Narod i Pravda (Konakovic)

F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#35576 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

VladaFBiH wrote: 07/10/2024 16:18
F&N wrote: 07/10/2024 16:16
laik1981 wrote: 07/10/2024 16:08
Pa koga NiP moze ponuditi na pozicije? Camparu? Genetski predispoziciranog Ademomovica? Da su imali koga ponudili bi. I ovi resori sto ih oni vode u kantonu su ubjedljivo najgori. Leglo nepotizma i korupcije.

Bivsi SDAovac, a sada NiPovac koji se nesto pita i PIO-u i dalje trazi 14000KM za zaposljavanje. Promijenio covjek dres kao sto ce opet kad bude trebalo i nastavio sa onim sto radi citavu karijeru.
Najveca mana sto su primili sve sto je iz SDA krenulo ka njima.
NIP je trebao biti vise za ljudi koji nisu za crvenu SDA (SDP) niti za lgbt NS, a hoce da se bave politikom i posteni su.
A pretvorio se u oportunisticku stranku, svih onih koji su vidjeli da je SDA na izdisaju i presli u novi tabor ko onomad iz SDA u SBIH pa nazad.
Najveća mana je što oni nikada nisu mentalno izašli iz SDA i kroz NiP su željeli da ostvare ono što nisu u SDA... mislim da tek kreće sunovrat NiP-a i da dolazi na naplatu "kvalitetno" kadriranje i postavljanje nesposobnih a podobnih na pozicije koje i da hoće ne mogu sada skloniti sa tih pozicija
Ne bih se slozio u potpunosti. Konkretno je Dino mogao sta je htio u SDA. Za zvizdica se slazem. Campara je isto imao odrjesene ruke u SDA. Najveci dio ljudi koji su u pocetku otisli iz SDA su zaista otisli jer nisu mogli promjeniti SDA na bolje.

Kasnije su dosli ovi preletaci kad je postalo popularno biti opozicija.
internazionale

#35577 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

Prpa.ba wrote: 07/10/2024 17:40
ultima_palabra wrote: 07/10/2024 17:08 Dino sinoc rece da je Tanovic bio katastrofalan nacelnik iako je on licno lobirao za njega i da je napravio gresku. Moze li neko zamisliti Bakira da to izgovori?
Sto to nije poentirao u kampanji, pola glasaca u Novom Sarajevu nije ni upratilo da je Tanovic pobjegao od opoziva u SDP, a amateri iz odbora po nalogu radili kampanju kao da Trojka postoji u Novom Sarajevu iako ih je SDP sutnuo i prigrlio Srdica i SDA.

Isto kao u Centru, pola stranke vidjelo unaprijed da ce u svojoj bazi platiti ceh Mandicevog nerada, kad su htjeli naplatiti fakturu Mandicu, Konakovic podrzao Mandica i razvalio vlastitu bazu.

I onda ce opstinski odbor platiti ceh zbog loseg rezultata jer "ne znaju" iako im je brend NIP-a samo donio stetu a vrh stranke vezao ruke i javno podrzavao protivnike. :lol:

Plus, ovdje se slavi pobjedu SDP-a sa kadrovima poput Harkija Selmanovica, a hudnike iz NIP-a koji su pokusali prevenirati raspad sistema se zove "pobunjenicima".

Dovoljno pokazuje koliko je forum upoznat sa stvarima.

:run:

post scriptum
Novi grad je Efendic razvalio momacki, tamosnja ekipa NIP-a je uvijek bila i najbahatija zbog snage u kantonalnom odboru, nakon ovoga mogu ugasiti odbor. :mrgreen:
Ova ti logika ne stanuje ovdje. Efendić poslije najgoreg načelničkog mandata napravi najbolji rezultat ikad :-)

Iracionalno ponašanje sluďenih ljudi. Branili islam, pa usput glasali i za SDS-ovca Srdića
1Dante1

#35578 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 1Dante1 »

wohoho, nip bere sto je posijao. sda lesinari koriste, neka :bih:
cvrčak_na_hedonizmu

