Libanon

Post Reply
Škobo Habu

#3376 Re: Libanon

Post by Škobo Habu »

tramvajtrojka wrote: 02/10/2024 12:52 Jedan američki mig je bio dovoljan da se lira unisti i da dan dns ne izadju iz recesije kakva turska i proiciranje moci a nemaju za gaca na štapu, plisani sultan je samo jak na riječima dok bilda izvoz prema Izraelu :lol:
Wow.

Ti si klasičan primjer kakve posljedice ostave Marvelovi i DC Comics filmovi ako se prekomjerno konzumiraju.
splinter

#3377 Re: Libanon

Post by splinter »

alijagoro wrote: 02/10/2024 12:43
JovicSA wrote: 02/10/2024 12:34 Šta ovo kažu nagrabusio IDF u okršajima sa kopnenim trupama u Libanu? Već šalju pojačanja.
Haman osmorica vec zavrsila karijeru
Nasalje Adaisseh, uz samu crtvu razdvajanja, odmah do kibuca Misgav Am. prvo je IDF ušao prije tri dana u to naselje, prošetao, nije bilo nikakvog otpora i vratili se. Jutros su ponovo krenuli i upali u zamku. masakr. Također jutros u 2 navrata pogođena je kasarna uz granicu (Shtula) i tu je bilo dosta ranjenih, za mrtve ne znam, moguće je.
Bolnica Rambam u Haifi je u opsadnom stanju.
JovicSA

#3378 Re: Libanon

Post by JovicSA »

splinter wrote: 02/10/2024 13:00
JovicSA wrote: 02/10/2024 12:34 Šta ovo kažu nagrabusio IDF u okršajima sa kopnenim trupama u Libanu? Već šalju pojačanja.
Nasalje Adaisseh, uz samu crtvu razdvajanja, odmah do kibuca Misgav Am. prvo je IDF ušao prije tri dana u to naselje, prošetao, nije bilo nikakvog otpora i vratili se. Jutros su ponovo krenuli i upali u zamku. masakr. Također jutros u 2 navrata pogođena je kasarna uz granicu (Shtula) i tu je bilo dosta ranjenih, za mrtve ne znam, moguće je.
:thumbup: Aplauz za ratnike koji su ovo napravili, čisto vojnički k'o suza. Užasno je to kada bilo čija majka zaplače ali nacistička bahatost se samo tako da urazumiti, znamo iz istorije.
Last edited by JovicSA on 02/10/2024 13:06, edited 1 time in total.
alijagoro

#3379 Re: Libanon

Post by alijagoro »

splinter wrote: 02/10/2024 13:00
Ja sad vidjeh helikoptere kako prebacuju ranjenike,scene ko iz Vijetnama
LSD

#3380 Re: Libanon

Post by LSD »

Škobo Habu wrote: 02/10/2024 13:00
tramvajtrojka wrote: 02/10/2024 12:52 Jedan američki mig je bio dovoljan da se lira unisti i da dan dns ne izadju iz recesije kakva turska i proiciranje moci a nemaju za gaca na štapu, plisani sultan je samo jak na riječima dok bilda izvoz prema Izraelu :lol:
Wow.

Ti si klasičan primjer kakve posljedice ostave Marvelovi i DC Comics filmovi ako se prekomjerno konzumiraju.
Ali jedan americki mig :lol: :lol:

Ovako razgovaraju one lole iz provincija koje sjede na gajbama ispred nekog podruma pica, u potkosuljama, piju pivu klipacu, vode politicke debate i raspravljaju o tome "sto li misli Amerika" :lol:
Last edited by LSD on 02/10/2024 13:11, edited 1 time in total.
alijagoro

#3381 Re: Libanon

Post by alijagoro »

https://x.com/WarMonitors/status/1841428044617019594
Ovo je ta druga zasjeda,ne znam jel blizu ove zasjedi u Adisi :D
kiligonzales

#3382 Re: Libanon

Post by kiligonzales »

Mogla bi Amerika za rad svojih interesa u regiji izraelskog Milosevica pustiti niz vodu za rad izborne price ako se ne urazumi i ne sjedne za pregovaracki sto...
kiligonzales

