Narod i Pravda (Konakovic)

Vjecita_zavrzlama

#35776 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vjecita_zavrzlama »

Thorgerson wrote: 09/10/2024 21:44 Cijela prica oko NiP-a se zasniva/la na dvije stvari:
- Bakir i Sebija + SDA
- Dzenan Memic

- SDA vise nema, nema Bakira ni Sebije. Sta sad jbt.
- Dzenan Memic, ovo je isto utihnulo poprilicno.

Plus, Konakovic se bacio u ministarske vode.

I dobijes ovo. Ako se ne trznu naredne izbore dozivljavaju sudbinu DF.
I sta ke rijesenje kako da se trznu
palermo

#35777 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

geoxx wrote: 09/10/2024 21:43
palermo wrote: 09/10/2024 21:27 HDZ ce pokazati pravo lice.

Ismijat cemo predlagaca.

Ne moze ovo ozbiljan politicar izjaviti. Cuj ismijati predlagaca iza kojeg stoji citav srpski blok.

I zna li Dino da uvodjenje ove teme u parlamentarnu raspravu je samo po sebi pobjeda separatstickih snaga I korak naprijed u ispunjenju njihovih zelja.
Neces nikog ismijati. Glupave izjave. Ali odes u Predstavnicki dom i oboris zakon. Ili mozes sacekati dok kakvom radikalu iz SNSDa i SDSa ne dodje slabo od tuge jer je drzavni dom u blokadi. To ce ih nauciti pameti.

Da je pobjeda, nije. Jer nije nauka predloziti propali zakon. Ako je pobjeda, neka predloze 100 komada, pa uz tolike pobjede negdje se valjda mora dogurati. Ko se jos sjeca da su kakvi divlji izborni zakoni usvajani u domu naroda.

Odes u predsyavnicki Dom, ide rasprava, ovo ,ono, oboris zakon pri cemu HDZ I srpske stranke glasaju za zakon....Onda eto, drugi put opet te teme, onda ide, pa haj da vidimo mozda se nesto moze promijeniti pa da svi budemo zadovoljni I eto nas korak smo od usvajanja zakona.

A to, hoce li se nasekirayi neko ili nece....pa nekad funkcionisanje drzave upravo mozes.najbolje odbraniti na nacin da.pokazes da svima treba. Recimo, I blokada moze biti jedan od nacina.
Point.

#35778 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Prpa.ba wrote: 09/10/2024 20:54
joint union wrote: 09/10/2024 14:30 A taman kad sam mislio da sam donekle pohvatao.
Sad ce ga Dino slomiti :cry:
Potpuno pogrešnom smatram blokadu Doma naroda i to svih delegata iz Kluba Bošnjaka među kojima je i Kemal Ademović iz Naroda i pravde. Da nije bilo blokade imali smo onda dva naredna koraka – da vidimo da li bi taj HDZ zaista podržao jedan takav nakaradan ustavni prijedlog. Mislim da bi on pao već na samom Domu naroda i to su bila moja očekivanja. Drugi korak je da na taj način ismijemo tog predlagača i to bi bilo politički mudro, te ne bi dalo Dodiku alibi za neko buduće blokiranje, jer Dodik želi da blokira Dom naroda nakon što je čovjek iz PDP-a preuzeo mandat koji mu je CIK dodijelio. Mislim da bismo onda vidjeli i pravo lice HDZ-a kada bi ta stranka glasala za takav neustavan zakon - rekao je u gostovanju na televiziji N1, te dodao da se ovakvim potezima ne bi kockali:

- Ne kockamo se uopšte zato što u Predstavničkom domu imamo potrebnu većinu, siguran sam da bi SDA, Demokratska fronta, Naroda i pravda, SDP, Naša stranka, stranka Fuada Kasumovića, Mehmedović iz Naprijeda i svi ostali jednoglasno očitali lekciju ovima koji pokušavaju neustavno djelovati, pokazali to jedinstvo probosanskih stranaka, pocijepali taj papir i ponovo ismijali predlagača. To je prema mom mišljenju bolji scenario.
Ipak HDZ-ovac. :mrgreen:

Za ovako ozbiljne stvari on konstatuje "de da vidimo", "mislim".. Ademovic samo trpi stetu zbog ovog pajaca koji vodi raspadajuci NiP.
Svi glupi, samo Dino pametan. Ovakva razmišljanja imaju mahalski ispredgranapski besposličari koji misle da sve znaju a ništa ne znaju.
putokaz1

#35779 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

SBB josh nije ni zakopan a NIP kreno za njims...
cvrčak_na_hedonizmu

#35780 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Thorgerson wrote: 09/10/2024 21:44 Cijela prica oko NiP-a se zasniva/la na dvije stvari:
- Bakir i Sebija + SDA
- Dzenan Memic

- SDA vise nema, nema Bakira ni Sebije. Sta sad jbt.
- Dzenan Memic, ovo je isto utihnulo poprilicno.

