JohnnyS wrote: ↑05/10/2024 14:33
Bog me ubio ako se najveći talog društva ne nalazi dobrim dijelom i na ovom forumu i ova zadnja dva dana su me uvjerila da je odluka minimalizirati boravak na ovom forumu nužnost za očuvanje mentalne higijene. Koliko crnila, negative, politikanstva i senzacionalizma, polovicu treba hospitalizirati na psihijatriji.
Dakle, sustav nije idealan, daleko je od toga, ali nije ni da ga nema kako neki ovdje tvrde. Dakle, kad se doznalo za razmjere tragedije mi smo u SKB Mostar otkazali dio operacija u iščekivanju ranjenika kako bi sale bile spremne, dogovor je bio s kolegama u KB Safet Mujić da se u nas preusmjerava i dio ranjenika ako ih bude i sve što im bude višak. Bolnica u Južnom je povukla i ljude s dopusta i iz dežurstava za slučaj potrebe za većim obimom posla, obje hitne iz Mostara su povukle dodatne ljude koji su na kruženjima po bolnicama za slučaj da treba izaći na teren. To se sve organiziralo u par sati, čisto sumnjam da je u Japanu brže vrijeme reakcije. GSS i CZ su jučer od ranog jutra na terenu, policija, vojska, helikopteri, gliseri.
Kanton Sarajevo je prihvatio bolesnike koji zbog puknute komunikacije ne može doći do Mostara, poslali svoju CZ, svoje robne rezerve. Vojska se uključila, federalne robne rezerve šalju namirnice. Brdo na kojem je bila cesta je nestalo, danas je već prohodan put za žurne službe. To je što se sustava tiče.
Što se naroda tiče, vidjeli ste Manijake, HZ, u Mostaru i Red army i Ultrasi skupljaju novac, ljudi uplaćuju gdje stignu, vlasnici kombija svih nacionalnosti se stavljaju besplatno na raspolaganje da se preveze voda i sve namirnice dokle se može doći, ljudi svoje stanove daju na raspolaganje ljudima iz poplavljenih područja. Mi smo izdali apel da se dođe darivati krv, stotine ljudi su se jučer i danas javile na transfuziju.
Što imamo na forumu: "rodica mi radi u bolnici, kaže da je puno više mrtvih", "ima 400 umrlih ali čekaju da izbori prođu", "kriva je SDA", "kriv je SDP", "zašto sirene nisu svirale" (kao da kamena lavina pada mjesec dana, a ne da je to za sekund se strovalilo na kuće, ne bi u formuli 1 stigli reagirati)... I tako.
Puno puta je provedena misao kako ne možemo uzimati forum kao mjerilo stvarnosti, samo što je to u kontekstu da smo kao bolji od prosjeka društva. Od nikog jučer u gradu nisam mogao čuti sranja kakvih je bilo na forumu, tako da se slažem da forum ne možemo uzeti kao mjerilo stvarnosti, stvarnost je bolja od foruma.
Lp