Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mhmdblzvc17 wrote: ↑21/10/2024 10:16
Kakva im je ova aplikacija m-plati? Radi li dobro i je li pouzdana? Mislio sam je aktivirati, ali rekoh da vidim prvo iskustva.
Njihova verzija Google Pay, to jest plaćanje telefonom.
Mislim da se mora aktivirati u poslovnici, ali nisam siguran.
Da, to znam. Ali me zanima da li je stabilna? Ima li problema? Mogu li ostaviti karticu kod kuće i znati da će u svakom trenutku raditi kada budem želio nešto platiti, a ne da bude čas hoće čas neće.
zippoo87 wrote: ↑21/10/2024 18:51
Radi li google pay sa karticom ove banke ?
Nisam nikada to povezivao,jer ne placam toliko sa karticom ali ovo sa telefonom je zgodno,samo prislonis i voila
Ne radi GPay još uvijek sa njihovim karticama i još uvijek neće uvesti, mada GPay 100 puta je bolje rješenje od njihovih aplikacija
Imam tekući račun u Raiffeisen banci i kad mi neko zeli uplatiti novac, koji broj smijem da mu dam sa debitne kartice? Onaj prvi ili onaj drugi TRN broj što piše ispod imena?
barca_9 wrote: ↑26/10/2024 14:31
Imam tekući račun u Raiffeisen banci i kad mi neko zeli uplatiti novac, koji broj smijem da mu dam sa debitne kartice? Onaj prvi ili onaj drugi TRN broj što piše ispod imena?
TRN 16-cifreni.
Ako nema na kartici, imaš na ugovoru koji si potpisao s bankom.
barca_9 wrote: ↑26/10/2024 14:31
TRN 16-cifreni.
Ako nema na kartici, imaš na ugovoru koji si potpisao s bankom.
zippoo87 wrote: ↑26/10/2024 23:12
TRN je skracenica od "transaction number" ili ?
Da, to je broj koji "vide" i ostale banke. Svaki TRN tekuceg racuna fizickog lica u RF krece sa 1613 i ima 16 cifara, kod unicredita pocinje sa 338 itd. Da bi neko iz RF uplatio na UC mora unijeti TRN kao racun primaoca.
gentoo wrote: ↑27/10/2024 10:35
Ja sam ubjedjen da je TRN skraceno on Transakcijski racun
Transaction reference number (TRN). Iako ovo po meni nije dobra oznaka za racun( trn po definiciji je broj naloga a ne broj racuna) al eto kod nas je ustaljena praksa da kad se kaze TRN da se misli na 16to cifreni broj racuna koji prepoznaju i ostale banke.
1Dante1 wrote: ↑27/10/2024 11:08
Naravno da se misli na broj od 16 cifara, jer recimo na Raiffeisen kartici pise TRN pa 16 brojeva.
16 cifara ima i broj kartice a nije trn. Broj koji krece kod RF sa 1613 i ima 16 cifri, kod unicredita krece sa 338 i ima 16 cifri, kod intese mislim da je 154 itd
Bobi wrote: ↑08/11/2024 09:05 jel se računaju ove Temu uplate u ove transakcije ?
Jok. Transakcije izvršene preko mobilne aplikacije i POS terminala.
Ja apsolutno sve placam karticom pa cak i pizzu od 8 KM
Prosjdk mi je 2 do 3 x dnevno a neksd znam i 7 8 puta platiti karticom pa nikad nista nisam dobio
Bobi wrote: ↑08/11/2024 09:05 jel se računaju ove Temu uplate u ove transakcije ?
Jok. Transakcije izvršene preko mobilne aplikacije i POS terminala.
Ja apsolutno sve placam karticom pa cak i pizzu od 8 KM
Prosjdk mi je 2 do 3 x dnevno a neksd znam i 7 8 puta platiti karticom pa nikad nista nisam dobio
Ljudi zamoli me jaranica da joj uplatim 100KM da mi karticu odem na bankomat i bankomat mi pojede lovu nemam ni potvrde nista koji sam ja peh krv ti hebem.
Dinostula wrote: ↑09/11/2024 13:22
Ljudi zamoli me jaranica da joj uplatim 100KM da mi karticu odem na bankomat i bankomat mi pojede lovu nemam ni potvrde nista koji sam ja peh krv ti hebem.
Prijavi u banci, kad budu praznili bankomat vratice ti pare.