Plus, Konakovic se bacio u ministarske vode.

I dobijes ovo. Ako se ne trznu naredne izbore dozivljavaju sudbinu DF.
Kako da se trznu ? Skupina podkapacitiranih mediokriteta kojima se, uglavnom, pridruzila armija interesdzija iz drugih stranaka jer su vidjeli mogucnost za uhljebljenje. Jos ako sada ti isti nanjuse da se brod ljulja bice svega, a klimavo je, nije da nije. Umjesto da si se okruzio sa ljudima kojima je stalo ti imas oko sebe Campare, Zvizdice, Okerice i ostale mrmote. Sumnjam da im je kadroviranje bolje.

Dobro si primjetio, prica o sdO vise ne prolazi jer ih nema nigdje ( zasluzen ), onog zla takodjer, a Memici su iskoristeni to i slijep covjek vidi.

Black hawk down, ispuh'o balon al hoce to tako kad kvalitetan kadar trazis gajgerovim brojacem :D

Kad smo vec kod gajgera zanimljivo je kako se @A_A_AKCIJA usutio. Nismo vise bahati, sta je rec' ? Ne tabiris vise izbore, nema vise podsmjeha :lol:

E moj Difovac brzo ces ti natrag u prirodni habitat - fiskulturnu salu sto je castan posao, al je ocito da niste za tabirenje politike zato se 'fataj onoga sta znas.
mali_balon

#35781 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

tramvajtrojka wrote: 09/10/2024 19:37
mali_balon wrote: 09/10/2024 19:27
Skijaš wrote: 09/10/2024 19:05

:-D jedna zajednicka im je da je Alija kriv. Na jednom polu ekipa kojoj je kriv jer je organizovao otpor Milosevicu, na drugom polu ekipa za koju nije uradio dovoljno po pitanju organizacije otpora Milosevicu. I onda uskladjeno pljuvanje zbog neuskladljivih argumenata za pljuvanje.
Da se Alija pitao be bi nas bilo...ja se dobro sjecam kad je obilazio rovove po mojmilu i govorio rata nece biti za rat je potrebno dvoje.....u mom selu on nije nista organizovao, ustvari jeste, njegovi predstavnici prodavali oruzje 1000demova kalas....ljudi krave prodavali, ko je imo...helem selomse odbrani odbrani od cetnika sa 3 lovacke puske, 2 kalasa, 3 tandzare, 5 pravljenij pusaka.....i helem nakon nekoliko mjeseci borbe cetnici pravo navalili i trazi se mts iz logistickog centea iz visokog glavni logosticar alijin ahbab mlonat hadzijnaiz ustikoline i mali musliman cengic kaze more imamo sve sta vam treba samo ponesite toliko i toliko para...zato ne seri o aliji i sda
Najveca laž koju je SDA provukla u narod u zadnjih tridesetak godina je da su oni zaslužni za odbranu i da su oni bili pokretaci otpora, jedina prava istina je da smo se odbranili nasuprot njih
to govori vise o narodu....nego o zoharima
geoxx

#35782 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by geoxx »

palermo wrote: 09/10/2024 21:50
palermo wrote: 09/10/2024 21:27 HDZ ce pokazati pravo lice.

Ismijat cemo predlagaca.

Ne moze ovo ozbiljan politicar izjaviti. Cuj ismijati predlagaca iza kojeg stoji citav srpski blok.

I zna li Dino da uvodjenje ove teme u parlamentarnu raspravu je samo po sebi pobjeda separatstickih snaga I korak naprijed u ispunjenju njihovih zelja.
Neces nikog ismijati. Glupave izjave. Ali odes u Predstavnicki dom i oboris zakon. Ili mozes sacekati dok kakvom radikalu iz SNSDa i SDSa ne dodje slabo od tuge jer je drzavni dom u blokadi. To ce ih nauciti pameti.

Da je pobjeda, nije. Jer nije nauka predloziti propali zakon. Ako je pobjeda, neka predloze 100 komada, pa uz tolike pobjede negdje se valjda mora dogurati. Ko se jos sjeca da su kakvi divlji izborni zakoni usvajani u domu naroda.

