branitelji se mogu upirati koliko hoće za ostvarenje ciljeva HDZ-a, ali ovo vam govori sve šta Čirilica misli o vama

naravno...i oni su Čirilici glabali...i to kako....ali niko kao naš prepametni i prepošteni Kifla danas_BataZiv_0809 wrote: ↑18/10/2024 08:10 Fotka iz 2014. kad su Pravovjerni cuvari Bosne bili sa HDZ-om u partnerstvu.
Adil Osmanovich emotivno.
Ma to je botovski narativ i ti to vrlo dobro znas.JoseMujica wrote: ↑18/10/2024 08:14naravno...i oni su Čirilici glabali...i to kako....ali niko kao naš prepametni i prepošteni Kifla danas_BataZiv_0809 wrote: ↑18/10/2024 08:10 Fotka iz 2014. kad su Pravovjerni cuvari Bosne bili sa HDZ-om u partnerstvu.
Ne vidim ja nikakvu logičku nekoherentnost. Vidim samo principjelna čovjeka koji je ideološki i nacionalno neopterećen, ima svoje stavove o stvarima koje nam se dešavaju ( i sa čijim se stavovima ja u 99% slučajeva slažem)cyprus wrote: ↑18/10/2024 02:35Iskreniji u odnosu na koga?palermo wrote: ↑16/10/2024 14:47Cisto kao ideja. Nista vise. Razmisliti ko je iskreniji u odbrani multietnickih vrijednosticyprus wrote: ↑16/10/2024 14:02 Rijetko ko multietničke vrijednosti brani ovako rigidnom desničarskom retorikom kao Skijaš, uz nekoliko baš perzistentnih fiks ideja
Ljudi koji brane multietničke vrijednosti obično imaju drugačiju retoriku... A ljudima sa ovakvom retorikom multietničnost nije baš naročito milaOsim u slučaju Škijaša, zato kažem da je čudan...
A ne sumnjam ja da je Skijaš iskren... Nije mi to upitno, ali ne smatram ni da je naročito važno... Na kraju krajeva, ja smatram da smo na forumu manje-više svi iskreni (uglavnom), jer ne vidim razloga zašto bi iko ovdje zastupao stavove u koje sam ne vjeruje... U stvarnosti razumijem, jer je to često i nužda, ali na forumu stvarno nema razloga...
Dakle, ne mislim da je Skijaš neiskren, ali mislim da je čudan, odnosno da mu je rezonovanje vrlo specifično, što ne bi bio problem sam po sebi, da mu vidno ne zjapi deficit logičke koherentnosti...
Dino nikad neće biti vođa Bošnjaka to već danas možeš izbiti iz glave. Ne treba niko biti vođa Bošnjaka, pa nismo pleme Šošona da nam treba poglavicaStyling wrote: ↑17/10/2024 16:01Dino ce mozda i biti vodja Bosnjaka, a ti ces uvijek biti i ostati forumski anonimus koji bi zelio biti Dino kad poraste. Meni je, u stvari, tebe zao.
Hahahaha, stvarno?! Nisam to znala
Nije više crn, sijed je, ko da ga nisi odavno vidio. I tebe stavio na ignore ko Kemu?A_A_AKCIJA wrote: ↑17/10/2024 18:29 oš visok, crn, dobra žena, i malo mu, hoće i državu da vodi, ovo tempora o mores!
To su već radili više puta, i prije ovoga, i radit će opet. Nema to veze sa ovom "blokadom", stavljam je u navodnike jer ovo nije bila blokada rada DN, jer mnoge odluke su donesene u toj blokadi. Ovo je bila blokada jedne, i samo jedne tačke DR, koja je bila neustavna i njeno usvajanje je moglo donijeti velike probleme državi.
Koji se zakon krsi, i koja je kazna za krsenje tog zakona?Tvrde da "ovakav odnos ministra Konakovića predstavlja nezakoniti i nedopustivi pritisak na Ustavni sud Bosne i Hercegovine, u skladu sa članom 6. stavom 2. Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda".
Ako smo došli do ovih što su zaradili par stoja od poslovanja s Kantonom, onda smo baš pospremili.statixx wrote: ↑18/10/2024 10:24 Vec vidjen, tradicionalni modus operandi, ali sve neka sica. Ocekivao sam vece cifre, napredujemo.![]()
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/privat ... m/3353391/
Senad Pechanin?Haris.ba wrote: ↑18/10/2024 10:28Koji se zakon krsi, i koja je kazna za krsenje tog zakona?Tvrde da "ovakav odnos ministra Konakovića predstavlja nezakoniti i nedopustivi pritisak na Ustavni sud Bosne i Hercegovine, u skladu sa članom 6. stavom 2. Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda".
Zna li iko? Ja ne znam da se ijedan zakon krsi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/advokat ... /241018055
Postoji li krivicno djelo nedopustivi pritisak na sud?
Da li su advokati Novalica prijavili Dinu za krsenje zakona tuzilastvu, ako nisu - sto nisu?