#3383 Re: Libanon

Post by kiligonzales »

Najace IDF se hvalio ulaskom u prazne tunele Hezbollaha jucer, a danas vecv dobili po nosu :lol:
Timscho

#3384 Re: Libanon

Post by Timscho »

alijagoro wrote: 02/10/2024 13:11 https://x.com/WarMonitors/status/1841428044617019594
Eto, već si sam našao ;)
alijagoro

#3385 Re: Libanon

Post by alijagoro »

Timscho wrote: 02/10/2024 13:18
alijagoro wrote: 02/10/2024 13:11 https://x.com/WarMonitors/status/1841428044617019594
Eto, već si sam našao ;)
:thumbup:
Point.

#3386 Re: Libanon

Post by Point. »

HarTar wrote: 02/10/2024 09:09
Point. wrote: 02/10/2024 08:44 To ko ona SNSDovka kada se okuražila na prvi dan ruske agresije, nemojte da vam nismo rekli.
Sve je ovo obična predstava, ma koliko se neki "ložili". Usput, ništa više muslimana nije ubio izrael od Irana.
Nije ni Turska ništa bolja po tom pitanju.
Škobo Habu

#3387 Re: Libanon

Post by Škobo Habu »

LSD wrote: 02/10/2024 13:10

Ovako razgovaraju one lole iz provincija koje sjede na gajbama ispred nekog podruma pica, u potkosuljama, piju pivu klipacu, vode politicke debate i raspravljaju o tome "sto li misli Amerika" :lol:
Riječ je čisto o navijačkom pristupu. Nema to veze sa činjenicama i stanjem na terenu.

IDF nije mogao Hezbolah 2006. godine natjerati na povlačenje, i to u doba kada su daleko bili slabiji nego li danas.

A danas su mnogo jači: podzemna skladišta i tvornice naoružanja. Kompletna infrastruktura pod zemljom.

Već te 2006. IDF je bio krajnje iznenađen kompleksnošću Hezbolahovih podzemnih baza i tunela.

Sigurno je da su IDF nešto naučili od tada, ali je i sigurno ih Hezbolah ima još čime da iznenadi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3388 Re: Libanon

Post by Truba »

kiligonzales wrote: 02/10/2024 13:13 Najace IDF se hvalio ulaskom u prazne tunele Hezbollaha jucer, a danas vecv dobili po nosu :lol:
sami arapi su usli upali u mantru da je gubitak jednog izraelskog ćživota nešto vauuu
dok vamo oni stotine ubijaju na dnevnoj razini
i desetine zapovjednika
nikom nišsta

ubiju par vojnika (iako je par nepravilno reći)
odmah pomama koda su dvije divizije sjebali

arapi me podjecaju na one likove iz filma antz s transparentom
kad se kući vrati jedan lik iz bitke
1:0 naša je pobjeda

Image
LSD

#3389 Re: Libanon

Post by LSD »

Škobo Habu wrote: 02/10/2024 13:26

Riječ je čisto o navijačkom pristupu. Nema to veze sa činjenicama i stanjem na terenu.

IDF nije mogao Hezbolah 2006. godine natjerati na povlačenje, i to u doba kada su daleko bili slabiji nego li danas.

A danas su mnogo jači: podzemna skladišta i tvornice naoružanja. Kompletna infrastruktura pod zemljom.

Već te 2006. IDF je bio krajnje iznenađen kompleksnošću Hezbolahovih podzemnih baza i tunela.

Sigurno je da su IDF nešto naučili od tada, ali je i sigurno ih Hezbolah ima još čime da iznenadi.
Pa naravno.

