Narod i Pravda (Konakovic)

Styling

#35551 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

kakabanja213 wrote: 07/10/2024 14:39
Styling wrote: 07/10/2024 14:27
kakabanja213 wrote: 07/10/2024 14:26
NIP (Dino) uopste ne shvata iz kojeg bazena dolaze njegovi glasaci.
Iz kojeg bazena dolaze?
Da ti odgovorim rijecima ovog foruma. Od ukupnog broja glasova za NiP oduzmes broj glasova, kako ovde vole reci broj glasova iz "urbanih" sarajevskih opstina i "urbanih" opstina u BiH i vidis kojem bazenu pripadas.
Vidjela sam. Ilidzanskom i Ilijaskom :run:
Styling

#35552 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

NIP je generalno imao jako losu, da ne kazem katastrofalnu, kampanju u Novom Gradu. Ja zivim na Cengic vili. Niti jednom tokom mjesec dana kampanje se Mirza nije pojavio u nasoj mahali niti je organizovan neki javni skup sa kandidatima da se narod animira i da se sa narodom poprica. Isto je na Otoci i Starom Hrasnu.

Za razliku, recimo, od prije cetiri godine, kad je Delic tri puta dolazio da se druzi s gradjanima. Ljudima to puno znaci.

Ovi koji su na listama su se fokusirali samo na svoje mahale i za to su sada platili cijenu.
Hakiz

#35553 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Mali je korak od samouvjerenosti do arogancije. A aroganciju niko ne voli.
benki2

#35554 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by benki2 »

Evo neka izadje konakovic i povede onog bandoglava niksica, i neka objasne zasto nemamo dan zalosti na drzavnom nivou za poginule u poplavi? . Kao sto smo imali kad je ona budala pobila onu djecu u Srbiji.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#35555 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

Prije svega NIP je kiksao, barem ovim sto sam ja upratio, sa jako losim listama i ponudjenim kandidatima.

Drugo popusili su foru u koaliciji s torjkom gdje su dali partnerima pozicije na kojima se drugi kite tudjim perjem, npr Seta, kojeg gura kompletna vlada za projekte gdje on uzima poene i slika se, pa onda Benjamina kao gradonacelnica, pa prije toga Forto a oni su uzeli ministarstva gdje nikad ne mozes biti dobar kao sto je MUP, gdje se uvijek od rata do danas prica o nesigurnom gradu itd...

Drugo oni su bili jedina meta SDFA botova i Islamske zajednice. Svi napadi su isli iskljucivo na NIP i manje na SDP. Oni su stali tu pokrili to, a ovi su uglavnom sutili na sve napadne na njih kao u slucaju afere kartel. Ili npr kada je napravljen bilo kakav vanjskopoliticki uspjeh Dino je uvijek hvalio rad Cudicke, Forte, itd... Dok s druge strane ja nisam niti jednom cuo ikog od njih da je pohvali rad Konakovica. Ni od Becirevica pa ni ovih dole ispod. Cak sta vise preko svojih satelita su uvijek kao i ovdje na forumu omalovazavali NIP nazivajuci ih malom SDA.

Treca stvar opstina centar i sva desavanja, barem ovdje u centru ono sto ja znam, a prenijelo se i na druge opstine, je dosta ljudi koji su glasali za NIP razocaralo. Primicanje NIPa centar DFu, i SDA sateltitima je razocaralo ljude. Ademovicevo samoglavlje i arogancija.

Ne moze se desiti u centru da ljudi iz stranke dijele na FB profilima slike Graca koji sefa tvoje stranke naziva dijelom kartela. To nije dzaba.

NIP ako se ne uozbilji i ne napravi neke radikalne mjere ce zadesiti sudbina SBBa.
Hakiz

#35556 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

benki2 wrote: 07/10/2024 15:37 Evo neka izadje konakovic i povede onog bandoglava niksica, i neka objasne zasto nemamo dan zalosti na drzavnom nivou za poginule u poplavi? . Kao sto smo imali kad je ona budala pobila onu djecu u Srbiji.
Ja bih radije krivičnu prijavu i istragu. Potencijalno veća korist od dana žalosti.

Ili predmet u školama koji djecu uči o ovim stvarima. Šta ako smećem začepiš odvod, riječno korito, izgradiš kamenolom iznad naselja itd. Recimo, umjesto vjeronauka. Opet veća korist.
Ambula

#35557 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ambula »

F&N wrote: 07/10/2024 15:45 Prije svega NIP je kiksao, barem ovim sto sam ja upratio, sa jako losim listama i ponudjenim kandidatima.

