Jbg poslasmo tvoj df na smetljiste historije
Narod i Pravda (Konakovic)
- tramvajtrojka
#35476 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Adriatic
#35477 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Promašio si cijeli fudbal.
A slažem se, i DF u istoriju odmah.
-
mali_balon
#35478 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali evo narod rece nesta drugo.....dzaba ti ta sva prica i hvalospijevi....Mandic apsolutni pobjednik ovih izbora ....uz Dovadziju i Karicemmir1 wrote: ↑07/10/2024 09:29mali_balon wrote: ↑07/10/2024 07:03Pa ovo mu je opomena, mislim da se previse energije troslio van KS....sto i nije lose ali trebalo je osigurati KS....hajde eto kad se podvuce trojka je na dobitku dobili SG i ilijas...kiligonzales wrote: ↑06/10/2024 23:32
Jbg tako je to kad im se politika vodi iz bilijar kluba Predator![]()
Ako sada svoju poziciju ministra vanjskih poslova nije u stanju iskoristiti za dobijanje novog kadra i partnera kroz uticaj starih ambasadora mini investicijama u mnogim lokalnim zajednicama onda neka i izgubi za dvije godine.
Jasno je da se nekada zvucna imena moraju dobiti konkretnim interesima kojim teze u svojim lokalnim zajednicama.
Ali ti ljudi ce sada morati ciniti cuda.....i bit ce i lako jer je u kantonu na valsti trojka tj neđa kocnicara.....bilo bi im dobro da sebmicno odu kod muzura da im odrzi predavanje sta i kako....
A ujedno privlaciti novi kadar....nisu vise bitne krupne ribe tipa zvizdica campare ,ja konkretno ne vidim nikakvu korist sto su ova dvojica dosla u NiP, pogotovu se to sada pokazalo.....da je njih dvojicu spustio na na neki kantonalni nivo da pokaze kako se starta od nule bez obzira ko si, pa da malo koriste svoj politicki kapital po mjesnim zajednicama itd itd....pa da je genetski predodredjenog otjerao da se vidi da letis bez obzira ciji si...itd itd tu bi masi glasova dobio i time bi imao cime trgovati unutar trojke.....mora dovest uze clansvo u red, bez obzira, kako on to kaze da nece da se petlja u opcinske orgaizacije....itd itd...
Kad povuce neke radikalne poteze...ali postene tad ce dobiti i kadar.....
Upravo je Dino najveci teret stavio na Ademovica kada ga je nazvao genetski predodredjenim.
Stavio mu je breme koje ce ga uvijek pratit.
Iskreno ja tog dečka poznajem.
Apsolutno nije zasluzio glas koji ga prati.
Decko posten, vrlo radan, dobra energija i zelja da se napravi dobro za zajednicu.
To sto se digao protiv Mandica, apsolutno je imao pravo.
Pa uporedi Centar sa Ilidzom ili Novim Gradom.
Pogledaj projekte Efendica i Muzura, pogledaj Mandica.
Mandic radio stepenice, tu i tamo asfalt.
Nigdje nikakvog ozbiljnog projketa.
Lik dolazio na posao u 10 11, pola radnog vremena u pripitom stanju.
Klasicni populista koji prica sta narod voli da cuje bez ikakvih djela.
Dodje na Ciglane i petoro ga snima kako on fazon čisti fontanu od smeća.
Plus nekorektan prema koalicijskim partnerima jer je blokirao njihove projekte.
Budzet cuvao do 3 mjeseca pred izbore kako bi krenuo fazon da radi, u sustini radio sebi kampanju.
Tu je Dino trebao da stane uz svoju stranku i kaze.
Jeste, ne moze se dolazit na posao u 10, moramo vise u Centru
Ali Dino ide linijom manjeg otpora, ne talasaj.
- S@din
#35479 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ma trojka ako nastavi širenjem, pogotovo NS da je ima u svakoj opštini i u svakom kantonu, sa probosanskom politikom da državu treba graditi poštenim radom i poštovanjem zakona uz uvažavanje svakog građanina, može naučiti nove mlade političare da se politikom ne bavi radi vlastitog interesa, već radi samog napretka države koja takva donosi blagostanje i napredak svima, pogotovo budućim generacijama...
- VladaFBiH
#35480 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Rezultati izbora su "interesantni" i očekivani u Kantonu Sarajevo - pad NiP-a od 25% do preko 50% osim na Ilidži gdje jedino zasluženo imaju povećanje broja glasova
-
emmir1
#35481 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:39Ali evo narod rece nesta drugo.....dzaba ti ta sva prica i hvalospijevi....Mandic apsolutni pobjednik ovih izbora ....uz Dovadziju i Karicemmir1 wrote: ↑07/10/2024 09:29mali_balon wrote: ↑07/10/2024 07:03
Pa ovo mu je opomena, mislim da se previse energije troslio van KS....sto i nije lose ali trebalo je osigurati KS....hajde eto kad se podvuce trojka je na dobitku dobili SG i ilijas...