Odes u predsyavnicki Dom, ide rasprava, ovo ,ono, oboris zakon pri cemu HDZ I srpske stranke glasaju za zakon....Onda eto, drugi put opet te teme, onda ide, pa haj da vidimo mozda se nesto moze promijeniti pa da svi budemo zadovoljni I eto nas korak smo od usvajanja zakona.

A to, hoce li se nasekirayi neko ili nece....pa nekad funkcionisanje drzave upravo mozes.najbolje odbraniti na nacin da.pokazes da svima treba. Recimo, I blokada moze biti jedan od nacina.
Ne znam sta znaci na korak smo od usvajanja? Nema tu “zamalo usvojen”. Svasta je zamalo usvajano, pa prahistorija. Ili mozda mislis da bi se u fazi rasprave dogovorio zakon u kakvom izmijenjenom obliku. Pa mogu i sad pregovarati, ne sprijecava ih niko.

Haj kako god, zakon nece biti usvojen, em ga blokirao em oborio.
palermo

#35783 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

geoxx wrote: 09/10/2024 22:06

Ne znam sta znaci na korak smo od usvajanja? Nema tu “zamalo usvojen”. Svasta je zamalo usvajano, pa prahistorija. Ili mozda mislis da bi se u fazi rasprave dogovorio zakon u kakvom izmijenjenom obliku. Pa mogu i sad pregovarati, ne sprijecava ih niko.

Pa nece zivot zavrsiti sa ovom sjednicom. Al kad orvoris pricu jednom onda si je otvorio. Zar vise nismo to naucili. I zar se ovdje stalno ne govori u nuznosti usposyavljanja crvenih linija. A crvena linija znaci zapravo, o tome.nema razgovora.
Prpa.ba

#35784 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Ako nema vrijednosti u guranju zakona koji je osudjen na propast u Zastupnickom domu, onda nema vrijednosti ni u "otkrivanju pravog lica HDZ-a", jer nam je ono poznato jos od 1992. godine. :mrgreen:

Sprjecavanje da se okvir diskusije o Ustavnom sudu BiH pomjeri u pravcu HDZ-a i SNSD-a tako sto ce na svakim pregovorima mahati cinjenicom da je ovo njihovo govno od prijedloga usvojeno u Domu naroda je vrijedno blokade.

Ako im je stalo da rjesavaju zivotna pitanja, neka zakazu nove sjednice i prebace zivotna pitanja na njih.

U sustini, Konakovic pokazuje da se u politicke procese razumije otprilike kao i prosjecan forumas, a to je porazavajuce mimo svake mjere.
ultima_palabra

#35785 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

palermo wrote: 09/10/2024 22:14

Ne znam sta znaci na korak smo od usvajanja? Nema tu “zamalo usvojen”. Svasta je zamalo usvajano, pa prahistorija. Ili mozdamislis da bi se u fazi rasprave dogovorio zakon u kakvom izmijenjenom obliku. Pa mogu i sad pregovarati, ne sprijecava ih niko.

Pa nece zivot zavrsiti sa ovom sjednicom. Al kad orvoris pricu jednom onda si je otvorio. Zar vise nismo to naucili. I zar se ovdje stalno ne govori u nuznosti usposyavljanja crvenih linija. A crvena linija znaci zapravo, o tome.nema razgovora.
Jeste, naucili smo da je npr. aprilski paket tako usvojen :mrgreen:

Pa ko kaze da moras razgovarati, sutis i kad dodje na dnevni red glasas protiv.
palermo

#35786 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: 09/10/2024 22:57
palermo wrote: 09/10/2024 22:14

Ne znam sta znaci na korak smo od usvajanja? Nema tu “zamalo usvojen”. Svasta je zamalo usvajano, pa prahistorija. Ili mozdamislis da bi se u fazi rasprave dogovorio zakon u kakvom izmijenjenom obliku. Pa mogu i sad pregovarati, ne sprijecava ih niko.

Jeste, naucili smo da je npr. aprilski paket tako usvojen :mrgreen:

Pa ko kaze da moras razgovarati, sutis i kad dodje na dnevni red glasas protiv.
Ma da, u pravu si.....relaksacija, ne.bihusuriti ambassadora I slicno....sve pet
geoxx

#35787 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by geoxx »

Koji likovi. Jesi li se milimetar pomjerio od njihovog stava, odmah te hvataju na ovu “relaksaciju” i nekakve strane ambasade. Sta sad, i ambasade su protiv stranih sudija? Jebo logiku.