Drugo popusili su foru u koaliciji s torjkom gdje su dali partnerima pozicije na kojima se drugi kite tudjim perjem, npr Seta, kojeg gura kompletna vlada za projekte gdje on uzima poene i slika se, pa onda Benjamina kao gradonacelnica, pa prije toga Forto a oni su uzeli ministarstva gdje nikad ne mozes biti dobar kao sto je MUP, gdje se uvijek od rata do danas prica o nesigurnom gradu itd...

Drugo oni su bili jedina meta SDFA botova i Islamske zajednice. Svi napadi su isli iskljucivo na NIP i manje na SDP. Oni su stali tu pokrili to, a ovi su uglavnom sutili na sve napadne na njih kao u slucaju afere kartel. Ili npr kada je napravljen bilo kakav vanjskopoliticki uspjeh Dino je uvijek hvalio rad Cudicke, Forte, itd... Dok s druge strane ja nisam niti jednom cuo ikog od njih da je pohvali rad Konakovica. Ni od Becirevica pa ni ovih dole ispod. Cak sta vise preko svojih satelita su uvijek kao i ovdje na forumu omalovazavali NIP nazivajuci ih malom SDA.

Treca stvar opstina centar i sva desavanja, barem ovdje u centru ono sto ja znam, a prenijelo se i na druge opstine, je dosta ljudi koji su glasali za NIP razocaralo. Primicanje NIPa centar DFu, i SDA sateltitima je razocaralo ljude. Ademovicevo samoglavlje i arogancija.

Ne moze se desiti u centru da ljudi iz stranke dijele na FB profilima slike Graca koji sefa tvoje stranke naziva dijelom kartela. To nije dzaba.

NIP ako se ne uozbilji i ne napravi neke radikalne mjere ce zadesiti sudbina SBBa.
Bukvalno maloprije krenuo da pišem post iste sadržine od riječi do riječi. Sve potpisujem i iskazujem nadu da će se NIP povratiti do Opći izbora jer bez njih je to definitivno zakucano SDA-SBIH-DF ce realno lako izvući večinu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35558 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

pa ljudi moji se se malo ishafizajte pa prebrojte šta je to Konaković uradio? i nemojte nabrajati kao uspjehe s kim se sve sastao...to nije uspjeh, već sastavni dio tog posla

a realno uzeo je ko levat ministarstvo koje služi za putovanja, a ne za ozbiljan rad, posebno u zemlji u kojoj kao ministar vanjskih poslova, s kim god da se sastaneš, možeš smo kukati i šupljirati...i onda kada ispucaš prvi krug sastajanja sa svim drugim ministrima, koji na početku mandata žele da upoznaju novog "kolegu", pa se rado sastaju s tobom, e nakon toga možeš svirat k.... jer svi vide da ti jedno pričaš, a na terenu se odigrava nešto sasvim drugo i onda te lagano na distancu stave.
drug_profi

#35559 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

benki2 wrote: 07/10/2024 15:37 Evo neka izadje konakovic i povede onog bandoglava niksica, i neka objasne zasto nemamo dan zalosti na drzavnom nivou za poginule u poplavi? . Kao sto smo imali kad je ona budala pobila onu djecu u Srbiji.
Šta ti ima ko objašnjavati? Imaš necivilizovane međede, otpad ljudskog roda koji imaju pravo da blokiraju sve u državi.
I njima ništa nije sveto. Meni je super što pokazuju kakvo su smeće.
I super mi je što mi nismo isti ko oni.
Ambula

#35560 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ambula »

JoseMujica wrote: 07/10/2024 15:54 pa ljudi moji se se malo ishafizajte pa prebrojte šta je to Konaković uradio? i nemojte nabrajati kao uspjehe s kim se sve sastao...to nije uspjeh, već sastavni dio tog posla

a realno uzeo je ko levat ministarstvo koje služi za putovanja, a ne za ozbiljan rad, posebno u zemlji u kojoj kao ministar vanjskih poslova, s kim god da se sastaneš, možeš smo kukati i šupljirati...i onda kada ispucaš prvi krug sastajanja sa svim drugim ministrima, koji na početku mandata žele da upoznaju novog "kolegu", pa se rado sastaju s tobom, e nakon toga možeš svirat k.... jer svi vide da ti jedno pričaš, a na terenu se odigrava nešto sasvim drugo i onda te lagano na distancu stave.
Pa citav projekat Trojke i sam dolazak na vlast je zasluga Konakovića. Nije sigurno Niskica, Stete ili nekog treceg. Valjda je to najvaznija zasluga koju mozes imati.
laik1981

#35561 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

F&N wrote: 07/10/2024 15:45 Prije svega NIP je kiksao, barem ovim sto sam ja upratio, sa jako losim listama i ponudjenim kandidatima.