#35579 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

F&N wrote: 07/10/2024 18:20
VladaFBiH wrote: 07/10/2024 16:18
F&N wrote: 07/10/2024 16:16
Najveca mana sto su primili sve sto je iz SDA krenulo ka njima.
NIP je trebao biti vise za ljudi koji nisu za crvenu SDA (SDP) niti za lgbt NS, a hoce da se bave politikom i posteni su.
A pretvorio se u oportunisticku stranku, svih onih koji su vidjeli da je SDA na izdisaju i presli u novi tabor ko onomad iz SDA u SBIH pa nazad.
Najveća mana je što oni nikada nisu mentalno izašli iz SDA i kroz NiP su željeli da ostvare ono što nisu u SDA... mislim da tek kreće sunovrat NiP-a i da dolazi na naplatu "kvalitetno" kadriranje i postavljanje nesposobnih a podobnih na pozicije koje i da hoće ne mogu sada skloniti sa tih pozicija
Ne bih se slozio u potpunosti. Konkretno je Dino mogao sta je htio u SDA. Za zvizdica se slazem. Campara je isto imao odrjesene ruke u SDA. Najveci dio ljudi koji su u pocetku otisli iz SDA su zaista otisli jer nisu mogli promjeniti SDA na bolje.

Kasnije su dosli ovi preletaci kad je postalo popularno biti opozicija.
Mogao je biti sef stranke, MVP, kandidat za clana predsjednistva ? Ma hajde. Levat je dramaticno ambiciozan, egocentrican i gazi preko mrtvih da dodje do zacrtanog cilja, to je onako na prvu sto se primjeti.

Moras bas biti gnjida pa ga glabati Sebiji dok se boje ne rastope, a kasnije je pljujes ko najveceg dusmana, o zelenim stakorima bez kojih bi bio propali i neuspjesni kosarkas, a sada su mu najveci neprijatelji nekom drugom prilikom.

Zelje ti bozo gramzivost daju.......
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35580 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Sutra ćemo detaljno o rastu NiP-a u cijeloj BiH i padu u Kantonu Sarajevo.

Argumentima i tačnim brojevima.

Poruka glasača u KS je jasna i upozorava da neke stvari ne radimo dobro.
Nećemo tražiti krivce u drugima, slušamo kritike i popravljamo greške.

Poruka glasača u ostalim djelovima BiH je jednako jasna i ohrabruje.
NiP je parlamentaran u više od 50 opština/gradova (na prošlim izborima ušli smo u vijeća/skupštine 31 opštine/grada).

Broj vijećnika je znatno veći i samo su Sda i Sdp bolji od nas na ovom probosanskom političkom spektru.
Od ostalih smo znatno bolji.

Dalje ćemo još mnogo jače 🖐️
nivla

#35581 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nivla »

Truba wrote: 08/10/2024 22:29 Sutra ćemo detaljno o rastu NiP-a u cijeloj BiH i padu u Kantonu Sarajevo.

NiP je parlamentaran u više od 50 opština/gradova (na prošlim izborima ušli smo u vijeća/skupštine 31 opštine/grada).

Broj vijećnika je znatno veći i samo su Sda i Sdp bolji od nas na ovom probosanskom političkom spektru.

ko ste to vi
trubo jel se to sam persiras
Janjicar

#35582 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Janjicar »

Tacno su kod nas izbori fenomen, svi pobjednici jbt
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35583 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Isto ko i u dajtonu i u ratu
putokaz1

#35584 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Zanimljivo je u Lukavcu
Koalicija NS NIP dobila 1 mandat
Trenutno vodi kandidat NS sa 1 glasom vise u iodnosu na kandidata NIP
Ako kandidat NS prodje SDA ce se zalit jer je vlasnik milionske firme a ako prodje kandidat NIP SDA se nece zaliti.....zbog cega li bas?!
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#35585 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

nivla wrote: 08/10/2024 22:53
Truba wrote: 08/10/2024 22:29 Sutra ćemo detaljno o rastu NiP-a u cijeloj BiH i padu u Kantonu Sarajevo.

