Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

suspect_zero

#38251 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by suspect_zero »

Laplace wrote: 29/09/2024 09:03
sikstinajn wrote: 28/09/2024 21:59 ....tijela namirisana parfemima koji su podnošljivi samo osobama koji ih koriste.
u krugu od jedno 5-7 metara (pa i 10) oko njih , trpimo parfem koji to nije.
čak je i miris znojnog pazuha podnošljiviji.

želudac mi se prevrne, i glava me zaboli, od likova koji nemaju dara za dobar parfem.
nit' smrde, nit' mirišu.
ti su najgori.
:D
Najbolja je kombinacija petodnevnog znoja i jakog parfema. Simfonija mirisa. :D

Što bi stare žene rekle "glava kalajli, guzica belajli"....parfemi ovi teški na +25 a sintetika majice....pa ti izdrži :roll:
ZoomZoomKiwi

#38252 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZoomZoomKiwi »

HelaS wrote: 29/09/2024 12:19 Inače, ako mopedi do 50 cm3 mogu, zašto el. romobili ne mogu... :-)
Mopedi do 50ccm mogu ali samo za starije od 16 godina i to uz obavezno polaganje ispita o poznavanju osnova o sigurnosti saobraćaja.

Ti isti mopedi se voze samo po kolovozu a ne po pješačkim ili biciklističkim stazama i za njih važe sva pravila i ograničenja kao i za sve ostale motorizovane učesnike u saobraćaju.

Sve to za razliku od tih malotočkovnih električnih govana koje vozi i kunto i panto i staro i mlado koji ne znaju nikakva pravila nit znaju šta je ZoBS. Uz to ih još voze posvuda.

Znači imaš 1000+ KM za dobar električni romobil, kupi fino polovan skuter, položi za B1 ili A1 kategoriju, stavi kacigu na glavu i vozaj se.

Nemaš 16 ili više godina ili nećeš skuter, razguli pjehane.

Pravo upravljanja vozilom na motorni pogon (a to su i moped i električni romobil - pokreće ga motor je l’) se stiče nakon ispunjavanja određenih uslova i nije rođenjem zagarantovano osnovno ljudsko pravo. Bošnjo nikako da shvati da volan nije osnovno ljudsko pravo.
HelaS

#38253 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by HelaS »

ZoomZoomKiwi wrote: 29/09/2024 14:07
HelaS wrote: 29/09/2024 12:19 Inače, ako mopedi do 50 cm3 mogu, zašto el. romobili ne mogu... :-)
Mopedi do 50ccm mogu ali samo za starije od 16 godina i to uz obavezno polaganje ispita o poznavanju osnova o sigurnosti saobraćaja.

Ti isti mopedi se voze samo po kolovozu a ne po pješačkim ili biciklističkim stazama i za njih važe sva pravila i ograničenja kao i za sve ostale motorizovane učesnike u saobraćaju.

Sve to za razliku od tih malotočkovnih električnih govana koje vozi i kunto i panto i staro i mlado koji ne znaju nikakva pravila nit znaju šta je ZoBS. Uz to ih još voze posvuda.

Znači imaš 1000+ KM za dobar električni romobil, kupi fino polovan skuter, položi za B1 ili A1 kategoriju, stavi kacigu na glavu i vozaj se.

Nemaš 16 ili više godina ili nećeš skuter, razguli pjehane.

Pravo upravljanja vozilom na motorni pogon (a to su i moped i električni romobil - pokreće ga motor je l’) se stiče nakon ispunjavanja određenih uslova i nije rođenjem zagarantovano osnovno ljudsko pravo. Bošnjo nikako da shvati da volan nije osnovno ljudsko pravo.
:thumbup: Slažem se. Dakle, samo primjeniti pravila za moped do 50 cm3 na el. romobile, i sve riješeno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#38254 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

https://www.klix.ba/magazin/muzika/rizz ... 011?widget

Lave ne kontam te
Ne valja ti pjesma i sad svi drugi krivi
Da ne kazem da šatru predstavljas kao nesto za sta treba doktorat iz nuklerne fizike da se skonta
mali_balon

