Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakabanja213 wrote: ↑04/10/2024 20:10
Pa lik je iz kafane dosao da gleda kakvo je kamenje.
on je tu došao da se slika u predizborne svrhe, al nema veze
pristojno bi bilo da ne lupeta gluposti iz domena teorija zavjere
ljudima je svakako muka od svega i ne treba ih još ložit
Znaci ti vjerujes da ovo kamenje nije iz ovog kamenoloma iznad ?
Pa odakle je doslo to kamenje,moze li neko pojasnjenje ?
Evo na snimcima sve okolo je zemlja,nigdje kamena nema a trag kamenja vodi do kamenoloma...to svi vidimo.
Osim tebe.
Ne kazem ja da nije iz kamenoloma. Ali taj kamenolom tu ili legalno ili nelegalno radi kazu zadnjih 15tak godina. U tih 15tak godina nijednoj vlasti nije palo na pamet da bi taj kamenolom mogao uzrokovati neku tragediju?? Nakon sto je doslondo tragedije najbitnije od svega je da je neko ko obnasa vlast da mu je sumnjiv kamen koji je vidio i da ce se to istraziti. Ko ce istraziti, kada, kada ce zavrsiti istraga. Pa jedan forumas 300 puta danas ponavlja da je prije vise od pola godine lokalni mostarski tajkun srusio pola planine u Neretvu i do dana danasnjeg se niko ni po glavi nije pocesao. Ni opstinska, ni kantolana ni federalna ni drzavna vlast.
I sad ovaj polupijani uhljeb izjavi da mu je gledao kamenje i da mu je ono sumnjivo.
A ljudi i kuca nema.
Naime, iz udruženja Eko Akcija su postavili pitanje da li je gradnja kamenoloma koji se nalazi blizu mjesta višestruko uvećala broj žrtava i štetu u ovom dijelu.
Last edited by Haris.ba on 04/10/2024 20:40, edited 1 time in total.
cranberries wrote: ↑04/10/2024 20:08
Zar nemaju satori, agregati i slicno sto vojska moze montirati za ove ljude sto su ostali bez kuca? Kaze ljudi se snalaze kod komsija, pa ni te komsije nemaju struje.
izbjeglički kamp Salakovac je stavljen na raspolaganje ...... nemojte ljudi, ipak neko nešto radi
usput, svaka čast osoblju kluba gorske službe spašavanja Prenj (ispravite me ako sam pogrešno upamtila), ali čini mi se da su oni prvi stigli u Gornju Jablanicu, stazama preko planine
Ja sam ponudio 3 apartmana i vikendicu za smještaj u Visokom kao i da snesem sve troškove za vrijeme boravka. I još mnogo ljudi je uradilo slično, mi smo kao narod ipak dobri ljudi ma koliko političari kvarili tu sliku o nama
ing-ecc wrote: ↑04/10/2024 20:42
Sad je niz Bradinu otislo 10ak teskih kamiona s upaljenom radnom signalizacijom i jos jedna radna masina, pretpostavljam odose u Jablanicu na ispomoc.
ing-ecc wrote: ↑04/10/2024 20:42
Sad je niz Bradinu otislo 10ak teskih kamiona s upaljenom radnom signalizacijom i jos jedna radna masina, pretpostavljam odose u Jablanicu na ispomoc.
Otkopat ce se ono za nekoliko dana
Ona tamo havarija prije komadina ono se ne moze zatvoriti ispod 6mj-1g
Moze li se dovjesti vozno stanje preko makadama to cemo vidjeti... jer jos kisa dolazi.
shape of despair wrote: ↑04/10/2024 20:46
Kamenolom radi 15 godina. Dodatno je iznad njega gorila suma,znaci go teren,kisa,kamenolom
Da, bas sam i to primjetio
A onako gledajuci BiH kao komplet, iznenadio sam se koliko se eksploatacije zbog uglja, kamena, itd aktiviralo poslije 90tih i to bas izgleda nekontrolisano...