A za boldirano, znas sta su naucili ?
Da ima neko ko im ne uzvraca samo kamenjem i povicima Allahu Ekber, vec da i Merkave mogu biti unistene. To su naucili 2006.godina u sukobu sa Hezbollahom.
kiligonzales

#3390 Re: Libanon

Post by kiligonzales »

Truba wrote: 02/10/2024 13:29
kiligonzales wrote: 02/10/2024 13:13 Najace IDF se hvalio ulaskom u prazne tunele Hezbollaha jucer, a danas vecv dobili po nosu :lol:
sami arapi su usli upali u mantru da je gubitak jednog izraelskog ćživota nešto vauuu
dok vamo oni stotine ubijaju na dnevnoj razini
i desetine zapovjednika
nikom nišsta

ubiju par vojnika (iako je par nepravilno reći)
odmah pomama koda su dvije divizije sjebali

arapi me podjecaju na one likove iz filma antz s transparentom
kad se kući vrati jedan lik iz bitke
1:0 naša je pobjeda

Image
Pricamo vojnicki. Nemoj misliti da su oni najadili Hamas i Hezbollah u ovoj godini rata... Oni statistiku popravljaju ubijajuci civile. Isto ko Srbi ovdje, bili u daleko jacem vojnom polozaju, a klepnulo im 25 hiljada vojnika, a armiji bih 35, isto tako ni HVO i HV klepnulo 10 hiljada, sto je egal kad se uzme u obzir vojni ucinak, prsa u prsa.

Zato su oba UZP u BIH ubili 33 hiljade bosnjackih civila.

U Izraelu broj ubijenih vojnika filtriraju, kolicinu unistenog mtsa
hepekcina

#3391 Re: Libanon

Post by hepekcina »

Wow.

i to se vidi na svakoj temi

isto ko da otvoriš stranački bilten :roll:
apsidejzi

#3392 Re: Libanon

Post by apsidejzi »

astala_vistala wrote: 02/10/2024 11:23
apsidejzi wrote: 02/10/2024 11:05
Dugarry wrote: 02/10/2024 09:30 Moze se reci da je Iran juce dokazao kapacitet da napadne Izrael i nanese im stetu.
De ne seri tu. Jedina steta koju su nanijeli je jedan mrtvi palestinac i dva ranjena jevreja. Eto ti rezultat strasnog Irana. Ne zna se jel veci cirkus Iran il Rusija. Tu sunnegdje u pet deka.

Cuj dokazao kapacitet... obavezno promijeni medij sa kojeg kupis informacije. Filuju te glupostima. Meni bi ovo zaista bila crvena zastavica da preispitam izvore sa kojih se napajam. Ja ti ovo govorim iz najbolje namjere a ti kako hoces.
https://x.com/AftabAl46411910/status/18 ... vxDuA&s=19

Pored ovoga jos mali milion klipova u HD formatu, a tebi iz najbolje namjere savjetujem da promjenis izvor jer ubijanje civila, djece i starih nije mjerilo ratnog podviga to je ratni zlocin.
Haj pogledaj jos jednom klip i kriticki razmisli o istom. Al fakat sam ozbiljan. Ja znam da ti zelis vjerovati kako je Iran sila ovo ono, ali ovo sto si postavio ne dokazuje to. Manipulacija koja je upalila na tebi. Ja ovdje vidim tri medija. Prvi medij je video zapis gdje padaju rakete. Iako ne znamo gdje i ko i kada je snimao, ali hajde da pretpostavimo da je iz neke baze jucer. Druga slika je slika aviona koja pokazuje ispravne avione. Uslikana mnogo ranije. Vjerovatno da insuinira sta je bilo u bazi koja se raketira u prvom klipu. No ta slika nije dokaz da je nesto unisteno. Treca slika prikazuje generale koji sjede i nesto diskutuju.

Ni jedan medij nije potvrda mjesta i vremena desavanja. Jednostavno necija masta i jeftina manipulacija na koju si se upecao. Podsjeca me na stih Ede Majke iz pjesme Kidanje veza kad govori o majci koja ocekuje oca i kaze:

Isla je kod zena
sto u grah ugledaju
pomalo se nadala
nadu grahom povecavala

Eh tako mi se cini i ovo vase navijanje za Iran. Kao da se nadate nekom uspjehu i onda nadu povecavate sa ovim manipulativnim klipovima. I opet ponavljam, bez zelje da nekog ismijavam, uz najbolje zelje... ali u dobu AI kada se sve moze manipulisati... treba biti ekstra oprezan kad je polariziranje u pitanju. Svaki put kad uzmes neki jaki stav o necemu, nace se neko da te izmanipulise. Vi ste vezani za Palestinu i mrznju prema Izraelu i onda se nadje neko da to iskoristi jer vasa emocija = njihovi klikovi i zarada. Veci promet na twitteru, na youtubu, na bilo kojem mediju gdje se zaradjuje novac.