Ali ti ljudi ce sada morati ciniti cuda.....i bit ce i lako jer je u kantonu na valsti trojka tj neđa kocnicara.....bilo bi im dobro da sebmicno odu kod muzura da im odrzi predavanje sta i kako....
A ujedno privlaciti novi kadar....nisu vise bitne krupne ribe tipa zvizdica campare ,ja konkretno ne vidim nikakvu korist sto su ova dvojica dosla u NiP, pogotovu se to sada pokazalo.....da je njih dvojicu spustio na na neki kantonalni nivo da pokaze kako se starta od nule bez obzira ko si, pa da malo koriste svoj politicki kapital po mjesnim zajednicama itd itd....pa da je genetski predodredjenog otjerao da se vidi da letis bez obzira ciji si...itd itd tu bi masi glasova dobio i time bi imao cime trgovati unutar trojke.....mora dovest uze clansvo u red, bez obzira, kako on to kaze da nece da se petlja u opcinske orgaizacije....itd itd...
Kad povuce neke radikalne poteze...ali postene tad ce dobiti i kadar.....
Upravo je Dino najveci teret stavio na Ademovica kada ga je nazvao genetski predodredjenim.
Decko posten, vrlo radan, dobra energija i zelja da se napravi dobro za zajednicu.
Budzet cuvao do 3 mjeseca pred izbore kako bi krenuo fazon da radi, u sustini radio sebi kampanju.
Pretuzno je bilo sinoc gledati sve te kandidate.
Tulava Benjamina.
Ili jos gore Dovadzija....brate...brate...selam...moj brat
Strasno.
Sta tek reci za vijeca gdje su portiri i kucepazitelji.
Stvarno jedna tuzna slika.
Mandic obično spadalo.
Ili prepotentni Cengic, pa dovoljno je bilo vidjeti kako sjedi u studiju N1 pred audotorijem, da se vidi da taj bahati decko nema postovanja.
Narod nije rekao svoje.
Vise od pola naroda nije izaslo na izbore i to je ta poruka.
Nemamo za koga da glasamo
Ovo sve sto je izaslo vecina je neka povezanost za vijecima i strankama
Jer toliko tih vijecnika ima da nema sanse da neko nije prijatelj, komsija, rodjak.
-
mali_balon
#35482 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidi, ti se moras izdici iznad svojih animoziteta i svidjanja ili lajkanja svojih favorita ti nisi sam razliciti smo, bez obzira sto si djelimicno u pravu sto a djelimicno nisi..ali kako rrkoh razliciti smo......opet kazem narod je rekao, bez obzira sto masa raje nije izasla na izbore, moja mjesna zajednica od 800 ljudi glasalo 500....i tu dolazimo do tvog zakljucka da je glasao onaj ko ima nekog u stranci i stanacki kadar.....i to je dovoljno da se udje i vlast....treba podici prag izlaznosti na 60%....treba animirati ljude da glasaju....svasta nesta treba....ja bi npr onome ko nije izasao na izbore ukidao neke privilegije ili ove sto su izasli necim nagradio itd itd....emmir1 wrote: ↑07/10/2024 09:48mali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:39Ali evo narod rece nesta drugo.....dzaba ti ta sva prica i hvalospijevi....Mandic apsolutni pobjednik ovih izbora ....uz Dovadziju i Karicemmir1 wrote: ↑07/10/2024 09:29
Tulava Benjamina.
Strasno.
Mandic obično spadalo.
Ili prepotentni Cengic, pa dovoljno je bilo vidjeti kako sjedi u studiju N1 pred audotorijem, da se vidi da taj bahati decko nema postovanja.
Narod nije rekao svoje.
Jer toliko tih vijecnika ima da nema sanse da neko nije prijatelj, komsija, rodjak.
Neki dan pricam sa konom, kaze za koga da glasam, niko mi nista nije dao, niko mi djete nije zaposlio itd itd....i kako ja sad njoj da objasnim glasas za opce dobro doci ces i ti na red svi cemo doci na red ali nemoze preko noci blablabla....a zamisli kako je tek po selima itd itd
-
emmir1
#35483 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:59Vidi, ti se moras izdici iznad svojih animoziteta i svidjanja ili lajkanja svojih favorita ti nisi sam razliciti smo, bez obzira sto si djelimicno u pravu sto a djelimicno nisi..ali kako rrkoh razliciti smo......opet kazem narod je rekao, bez obzira sto masa raje nije izasla na izbore, moja mjesna zajednica od 800 ljudi glasalo 500....i tu dolazimo do tvog zakljucka da je glasao onaj ko ima nekog u stranci i stanacki kadar.....i to je dovoljno da se udje i vlast....treba podici prag izlaznosti na 60%....treba animirati ljude da glasaju....svasta nesta treba....ja bi npr onome ko nije izasao na izbore ukidao neke privilegije ili ove sto su izasli necim nagradio itd itd....emmir1 wrote: ↑07/10/2024 09:48mali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:39
Ali evo narod rece nesta drugo.....dzaba ti ta sva prica i hvalospijevi....Mandic apsolutni pobjednik ovih izbora ....uz Dovadziju i Karic
Tulava Benjamina.