A glavni argument im sto ce neko nabijati na nos da je zakon usvojen u jednom domu. Kao sto je usvojeno osamsto verzija izbornog zakona ili sto je aprilski imao vecinu u PD. Ili ce to biti argument na nekakvim pregovorima. A ne znam ni kakvi se pregovori planiraju voditi oko Ustavnog suda. A ni zasto bi to bio argument.
ultima_palabra

#35788 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

Meni je jadno da kao vecinski narod posezes za blokadama. Nek se time bave ovi koji nemaju demokratski kapacitet.
palermo

#35789 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Meni je bogami jadno da ti iz ko zna kojih razloga branis nesto sto je ocito.nesuvislo I stetno.....al haj, svakom svoje
joint union

#35790 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by joint union »

joint union wrote: 09/10/2024 14:30 A taman kad sam mislio da sam donekle pohvatao.
Potpuno pogrešnom smatram blokadu Doma naroda i to svih delegata iz Kluba Bošnjaka među kojima je i Kemal Ademović iz Naroda i pravde. Da nije bilo blokade imali smo onda dva naredna koraka – da vidimo da li bi taj HDZ zaista podržao jedan takav nakaradan ustavni prijedlog. Mislim da bi on pao već na samom Domu naroda i to su bila moja očekivanja. Drugi korak je da na taj način ismijemo tog predlagača i to bi bilo politički mudro, te ne bi dalo Dodiku alibi za neko buduće blokiranje, jer Dodik želi da blokira Dom naroda nakon što je čovjek iz PDP-a preuzeo mandat koji mu je CIK dodijelio. Mislim da bismo onda vidjeli i pravo lice HDZ-a kada bi ta stranka glasala za takav neustavan zakon - rekao je u gostovanju na televiziji N1, te dodao da se ovakvim potezima ne bi kockali:

- Ne kockamo se uopšte zato što u Predstavničkom domu imamo potrebnu većinu, siguran sam da bi SDA, Demokratska fronta, Naroda i pravda, SDP, Naša stranka, stranka Fuada Kasumovića, Mehmedović iz Naprijeda i svi ostali jednoglasno očitali lekciju ovima koji pokušavaju neustavno djelovati, pokazali to jedinstvo probosanskih stranaka, pocijepali taj papir i ponovo ismijali predlagača. To je prema mom mišljenju bolji scenario.

Za ovako ozbiljne stvari on konstatuje "de da vidimo", "mislim".. Ademovic samo trpi stetu zbog ovog pajaca koji vodi raspadajuci NiP.
Ufuro se da ne treba nikakve savjetnike, niti pripremu izjave. Bar da je prepisao od Becirevica, on je nesto slicno, ali mrvu pametnije, svojevremeno govorio kad je bio u Domu naroda.
ultima_palabra

#35791 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

palermo wrote: 09/10/2024 23:24 Meni je bogami jadno da ti iz ko zna kojih razloga branis nesto sto je ocito.nesuvislo I stetno.....al haj, svakom svoje
Meni je jadno braniti kancer ovog naroda i drzave punu deceniju i kusur. Osim ako nemas drugi nacin da prehranis familiju. Onda je ok, valjda.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35792 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

čekaj... kako je ovo uopće i stiglo na sjednicu doma naroda? koji bošnjak je to pustio na kolegiju? :lol: :lol:

već su neki ranije pisali kako su čović i špirić prevarili ademovića i ovo ubacili na sjednicu doma naroda i onda kada je ademović skontao šta je uradio, počeo da bojkotira sjednice.

zapravo da budem precizniji, kada mu je šefik sa pravne strane objasnio posljedice.

svaka medalja ima dvije stane...
Skijaš

#35793 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

ultima_palabra wrote: 09/10/2024 20:22
Skijaš wrote: 09/10/2024 18:58
ultima_palabra wrote: 09/10/2024 18:55

Svjesni ljudi koji glasaju za 10 stranaka u 20 godina, izmedju ostalog za Tornjaka Radoncica. Nemoj me zajebavat.
Tornjak nije od tih koji bi da "udaraju po prstima", naprotiv, on je na tragu Abdiceve price da velikosrpska ekipa nije protivnik nego partner.
Upravo si sam pobio vlastitu tezu.
Kako ? Ti si spominjao "blok desno-populisticki orijentisanih biraca koji nisu toliko vjerski orijentisani, ali vole tu pricu udaranja po prstima, ukidanja entiteta, jake lidere koji ce se nagovoriti Dodiku itd". Radoncic i njegovi ne odgovaraju tom profilu, on je uvijek bio za to da Sarajevo ispunjava Dodikove zahtjeve.
Skijaš

