Opaaa, prijetnje neke...mislim da bi trebao biti sankcionisan zbog ovoga, i joooš podosta uvrijedljivih komentara. Da malo ohladiš glavu i da te opčinjenost sa Dinom malo prođe. Nije ovo zdravo, ni za tebe, a ni za druge.A_A_AKCIJA wrote: ↑16/10/2024 17:29 Jedva čekam da mi neko uživo kaže da sam izdajnik, pa da vidimo kako će se provesti ološ lažljivi.
Politički propaliteti koji nisu u stanju osmisliti kontra argument pa krenu sa pljuvanjem i laganjem da se spasi guzica.
Narod i Pravda (Konakovic)
-
cija123
#36801 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#36802 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
to je prije svega ezoterično tumačenje stvarnosti, a od ezoterije žive proročice i propagandistiStyling wrote: ↑17/10/2024 09:53Kandidatski status smo dobili u decemberu 2022 nakon izbora i nakon sto je bilo jasno da SDA nece biti na vlasti. To je bila jasna poruka.JoseMujica wrote: ↑17/10/2024 08:20guslaš tu mantru ko da je s neba sišla s deset zapovedi....koji ključni zakoniStyling wrote: ↑17/10/2024 06:32 Bolji su kao opcija iz prostog razloga što se za proteklih dvije godine s njima uspjelo dogovoriti i usvojiti nekoliko ključnih zakona bitnih za EU agendu zbog čega smo dobili prvo kandidatski status a onda i otvaranje pregovora. SDA tokom svoje vladavine od 30 godina niti je šta pokušala s njima raditi na EU putu niti je bila zainteresovana. HDZ-u su dali više nego što im pripada samo da bi oni mogli svoje lične apetite zadovoljiti i živjeti u svom begluku.
Znači, zaključak se sam nameće. HDZ je za državu uradio više u protekle dvije godine nego SDA u proteklih 30. Sviđalo se ro nekome ili ne.de ih samo pobroj, ali one koji su prošli proceduru i neće se mijenjati kao onaj o VSTV sa famoznim članom u kojem doslovno piše da će za godinu usvojiti novi zakon usaglašen sa EU zahtjevima....evo godina je prošla niđe tog usaglašenog
![]()
i konstantno spiniovanje i laži....de barem timeline složi kada lažeš jer je BiH dobila kandidatski status i prije nego što je ovo VM formirano...kandidatski status smo dobili polovinom decembra 2022, a VM formirano krajem januara 2023.
jedini zakon koji je nešto vrijedio je onaj o sprečavanju pranja novca....zakon o vinu, naravno valja hercegovcima, kao i sve drugo
nemam ja ništa protiv da se Hercegovina gura, ali smo došli do te tačke da je disproporcija ulaganja tolika da mi iz Bosne moremo samo njakat ko magarad....e sada neko može poput tebe biti ponosan na to, a meni je baš počelo ići na neku stvar
SDA je trebala biti nabijena nogom...ne radi EU nego radi nas samih...ali pripisivanje nadnaravnih moći ovima koji su došli i nastavili istim putem je bajka za djecu
Last edited by JoseMujica on 17/10/2024 10:36, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#36803 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A nije ezoterija ovo vi sto vec dvije godine horski pišete o izdati ce , prodati ce itd itd.JoseMujica wrote: ↑17/10/2024 10:35to je prije svega ezoterično tumačenje stvarnosti, a od ezoterije žive proročice i propagandistiStyling wrote: ↑17/10/2024 09:53Kandidatski status smo dobili u decemberu 2022 nakon izbora i nakon sto je bilo jasno da SDA nece biti na vlasti. To je bila jasna poruka.JoseMujica wrote: ↑17/10/2024 08:20
guslaš tu mantru ko da je s neba sišla s deset zapovedi....koji ključni zakonide ih samo pobroj, ali one koji su prošli proceduru i neće se mijenjati kao onaj o VSTV sa famoznim članom u kojem doslovno piše da će za godinu usvojiti novi zakon usaglašen sa EU zahtjevima....evo godina je prošla niđe tog usaglašenog
![]()
i konstantno spiniovanje i laži....de barem timeline složi kada lažeš jer je BiH dobila kandidatski status i prije nego što je ovo VM formirano...kandidatski status smo dobili polovinom decembra 2022, a VM formirano krajem januara 2023.
