Sto ga moras mijenjati, samo ga kaznjavaj? Znas koji je zakon za ovo (pogotovo za Rad).A_A_AKCIJA wrote: ↑14/10/2024 11:45Nije to nikakav problem, da definiraš uvjete za ostavku.
Problem je što ne možeš izmjeniti otkazne rokove, žalbe, procedure koje mogu trajati godinu dana. Što postoji ogroman broj alata za sabotažu firme iznutra i da sve na kraju rezultira smećem na ulici, redukcijom vode, koja se fakturiše strankama na vlasti.
Već sam napisao da je to najveći problem. Ne možeš smijeniti direktora za par dana. Nemoguće.
Pogledaj malo kako je išla smjena Sebije i šta malo novca kojim je kupljen Rimac znači.
Trajalo je mjesecima, a sada ne možeš staviti direktora jer su kupili ministra.
Imam osjećaj da pričam sa ljudima koji nisu vodili cuku u šetnju, a kamoli firmu.
Kad bude skontao da ce raditi godinu bez plate, otici ce sam, kakva zalba, kakvi bakraci.
Al' za ovo treba dobro oznojiti straznjicu, imati ljude u komunalnoj inspekciji koji znaju sta rade.
I koji se ne boje oplesti clanove Partije (zbog ovoga su politicari u upravama JP nepozeljni).
I koji kad opletu nece biti diskreditovani od strane Partije (opet, zbog ovoga su politicari u upravama JP nepozeljni).
Npr, je li odgovorno lice ViK-a dobilo kaznu na osnovu sto nije obavjestavalo primaoce komunalne usluge o prekidima napajanja vodom?
Kazna za ovo je od 2.000 KM do 6.000 KM.