#38255 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Da si pravi sarajlija sa pedigreom skonto bi sta nas rizzo hoce da kaze...molim te pazi na ton pisnja o nasem rizzi ima nas koji pratimo njegov opus i pravi smo fanovi
muha_sa

#38256 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2024 11:47 https://www.klix.ba/magazin/muzika/rizz ... 011?widget

Lave ne kontam te
Da ne kazem da šatru predstavljas kao nesto za sta treba doktorat iz nuklerne fizike da se skonta
A i ne zna šatrovacki :lol:
"Mojne gudru, mojne štoljpi, samo, tebra, dobra batre".--prevod njegovog šatra "Nemoj drugu, nemoj pištolj, samo brate, dobra treba.

Kad vec hoce na šatrovacki onda je trebo ovako :D Mojne gudro, mojne štoljpi, mosa, tebra, brado batre :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#38257 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

muha_sa wrote: 03/10/2024 12:01
_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2024 11:47 https://www.klix.ba/magazin/muzika/rizz ... 011?widget

Lave ne kontam te
"Mojne gudru, mojne štoljpi, samo, tebra, dobra batre".--prevod njegovog šatra "Nemoj drugu, nemoj pištolj, samo brate, dobra treba.

Kad vec hoce na šatrovacki onda je trebo ovako :D Mojne gudro, mojne štoljpi, mosa, tebra, brado batre :D
Drukcija je šatra kod nas u nicaZe, ne znacajno ali ima razlike heheh
Ateista

#38258 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Nisam cuo pjesmu niti imam namjeru, ali vidio sam clanak gdje optuzuje druge sto mu pjesma nije dobro prosla i ono je bas dno dna. Tacno je da je u Sarajevu sve manje sarajlija, ali kako on pise ispade on sad neki predstavnik sarajlija, nafurao se ko da je sad on neko. Da ne govorim o tome sto popularnost neke pjesme nikad nije bila garant kvaliteta... :-)
muha_sa

#38259 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

Ateista wrote: 03/10/2024 12:29 Nisam cuo pjesmu niti imam namjeru, ali vidio sam clanak gdje optuzuje druge sto mu pjesma nije dobro prosla i ono je bas dno dna. Tacno je da je u Sarajevu sve manje sarajlija, ali kako on pise ispade on sad neki predstavnik sarajlija, nafurao se ko da je sad on neko. Da ne govorim o tome sto popularnost neke pjesme nikad nije bila garant kvaliteta... :-)
Ćafire moj dobri--da tebi nešto Muhenzi kaže :D Sarajlija je sve i jedan stanovnik Sarajeva koji voli ovaj grad i normalno se ponaša.
Ateista

#38260 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

muha_sa wrote: 03/10/2024 12:35
Ateista wrote: 03/10/2024 12:29 Nisam cuo pjesmu niti imam namjeru, ali vidio sam clanak gdje optuzuje druge sto mu pjesma nije dobro prosla i ono je bas dno dna. Tacno je da je u Sarajevu sve manje sarajlija, ali kako on pise ispade on sad neki predstavnik sarajlija, nafurao se ko da je sad on neko. Da ne govorim o tome sto popularnost neke pjesme nikad nije bila garant kvaliteta... :-)
Ćafire moj dobri--da tebi nešto Muhenzi kaže :D Sarajlija je sve i jedan stanovnik Sarajeva koji voli ovaj grad i normalno se ponaša.
:thumbup:
Slazem se u potpunosti, ne volim ni ja dijeliti ljude na osnovu mjesta rodjenja, ali i dalje stoji da je takvih sve manje na zalost. :D
Logovan

#38261 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Šta znači pravi Sarajlija? I zašto je uopšte bitno ko je Sarajlija, a ko nije?
Hendrix

#38262 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

Otkud ovaj Rizo iskoci, jel jos uvijek pise ex. Sarajevska Ruza kad prica o sebi? Kao da je bivsi clan Deep Purple u pm.
geralt

#38263 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by geralt »

Logovan wrote: 03/10/2024 12:59 Šta znači pravi Sarajlija? I zašto je uopšte bitno ko je Sarajlija, a ko nije?
Bitno je ljudima kojima je glavno i jedino dostignuce u zivotu da im se dedo rodio na Vratniku. Pokusaj aristokratije.
zigubigule

#38264 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zigubigule »

U zivotu me niko vise puta nije pokusao prevariti od rodjenih sarajlija, aristokrata, nepapaka.

