Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑21/10/2024 17:32
zar im jos uvijek daju da prodaju, to je vrh ko hoce maksimalnu ustedu
Kako misliš zar im daju da prodaju?
Ma autić bombona i iskreno nikada ne bi bježao od Renoovog benzinca, a nakon iskustva sa Sanderom 1.0 znam da ni ovi trocilindraši nisu loši.
Neki dan i ja vidjeh izložen ovaj Tiggo 4 pro. Auto bolje izgleda nego na slikama, ovaj zadnji kraj je sasvim ok što se odsječenosti tiče.
Cheery, MG... po svemu sudeći vrlo solidna auta u budžet klasi. Ali ja ne bih još par godina dok malo ostare ovi kupljeni primjerci, da vidimo na šta liče. Ali mislim da će biti ok.
Evolution_IV wrote: ↑21/10/2024 17:32
zar im jos uvijek daju da prodaju, to je vrh ko hoce maksimalnu ustedu
Kako misliš zar im daju da prodaju?
Ma autić bombona i iskreno nikada ne bi bježao od Renoovog benzinca, a nakon iskustva sa Sanderom 1.0 znam da ni ovi trocilindraši nisu loši.
Neki dan i ja vidjeh izložen ovaj Tiggo 4 pro. Auto bolje izgleda nego na slikama, ovaj zadnji kraj je sasvim ok što se odsječenosti tiče.
Cheery, MG... po svemu sudeći vrlo solidna auta u budžet klasi. Ali ja ne bih još par godina dok malo ostare ovi kupljeni primjerci, da vidimo na šta liče. Ali mislim da će biti ok.
pa evropa kurcevita, njima to njije ekoloski al jeste elektricni kontas
Cijena mu je ok, jeste da je kinesko sranje ali vozio sam i korejsko, pa sam bio zadovoljan
Jel ko slučajno vozio ovo?
Tiggo 4 pro
Motor: Benzinski 1.498 cm3 Dužina: 4.318 mm
Snaga: 70 kW (95 KS) Širina: 1.831 mm
O. moment: 138 Nm Visina: 1.662 mm
Max brzina: 143 km/h
Mjenjač: ručni 5 brzina Prtljažnik: 340 l
Potrošnja: 7,6 l/100km
Motorizacija ko Stonic, ne znam kad sam vidio moderno auto sa ovako niskom max brzinom.
Podaci o motoru tek na cjenovniku.
Ali važno je da ima Led displej, auta fakat sve više postaju elektronika
Last edited by beco on 21/10/2024 19:08, edited 1 time in total.
Maksimalna brzina po meni nije strašan problem. Nije ovo neka putna krstarica. Porodično gradsko auto i za par putovanja godišnje(kod nas većina ljudi i ne putuje više). Ograničenja su takva da ne možeš preko 130 sa tolerancijom, a kamera sve više.
Po meni je tu ubrzanje veća boljka, ali voze ljudi i auta sa 75 KS pa se siti navozaše. Moj prijatelj ozbiljnu kilometražu napravi sa 1.0 75 KS po brdovitom dijelu BiH i apsolutno nikada, ali nikada mi nije rekao kako bi volio jače auto.
citroen xm wrote: ↑21/10/2024 19:18
Maksimalna brzina po meni nije strašan problem. Nije ovo neka putna krstarica. Porodično gradsko auto i za par putovanja godišnje(kod nas većina ljudi i ne putuje više). Ograničenja su takva da ne možeš preko 130 sa tolerancijom, a kamera sve više.
Po meni je tu ubrzanje veća boljka, ali voze ljudi i auta sa 75 KS pa se siti navozaše. Moj prijatelj ozbiljnu kilometražu napravi sa 1.0 75 KS po brdovitom dijelu BiH i apsolutno nikada, ali nikada mi nije rekao kako bi volio jače auto.
I ja sam to mislio kad sam sa g2 presao na fabiju sa 60 na 70ks
Mozda je elektronski ograničena brzina.
Ja sam Agilu 55kw vozio 160kmh na autoputu i to na duze odsjecku. Jest da se cuje ko raketa unutra ali ide.
A ovo em je novo em jače.
Ovaj Chery na drugim trzistima ide atmo sa 85 kW, a turbak 108 kW.
Otkud ova verzija od 70 kW kod nas boga pitaj.
A podatka o ubrzanju za ovog od 70 kW nigdje ni slucajno.
Last edited by NediM17 on 21/10/2024 19:53, edited 1 time in total.
citroen xm wrote: ↑21/10/2024 19:18
Moja neka racunica je da 10 konja po 100 kila mase dodje kao taman.