Strasno.
Mandic obično spadalo.
Narod nije rekao svoje.
Neki dan pricam sa konom, kaze za koga da glasam, niko mi nista nije dao, niko mi djete nije zaposlio itd itd....i kako ja sad njoj da objasnim glasas za opce dobro doci ces i ti na red svi cemo doci na red ali nemoze preko noci blablabla....a zamisli kako je tek po selima itd itd
Ja nemam svojih favorita.
Prosli put sam glasao za NIP, ovaj put nisam nikako glasao.
Prve izbore da nisam glasao.
Mislim da nije vrijedno.
Jedini motiv koji sam imao da glasam jeste da SDA opet ne dodje na vlast
Prosli put sam glasao za NIP jer su bili istinska opozicija.
Onda je DIno doveo ljude iz glavnog odbora SDA Camparu i Zvizdica i stavio ih u vrh NIPa i pricao nam o promjenama
Neka hvala
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#35484 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za ovaj rezultat u KS treba da lete glave u KO 
- Haris.ba
#35485 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Posto se zna cije glave treba da lete u centru, malo ti je neumjesna izjava.
-
mali_balon
#35486 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovdje sam prestao da te citam.....nemas pravo da se sljedece 4g zalis ili da bilo sta komentarises....tj imas ali s tobom se ne treba raspravljati...emmir1 wrote: ↑07/10/2024 10:05mali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:59Vidi, ti se moras izdici iznad svojih animoziteta i svidjanja ili lajkanja svojih favorita ti nisi sam razliciti smo, bez obzira sto si djelimicno u pravu sto a djelimicno nisi..ali kako rrkoh razliciti smo......opet kazem narod je rekao, bez obzira sto masa raje nije izasla na izbore, moja mjesna zajednica od 800 ljudi glasalo 500....i tu dolazimo do tvog zakljucka da je glasao onaj ko ima nekog u stranci i stanacki kadar.....i to je dovoljno da se udje i vlast....treba podici prag izlaznosti na 60%....treba animirati ljude da glasaju....svasta nesta treba....ja bi npr onome ko nije izasao na izbore ukidao neke privilegije ili ove sto su izasli necim nagradio itd itd....emmir1 wrote: ↑07/10/2024 09:48
Tulava Benjamina.
Strasno.
Mandic obično spadalo.
Narod nije rekao svoje.
Mislim da nije vrijedno.
Onda je DIno doveo ljude iz glavnog odbora SDA Camparu i Zvizdica i stavio ih u vrh NIPa i pricao nam o promjenama
Neka hvala
-
mali_balon
#35487 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nema glava da zamjene te odletjele glave
- tramvajtrojka
#35488 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
najvece sranje su napravili u centru i novom Sarajevu, a sto im je u Sarajevu pad bio tako su rasli u ostatku drzave imati ce vijecnike gdje god su imali liste, pod hitno moraju riješiti KO za stabilnost na izborima za dvije godine
-
Hakiz
#35489 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije problem u tome da se mora sačekati.mali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:59 ...
Hajde ti njoj objasni zbog čega nije ona ta koja je već došla na red, a drugi da čekaju, nego ona mora čekati, dok su neki drugi već dobili.
Kako očekivati da ti glas da neko kome šalješ poruku da su drugi važniji, a on (ili ona) će dobiti ako nešta ostane iza tih važnijih?
Je li politika interes ili nije? I samo nemoj šuplje o "opštem interesu".
-
mali_balon
#35490 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hakize kad glasas, tj dajuci svoj glas nekome ti dajes dozvolu nekome da radi stvari u tvoje ime za opce dobro.....to sto je narod naviko na sadake i daj meni ko jebe druge to je vec druga stvar....Hakiz wrote: ↑07/10/2024 10:13Nije problem u tome da se mora sačekati.mali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:59 ...
Hajde ti njoj objasni zbog čega nije ona ta koja je već došla na red, a drugi da čekaju, nego ona mora čekati, dok su neki drugi već dobili.
Kako očekivati da ti glas da neko kome šalješ poruku da su drugi važniji, a on (ili ona) će dobiti ako nešta ostane iza tih važnijih?
