 12:40 Uostalom da je njima stalo do moralnog ozdravljenja drustva, uletili bi u neki kafic nekog kriminalca, nahvatali nekog politicara kojem se sudi za visemilionsku pljacku, zasto Levijatan ili Pentari nikada ne obrade nekog lopova bliskog vladajucim strukturama, zasto hvataju ovu kukavelj koji niti nisu pedofili.

:thumbup: :thumbup: nemaju muda za to
Plavo-bijeli

#71 Re: Organizacija Panteri

Post by Plavo-bijeli »

Zato sto ih privlace stariji muskarci? To je logicno da cure uvijek privlace stariji, ozbiljniji, sa vise iskustva, kao sto momke privlace mladje cure..naravno nije uvijek za svakog tako, imas i obrnute stvari, ali tako je najčešće.

Naravno da ih ne privlace nekakvi starci, čudni, ruzni, privlace ih zgodni, ozbiljni i uspjesni muskarci.

Drugo što postoje neki socijalni konstrukti pa su neke stvari vise prihvacene, neke nisu, pa su automatski neke stvari "normalne", a neke su "čudne".

Meni je čudno vidjeti 2 lika da se ljube, u Americi je to normalno.
Ovdje da se dva krenu ljubiti, neko bi ih gađao kamenom.
darius_maximus

#72 Re: Organizacija Panteri

Post by darius_maximus »

John Cleese wrote: 05/11/2024 12:33
Haris.ba wrote: 05/11/2024 12:14

Tako je.

Nije mi zaista problem priznati da nisam u pravu kad nisam u pravu, ali rekao bih da sad nema potreba da bolje procitam :D
Spoiler
Show
Član 207

Spolni odnošaj s djetetom

(1) Ko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina.

(2) Ko izvrši nasilni spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom (član 203. Silovanje, stav 1.) ili s nemoćnim djetetom (član 204. Spolni odnošajs nemoćnom osobom, stav 1.), kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.

(3) Ko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom zloupotrebom položaja (član 205. Spolni odnošaj zloupotrebom položaja, stav 2.), kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.

(4) Ko krivično djelo iz st. od 1. do 3. ovog člana učini na naročito okrutan ili naročito ponižavajući način, ili ako je istom prigodom prema istoj žrtvi učinjeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji od više učinitelja, kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.

(5) Ako je krivičnim djelom iz st. od 1. do 3. ovog člana prouzrokovana smrt djeteta, ili je dijete teško tjelesno ozlijeđeno, ili mu je zdravlje teško narušeno, ili je žensko dijete ostalo trudno, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Član 208

Bludne radnje

(1) Ko u slučajevima iz čl. 203. (Silovanje), 204. (Spolni odnošaj s nemoćnom osobom), 205. (Spolni odnošaj zloupotrebom položaja) i 206. (Prinuda na spolni odnošaj) ovog zakona, kada nije počinjen ni pokušaj tog krivičnog djela, učini samo bludnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(2) Ko u slučaju iz člana 207. (Spolni odnošaj s djetetom) ovog zakona, kada nije počinjen ni pokušaj tog krivičnog djela, učini samo bludnu radnju, ili ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini prema djetetu ili maloljetniku, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Član 209

Zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom

Ko pred djetetom ili maloljetnikom čini radnje namijenjene zadovoljavanju vlastite ili tuđe pohote, ili ko navede dijete da pred njim ili drugom osobom vrši takve radnje, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
Spoiler
Show
Član 216

Izvanbračna zajednica s mlađim maloljetnikom

(1) Punoljetna osoba koja izvanbračno živi s maloljetnikom koji nije navršio šesnaest godina života, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kaznit će se roditelj, usvojitelj ili staratelj koji maloljetniku u životnoj dobi između četrnaest i šesnaest godina života omogući izvanbračni život s drugom osobom ili ga na to navede.

(3) Ko krivično djelo iz stava 2. ovog člana učini iz koristoljublja, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(4) Ako se sklopi brak, krivično gonjenje neće se poduzeti, a ako je poduzeto, obustavit će se.
Jasno je i sta se i da se ne odnosi samo na mladjeg maloljetnika - pisao sam o mladjim maloljetnicima u ovom kontekstu.

A dobrovoljni seks van braka nije krivicno djelo, ali sa osobom koja je navrsila 16 godina - vanbracni seksualni odnos sa osobom koja nije navrsila 16 godina jeste krivicno djelo.
Mislim i ja da griješiš.
Član 207 je da ne smije imati spolni odnos s djetetom, što je osoba do 14. godine.
Član 208 (2) je da ne smije vršiti bludnu radnju prema djetetu, što je opet osoba do 14. godine
Član 209 je zadovoljavanje pohote, što je vjerovatno ono stajanje po parkovima u kaputu i ovaj član pokriva i maloljetnike
Član 216 je da ne smiješ biti s mlađim maloljetnikom u vanbračnoj zajednici, što nije spolni odnos

Uglavnom, kako god se obrne, mislim da po našem zakonu dobrovoljni spolni odnos s maloljetnikom (osobom starijom od 14 godina) nije kažnjiv, ako se ne radi o silovanju, zloupotrebi položaja ili nemoćnoj osobi.
Plavo-bijeli

#73 Re: Organizacija Panteri

Post by Plavo-bijeli »

dječak sa šibicama wrote: 05/11/2024 12:41
Osmi Socrates wrote: 05/11/2024 12:40

U jednoj izjavi rekose da su stitili curicu od 14 godina koja je usla u konverzaciju sa prdonjom, vjv neko prijavio da li presveti roditelji ili sama djevojcica.
Ma i to su izmislili. Eto cura od 14 godina uopste ulazi u konverzaciju sa 'prdonjom' a ako uđe i ne odgovara joj da joj lik piše..onda ga blokira...a ne da se javlja Panterima lol...
Nego doslovno, pretpostavljam da prave racune i javljaju se likovima dok ne nadju
Laplace

#74 Re: Organizacija Panteri

Post by Laplace »

dječak sa šibicama wrote: 05/11/2024 12:30 Evo kod mene puna ulica gladnih cuka i maca, gdje su panteri da ih zastite.

Hoce mi uletiti koju marku da kupim hranu za mace, kome da se javim.
I meni bi dobro došla pomoć. Na odbačene životinje, kako smo skoro računali, trošimo najmanje 500 KM mjesečno.
Plavo-bijeli

#75 Re: Organizacija Panteri

Post by Plavo-bijeli »

Znam za socijalnu mrezu i sticajem okolonosti sam upoznao osobe koje su navlacile starije likove, najčešće Njemce napr koji su puni para i uzmu im sve podatke, instagram napr i sve profile njihovih clanova porodice, izvuku sve sto moze i onda ih ucjenjuju traze da im uplate 300-500-1000€.
Easy money jelde?

Kazu mi da su im dosta novca uzeli...

I meni to palo na pamet moglo bi se lako, sve bitcoin i to...ali bjezi reko nisam lud da se igram sa tim, da se neko ubije, da nesto bude... ima dosta vise stvari od para, imas i te neke nevidljive energije i sile i pitanje je kad bi se tako nesto backfireovalo...

Upoznao lika koji je prodavao lazne dojave, ali bas na visokom nivou, znao je uzeti desetine hiljada tokom jedne dojave ali prestao..nece kaze da mu jednom auto izleti sa ceste i slično...
Post Reply