Narod i Pravda (Konakovic)
-
Vjecita_zavrzlama
#35901 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da mi je neko prije par godina pricao da ce bosnjacki politicari da se okrenu protiv Amerike i zapada
sta sve sda nece za fotelju, ali dzaba
-
Hakiz
#35902 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa, kada su Amerika i zapad odlučili da trojkom sruše SDA, zašto se SDA ne bi okrenuo? Šta treba, da bude zahvalan?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑10/10/2024 17:13 Da mi je neko prije par godina pricao da ce bosnjacki politicari da se okrenu protiv Amerike i zapada
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#35903 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ili je samo trebao pročitati materijal koji je došao na kolegij..
- Skijaš
#35904 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U onom sto se sa strane gleda kao sukob nebitnih plemena, pragmaticni ce stranci uvijek ici linijom manjeg otpora.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑10/10/2024 17:13 Da mi je neko prije par godina pricao da ce bosnjacki politicari da se okrenu protiv Amerike i zapada
kraj proslog vijeka
Sarajevo nema kapacitet da odbije Milosevica i Tudjmana ? OK, nametni embargo koje pogadja Sarajevo.
Sarajevo ipak pokazuje odlucnost da se brani i nece se tako lako predati ? OK, raketiraj VRS i pocni naoruzavati Sarajevo
pocetak ovog vijeka
Sarajevo odustaje od konfrontacije sa velikosrbima i pocinje ih, umjesto kao protivnika tretirati kao partnera ?
OK, skloni se u stranu i gledaj cirkus uz neobavezno i deklarativno pozivanje na vladavinu prava
Nisu Amerikanci krivi, krivci su sarajevski politicari koji evo dvije decenije insistiraju na tom da je konfrontacija sa genocidnim elementima u drustvu prevazidjen model i da se tu bolesnu ekipu mora uvazavati kao partnera sa kojim se moze. Od Tihicevog grljenja sa Dodikom do Konakovicevog lizanja sa Dodikom su prosle skoro dvije decenije, ali je uvijek postojao taj kontinuitet nebuloze da je dogovor moguc. I onda Amerikanci krivi ?
- Haris.ba
#35905 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bosnje vole negatore genocida.Skijaš wrote: ↑10/10/2024 19:49 Nisu Amerikanci krivi, krivci su sarajevski politicari koji evo dvije decenije insistiraju na tom da je konfrontacija sa genocidnim elementima u drustvu prevazidjen model i da se tu bolesnu ekipu mora uvazavati kao partnera sa kojim se moze. Od Tihicevog grljenja sa Dodikom do Konakovicevog lizanja sa Dodikom su prosle skoro dvije decenije, ali je uvijek postojao taj kontinuitet nebuloze da je dogovor moguc. I onda Amerikanci krivi ?

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35906 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kad ti iz Amerike predlazu konfrontaciju
- Prpa.ba
#35907 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije mi bilo mrsko, pa sam procitao poslovnik o radu doma naroda.
Svaki delegat ima pravo predloziti tacku dnevnog reda, a ako ona prodje nadleznu komisiju, vecina delegata doma naroda moze uvrstiti tacku u dnevni red.
Vec imamo informaciju da su HDZ i SNSD izglasali ovakav dnevni red, sto i mogu jer 5 Bosnjaka i Zlatko Miletic ne mogu blokirati nesto za sta glasa 9 ostalih delegata.
Ostaje samo pitanje da li je ovakav dnevni red prijedlog kolegija, ili se predlozilo uzivo na sjednici, i ako jeste, koja komisija je bila nadlezna da ovo pusti u proces.
- Prpa.ba
#35908 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Razrijesio sam i drugu misteriju.
https://www.parlament.ba/session/GetOwi ... ?id=170049
Izvolite stenogram sjednice.
SDS-ovac je intervencijom usred procesa usvajanja dnevnog reda za sjednicu, ubacio poslovnicki dozvoljeno izjasnjavanje o prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH, koje su delegati HDZ-a, HDZ-a 90, SDS-a i SNSD-a i usvojili.
Prethodno je Ademovic kroz kolegij blokirao da ovo ide u prijedlog dnevnog reda.
Ovdje su i Kemo i ostali iz kluba Bosnjaka ispali levati jer nisu odmah oborili kvorum prije nego se doslo uopste do izjasnjavanja.
Moze li gajger ili neko da ovo odnese do Konakovica, da se edukuje?
SDS-ovac je intervencijom usred procesa usvajanja dnevnog reda za sjednicu, ubacio poslovnicki dozvoljeno izjasnjavanje o prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH, koje su delegati HDZ-a, HDZ-a 90, SDS-a i SNSD-a i usvojili.
Prethodno je Ademovic kroz kolegij blokirao da ovo ide u prijedlog dnevnog reda.
Ovdje su i Kemo i ostali iz kluba Bosnjaka ispali levati jer nisu odmah oborili kvorum prije nego se doslo uopste do izjasnjavanja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35909 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Frajer danas procito poslovnik prvi put i odmah posto strucljak
- Prpa.ba
#35910 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ikre, Batice, Ikre.
-
Lex77
#35911 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jel to trojka stvarno planira glasati za izbacivanje stranih sudija?
-
geoxx
#35912 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije u tome poenta. Stvar je da ce, ako se zakon usvoji u samo jednom domu, polovina stranih sudija morati otici. Jer je zakon polovicno usvojen. U tome lezi opasnost.
