Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
to nisam napisao već komentarisao ovu debilnu izjavu Dragana Miokovića
da je neko na forumu ovo napisao ismijavali bi ga
ovakva izjava nije ni za kafanske priče kad se dobro popije, a kamo li za nekog zvaničnika
a mislim da je archi, par stranica ranije, fino objasnio vezu između požara, erozije tla, kamenoloma i padavina
Pa lik je iz kafane dosao da gleda kakvo je kamenje.
on je tu došao da se slika u predizborne svrhe, al nema veze
pristojno bi bilo da ne lupeta gluposti iz domena teorija zavjere
ljudima je svakako muka od svega i ne treba ih još ložit
Znaci ti vjerujes da ovo kamenje nije iz ovog kamenoloma iznad ?
Pa odakle je doslo to kamenje,moze li neko pojasnjenje ?
Evo na snimcima sve okolo je zemlja,nigdje kamena nema a trag kamenja vodi do kamenoloma...to svi vidimo.
Osim tebe.
elcaliente wrote: ↑04/10/2024 20:11
Kontam kada neko izdaje sobu ili stan na dan nelegalno, pa i neka ima malu prodavnicu neku nelegalno al kako je moguce da covjek posjeduje nelegalno kamenolom.
Pa to su kamioni, bageri, miniranja, radnici odvaljujes pola brda to svi vide ne mozes sakriti kako mozes to raditi nelegalno.
Pokrivaju ih tajkuni na vlasti...
Jah samo tajkuni .. a 100 ljudi sto zivi kilometar od kamenoloma nelegalnog ne pokriva ...
Kako ljudi odbranise Unu gore od one hidrocentrale ili cega vec ... rekli ne moze !
Last edited by Bullet Tooth Tony on 04/10/2024 20:22, edited 1 time in total.
Bullet Tooth Tony wrote: ↑04/10/2024 20:20
Jah samo tajkuni .. a 100 ljudi sto zivi kilometar od njih ne pokriva ...
Kako ljudi odbranise Unu gore od one hidrocentrale ili cega vec ... rekli ne moze !
tačno ....i kako su žene iz onog sela oko Živinica zabranile i izborile se protiv rušenja mosta .....ne da mi se sad tražiti link, ima tome 3,4 godine, ako ne i više
kakabanja213 wrote: ↑04/10/2024 20:10
Evo na snimcima sve okolo je zemlja,nigdje kamena nema a trag kamenja vodi do kamenoloma...to svi vidimo.
Osim tebe.
citav dan ovdje trola na ovakvoj tragediji al haj svaciji obraz moze primiti svasta izgleda nažalost
Bullet Tooth Tony wrote: ↑04/10/2024 20:20
Jah samo tajkuni .. a 100 ljudi sto zivi kilometar od njih ne pokriva ...
tačno ....i kako su žene iz onog sela oko Živinica zabranile i izborile se protiv rušenja mosta .....ne da mi se sad tražiti link, ima tome 3,4 godine, ako ne i više
Suti i ne talasaj .. vlast je kriva.. tajkuni krivi. .. vjerovatno neko i radi u tom kamenolomu ko ce znati ...
Treba iz svoje avlije... svoje ulice poci pa onda dalje...
Entropio wrote: ↑04/10/2024 20:27
Ima li neko da se razumije da objasni kako je doslo do ovoga? Sta je uzrok? Zasto je bas tu se ovo desilo a ne u lupam Mostaru?
Pomama za nemilosrdnim iskorištavanjem prirode, gole sječe šume, neprojektovani putovi, odlaganje otpadaka u blizini vodotoka, gradnja uz vodotoke, gradnja mini centrala, kamenolomi i niz drugih neodgovornih aktivnosti rezultirati će ovakvim i još gorim posljedicama. Zbog toga svakoj inicijativi koja se bori protiv ovakvih aktivnosti treba dati maksimalnu podršku.
I posebno treba putem sudova goniti one koji ovako olahko daju dozvole koje ni iz bliza ne sadrže realne studije o uticaju na okoliš i treba podržati onu inicijativu da se to proglasi terorizmom!!!
Entropio wrote: ↑04/10/2024 20:27
Ima li neko da se razumije da objasni kako je doslo do ovoga? Sta je uzrok? Zasto je bas tu se ovo desilo a ne u lupam Mostaru?
Objasnio profa sa šumarskog kod Senada. Ako uspiješ nac pogledaj i poslušaj
Bobi wrote: ↑04/10/2024 20:25
Meni se čini da je danas neki reporter izjavio da niko od mjestana nije htio govoriti o tom kamenolomu pred kamerama. Znači neka jebena baja to drži.
Tako je u mnogim tim selima i manjim mjestima. Lokalne kabadahije koje mogu raditi sta hoce,jer malo prepadnu narod,nekog zaposle u svoju firmu,ispred granapa nekada kupi po pivo onim krezubim i eto ga,odjednom je dobar i jedni ga vole a drugi ga se boje.
Ako mjestani ovog mjesta i dalje pokrivaju to goFno,nakon smrti ovolikog broja ljudi,onda stvarno razuman covjek to ne moze dokuciti,da su ljudi takva jeftina govna.
Meni se čini da je danas neki reporter izjavio da niko od mjestana nije htio govoriti o tom kamenolomu pred kamerama. Znači neka jebena baja to drži.