Pa koga NiP moze ponuditi na pozicije? Camparu? Genetski predispoziciranog Ademomovica? Da su imali koga ponudili bi. I ovi resori sto ih oni vode u kantonu su ubjedljivo najgori. Leglo nepotizma i korupcije.

Bivsi SDAovac, a sada NiPovac koji se nesto pita i PIO-u i dalje trazi 14000KM za zaposljavanje. Promijenio covjek dres kao sto ce opet kad bude trebalo i nastavio sa onim sto radi citavu karijeru.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#35562 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

laik1981 wrote: 07/10/2024 16:08

Pa koga NiP moze ponuditi na pozicije? Camparu? Genetski predispoziciranog Ademomovica? Da su imali koga ponudili bi. I ovi resori sto ih oni vode u kantonu su ubjedljivo najgori. Leglo nepotizma i korupcije.

Bivsi SDAovac, a sada NiPovac koji se nesto pita i PIO-u i dalje trazi 14000KM za zaposljavanje. Promijenio covjek dres kao sto ce opet kad bude trebalo i nastavio sa onim sto radi citavu karijeru.
Najveca mana sto su primili sve sto je iz SDA krenulo ka njima.
NIP je trebao biti vise za ljudi koji nisu za crvenu SDA (SDP) niti za lgbt NS, a hoce da se bave politikom i posteni su.
A pretvorio se u oportunisticku stranku, svih onih koji su vidjeli da je SDA na izdisaju i presli u novi tabor ko onomad iz SDA u SBIH pa nazad.
VladaFBiH

#35563 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

daj kontakt - pitam za jarana :D :D :D :D :D
VladaFBiH

#35564 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by VladaFBiH »

F&N wrote: 07/10/2024 16:16

Najveca mana sto su primili sve sto je iz SDA krenulo ka njima.
NIP je trebao biti vise za ljudi koji nisu za crvenu SDA (SDP) niti za lgbt NS, a hoce da se bave politikom i posteni su.
A pretvorio se u oportunisticku stranku, svih onih koji su vidjeli da je SDA na izdisaju i presli u novi tabor ko onomad iz SDA u SBIH pa nazad.
Najveća mana je što oni nikada nisu mentalno izašli iz SDA i kroz NiP su željeli da ostvare ono što nisu u SDA... mislim da tek kreće sunovrat NiP-a i da dolazi na naplatu "kvalitetno" kadriranje i postavljanje nesposobnih a podobnih na pozicije koje i da hoće ne mogu sada skloniti sa tih pozicija
laik1981

#35565 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

VladaFBiH wrote: 07/10/2024 16:16

Istekao konkurs. A i plata bila smijesnih 1500 :mrgreen: Trazili sa ekonomskom ili gimnazijom SSS. Lik hladno trazi 14000 i to ono ko meni. Na konstataciju da je ta plata smijesna kaze "al mozes dici kredit kakav hoces i gdje hoces" :lol:
ultima_palabra

#35566 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

Dino sinoc rece da je Tanovic bio katastrofalan nacelnik iako je on licno lobirao za njega i da je napravio gresku. Moze li neko zamisliti Bakira da to izgovori?
Javier Pena

#35567 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Javier Pena »

laik1981 wrote: 07/10/2024 16:54 Na konstataciju da je ta plata smijesna kaze "al mozes dici kredit kakav hoces i gdje hoces" :lol:
Pa nije te slagao ništa :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35568 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote: 07/10/2024 17:08 Dino sinoc rece da je Tanovic bio katastrofalan nacelnik iako je on licno lobirao za njega i da je napravio gresku. Moze li neko zamisliti Bakira da to izgovori?
Bakir za covjeka koji je u pritvoru zbog optuzbi za ozbiljan kriminal kaze da je valjo narodu
PM72

#35569 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

ultima_palabra wrote: 07/10/2024 17:08 Dino sinoc rece da je Tanovic bio katastrofalan nacelnik iako je on licno lobirao za njega i da je napravio gresku. Moze li neko zamisliti Bakira da to izgovori?
90% njegovih kadrova su ublehaši i prevaranti sa falsifikovanim i lažnim diplomama...
mali_balon