jedini zakon koji je nešto vrijedio je onaj o sprečavanju pranja novca....zakon o vinu, naravno valja hercegovcima, kao i sve drugo
nemam ja ništa protiv da se Hercegovina gura, ali smo došli do te tačke da je disproporcija ulaganja tolika da mi iz Bosne moremo samo njakat ko magarad....e sada neko može poput tebe biti ponosan na to, a meni je baš počelo ići na neku stvar
- JoseMujica
#36804 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
kad politička propaganda vodi pravosuđe, dobija se ovoNakon što je oslobođen optužbe u slučaju Dženan Memić, Josip Barić tužio državu BiH
- drug_profi
#36805 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali ljudi bukvalno silovanjem izbornog zakona dobili mogućnost da kinder jajima popune dom naroda federacije i da onda montiraju Lendu.
Da švabo nije u izbornoj noći dirao zakone, niti bi Lendo imao funkciju, niti bi bilo SDFA imali kontrolu doma naroda.
Ali oni vole da se sjete samo da je Šmit odblokirao Lendu, a ne vole se sjetiti da je Lendo i došao tu gotovo neregularno.
Da švabo nije u izbornoj noći dirao zakone, niti bi Lendo imao funkciju, niti bi bilo SDFA imali kontrolu doma naroda.
Ali oni vole da se sjete samo da je Šmit odblokirao Lendu, a ne vole se sjetiti da je Lendo i došao tu gotovo neregularno.
-
STR69
#36806 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja sa SDA ništa u životu nemam, za razliku od tebe i Kifle, kojima su sve dali.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑17/10/2024 10:28Jel to novi nacin sda botova, glumiti da ste anti sda.bas vam je jadno to, zar samo to ne govori koliko je tak sda zaglibila
-
saabsa
#36807 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da ne spominjemo kupovanje rukica po TK...drug_profi wrote: ↑17/10/2024 12:49 Ali ljudi bukvalno silovanjem izbornog zakona dobili mogućnost da kinder jajima popune dom naroda federacije i da onda montiraju Lendu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#36808 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I ja uopste ne kontam sto Trojka na ovome ne insistira barem upola koliko DFSDAzaBiH botovi insistiraju na tezi o nametnutoj vladi.drug_profi wrote: ↑17/10/2024 12:49 Ali ljudi bukvalno silovanjem izbornog zakona dobili mogućnost da kinder jajima popune dom naroda federacije i da onda montiraju Lendu.
- JoseMujica
#36809 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
zato što su prvi ostvarili svoje ciljeve a drugi nisu...logično_BataZiv_0809 wrote: ↑17/10/2024 15:02I ja uopste ne kontam sto Trojka na ovome ne insistira barem upola koliko DFSDAzaBiH botovi insistiraju na tezi o nametnutoj vladi.drug_profi wrote: ↑17/10/2024 12:49 Ali ljudi bukvalno silovanjem izbornog zakona dobili mogućnost da kinder jajima popune dom naroda federacije i da onda montiraju Lendu.
- Skijaš
#36810 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To je taj stav zbog kojeg se Konakovica proglasava izdajnikom i operativcem Pantovcaka, to da je SDA stvarni neprijatelj a ne HDZ sa svojim klerofasizmom. Ja bih razumio da su Trojkasi rekli kako oni mogu ostvariti bolje rezultate od SDA u hrvanju sa HDZ-om ili Dodikom, ali preci na stranu HDZ-a i Dodika i za sve okriviti SDA, to je kako rekoh, abdicevstvo.
- Billy The Pljuc
#36811 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa realno gledajući SDA jeste za sve kriva pa i za ovakav NiP i uopšteno postojanje istog.