ko ste to vi
trubo jel se to sam persiras
:lol: :lol:

sutra vandredno obraćanje, dino izbačen iz nipa... :lol:
HelaS

#35586 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

NiP je stranka koalicije "Trojka", čiju jednu stranku i njenu politiku i ja preferiram, i nije mi svejedno njen pad na izborima u mnogim općinama. Mislim da je NiP izgubio na popularnosti djelomično i pobunom dvojca "Ademović-Đozo" u Centru. Daleko se čula njihova ujdurma, uzrokovali su dinamiku u radu Srđana Mandića u zadnjoj godinu i po mandata, i mogu reći čak da su ova dvojica najzaslužnija za odičan uspjeh Mandića na izborima za načelnika. Takođe, NiP je izgubio dinamiku otsustvom Elmedina Dine Konakovića iz svakodnevnice, sa onih tema i neposrednih komunikacija po BiH, na osnovu koje je i postignut veoma brz i progresivan razvoj i širenje stranke u brojnim lokalnim zajednicama. Unatoč činjenici da je pokazao popriličan uspjeh, i dalje mislim i zagovaram, da bi Sabina Čudić bila bolja ministrica vanskih poslova, mnogo mnogo produktivnija i utjecajnija u Svijetu, ne samo svojim retoričkim sposobnostima, obrazovanjem, već i izgledom, karizmom i diplomatskom sposobnošću da precizno odredi najbolji trenutak za neki ključni događaj. Da je Sabina bila ministrica, Konaković bi mnogo više vremena provodio u državi, bio bi uključeniji u dnevna događanja i aktivniji i aktuelniji, i ne bi dozvolio pad energije i gubitak značajnih strateški važnih političkih pozicija. A i Sabina bi možda postigla mnogo više nego Konaković...
Styling

#35587 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

HelaS wrote: 09/10/2024 00:55 NiP je stranka koalicije "Trojka", čiju jednu stranku i njenu politiku i ja preferiram, i nije mi svejedno njen pad na izborima u mnogim općinama. Mislim da je NiP izgubio na popularnosti djelomično i pobunom dvojca "Ademović-Đozo" u Centru. Daleko se čula njihova ujdurma, uzrokovali su dinamiku u radu Srđana Mandića u zadnjoj godinu i po mandata, i mogu reći čak da su ova dvojica najzaslužnija za odičan uspjeh Mandića na izborima za načelnika. Takođe, NiP je izgubio dinamiku otsustvom Elmedina Dine Konakovića iz svakodnevnice, sa onih tema i neposrednih komunikacija po BiH, na osnovu koje je i postignut veoma brz i progresivan razvoj i širenje stranke u brojnim lokalnim zajednicama. Unatoč činjenici da je pokazao popriličan uspjeh, i dalje mislim i zagovaram, da bi Sabina Čudić bila bolja ministrica vanskih poslova, mnogo mnogo produktivnija i utjecajnija u Svijetu, ne samo svojim retoričkim sposobnostima, obrazovanjem, već i izgledom, karizmom i diplomatskom sposobnošću da precizno odredi najbolji trenutak za neki ključni događaj. Da je Sabina bila ministrica, Konaković bi mnogo više vremena provodio u državi, bio bi uključeniji u dnevna događanja i aktivniji i aktuelniji, i ne bi dozvolio pad energije i gubitak značajnih strateški važnih političkih pozicija. A i Sabina bi možda postigla mnogo više nego Konaković...
Dino radi odličan posao kao MVP. Sabina sa svojim liberalnim svjetonazorom ne bi bila dobro došla u arapske zemlje niti bi je oni prihvatili kako su prihvatili Dinu. Moramo o svemu misliti.
Sabina je elokventna i obrazovana ali se pričom nije odmakla od debatnog kluba srednje škole. Neka je u Vijeću Evrope, tamo radi dobar posao.
The BEN10

#35588 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The BEN10 »

Truba wrote: 08/10/2024 22:29
Vaši članovi su upozoravali zadnje 2 godine na ozbiljne probleme, na užasnu kadrovsku politiku. Niste ih slušali, većinu onih koji su radili za promjene ste zauvijek izgubili.

