mistek wrote: ↑02/11/2024 01:43
Ovaj centar na onoj lokaciji bi bio vrhunska stvar. Trenutno je ruglo na top lokaciji, a s ovim se rupa sa te strane glavne džade baš lijepo popunjava. I oni objekti gdje su kafane u Vilsu su ruglo.
U katastru zaista stoji MDC nekretnine, tako da je ovo prilično ozbiljna priča

Doduše, ono MUP-ovo uz cestu i one barake prema PMF očito ostaju

Ali valjda će i to srediti da ne ostaje pored ovakvog centra.
Ma ovo je top solucija, zajedno sa odlaskom MUP-a, finalizacijom Importannea, izgradnjom muzeja Ars Aevi, izgradnjom ambasada iza Improtannea, zatim izgradnjom WTC-a na jednoj strani i revitalizacijom kampusa (koja je vec zapocela) na drugoj strani.
Ovaj dio grada ce dobiti napokon zasluzenu paznju, jer kampus i krug Unioninvesta je vazda predstavljao rupu izmedju Marijin Dvora i Pofalica, a ustvari nije morao takakv da bude.
Sto se tice baraka, ja sam uvjeren da i one idu u sklopu ove price, a sto se tice objekata gdje je Aquarius i ostali kafici, meni su cak sarmantni onako, neki industrijski fazon i bas mi se uklapaju u onaj dio oko Vilsa.
Kakogod, ova javna rasprava koja je odjednom bljesnula je sigurno rezultat ukljucivanja svih nivoa da se ovo progura. Ja se zaista nadam da ce i muzej Ars Aevi sto prije, da ce MUP malo biti brzi, a s druge strane u kampusu su rusevine odavno uklonjene, cekamo zavrsetak izgradnje biblioteke. Sto se tice ambasada, jos uvijek je haman na dugom stapu.