Znaci, nije prijavio?
Znaci ipak je " sva bol ovog svijeta ' u toj jednoj nozi._BataZiv_0809 wrote: ↑18/10/2024 09:48 Zato sto nikome normalnom ne smeta bosnjacko tradicionalno nasljedje nego kriminal DFSDAzaBiH umotan u celofan brige za bosnjacki narod.
pa ovo što si pobrojao je botoski narativ samo druge strane i ti bi to trebao da znaš...puka lista želja koju ćeš čuti iz usta svakog političara iz bilo koje sranke....pregovori nisu otpočeli...plan rasta nije završen....minimalna plata nije milja...nema ni novog zakona o doprinosima...u ustavni sud je za sada imenovan samo HDZ-ov vojnik Vukoja...to je krajnji rezultat i politička kriza_BataZiv_0809 wrote: ↑18/10/2024 08:18Ma to je botovski narativ i ti to vrlo dobro znas.JoseMujica wrote: ↑18/10/2024 08:14naravno...i oni su Čirilici glabali...i to kako....ali niko kao naš prepametni i prepošteni Kifla danas_BataZiv_0809 wrote: ↑18/10/2024 08:10 Fotka iz 2014. kad su Pravovjerni cuvari Bosne bili sa HDZ-om u partnerstvu.
Stvar je percepcije, znas i ti da nema nikakvih konkretnih primjera za to, a i ako mi izvuces to ce biti ezdeade ef za bih bullshit.
U politici se samo gleda krajnji rezultat.
Otpocinjanje pregovora i plan rasta ako ova vlast na drzavnoj zavrsi mjera.
Minimalna plata milja maraka, novi zakon o doprinosima i da se ubrza cestogradnja na federalnom nivou mjera. I imenovanje 2 sudija u Ustavni sud ispred Bosnjaka kad spremacica Palavric i potpredsjednik SDA Ceman odu penziju.
Ma vidi ne da mi se sa tvojim podmetanjima zahmetiti ali ono sto hocu da kazem da vecina proBiH ljudi bi hladno potpisala 90-95% PROKLAMOVANIH ciljeva SDA.palermo wrote: ↑18/10/2024 10:43Znaci ipak je " sva bol ovog svijeta ' u toj jednoj nozi._BataZiv_0809 wrote: ↑18/10/2024 09:48 Zato sto nikome normalnom ne smeta bosnjacko tradicionalno nasljedje nego kriminal DFSDAzaBiH umotan u celofan brige za bosnjacki narod.![]()
Izvini ali nije.JoseMujica wrote: ↑18/10/2024 10:56
pa ovo što si pobrojao je botoski narativ samo druge strane i ti bi to trebao da znaš...puka lista želja koju ćeš čuti iz usta svakog političara iz bilo koje sranke....pregovori nisu otpočeli...plan rasta nije završen....minimalna plata nije milja...nema ni novog zakona o doprinosima...u ustavni sud je za sada imenovan samo HDZ-ov vojnik Vukoja...to je krajnji rezultat i politička kriza
ja gledam šta se dešava....slušam i šta se priča, ali to što govore poredim sa stvarnošću....jednostavno preveliko je odudaranje između onoga što se priča i onoga što se radi
samo mene više tangira to kod vlasti nego kod opozicije, jer je vlast ta koja donosi odluke o našim životima, tako da mi manje smeta danas šta na primjer Don Neonko serucka nego Kifla...da je Don Neonko vlast bilo bi obrnuto i kad je bio vlast više sam se njime bavio
Naravno da gledamo jer, za razliku od njih mi vodimo računa o državi gdje su sva tri naroda a ne samo o jednom narodu.cija123 wrote: ↑18/10/2024 10:22To su već radili više puta, i prije ovoga, i radit će opet. Nema to veze sa ovom "blokadom", stavljam je u navodnike jer ovo nije bila blokada rada DN, jer mnoge odluke su donesene u toj blokadi. Ovo je bila blokada jedne, i samo jedne tačke DR, koja je bila neustavna i njeno usvajanje je moglo donijeti velike probleme državi.
I generalno je naš problem što mi stalno gledamo šta će uraditi SNSD ili HDZ, a ne šta nama odgovara. Stalno neka reakcija na njihovu akciju. Treba učiti od njih, oni rade što im je ćeif, što odgovara njihovoj izbornoj bazi, bez obzira na posljedice i uopšte ih ne interesuje kakve to poslljedice donosi druga dva naroda, tačnije jednom narodu, najmnogobrojnijem.
Nevjerovatno.JoseMujica wrote: ↑18/10/2024 11:04 ma nanosili su udarce i drugi....samo je generalan problem što su svi krenuli stopama onih koje su rušili...to je i danas slučaj samo što to ne želite da vidite u tom ideološkom slijepilu....samoobmanjivanje je najgora stvar
govorio si o rezultatima, a napisao listu želja...ne znam šta bih ti rekao