-
emmir1
#35491 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
mali_balon wrote: ↑07/10/2024 10:09Ovdje sam prestao da te citam.....nemas pravo da se sljedece 4g zalis ili da bilo sta komentarises....tj imas ali s tobom se ne treba raspravljati...emmir1 wrote: ↑07/10/2024 10:05mali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:59
Vidi, ti se moras izdici iznad svojih animoziteta i svidjanja ili lajkanja svojih favorita ti nisi sam razliciti smo, bez obzira sto si djelimicno u pravu sto a djelimicno nisi..ali kako rrkoh razliciti smo......opet kazem narod je rekao, bez obzira sto masa raje nije izasla na izbore, moja mjesna zajednica od 800 ljudi glasalo 500....i tu dolazimo do tvog zakljucka da je glasao onaj ko ima nekog u stranci i stanacki kadar.....i to je dovoljno da se udje i vlast....treba podici prag izlaznosti na 60%....treba animirati ljude da glasaju....svasta nesta treba....ja bi npr onome ko nije izasao na izbore ukidao neke privilegije ili ove sto su izasli necim nagradio itd itd....
Mislim da nije vrijedno.
Neka hvala![]()
Ok
- Styling
#35492 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Haris.ba
#35493 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ademovicu doci i reci trebaju da lete glave.....
-
laik1981
#35494 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Treba da mijenjaju ono SDAovsko u sebi. Letenje glava im nista nece pomoci, bar kad je grad u pitanju. Neka mijenjaju SDA modus operandi. Nikom ne treba nova SDA.
Za pocetak neka maknu sebiju sa alibabe koja obnasa poziciju ministrice obrazovanja u kantonu i neka ublehu Katicu izbrisu gumicom.
Korumpirane lopovcice koji su se docepali pozicija ne bi trebalo biti problem umiriti ako vrh stranke ima volje.
Ne bih imao nista protiv da NiP sebe totalno potopi. Problem mi je sto potapaju trojku, a ta trojka je trenutno jedina, kakva takva, sansa da krenemo naprijed.
Last edited by laik1981 on 07/10/2024 11:00, edited 1 time in total.
-
kakabanja213
#35495 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NiP je taoc Elmedina Konakovica i njegove retorike bez ikakvog konkretnog koraka. Nijednog.laik1981 wrote: ↑07/10/2024 10:54Treba da mijenjaju ono SDAovsko u sebi. Letenje glava im nista nece pomoci, bar kad je grad u pitanju. Neka mijenjaju SDA modus operandi. Nikom ne treba nova SDA.
Za pocetak neka makni sebiju sa alibabe koja obnasa poziciju ministrice obrazovanja u kantonu i neka ublehu Katicu izbrisu gumicom.
-
Hakiz
#35496 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kona nije glasala.mali_balon wrote: ↑07/10/2024 10:15Hakize kad glasas, tj dajuci svoj glas nekome ti dajes dozvolu nekome da radi stvari u tvoje ime za opce dobro.....to sto je narod naviko na sadake i daj meni ko jebe druge to je vec druga stvar....Hakiz wrote: ↑07/10/2024 10:13Nije problem u tome da se mora sačekati.mali_balon wrote: ↑07/10/2024 09:59 ...
-
laik1981
#35497 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja mislim da Konakovic puno vise treba da se bavi strankom koju je sam osnovao. Njemu su stranku oteli oni koje je on tu doveo. Dino je najmanji problem sto se njegovog rada tice. Ono sto su svi znali desava se. NiP je postao podmladjena SDA.kakabanja213 wrote: ↑07/10/2024 10:59NiP je taoc Elmedina Konakovica i njegove retorike bez ikakvog konkretnog koraka. Nijednog.laik1981 wrote: ↑07/10/2024 10:54Treba da mijenjaju ono SDAovsko u sebi. Letenje glava im nista nece pomoci, bar kad je grad u pitanju. Neka mijenjaju SDA modus operandi. Nikom ne treba nova SDA.
Za pocetak neka makni sebiju sa alibabe koja obnasa poziciju ministrice obrazovanja u kantonu i neka ublehu Katicu izbrisu gumicom.
- Haris.ba
#35498 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jeste primjetili zanimljivu situaciju u fejs studiju? Kad je dosao Muzur Aljosa se nije htio ni pozdraviti sa njim, vec je Nermin morao ga zovnuti Aljo.
A, kada je dosao Ramo jedino se sa Aljosom izljubio. I Senad nije mogao izdrzati da ne dobaci vi se to volite.
A, kada je dosao Ramo jedino se sa Aljosom izljubio. I Senad nije mogao izdrzati da ne dobaci vi se to volite.
- Styling
#35499 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Aljosa je i sa Semirom dobar jaran. On ga je i uvaljivao u koaliciju prosli put, pa zamalo ne zaplati nova vlada.
-
The BEN10
#35500 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ako gledamo glasove za vijeća, koliko je NiP izgubio glasova u odnosu na 2020.? Preko 10 000 čini mi se.