Strucnjak za poslovnik ce potvrditi.
- Prpa.ba
#35913 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zar nije lakse da HDZ i SNSD povuku tacku dnevnog reda, pa da se geoxxi i Covici fokusiraju na zivotna pitanja umjesto da se bave dnevnom politikom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35914 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Prpa.ba
#35915 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Je li vas toliko strah otvoriti stenogram sjednice, ili ste samo nepismeni?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35916 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne zanima nas ba sjasi
-
Lex77
#35917 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Itekako je to poenta.
Ako oni pristaju na to, onda su izdajnici.
-
nauticamid
#35918 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ili to ili da se pusti da u parlamentu BIH-a trojka pogura hdz i snsd i da prodje zakon za recimo zakon o gasu itd.
Odnosno da se testira trojka u parlamentu hoce li glasati za zakon
Izgleda da u tom zecu lezi grm, pardon, joj mene
Vjerovatno zbog svega toga je blokada jer hajd ti vjeruj trojci nakon svega..Ovako sigurica, i vuk sit i ovce na broju.
- Prpa.ba
#35919 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sto se bojis, klikni ba, cinjenice ne ujedaju
-
geoxx
#35920 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Naravno, jos usput da otpjevaju i himnu i poljube zastavu. Bilo bi najbolje. Ali pricamo o realnom faktickom stanju, a ono je takvo da se to vjerovatno nece desiti, kao sto je i realno fakticko stanje da taj zakon nece biti usvojen, a isto tako i da bude usvojen u jednom domu, realno i fakticko stanje je takvo da to ima isto znacenje kao i da taj zakon usvoji savjet moje mjesne zajednice.
Al samo vi, relaksacija hu-ha.
Kao kontru treba predloziti zakon o unutrasnjim poslovima na drzavnom nivou. Jasno je da zakon nece nikad zazivjeti, ali neka se malo fulja po ladicama Parlamenta, neka se kotrlja i ide prica i neka se vuce po medijima. Samo po sebi to bi bila pobjeda drzave. Vasa logika, ne moja.
- ultima_palabra
#35921 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sreca pa imamo SDA da nas brani.
- Prpa.ba
#35922 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa evo realno fakticno stanje je da su se Bosnjaci prepali i ne daju da se odrzi sjednica.
Bitne stvari neka idu kroz hitne sjednice, realno i fakticki.
Bitne stvari neka idu kroz hitne sjednice, realno i fakticki.
-
internazionale
#35923 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidi se da si čovjek od zakona, ali ni to nije tačno. Ako prođe Dom naroda onda su napola izdajniciLex77 wrote: ↑10/10/2024 21:06Itekako je to poenta.
Ako oni pristaju na to, onda su izdajnici.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#35924 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Prpa.ba wrote: ↑10/10/2024 20:49 Razrijesio sam i drugu misteriju.
stranica 10 stenograma.KEMAL ADEMOVIĆ
Dakle, ja sam dužan dati objašnjenje kad je u pitanju diskusija delegata Neškovića. Tačno je da je delegat Nešković 13. marta dostavio dva zakona u skladu sa članom 124. Poslovnika.
Dakle, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i taj Zakon je uvršten obzirom da ispunjava uslove da nije komplikovan zakon i da se može raditi o hitnosti. Kad je u pitanju zakon, Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, prije svega, on u skladu sa članom 124. Poslovnika ne ispunjava nijedan uslov koji je tamo naveden. Dakle, da se radi o jednostavnom zakonu koji se može razmotriti u jednom čitanju i da se radi o hitnosti. Dakle, nijedan ne ispunjava.
S druge strane, Prijedlog zakona koji je dostavljen i koji je, o kojem se već ovdje govorilo i o kome smo se jednom izjašnjavali je istovjetan tekst, dakle je protivustavan. Ne pada mi na pamet da na dnevni red stavim protivustavan zakona.
stranica 25 stenograma.KEMAL ADEMOVIĆ
Obzirom da nema više prijavljenih za raspravu, zaključujem raspravu.
Prelazimo na izjašnjavanje o prijedlogu uvrštavanja u dnevni red Prijedlog zakona o Ustavom sudu BiH.
pardon, ja sam malo pogriješio, stavio je na glasanje za uvrštavanje u dnevni red nešto što je protivustavno (kako sam kaže) i nije dostavljeno u skladu sa poslovnikom, jer nije hitno i jer je već isti prijedlog ranije razmatran i odbijen.
hvala što si nam razotkrio misteriju. ali u suštini nije g*vno, pas se po*ro.
- Haris033
#35925 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
SDA se okreće zapadu i ide u savezništvo sa Rusijom i RS. OMG
RS pod pokriviteljstvom Rusije direktno izvršila genocid nad Bošnjacima. Ubili 150000 ljudi, silovali, palili i mučili na hiljade civila, pravili koncentracione logore, palili i granatirali bogomolje, sela i gradove, uništili privredu.. I sa takvim sutra treba da budem u savezu!? Neka, hvala..

RS pod pokriviteljstvom Rusije direktno izvršila genocid nad Bošnjacima. Ubili 150000 ljudi, silovali, palili i mučili na hiljade civila, pravili koncentracione logore, palili i granatirali bogomolje, sela i gradove, uništili privredu.. I sa takvim sutra treba da budem u savezu!? Neka, hvala..