-
cija123
#36812 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jakako, sda je kriva i za Ukrajinu, i Gazu, i zemljotrese, i poplave....msm sda je za mnogo štošta kriva, ima dovoljno i bez dodavanja, ali ga vi sad baš pretjeraste, amnestiraste sve živo, a sda već dvije godine u opoziciji na svim nivoima vlasti.Billy The Pljuc wrote: ↑17/10/2024 15:18 Pa realno gledajući SDA jeste za sve kriva pa i za ovakav NiP i uopšteno postojanje istog.
- Skijaš
#36813 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Poenta je sta sa tim sto je SDA korumpirana ? Zbog zadriglog Zahiragica predati Pantovcaku citavu FBiH na upravljanje ? Jer o tom se ovdje radi, o tom da se Covicu kao moze vjerovati a Bakiru ne moze, i onda se ljute kad neko spomene izdaju. Jeste Konakovic izdajnik, on je hodajuca definicija kvislinga.Billy The Pljuc wrote: ↑17/10/2024 15:18 Pa realno gledajući SDA jeste za sve kriva pa i za ovakav NiP i uopšteno postojanje istog.
- Styling
#36814 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Imas li ijedan dokaz za ove svoje tvrdnje? Sta ti uopste znaci "predati citavu federaciju Pantovcaku na upravljanje"? Kakva je to nebuloza?Skijaš wrote: ↑17/10/2024 15:29Poenta je sta sa tim sto je SDA korumpirana ? Zbog zadriglog Zahiragica predati Pantovcaku citavu FBiH na upravljanje ? Jer o tom se ovdje radi, o tom da se Covicu kao moze vjerovati a Bakiru ne moze, i onda se ljute kad neko spomene izdaju. Jeste Konakovic izdajnik, on je hodajuca definicija kvislinga.Billy The Pljuc wrote: ↑17/10/2024 15:18 Pa realno gledajući SDA jeste za sve kriva pa i za ovakav NiP i uopšteno postojanje istog.
- Billy The Pljuc
#36815 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne očekujem ja mnogo ali otvoriti vrata svim sdaovcima koji izraze želju za pristupom je suludo plus kadrovska politika. Šta to meni na kraju govori, NiP jeste SDA namjesto SDA jer se maltene identične stvari rade. Još samo preostaje da se namire jer haman nisu dovoljno dok su bili u centrali i posao završen. Kifla je već imao istupa branjenjem nekoga, evo u međuvremenu se meščini osvrnuo i na Nijaza. All in all nemoguće je da ne postoje zdravi-pravi ljudi pa i stručni na nekom polju a da je teško doći do njih. Evo Delić je jedan primjer, čini se da nije loš bez obzira što se mnogo prašine diglo oko njegove "stručnosti", tek naknadno je pristupio NiP-u i to mu je možda i greška. Helem i poenta je da se imenovati mogu ljudi koji se nisu iskompromitovali političkim blatom ali treba uložiti malo truda i motivisati određenu osobu da prihvati izazov. To ni u jednoj stranci ne postoji ili ja barem nisam upratio a evo NiP je onomad Delićem pokazao da može. Kod nas likovi promjene nekoliko stranaka i eto ih na listama opet i opet. Još samo fali da onomad kao SDA imenuju nekoga na funkciju uz izjavu da će dotični za naredne dvije godine završiti fakultet. O Omči ne bih ovaj put, samo se sjetih da je u ratna vremena rahmetlijina kćerka dobila stipendiju i poslana u UK da studira, eto bezbeli nije bilo boljih i prečih.A_A_AKCIJA wrote: ↑14/10/2024 14:13
Čekaj, šta ti očekuješ?
Evo, recimo da je Nijaz kriminalac.
Jel ga NiP brani?
Jel napad na Bošnjake, jel tri puta ranjavan, dva puta pogino?
Ako misliš da igdje postoje homo sapiensi drugačiji od nas, varaš se.
NiP se ne razlikuje od prosjeka naroda. Ono po čemu se može razlikovat jeste tretman tog kriminalca. Kada ga bude neko javno branio, kada bude relativizirao kriminal, kada bude komentara, ja i, onda je problem.
Mene što se tiče, a to je i kod većine u NiP-u, Nijaz treba da dobije što je zaslužio.
