spomenuti prepotentni proruski prvoligaš gura nos u sve i svašta.
Da postoji tema, pisao bi o kvantnoj mehanici i nuklearnoj fizici...
Vise mi izgleda kao manjak ideje i povjerenja u svog kandidata.
Prije svega podijelio narod u grupe i diskreditirao ih a potom i pravio gradjane drugog reda kao i konacno rjesenje sa eksterminacijom "problematicnih" slicno radi i Trump sa planom protjerivanja migranata i da Haicani jednu pse radi sve sto je Hitler radio korak po korak.
Vidi, cijela ideja nacije se temelji na par predpostavki. Glavna je da naciju cine njeni gradjani. Zato imas ljudska i gradjanska prava kao dvije kategorije. Dakle to nije nacisticka ideja da ljudi koji nisu gradjani nemaju ista prava.melac wrote: ↑28/10/2024 12:50Prije svega podijelio narod u grupe i diskreditirao ih a potom i pravio gradjane drugog reda kao i konacno rjesenje sa eksterminacijom "problematicnih" slicno radi i Trump sa planom protjerivanja migranata i da Haicani jednu pse radi sve sto je Hitler radio korak po korak.
A to je najveca opasnost po drustvo da se hitlerizira ( moj pojam ) i pocne druge ljude gledati kao zivotinje koje treba potamaniti i protiv toga se mora boriti i naglasavati svake sekunde i milisekunde. Slicno radi Izrael danas.
Stoga meni je to naglasavanje i kritika tumpovih nacistikih stremljenja samo znak odgovornog politicara jer najvise vremena trosi da ukaze koliko zlo dolazi od toga kandidata za cijelu naciju, a ne manjak ideja.
Mozes otici u Svedsku i reci da se osjecas Svedjanin ako si drzavaljanin Svedske, u politickom smislu ti su Svedjanin dok u etnickom nisi.madner wrote: ↑28/10/2024 13:04Vidi, cijela ideja nacije se temelji na par predpostavki. Glavna je da naciju cine njeni gradjani. Zato imas ljudska i gradjanska prava kao dvije kategorije. Dakle to nije nacisticka ideja da ljudi koji nisu gradjani nemaju ista prava.melac wrote: ↑28/10/2024 12:50Prije svega podijelio narod u grupe i diskreditirao ih a potom i pravio gradjane drugog reda kao i konacno rjesenje sa eksterminacijom "problematicnih" slicno radi i Trump sa planom protjerivanja migranata i da Haicani jednu pse radi sve sto je Hitler radio korak po korak.
A to je najveca opasnost po drustvo da se hitlerizira ( moj pojam ) i pocne druge ljude gledati kao zivotinje koje treba potamaniti i protiv toga se mora boriti i naglasavati svake sekunde i milisekunde. Slicno radi Izrael danas.
Stoga meni je to naglasavanje i kritika tumpovih nacistikih stremljenja samo znak odgovornog politicara jer najvise vremena trosi da ukaze koliko zlo dolazi od toga kandidata za cijelu naciju, a ne manjak ideja.
Ne mogu ja sada otici u Svedsku i reci ja se osjecam kao Svedjanin.![]()
Nije radikalna ideja ni da postoji granica koja se postuje.
Kako od toga dodjes do ideje da misli potamaniti problematicne je velik skok.
Tako sto su muslimani kurac od ovce.Porodice Foht wrote: ↑28/10/2024 08:12 “ Svakako je postojao mračni ton tokom višesatnog skupa, s jednim govornikom koji je Portoriko, dom za 3,2 miliona američkih građana, opisao kao "otok smeća", Tucker Carlson ismijavao je Harrisin rasni identitet, radijski voditelj je Hillary Clinton opisao kao "bolesnu gaduru", a Trumpov prijatelj iz djetinjstva s raspelom koji je izjavio da je Harris "antikrist", piše The Guardian.”
I onda cujes klauna podrzala najveca muslimanska zajednica u SAD, ovi oni…Pa kako?![]()
![]()
Pa jasno ali taj dio drzavljanin ima neke preduslove, nije stvar samo moje zelje nego ima ima i neke pravne posljedice i preduslove.melac wrote: ↑28/10/2024 13:38Mozes otici u Svedsku i reci da se osjecas Svedjanin ako si drzavaljanin Svedske, u politickom smislu ti su Svedjanin dok u etnickom nisi.madner wrote: ↑28/10/2024 13:04Vidi, cijela ideja nacije se temelji na par predpostavki. Glavna je da naciju cine njeni gradjani. Zato imas ljudska i gradjanska prava kao dvije kategorije. Dakle to nije nacisticka ideja da ljudi koji nisu gradjani nemaju ista prava.melac wrote: ↑28/10/2024 12:50
Prije svega podijelio narod u grupe i diskreditirao ih a potom i pravio gradjane drugog reda kao i konacno rjesenje sa eksterminacijom "problematicnih" slicno radi i Trump sa planom protjerivanja migranata i da Haicani jednu pse radi sve sto je Hitler radio korak po korak.