Zašto biste sada slušali kritike: tek kad se gujca prepala gubitka fotelja!? Malo prekasno. :)

Samo nepismenija varijanta SDA.
doktor78

#35589 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doktor78 »

Janjicar wrote: 08/10/2024 22:54 Tacno su kod nas izbori fenomen, svi pobjednici jbt
Pa tako je na lokalnim, svako je čopnuo po neku opštinu/grad.
Vjecita_zavrzlama

#35590 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vjecita_zavrzlama »

Styling wrote: 09/10/2024 07:28
HelaS wrote: 09/10/2024 00:55 NiP je stranka koalicije "Trojka", čiju jednu stranku i njenu politiku i ja preferiram, i nije mi svejedno njen pad na izborima u mnogim općinama. Mislim da je NiP izgubio na popularnosti djelomično i pobunom dvojca "Ademović-Đozo" u Centru. Daleko se čula njihova ujdurma, uzrokovali su dinamiku u radu Srđana Mandića u zadnjoj godinu i po mandata, i mogu reći čak da su ova dvojica najzaslužnija za odičan uspjeh Mandića na izborima za načelnika. Takođe, NiP je izgubio dinamiku otsustvom Elmedina Dine Konakovića iz svakodnevnice, sa onih tema i neposrednih komunikacija po BiH, na osnovu koje je i postignut veoma brz i progresivan razvoj i širenje stranke u brojnim lokalnim zajednicama. Unatoč činjenici da je pokazao popriličan uspjeh, i dalje mislim i zagovaram, da bi Sabina Čudić bila bolja ministrica vanskih poslova, mnogo mnogo produktivnija i utjecajnija u Svijetu, ne samo svojim retoričkim sposobnostima, obrazovanjem, već i izgledom, karizmom i diplomatskom sposobnošću da precizno odredi najbolji trenutak za neki ključni događaj. Da je Sabina bila ministrica, Konaković bi mnogo više vremena provodio u državi, bio bi uključeniji u dnevna događanja i aktivniji i aktuelniji, i ne bi dozvolio pad energije i gubitak značajnih strateški važnih političkih pozicija. A i Sabina bi možda postigla mnogo više nego Konaković...
Dino radi odličan posao kao MVP. Sabina sa svojim liberalnim svjetonazorom ne bi bila dobro došla u arapske zemlje niti bi je oni prihvatili kako su prihvatili Dinu. Moramo o svemu misliti.
Sabina je elokventna i obrazovana ali se pričom nije odmakla od debatnog kluba srednje škole. Neka je u Vijeću Evrope, tamo radi dobar posao.
Zasto bi Bosna iz evrope morala da se prilagodjava beduinu koji je mentalno u 1650?

I ne znam kako zapadnjake lijepo prihvate, to ti je kao ono sto sam citao kad arap otvara hotel u Njemackoj nudi alkohol a u Bosni ne, kod nas vazda svako moze da glumi silu
Prpa.ba

#35591 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

malakh wrote: 09/10/2024 00:33 :lol: :lol:

sutra vandredno obraćanje, dino izbačen iz nipa... :lol:
Sigurno bi pomoglo, makar za pocetak.. :mrgreen:
breuer

#35592 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

Vjecita_zavrzlama wrote: 09/10/2024 08:03
Styling wrote: 09/10/2024 07:28
Zasto bi Bosna iz evrope morala da se prilagodjava beduinu koji je mentalno u 1650?

I ne znam kako zapadnjake lijepo prihvate, to ti je kao ono sto sam citao kad arap otvara hotel u Njemackoj nudi alkohol a u Bosni ne, kod nas vazda svako moze da glumi silu
vidjeli smo na neutralnosti Emirata u vezi Rezolucije kako dobar posao radi...da ne pominjem Mađarsku i ostalo...
addem

#35593 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by addem »

NIP je u Sarajevu dozivio ozbiljan krah osim na Ilidzi. Centar i Novo Sarajevo su realno potop i za pocetak treba zamijeniti te opcinske organizacije nekim novim ljudima jer ovi kao sto vidimo definitivno ne znaju raditi svoj posao. Dalje kadrovska politika NiP je jako slicna SDA politici i to se mora mijenjati. Nema Dine na lokalu i odmah je potop.
dulekrele

#35594 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dulekrele »

addem wrote: 09/10/2024 09:03 NIP je u Sarajevu dozivio ozbiljan krah osim na Ilidzi. Centar i Novo Sarajevo su realno potop i za pocetak treba zamijeniti te opcinske organizacije nekim novim ljudima jer ovi kao sto vidimo definitivno ne znaju raditi svoj posao. Dalje kadrovska politika NiP je jako slicna SDA politici i to se mora mijenjati. Nema Dine na lokalu i odmah je potop.
Tu se ne moze nista promijeniti jer je to fakticki sda. Samo mogu jos da potonu.
DaysleepeR