Ako je kriminalac, zatvor.
Ako je nevin, odbraniće se.
Kratko i jasno, idemo dalje.
- Skijaš
#36816 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tretirati HDZ kao zdraviju opciju od SDA se ne moze desiti u vakumu, to ima posljedice u konkretnom jacanju utjecaja HDZ-a i legitimizaciji njihovih ciljeva. Kad se kaze kako nije HDZ problem nego SDA, to je promjena dresa.Styling wrote: ↑17/10/2024 15:32Imas li ijedan dokaz za ove svoje tvrdnje? Sta ti uopste znaci "predati citavu federaciju Pantovcaku na upravljanje"? Kakva je to nebuloza?Skijaš wrote: ↑17/10/2024 15:29Poenta je sta sa tim sto je SDA korumpirana ? Zbog zadriglog Zahiragica predati Pantovcaku citavu FBiH na upravljanje ? Jer o tom se ovdje radi, o tom da se Covicu kao moze vjerovati a Bakiru ne moze, i onda se ljute kad neko spomene izdaju. Jeste Konakovic izdajnik, on je hodajuca definicija kvislinga.Billy The Pljuc wrote: ↑17/10/2024 15:18 Pa realno gledajući SDA jeste za sve kriva pa i za ovakav NiP i uopšteno postojanje istog.
- Billy The Pljuc
#36817 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Snajka, SDA da je iole ispravna bila kroz protekle decenije ništa od ovih stranaka ne bi postojalo a države bi bilo u daleko većem obimu nego što je sad ima. Vego je preče bilo baviti se kriminalom i ostajati nekažnjen rušenjem institucija i države.cija123 wrote: ↑17/10/2024 15:28Jakako, sda je kriva i za Ukrajinu, i Gazu, i zemljotrese, i poplave....msm sda je za mnogo štošta kriva, ima dovoljno i bez dodavanja, ali ga vi sad baš pretjeraste, amnestiraste sve živo, a sda već dvije godine u opoziciji na svim nivoima vlasti.Billy The Pljuc wrote: ↑17/10/2024 15:18 Pa realno gledajući SDA jeste za sve kriva pa i za ovakav NiP i uopšteno postojanje istog.
Last edited by Billy The Pljuc on 17/10/2024 15:50, edited 1 time in total.
- Styling
#36818 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A, sto se ti toliko oko mog misljenja uzbudjujes? Moj dres je dres BiH, nema promjena.Skijaš wrote: ↑17/10/2024 15:46Tretirati HDZ kao zdraviju opciju od SDA se ne moze desiti u vakumu, to ima posljedice u konkretnom jacanju utjecaja HDZ-a i legitimizaciji njihovih ciljeva. Kad se kaze kako nije HDZ problem nego SDA, to je promjena dresa.Styling wrote: ↑17/10/2024 15:32Imas li ijedan dokaz za ove svoje tvrdnje? Sta ti uopste znaci "predati citavu federaciju Pantovcaku na upravljanje"? Kakva je to nebuloza?Skijaš wrote: ↑17/10/2024 15:29
Poenta je sta sa tim sto je SDA korumpirana ? Zbog zadriglog Zahiragica predati Pantovcaku citavu FBiH na upravljanje ? Jer o tom se ovdje radi, o tom da se Covicu kao moze vjerovati a Bakiru ne moze, i onda se ljute kad neko spomene izdaju. Jeste Konakovic izdajnik, on je hodajuca definicija kvislinga.
- Skijaš
#36819 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Konakovic je moderni Juka Prazina, pocne kao sitni carsijski parazit a zavrsi karijeru kao doberman HDZ-aPrpa.ba wrote: ↑17/10/2024 08:38 Dosli smo do tacke gdje se ozbiljno diskutuje o kvalitetama stranke koja je organizovala logore, etnicko ciscenje Bosnjaka, koja je odgovorna za presudjeni udruzeni zlocinacki poduhvat i koja je bila element sudski utvrdjene agresije susjedne RH na Republiku BiH.
Ovom forumu se ne nazire dno.