Ne mogu ja sada otici u Svedsku i reci ja se osjecam kao Svedjanin.![]()
Nije radikalna ideja ni da postoji granica koja se postuje.
Kako od toga dodjes do ideje da misli potamaniti problematicne je velik skok.
E sad je pitanje zasto u USA postoji toliko mnogo onih bez dozvole boravka i drzavljanstva - to nije diskusija koju ja mogu voditi, jer sam slabo upucen.
Pa kako sam napravio tako veliki skok, otprilike kako to krene kod nas gdje smo bili svi braca i bratski narodi, kad kroz godinu-dvije preko nisana se gledamo. 89:e godine 99% srba nije gledalo Bosnjake kao drugu kategoriju, dok 93:e 99% ih je gledalo tako. A krene malim koracima i krene sa potpaljivanjem mrznje koja se siri na sve strane.
SLicno je i krenulo prema Zidovima i Romima u nacistickoj Njemackoj prvo zastrasivanja i prijetnje a poslije i konacno rijesnje, dok su na kraju zaplatili i mnogi drugi, kao npr Srbi, Romi, komunisti i svi ostali nepodobni u Jasenovcu i Gradiski. Eto tako krene.
A kako ti tako kratkovidno gledas na razvoj dogadjaja da trump pobijedi i pocne provoditi politiku protjerivanja i da ce stati samo na tome da protjera one sa kriminalnim dosjeom? To mi je bas kratkovidno.
Koga, The Guardiana, Klauna ili mene?
Pa ciji je svaki drugi post na zadnjih par stranica?
Pa ocigledno nije bas tako dobro kako ankete pokazuju cim je morao potegnuti nesto ovakoNisamsdaali wrote: ↑28/10/2024 14:32 Ovaj “Nazi” rally će trumpa koštati izbora, trebao se samo dogegati do narednog utorka, povećao je turnout Kamalinih glasača koje politika ne interesuje
Nevjerovatan autogol, nicim izazvan. Isto kao da su zaboravili da ljudi koji nisu bijelci takodjer imaju pravo glasa u Americi, te da su svi Portorikanci americki drzavljani po rodjenju. U roku od par sati sve portorikanske poznate licnosti koje se dosad nisu izjasnile endorsale Kamalu.Nisamsdaali wrote: ↑28/10/2024 14:32 Ovaj “Nazi” rally će trumpa koštati izbora, trebao se samo dogegati do narednog utorka, povećao je turnout Kamalinih glasača koje politika ne interesuje
Tog Bad Bunnyja je njena kampanja ganjala mjesecima bezuspjesno, i onda im ga ovi isporucise na pladnju.geralt wrote: ↑28/10/2024 16:10Nevjerovatan autogol, nicim izazvan. Isto kao da su zaboravili da ljudi koji nisu bijelci takodjer imaju pravo glasa u Americi, te da su svi Portorikanci americki drzavljani po rodjenju. U roku od par sati sve portorikanske poznate licnosti koje se dosad nisu izjasnile endorsale Kamalu.Nisamsdaali wrote: ↑28/10/2024 14:32 Ovaj “Nazi” rally će trumpa koštati izbora, trebao se samo dogegati do narednog utorka, povećao je turnout Kamalinih glasača koje politika ne interesuje
ultima_palabra wrote: ↑28/10/2024 16:40Tog Bad Bunnyja je njena kampanja ganjala mjesecima bezuspjesno, i onda im ga ovi isporucise na pladnju.geralt wrote: ↑28/10/2024 16:10Nevjerovatan autogol, nicim izazvan. Isto kao da su zaboravili da ljudi koji nisu bijelci takodjer imaju pravo glasa u Americi, te da su svi Portorikanci americki drzavljani po rodjenju. U roku od par sati sve portorikanske poznate licnosti koje se dosad nisu izjasnile endorsale Kamalu.Nisamsdaali wrote: ↑28/10/2024 14:32 Ovaj “Nazi” rally će trumpa koštati izbora, trebao se samo dogegati do narednog utorka, povećao je turnout Kamalinih glasača koje politika ne interesuje
Ljubitelji WWE znaju kakav on ima statusultima_palabra wrote: ↑28/10/2024 16:40Tog Bad Bunnyja je njena kampanja ganjala mjesecima bezuspjesno, i onda im ga ovi isporucise na pladnju.geralt wrote: ↑28/10/2024 16:10Nevjerovatan autogol, nicim izazvan. Isto kao da su zaboravili da ljudi koji nisu bijelci takodjer imaju pravo glasa u Americi, te da su svi Portorikanci americki drzavljani po rodjenju. U roku od par sati sve portorikanske poznate licnosti koje se dosad nisu izjasnile endorsale Kamalu.Nisamsdaali wrote: ↑28/10/2024 14:32 Ovaj “Nazi” rally će trumpa koštati izbora, trebao se samo dogegati do narednog utorka, povećao je turnout Kamalinih glasača koje politika ne interesuje