'vako k'o ja
a pio sam kafu kod Rize u njegovom 'udruzenju ljubitelja cvijeca i muzike Rizo Ruza'
Nemoj biti ljubomoran na muskarce koji se vise trude oko svog izgleda. Lijepa brada - vec muzevnost. Nekima to jako dobro stoji. Neki i mogu podnijeti. Ti ocito ne.
Trud oko izgleda nije isto sto i imati probleme sa kozom/svrabom. Niti se moze dovesti u kontekst iste.ljubicasti limun wrote: ↑06/10/2024 19:57Nemoj biti ljubomoran na muskarce koji se vise trude oko svog izgleda. Lijepa brada - vec muzevnost. Nekima to jako dobro stoji. Neki i mogu podnijeti. Ti ocito ne.![]()
Ateista wrote: ↑07/10/2024 11:22 Nikad mi nece biti jasno kada ljudi koji imaju bruku para, biznismeni i vlasnici velikih firmi, neki cak i milioneri, daju olako pare na sve i svasta, i onda me zovu preko vibera ili watsapp-a, pri tome ne govorim o pozivima iz druge drzave vec ljudima koji zive ovdje i imaju brojeve lokalnih operatera. Nisu ni neke osjetljivie stvari pa da to rade jer se boje prisluskivanja, najobicniji dogovori...
Ma ja, vecinom je viber kod nas, rijetki watsapp koriste, valjda oni koji hoce da budu drugaciji i cool.Kuvet wrote: ↑07/10/2024 11:23Ateista wrote: ↑07/10/2024 11:22 Nikad mi nece biti jasno kada ljudi koji imaju bruku para, biznismeni i vlasnici velikih firmi, neki cak i milioneri, daju olako pare na sve i svasta, i onda me zovu preko vibera ili watsapp-a, pri tome ne govorim o pozivima iz druge drzave vec ljudima koji zive ovdje i imaju brojeve lokalnih operatera. Nisu ni neke osjetljivie stvari pa da to rade jer se boje prisluskivanja, najobicniji dogovori...
Ovo sam i ja primijetio. Samo viber![]()
ja u Bh Pošti čekam da mi 10 feninga vrati.Ne dajem nikad bakšiš.konobaru jednom dajem al je slabijeg imovinskog stanjadembele wrote: ↑06/10/2024 11:25 Gledam ljudi u pošti kada dođu platiti račun ostavljaju bakšiš radnicama iza pulta.
Hajde jednom kontam slučajnost ali vidio jedno 5-6 puta u mjesec dana kada sam plaćao el. energiju te slao i podizao pakete.
Zenica je u pitanju.
Radnice u pošti standardno i reda radi:"Ajoooj, ma niste trebali"
Kod mene sefica tako, godisnje dva putovanja van bih, jakne od milju maraka, ali da joj za zivota zafali na viber zoveAteista wrote: ↑07/10/2024 11:22 Nikad mi nece biti jasno kada ljudi koji imaju bruku para, biznismeni i vlasnici velikih firmi, neki cak i milioneri, daju olako pare na sve i svasta, i onda me zovu preko vibera ili watsapp-a, pri tome ne govorim o pozivima iz druge drzave vec ljudima koji zive ovdje i imaju brojeve lokalnih operatera. Nisu ni neke osjetljivie stvari pa da to rade jer se boje prisluskivanja, najobicniji dogovori...
Trebao je pokušati u Oxfordu._BataZiv_0809 wrote: ↑03/10/2024 11:47 https://www.klix.ba/magazin/muzika/rizz ... 011?widget
Lave ne kontam te
Ne valja ti pjesma i sad svi drugi krivi
Da ne kazem da šatru predstavljas kao nesto za sta treba doktorat iz nuklerne fizike da se skonta
Napisao bih koji ljudi su me u životu najviše izvarali, ali ne smijem da me (opet) ne nazovu islamofobom.zigubigule wrote: ↑03/10/2024 14:54 U zivotu me niko vise puta nije pokusao prevariti od rodjenih sarajlija, aristokrata, nepapaka.
Šćarš’je.
Zasto taj specificno roditelj - odraslo dijete odnos? Svako cestitanje preko storija il postova na drustvenim mrezama je debilno. Valjda ako ti zelim cestitati mogu te nazvati ili poslati privatno poruku.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/10/2024 15:34 ne kontam čestitanje rođendana od strane roditelja svojoj odrasloj djeci po društvenim mrežama,djeci koja imaju svoju djecu, djeci koja žive sa tim roditeljom, vjerovatno su u trenutku čestitanja u istoj sobi,i to na način da se u toku jednog dana rođendan djetetu,odrasloj osobi, čestita po 4-5 puta na društvenim mrežama
da,slažem se, ali ovo što viđam je smiješno, u istom stanu ili kući žive, i nekoliko puta u toku dana čestitati rođendan , ne znam ne kontam valaDope_Man wrote: ↑07/10/2024 15:53Zasto taj specificno roditelj - odraslo dijete odnos? Svako cestitanje preko storija il postova na drustvenim mrezama je debilno. Valjda ako ti zelim cestitati mogu te nazvati ili poslati privatno poruku.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/10/2024 15:34 ne kontam čestitanje rođendana od strane roditelja svojoj odrasloj djeci po društvenim mrežama,djeci koja imaju svoju djecu, djeci koja žive sa tim roditeljom, vjerovatno su u trenutku čestitanja u istoj sobi,i to na način da se u toku jednog dana rođendan djetetu,odrasloj osobi, čestita po 4-5 puta na društvenim mrežama
Te javne objave su eto da se vidi koliko se volite, da svi znaju i da komsiji crkne krava il sta vec.