- Styling
#36820 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
De se ti decko malo presaberi. Jasno mi je da imas problem sto niko ne ferma SDa vise i da ti je Dino bolna tacka, ali ovakva poredjenja su bolesna, u najmanju ruku. Ti ocigledno vise ne zna sta bi sa sobom i sta bi napisao pa zastranjujes. Nisi dobar.Skijaš wrote: ↑17/10/2024 15:51Konakovic je moderni Juka Prazina, pocne kao sitni carsijski parazit a zavrsi karijeru kao doberman HDZ-aPrpa.ba wrote: ↑17/10/2024 08:38 Dosli smo do tacke gdje se ozbiljno diskutuje o kvalitetama stranke koja je organizovala logore, etnicko ciscenje Bosnjaka, koja je odgovorna za presudjeni udruzeni zlocinacki poduhvat i koja je bila element sudski utvrdjene agresije susjedne RH na Republiku BiH.
- Skijaš
#36821 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tvoj stav na stranu, koliko god sramotan, ja govorim o Konakovicu, o tom kako ga Brkic hvali i kako dolmi HDZ-ovce a SDA-ovce maltretira i zatvorene.Styling wrote: ↑17/10/2024 15:50A, sto se ti toliko oko mog misljenja uzbudjujes? Moj dres je dres BiH, nema promjena.
Ko zna sta bi taj radio da se nasao u uniformi HVO-a
- drug_profi
#36822 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakva ti samo sranja bacaš po ovom forumu...
Isto ko i na tviteru.
Isto ko i na tviteru.
- Billy The Pljuc
#36823 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma mi smo odavno izdani, mnogo prije nego je četnička kama ili metak naudila prvoj žrtvi. Ne mislim ja samo na kriminal i korupciju, "jebo nas je Zaim za sva vremena".Skijaš wrote: ↑17/10/2024 15:29Poenta je sta sa tim sto je SDA korumpirana ? Zbog zadriglog Zahiragica predati Pantovcaku citavu FBiH na upravljanje ? Jer o tom se ovdje radi, o tom da se Covicu kao moze vjerovati a Bakiru ne moze, i onda se ljute kad neko spomene izdaju. Jeste Konakovic izdajnik, on je hodajuca definicija kvislinga.Billy The Pljuc wrote: ↑17/10/2024 15:18 Pa realno gledajući SDA jeste za sve kriva pa i za ovakav NiP i uopšteno postojanje istog.
- Skijaš
#36824 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Poredjenje sa Jukom je na mjestu, samo interes, interes ga je godinama drzao u SDA, interes ga je odveo u HDZ. Ono jadno hoce da se nametne kao lider Bosnjaka ?Styling wrote: ↑17/10/2024 15:53De se ti decko malo presaberi. Jasno mi je da imas problem sto niko ne ferma SDa vise i da ti je Dino bolna tacka, ali ovakva poredjenja su bolesna, u najmanju ruku. Ti ocigledno vise ne zna sta bi sa sobom i sta bi napisao pa zastranjujes. Nisi dobar.Skijaš wrote: ↑17/10/2024 15:51Konakovic je moderni Juka Prazina, pocne kao sitni carsijski parazit a zavrsi karijeru kao doberman HDZ-aPrpa.ba wrote: ↑17/10/2024 08:38 Dosli smo do tacke gdje se ozbiljno diskutuje o kvalitetama stranke koja je organizovala logore, etnicko ciscenje Bosnjaka, koja je odgovorna za presudjeni udruzeni zlocinacki poduhvat i koja je bila element sudski utvrdjene agresije susjedne RH na Republiku BiH.
- Styling
#36825 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jadna majko, bas mi je zao tih zatvorenih SDA-ovaca kriminalaca i lopova nad kojima places. To jasno pokazuje tvoj karakter i nacin rezonovanja.Skijaš wrote: ↑17/10/2024 15:54Tvoj stav na stranu, koliko god sramotan, ja govorim o Konakovicu, o tom kako ga Brkic hvali i kako dolmi HDZ-ovce a SDA-ovce maltretira i zatvorene.
Ko zna sta bi taj radio da se nasao u uniformi HVO-a