izbjeglički kamp Salakovac je stavljen na raspolaganje ...... nemojte ljudi, ipak neko nešto radi
usput, svaka čast osoblju kluba gorske službe spašavanja Prenj (ispravite me ako sam pogrešno upamtila), ali čini mi se da su oni prvi stigli u Gornju Jablanicu, stazama preko planine
Ja sam ponudio 3 apartmana i vikendicu za smještaj u Visokom kao i da snesem sve troškove za vrijeme boravka. I još mnogo ljudi je uradilo slično, mi smo kao narod ipak dobri ljudi ma koliko političari kvarili tu sliku o nama
Ljudina na stotu
sve ti najbolje zelim jaruga
ako mogu i ako treba da tebe poguram sa troskovima javi.....
Last edited by skrbavi-admin on 04/10/2024 20:56, edited 1 time in total.
madesa wrote: ↑04/10/2024 20:50
Pa zar niko ne zna koja baja drzi kamenolom
Kako sam ja razumio kamenolom je jos zatvoren nekad 70 godina u Yu, a otvoren je neleganlno posle rata, ispravite me ako grijesim, godinama je nelegalno radio i vadjen je kamen, stvoreni su unutrasnji bazeni i uvale koji su se napunili u kratkom roku vodom i onda je bujica sve odnjela na kuce kako se i vidi na slikama.
Naime, iz udruženja Eko Akcija su postavili pitanje da li je gradnja kamenoloma koji se nalazi blizu mjesta višestruko uvećala broj žrtava i štetu u ovom dijelu.
Mozda se ljudi ne usude spominjati imena, nije to samo kod nas, Erin Brokovic nije slucajno na film dospjela.
Ko zna koliko je lola mocan, mozda su i gradjani kroz zaposljavanje spremniji sutiti o svemu, mozemo samo nagadjati.
Ovakvih slucajeva puna je BiH, svako u svom kraju ili opcini zna za slucaj dva tri deset petnaest, na zalost u drzavi nam je bezakonje. Ja ne vjerujem nista ovoj drzavi, mozes platiti koga hoces, ako imas novca.
Kod nas u kvartu je lik napravio poslovni objekat bez ikakve dozvole, par gradjana ga tuzilo radovi stali ma ni petnaest dana mu nije trebalo da nabavi dozvole. Nastavio gradnju, na otvorenju mu licno Bakir bio, lik stanarima osiono rekao "mogu graditi do vasih balkona ako hocu".
I kome da se zalis? upravi vodovoda.
Ali kada vidim da od običnih ljudi, privatnika, sportskih klubova itd. svako izdvaja koliko može, gdje su milioni sakupljeni za manje od 12h puno mi srce.
dječak sa šibicama wrote: ↑04/10/2024 20:58
Mozda se ljudi ne usude spominjati imena, nije to samo kod nas, Erin Brokovic nije slucajno na film dospjela.
Ko zna koliko je lola mocan, mozda su i gradjani kroz zaposljavanje spremniji sutiti o svemu, mozemo samo nagadjati.
Ovakvih slucajeva puna je BiH, svako u svom kraju ili opcini zna za slucaj dva tri deset petnaest, na zalost u drzavi nam je bezakonje. Ja ne vjerujem nista ovoj drzavi, mozes platiti koga hoces, ako imas novca.
Kod nas u kvartu je lik napravio poslovni objekat bez ikakve dozvole, par gradjana ga tuzilo radovi stali ma ni petnaest dana mu nije trebalo da nabavi dozvole. Nastavio gradnju, na otvorenju mu licno Bakir bio, lik stanarima osiono rekao "mogu graditi do vasih balkona ako hocu".
I kome da se zalis? upravi vodovoda.
Drzava bezakonja.
Da dobro si reko drzava bezakonja, ali ne mogu ni ove ljude kriviti evo slucaj iz Zenice od prije pola godine, vjerovatno je nesto slicno bilo i sa ovim kamenolomom u Jablanici..