#35794 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

da vidimo da li bi taj HDZ zaista podržao jedan takav nakaradan ustavni prijedlog. Mislim da bi on pao već na samom Domu naroda i to su bila moja očekivanja.
Dakle, Dino tvrdi da,,,

1. sarajevski politicari cine stetu
2. HDZ djeluje kao konstruktivna strana

:-D ili sto Dodik kaze: "Jesam li ja odlazio kod bilo koga ko se bavi švercom droge ili je neko odavde bio? Za to postoje slike, postoje stenogrami, ja sam to sve pročitao i sve znam"

Pa da se podsjetimo ....

Posebnu paznju posvetiti dijelu od 12:30

Amerikanac pita Austrijanca, uveli ste nekoliko paketa sankcija Rusiji, i to je odlicno, ali zasto ne i Dodiku? Tu uskace Dino i kaze da se sa Dodikom mora. Dakle u startu neutralise prostor za pricu o konfrontaciji sa Dodikom. Dino je u ovoj situaciji kada Amerikanac postavlja pitanje Austrijancu mogao:

-sutiti i pustiti covjeka da odgovori
-upasti u rijec i podrzati ideju sankcija Dodiku
-upasti u rijec i usprotiviti se ideji sankcija Dodiku

Dino je izabrao ovo trece.
Point.

#35795 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Žalosno je i poražavajuće da neko ko je u politici toliko godina i sjedi na poziciji MVP godine Gospodnje 2024 ne zna pravo lice HDZ i sad bi je da otkriva, kada dignu ruke sa SNSD a tada će biti kasno. Onda ne znamo ko će se kome smijati.
Prpa.ba

#35796 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

malakh wrote: 10/10/2024 01:36 kada je ademović skontao šta je uradio, počeo da bojkotira sjednice.

zapravo da budem precizniji, kada mu je šefik sa pravne strane objasnio posljedice.

svaka medalja ima dvije stane...
Ako je ovo tacno, onda to znaci da Ademovic, za razliku od Konakovica, ima sposobnost da prizna svoju gresku i nauci iz nje.
geoxx

#35797 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by geoxx »

Ja bih volio da neko na forumu objasni pravne posljedice.

Prvo cisto da se razumijemo, to sto ce Dodik likovati i nabijati na nos da je zakon usvojen u jednom domu nije pravna posljedica.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35798 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 10/10/2024 07:02 Žalosno je i poražavajuće da neko ko je u politici toliko godina i sjedi na poziciji MVP godine Gospodnje 2024 ne zna pravo lice HDZ i sad bi je da otkriva, kada dignu ruke sa SNSD a tada će biti kasno. Onda ne znamo ko će se kome smijati.
Ti bas ko dijete
Haris.ba

#35799 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Ameri kritikovali, ocekujem Ademovica da se nacrta na slijedecoj sjednici. Inace ce ga Dino fakat izbaciti iz stranke zbog Amera.

Ili ce mu kakvu optuznicu naklatiti.
Novak20

#35800 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Novak20 »

U potpunosti podržavam blokadu DN BiH od strane bošnjačke politike kao i Džaferovićeve i Đonlagićeve odgovore američkom veleposlanstvu. :lol:

Šalu na stranu, bošnjačka pozicija je u velikom problemu kada nasjeda na ovakve medijsko-političke igre bošnjačke opozicije.

https://avaz.ba/vijesti/bih/933086/zbog ... ije-godine
U prošlom mandatu, prije nešto više od dvije godine HDZ BiH je predložio izmjene Izbornog zakona, koji nisu bile usklađene i koje su išle samo njima u korist.

Tada su se delegati iz SDA odlučili također za blokade, no tadašnji delegat iz redova SDP-a Denis Bećirović se pojavio na sjednici i bio usamljen u svom Klubu. Uoči sjednice je rekao nešto što je slično onome što je danas Ambasada SAD rekla.

- Dolazim i danas na sjednicu Doma naroda PSBiH. Odgovorno tvrdim da u Parlamentarnoj skupštini BiH postoje snažni mehanizmi da se u legalnoj proceduri može zaustaviti HDZ-ov diskriminatorski i antievropski prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH - poručio je tada Bećirović.

Zbog čega Ademović nije postupio isto kao tada Bećirović i da li je nasjeo na jeftine trikove opozicije u strahu da će ga neko nazvati izdajnikom ostaje da se vidi.
Post Reply