Šćarš’je.
kakavdanakneiskustvu

#38265 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hendrix wrote: 03/10/2024 14:30 Otkud ovaj Rizo iskoci, jel jos uvijek pise ex. Sarajevska Ruza kad prica o sebi? Kao da je bivsi clan Deep Purple u pm.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
mali_balon

#38266 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

geralt wrote: 03/10/2024 14:37
Logovan wrote: 03/10/2024 12:59 Šta znači pravi Sarajlija? I zašto je uopšte bitno ko je Sarajlija, a ko nije?
Bitno je ljudima kojima je glavno i jedino dostignuce u zivotu da im se dedo rodio na Vratniku. Pokusaj aristokratije.
dječak sa šibicama

#38267 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Nije bitno, meni licno, ali kul mi je pojacavati izrazene komplekse dosljaka prema Sarajlijama.

Ko o cemu, doslje o sarajlijama.
dječak sa šibicama

#38268 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

muha_sa wrote: 03/10/2024 12:01

Lave ne kontam te

Meni se cini da prvi Rizzzzzo ne zna o cemu u pjesmi pjeva.

Ja sam Rizzu prvi put zapazio davne postratne godine kad je Mims otvarao radnju u njegovoj i mojoj mahali, angazovali Rizaha da pjeva ko biva domorodac je, skupilo se neke djece i navalila djeca na maskotu Mimija, niko ne sluza Rizu. U nekom trenutku rezigniran nepaznjom publike, prekine Rizo pjesmu i dere se na mikrofon "prestanite ćopkati Mimija!"
zigubigule

#38269 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zigubigule »

dječak sa šibicama wrote: 03/10/2024 18:30 Nije bitno, meni licno, ali kul mi je pojacavati izrazene komplekse dosljaka prema Sarajlijama.

Ko o cemu, doslje o sarajlijama.
Sarajlije zovu doslje, doslje. Doslje zovu sarajlije, sarajlije. Kontas?
Hendrix

#38270 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

Nevjerovatno da se raja u 2024 jos lozi na ove price sarajlije vs dosljaci. Jebena mahala par kilometara gore dole umisli da je New York.

Fakat kako im nije vise dosadila ova suplja.
zforumas

#38271 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

Hendrix wrote: 03/10/2024 23:14 Nevjerovatno da se raja u 2024 jos lozi na ove price sarajlije vs dosljaci. Jebena mahala par kilometara gore dole umisli da je New York.

Fakat kako im nije vise dosadila ova suplja.
Sav nas kozmopolitizam je sazet u tome.
Pa odlucite se autohtoni, hocete li biti Europski Jeruzalem, multi kulti metropola ili mahala u kojoj se broje krvna zrnca i provjerava porodicno stablo 10 generacija u nazad da se vidi da slucajno neko od predaka nije rodjen u Stambolu na Bosforu...
Jbt kako smo "mali"
escobar__

#38272 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by escobar__ »

Hendrix wrote: 03/10/2024 23:14 Jebena mahala par kilometara gore dole umisli da je New York.
:D

Ali tačno, jebo te, cijela zemlja ima manje stanovnika od njujorškog predgrađa i ono se nešto uzdiže i kurči. :lol:
Ateista

#38273 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Kako ko gleda, ima onih kojima je sto kazu jedino dostignuce to gdje se rodio, pa to isticu.

Meni licno to nikad nije bilo bitno niti sam ljude po tome razlikovao, i meni je sarajlija znacilo nesto skroz drugo. Postoji taj specificni mentalitet sarajevske raje, znaci obicni ljudi koji nisu neka elita a koji imaju odredjene manire, specifican humor, koji nisu papci i slicno. To nema toliko veze sa mjestom rodjenja kako neki predstavljaju, dosta onih koji su rodjeni u Sarajevu su papci a dosta onih koji su doselili su se uklapali u sarajevsku raju i bili su sarajlije bez obzira na mjesto rodjenja.

