Nisi ti taj koji treba da dize bilo sta.Sanjarko wrote: ↑17/10/2024 20:04Pa bunio se, ali odmah bune sjecene u startu od vremena Batona do Gradascevica pa do nedavnih buna. Jos bunu je ovdje sada tesko dici od straha od rata, a i nema ko. Oni koji nisu u Halki su ili stari ili bolesni ili nesto slicno.elcaliente wrote: ↑17/10/2024 19:50Pa izgleda da jeste upravo to htio. Vecini odgovara, zato se niko ne buni.Sanjarko wrote: ↑17/10/2024 19:22
Ovo njesra garant nije htio, ni rat itd. Ni na Zapadu ili vecini Zapada nije ovako. U Americi cak sredzeno je koliko toliko stanje naspram naseg. Ovo je sve nekako od danas do sutra i na horuk, metez jednostavno receno.
Ne znam, i nesto sumnjam i u glasanje, kad se sad lazizaju izbori itd, kradu glasovi i sl, stima sto sta, ko zna sta je se tad radilo.
Zamisli mene da dignem bunu, sta mislis sta bi mi se desilo. Sch imam, kad bi se pobunio ili bi me policija roknula, ili bi me strpali na psihijatriju na zatvoreni odjel i jos bi me svezali.
Ne znam sta tacno od naroda ocekujete, previse mislim da ocekujete.
Ali ako vecina ne izlazi na proteste protiv inflacije onda se nece nista promjeniti jer vlast misli da je sve super.
Bilo je tih situacija puno gdje su protesti protiv inflacije uspjeli, Francuska, Argentina evo nedavno seljaci kada su im poskupili plavi dizel.