#35570 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

drug_profi wrote: 07/10/2024 15:55
Šta ti ima ko objašnjavati? Imaš necivilizovane međede, otpad ljudskog roda koji imaju pravo da blokiraju sve u državi.
I njima ništa nije sveto. Meni je super što pokazuju kakvo su smeće.
I super mi je što mi nismo isti ko oni.
trola lik ili sere...zna se kakvo na je uredjenje i sad nesta proljevise....evo donijeli su na nivou federacije i to je to sto se moglo uraditi......donjiet ce se i na drzavnom nivou ali mora se saslusati i rs dzaba,mora se saslusati i njih....
Prpa.ba

#35571 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Sto to nije poentirao u kampanji, pola glasaca u Novom Sarajevu nije ni upratilo da je Tanovic pobjegao od opoziva u SDP, a amateri iz odbora po nalogu radili kampanju kao da Trojka postoji u Novom Sarajevu iako ih je SDP sutnuo i prigrlio Srdica i SDA.

Isto kao u Centru, pola stranke vidjelo unaprijed da ce u svojoj bazi platiti ceh Mandicevog nerada, kad su htjeli naplatiti fakturu Mandicu, Konakovic podrzao Mandica i razvalio vlastitu bazu.

I onda ce opstinski odbor platiti ceh zbog loseg rezultata jer "ne znaju" iako im je brend NIP-a samo donio stetu a vrh stranke vezao ruke i javno podrzavao protivnike. :lol:

Plus, ovdje se slavi pobjedu SDP-a sa kadrovima poput Harkija Selmanovica, a hudnike iz NIP-a koji su pokusali prevenirati raspad sistema se zove "pobunjenicima".

Dovoljno pokazuje koliko je forum upoznat sa stvarima.

:run:

post scriptum
Novi grad je Efendic razvalio momacki, tamosnja ekipa NIP-a je uvijek bila i najbahatija zbog snage u kantonalnom odboru, nakon ovoga mogu ugasiti odbor. :mrgreen:
Last edited by Prpa.ba on 07/10/2024 17:44, edited 3 times in total.
mali_balon

#35572 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

laik1981 wrote: 07/10/2024 16:54

Istekao konkurs. A i plata bila smijesnih 1500 :mrgreen: Trazili sa ekonomskom ili gimnazijom SSS. Lik hladno trazi 14000 i to ono ko meni. Na konstataciju da je ta plata smijesna kaze "al mozes dici kredit kakav hoces i gdje hoces" :lol:
pa sto ga nsi prijavio,....ti sad ispadas isti ko on....stitis kriminalce
laik1981

#35573 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

mali_balon wrote: 07/10/2024 17:41
Kako da ga prijavim? Moja rijec protiv njegove. Nisu ti likovi levati vjeruj. Da imam ikakav konkretan dokaz em bi ga prijavio, em bi i ovdje napisao ime i prezime te osobe. On je jedan medju stotinama jednakih. Danas su u jednoj stranci, sutra u drugoj. Sistem koji funkcionise konstantno jednako bez obzira ko je na vlasti. Ovo sto se mi zamaramo nekim imenima stranaka i rezultatima u kojekakvim vijecima je aposlutno nebitno. "Sistem" je prejak. Prava duboka drzava.
mali_balon

#35574 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mali_balon »

laik1981 wrote: 07/10/2024 17:49
mali_balon wrote: 07/10/2024 17:41
Kako da ga prijavim? Moja rijec protiv njegove. Nisu ti likovi levati vjeruj. Da imam ikakav konkretan dokaz em bi ga prijavio, em bi i ovdje napisao ime i prezime te osobe. On je jedan medju stotinama jednakih. Danas su u jednoj stranci, sutra u drugoj. Sistem koji funkcionise konstantno jednako bez obzira ko je na vlasti. Ovo sto se mi zamaramo nekim imenima stranaka i rezultatima u kojekakvim vijecima je aposlutno nebitno. "Sistem" je prejak. Prava duboka drzava.
PA jbga odes u muriju snimas itd itd moglo se, ali razumijem te
laik1981

#35575 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Vjeruj da kao pojedinac tu ne mozes nista. Nisu to neki ekstremi vec su to prakse. Da u pravosudju ima volje da se te stvari rjesavaju one bi se rjesavale. Desetine hiljada ljudi su zaposlene na taj nacin, pa i u pravosudna, sigurnosna, a i u zakonodavna tijela. Preduboko je to otislo da bi postojalo bilo kakvo rjesenje. Za vlast se vodi borba radi podjele plijena, a ne zbog dobrobiti drustva. Cast izuzetcima, al malo ih je i uglavnom ih masa proguta.
Post Reply