Dok su migracije bile manje masovne morali su se prilagodjavati da budu prihvaceni u drustvu, sada kada su postale masovnije vise ne moraju, oni koji dodju donesu neke svoje obicaje, kulturu ili nekulturu, kako ko, a puno ljudi je otislo, zato danas nema puno tih "pravih sarajlija". Vjerujem da dosta mjesta i gradova ima isto tako nesto svoje, ne znaci da je Sarajevo tu nesto jedinstveno.

Ono sto je zanimljivo je ovo sto je Djecak pomenuo taj kompleks odredjenih ljudi koji su se doselili u Sarajevo i koji imaju problem sa onima koji su rodjeni u ovom gradu, valjda neki kompleksi nize vrijednosti jer dolaze iz manjih mjesta i onda pljuju po onima koji su rodjeni ovdje i po gradu u koji su dosli, od takvih je i dosao izraz "sarajlijica". Ta pojava je sve vise izrazena i ona cesto dovodi do toga da neko istice odakle je da bi podjebavao takve. Nikad mi nece biti jasni takvi, kao i dosta dijaspora koja ode u drugu drzavu da zivi i radi a pljuje po tim ljudima i toj drzavi kako su ovakvi i onakvi, ako si vec otisao tamo i odgovara ti, postuj onda to mjesto i drzavu u koju si dosao da zivis i radis, ili ako ti se ne svidja vrati se tamo odakle si dosao.
Odredjeni broj papaka bi da dodje u veci grad gdje ima bolje prilike za zivot i rad ali da od tog grada napravi svoje selo iz kojeg je dosao.
Last edited by Ateista on 04/10/2024 08:48, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#38274 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ateista wrote: 04/10/2024 08:43
Kako ko gleda, ima onih kojima je sto kazu jedino dostignuce to gdje se rodio, pa to isticu.

Meni licno to nikad nije bilo bitno niti sam ljude po tome razlikovao, i meni je sarajlija znacilo nesto skroz drugo. Postoji taj specificni mentalitet sarajevske raje, znaci obicni ljudi koji nisu neka elita a koji imaju odredjene manire, specifican humor, koji nisu papci i slicno. To nema toliko veze sa mjestom rodjenja kako neki predstavljaju, dosta onih koji su rodjeni u Sarajevu su papci a dosta onih koji su doselili su se uklapali u sarajevsku raju i bili su sarajlije bez obzira na mjesto rodjenja.

Dok su migracije bile manje masovne morali su se prilagodjavati da budu prihvaceni u drustvu, sada kada su postale masovnije vise ne moraju, oni koji dodju donesu neke svoje obicaje, kulturu ili nekulturu, kako ko, a puno ljudi je otislo, zato danas nema puno tih "pravih sarajlija". Vjerujem da dosta mjesta i gradova ima isto tako nesto svoje, ne znaci da je Sarajevo tu nesto jedinstveno.

Ono sto je zanimljivo je ovo sto je Djecak pomenuo taj kompleks odredjenih ljudi koji su se doselili u Sarajevo i koji imaju problem sa onima koji su rodjeni u ovom gradu, valjda neki kompleksi nize vrijednosti jer dolaze iz manjih mjesta i onda pljuju po onima koji su rodjeni ovdje i po gradu u koji su dosli, od takvih je i dosao izraz "sarajlijica". Ta pojava je sve vise izrazena i ona cesto dovodi do toga da neko istice odakle je da bi podjebavao takve. Nikad mi nece biti jasni takvi, kao i dosta dijaspora koja ode u drugu drzavu da zivi i radi a pljuje po tim ljudima i toj drzavi kako su ovakvi i onakvi, ako si vec otisao tamo i odgovara ti, postuj onda to mjesto i drzavu u koju si dosao da zivis i radis, ili ako ti se ne svidja vrati se tamo odakle si dosao.
:thumbup:
Kuvet

#38275 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Kuvet »

Ne kontam kako sol nije slana :D. Imam kuci 3 vrste soli i nijedna nema odgovarajucu slanost/salinitet. Moram dobro posoliti da bi iole osjetio da je slano. Jel se i vama desava?
Post Reply