#35595 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaysleepeR »

Nakon izbora 2020 se pričalo da je NiP jako opasan i da će iskoristiti NS i SDP, istrošiti ih, i onda preuzeti sami.
Vjerovatno je bilo i istine u toj priči, međutim sad je ispalo da su NS i SDP iskoristili NiP koji će nakon ovako lošeg rezultata imati veliki problem da popune kadrovske rupe do narednih izbora.
drug_profi

#35596 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Trojka je projekat koji nema alternativu za sada.
Dakle jedina snaga koja zaista hoće nešto doboroga i za građane da uradi.

Okuplja ljude svih svjetonazora u političkom spektru.
Desni dio te koalicije je iznimno važan jer je ta biračka baza najveća u našem konzervativnom, pa moram reći i zaostalom, društvu.

Zato i mene kao nekoga ko politiku gleda sa centra ili lijevog centra poprilično zabrinjava šta rade od svoje stranke koalicioni partneri sa desnice.

Uhavizajte se ljudi. Nema ovdje vožnje na autopilotu. Vaši birači ipak nisu isti kao oni koji biraju SDA bez razmišljanja.
breuer

#35597 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

DaysleepeR wrote: 09/10/2024 09:12 Nakon izbora 2020 se pričalo da je NiP jako opasan i da će iskoristiti NS i SDP, istrošiti ih, i onda preuzeti sami.
Vjerovatno je bilo i istine u toj priči, međutim sad je ispalo da su NS i SDP iskoristili NiP koji će nakon ovako lošeg rezultata imati veliki problem da popune kadrovske rupe do narednih izbora.
ja bih rekao da tu nije niko nikoga iskoristio, već da su svi pali, NiP najviše jer je preuzeo najveću odgovornost...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35598 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 09/10/2024 09:13 Trojka je projekat koji nema alternativu za sada.
Dakle jedina snaga koja zaista hoće nešto doboroga i za građane da uradi.

Okuplja ljude svih svjetonazora u političkom spektru.
Desni dio te koalicije je iznimno važan jer je ta biračka baza najveća u našem konzervativnom, pa moram reći i zaostalom, društvu.

Zato i mene kao nekoga ko politiku gleda sa centra ili lijevog centra poprilično zabrinjava šta rade od svoje stranke koalicioni partneri sa desnice.

Uhavizajte se ljudi. Nema ovdje vožnje na autopilotu. Vaši birači ipak nisu isti kao oni koji biraju SDA bez razmišljanja.
Upravo tako.
Po svom politickom credu sam izmedju NS i SDP, NiP posmatram kao partnera u borbi za normalnu drzavu ali iako nisam inherentno njihov glasac zelim da se dohavizaju i da parlamentarne izbore uzmu bez potrebe za Isacima, Pirickom, Uzunovicima i ostalim...
addem

#35599 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by addem »

breuer wrote: 09/10/2024 09:16
DaysleepeR wrote: 09/10/2024 09:12 Nakon izbora 2020 se pričalo da je NiP jako opasan i da će iskoristiti NS i SDP, istrošiti ih, i onda preuzeti sami.
ja bih rekao da tu nije niko nikoga iskoristio, već da su svi pali, NiP najviše jer je preuzeo najveću odgovornost...
SDP je bio zadnja karika u Sarajevu sad je prva. Vjerovatno zahvaljujuci Steti. SBIH je poboljsala svoj status, dok je SDA ostala na nivou debakla iz 2020. (za Kanton Sarajevo govorim). Glasovi NiPa su cini mi se otisli su u SDP i SBiH, jer NS nije napravio neki iskorak u odnosu na prosle izbore. Jedino gdje je NiP briljirao jeste Ilidza zahvaljujuci Muzuru.
emmir1

#35600 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

SDA uhljebi i botovi su toliko disciplinovani.

Fokus kampanje je bio na svim portalima i mrezama uporno pisati kako je Dino izdajnik.

Ja mislim da je svaki od njih imao zadatak da to danas napise 20 puta.
Post Reply