E vidis ti to ... znaci vjerovatno mu neki prvi komsija lezi zatrpan u kuci ali nemoj na zulj baji da stanem .. pa stani mu beskicmenjaku pogani
kakabanja213 wrote: ↑04/10/2024 20:10
Osim tebe.
vidi
Mioković i Isak lupetaju, ko pravi drotivi, svaki za svoju seljadiju pred izbore
isto ko da baciš šuplju Nikšić bio premijer 2014. kada su bile poplave, evo Nikšić i danas premijer i opet poplave
i eto ti teorije zavjere u drotovskom duhu Miokovića i Isaka
nego proguglaj malo šta su oborinske vode i šta sve mogu da naprave
ovo je prirodna katastrofa u kojoj je ljudski nemar (kamenolom) tek dodatni bonus za punu katastrofu koju gledamo
elcaliente wrote: ↑04/10/2024 20:11
Kontam kada neko izdaje sobu ili stan na dan nelegalno, pa i neka ima malu prodavnicu neku nelegalno al kako je moguce da covjek posjeduje nelegalno kamenolom.
Pa to su kamioni, bageri, miniranja, radnici odvaljujes pola brda to svi vide ne mozes sakriti kako mozes to raditi nelegalno.
Pokrivaju ih tajkuni na vlasti...
Jah samo tajkuni .. a 100 ljudi sto zivi kilometar od kamenoloma nelegalnog ne pokriva ...
Tajkuni imaju mehanizme,a narod moze samo da zaveze gubicu.
E vidis ti to ... znaci vjerovatno mu neki prvi komsija lezi zatrpan u kuci ali nemoj na zulj baji da stanem .. pa stani mu beskicmenjaku pogani
Lokalni batinasi i lole su najgore. Nece ljudi problema. Ne kontate kako to funkcionise. Nije niko budala da glumi Mariju Bursac.
cranberries wrote: ↑04/10/2024 20:08
Zar nemaju satori, agregati i slicno sto vojska moze montirati za ove ljude sto su ostali bez kuca? Kaze ljudi se snalaze kod komsija, pa ni te komsije nemaju struje.
izbjeglički kamp Salakovac je stavljen na raspolaganje ...... nemojte ljudi, ipak neko nešto radi
usput, svaka čast osoblju kluba gorske službe spašavanja Prenj (ispravite me ako sam pogrešno upamtila), ali čini mi se da su oni prvi stigli u Gornju Jablanicu, stazama preko planine
Ja sam ponudio 3 apartmana i vikendicu za smještaj u Visokom kao i da snesem sve troškove za vrijeme boravka. I još mnogo ljudi je uradilo slično, mi smo kao narod ipak dobri ljudi ma koliko političari kvarili tu sliku o nama
mishic wrote: ↑04/10/2024 20:29
Pomama za nemilosrdnim iskorištavanjem prirode, gole sječe šume, neprojektovani putovi, odlaganje otpadaka u blizini vodotoka, gradnja uz vodotoke, gradnja mini centrala, kamenolomi i niz drugih neodgovornih aktivnosti rezultirati će ovakvim i još gorim posljedicama. Zbog toga svakoj inicijativi koja se bori protiv ovakvih aktivnosti treba dati maksimalnu podršku.
I posebno treba putem sudova goniti one koji ovako olahko daju dozvole koje ni iz bliza ne sadrže realne studije o uticaju na okoliš i treba podržati onu inicijativu da se to proglasi terorizmom!!!
Ko ce zabraniti pilani u Bakovicima da napravi objekat pored rijeke? Magistrala je blizu, nije lud da se malo pomakne u brdo.
Kazu mjestani u Bakovicima da rijeka znala plaviti. Ali samo 60, 70 centi dodje u podrumu. Nije nikad 2,5m. I sta ti tu da kazes. Kako da objasnis da objektu tu nije mjesto. Zena bez zuba i izgubila tri svinje. Odmah ide socijala, i ti si tu zakucan.
Evo, sto nijedna kuca u Sarajevu napravljena u vodozastitnoj zoni, ili u zoni koja je klasificirana kao plovna zona nije suprusena? Evo prilike.
Last edited by Haris.ba on 04/10/2024 20:36, edited 1 time in total.
Lokalni batinasi i lole su najgore. Nece ljudi problema. Ne kontate kako to funkcionise. Nije niko budala da glumi Mariju Bursac.
Pa eto super .. nece probleme ..evo sad nemaju problema nikakvih ... ne treba kukat nista ... neka vade familije ispod rusevina
Last edited by Bullet Tooth Tony on 04/10/2024 20:40, edited 1 time in total.
cranberries wrote: ↑04/10/2024 20:08
Zar nemaju satori, agregati i slicno sto vojska moze montirati za ove ljude sto su ostali bez kuca? Kaze ljudi se snalaze kod komsija, pa ni te komsije nemaju struje.
izbjeglički kamp Salakovac je stavljen na raspolaganje ...... nemojte ljudi, ipak neko nešto radi
usput, svaka čast osoblju kluba gorske službe spašavanja Prenj (ispravite me ako sam pogrešno upamtila), ali čini mi se da su oni prvi stigli u Gornju Jablanicu, stazama preko planine
Ja sam ponudio 3 apartmana i vikendicu za smještaj u Visokom kao i da snesem sve troškove za vrijeme boravka. I još mnogo ljudi je uradilo slično, mi smo kao narod ipak dobri ljudi ma koliko političari kvarili tu sliku o nama
Tako je u mnogim tim selima i manjim mjestima. Lokalne kabadahije koje mogu raditi sta hoce,jer malo prepadnu narod,nekog zaposle u svoju firmu,ispred granapa nekada kupi po pivo onim krezubim i eto ga,odjednom je dobar i jedni ga vole a drugi ga se boje.
Ako mjestani ovog mjesta i dalje pokrivaju to goFno,nakon smrti ovolikog broja ljudi,onda stvarno razuman covjek to ne moze dokuciti,da su ljudi takva jeftina govna.