Lakse je cestitati na drustvenoj mrezi jer sam vec tu i drugi me podsjetili da ti je rodjendan. Samo stanem u red sa sretan rosjendan, sve najbolje.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/10/2024 16:00da,slažem se, ali ovo što viđam je smiješno, u istom stanu ili kući žive, i nekoliko puta u toku dana čestitati rođendan , ne znam ne kontam valaDope_Man wrote: ↑07/10/2024 15:53Zasto taj specificno roditelj - odraslo dijete odnos? Svako cestitanje preko storija il postova na drustvenim mrezama je debilno. Valjda ako ti zelim cestitati mogu te nazvati ili poslati privatno poruku.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/10/2024 15:34 ne kontam čestitanje rođendana od strane roditelja svojoj odrasloj djeci po društvenim mrežama,djeci koja imaju svoju djecu, djeci koja žive sa tim roditeljom, vjerovatno su u trenutku čestitanja u istoj sobi,i to na način da se u toku jednog dana rođendan djetetu,odrasloj osobi, čestita po 4-5 puta na društvenim mrežama
Te javne objave su eto da se vidi koliko se volite, da svi znaju i da komsiji crkne krava il sta vec.
Jack Be Nimble wrote: ↑07/10/2024 16:22Lakse je cestitati na drustvenoj mrezi jer sam vec tu i drugi me podsjetili da ti je rodjendan. Samo stanem u red sa sretan rosjendan, sve najbolje.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/10/2024 16:00da,slažem se, ali ovo što viđam je smiješno, u istom stanu ili kući žive, i nekoliko puta u toku dana čestitati rođendan , ne znam ne kontam valaDope_Man wrote: ↑07/10/2024 15:53
Zasto taj specificno roditelj - odraslo dijete odnos? Svako cestitanje preko storija il postova na drustvenim mrezama je debilno. Valjda ako ti zelim cestitati mogu te nazvati ili poslati privatno poruku.
Ovako moram otvoriti poruke, napisati poruku i ono najgore, mozda odgovore, pa se ispostavi da se sele za 3 dana i treba im pomoc.
Meni je viber OK, koristan za chat umjesto sms poruka, pa i za pozive kada je neko u drugoj drzavi, ali mi je besmisleno koristiti ga za obicne pozive, bar od strane ljudi koji uglavnom imaju neke pakete sa ukljucenim minutama koje je tesko iskoristiti.
u SBK većina penzionera koji primaju penziju preko pošte, ostave tako na kavu djelatnici iz pošte, ugl one kovanice sitnije. pa vi skontajte ako danas podijeli 100 penzija, nek svatko po marku ostavi, djelatnica dobra 100 maraka. Ali tu nije kraj, ostavljaju i postaru kad im donese penziju kuci. međutim najgora situacija koju sam ja čula da u jednoj općini, poštar koji dijeli penzije, "iznese" penzije iz pošte, i ima kafana gdje ga penzioneri čekaju (teško im stajat, gurat se, čekat u pošti), gdje on tražio da li 10 ili 20 KM (zab sam točan iznos, ali 10 ili više), da bi "iznio" te penzije iz pošte i tako podijelidembele wrote: ↑06/10/2024 11:25 Gledam ljudi u pošti kada dođu platiti račun ostavljaju bakšiš radnicama iza pulta.
Hajde jednom kontam slučajnost ali vidio jedno 5-6 puta u mjesec dana kada sam plaćao el. energiju te slao i podizao pakete.
Zenica je u pitanju.
Davanje po 1- 2 KM poštaru kada donese penziju "na noge" to je već dugo vremena rašireno i poštari zarade solidan novac na ovaj način i pored dobre plate, ali nisam do nedavno bio svjedokom da se ostavlja kusur od plaćenog računa radnicama u pošti.teuta06 wrote: ↑08/10/2024 08:41u SBK većina penzionera koji primaju penziju preko pošte, ostave tako na kavu djelatnici iz pošte, ugl one kovanice sitnije. pa vi skontajte ako danas podijeli 100 penzija, nek svatko po marku ostavi, djelatnica dobra 100 maraka. Ali tu nije kraj, ostavljaju i postaru kad im donese penziju kuci. međutim najgora situacija koju sam ja čula da u jednoj općini, poštar koji dijeli penzije, "iznese" penzije iz pošte, i ima kafana gdje ga penzioneri čekaju (teško im stajat, gurat se, čekat u pošti), gdje on tražio da li 10 ili 20 KM (zab sam točan iznos, ali 10 ili više), da bi "iznio" te penzije iz pošte i tako podijelidembele wrote: ↑06/10/2024 11:25 Gledam ljudi u pošti kada dođu platiti račun ostavljaju bakšiš radnicama iza pulta.
Zenica je u pitanju.
Kad smo kod toga, korištenje Vibera i Facebooka u onilne nastavi - zašto? Naročito kad je platforma za online nastavu uspostavljena a mnogo bolja je od Vibera i Facebooka.