Ja sam svjestan ovoga pa se upecam kako malo malo budem izlozen propagandi. Jer AI koji je iza ovih medija daje ti sadrzaj koji zelis da vidis. A ti zelis da vidis kako Iran dere guzove i to dobijas. Bez obzira jel to ima smisla ili ne. A nema smisla. Zalozna cinjenica je da jucerasnji napad jeste izgledao spektakularno ali je veliki dio raketa presretnut ili su pale po livadama promasivsi ciljeve.

S druge strane, nemojte kmecat i pozivat se na agresiju i ratne zlocine kad za par dana neko u Iranu ode na ahiret zbog precizne granate, pagera ili ko zna cega. Ako volis gledat ovakve postove, onda moras biti spreman vidjeti i postove koji ti se ne svidjaju.
NediM17

#3393 Re: Libanon

Post by NediM17 »

Svi smo mi sumir. :mrgreen:
Last edited by NediM17 on 02/10/2024 13:49, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#3394 Re: Libanon

Post by Škobo Habu »

apsidejzi wrote: 02/10/2024 13:47

S druge strane, nemojte kmecat i pozivat se na agresiju i ratne zlocine kad za par dana neko u Iranu ode na ahiret zbog precizne granate, pagera ili ko zna cega. Ako volis gledat ovakve postove, onda moras biti spreman vidjeti i postove koji ti se ne svidjaju.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15508090

Jest', sve si u pravu.

Iran je trećerazredna sila.
alijagoro

#3395 Re: Libanon

Post by alijagoro »

apsidejzi wrote: 02/10/2024 13:47
astala_vistala wrote: 02/10/2024 11:23
apsidejzi wrote: 02/10/2024 11:05
De ne seri tu. Jedina steta koju su nanijeli je jedan mrtvi palestinac i dva ranjena jevreja. Eto ti rezultat strasnog Irana. Ne zna se jel veci cirkus Iran il Rusija. Tu sunnegdje u pet deka.

Cuj dokazao kapacitet... obavezno promijeni medij sa kojeg kupis informacije. Filuju te glupostima. Meni bi ovo zaista bila crvena zastavica da preispitam izvore sa kojih se napajam. Ja ti ovo govorim iz najbolje namjere a ti kako hoces.
https://x.com/AftabAl46411910/status/18 ... vxDuA&s=19

Pored ovoga jos mali milion klipova u HD formatu, a tebi iz najbolje namjere savjetujem da promjenis izvor jer ubijanje civila, djece i starih nije mjerilo ratnog podviga to je ratni zlocin.
Haj pogledaj jos jednom klip i kriticki razmisli o istom. Al fakat sam ozbiljan. Ja znam da ti zelis vjerovati kako je Iran sila ovo ono, ali ovo sto si postavio ne dokazuje to. Manipulacija koja je upalila na tebi. Ja ovdje vidim tri medija. Prvi medij je video zapis gdje padaju rakete. Iako ne znamo gdje i ko i kada je snimao, ali hajde da pretpostavimo da je iz neke baze jucer. Druga slika je slika aviona koja pokazuje ispravne avione. Uslikana mnogo ranije. Vjerovatno da insuinira sta je bilo u bazi koja se raketira u prvom klipu. No ta slika nije dokaz da je nesto unisteno. Treca slika prikazuje generale koji sjede i nesto diskutuju.

Ni jedan medij nije potvrda mjesta i vremena desavanja. Jednostavno necija masta i jeftina manipulacija na koju si se upecao. Podsjeca me na stih Ede Majke iz pjesme Kidanje veza kad govori o majci koja ocekuje oca i kaze:

Isla je kod zena
sto u grah ugledaju
pomalo se nadala
nadu grahom povecavala

Eh tako mi se cini i ovo vase navijanje za Iran. Kao da se nadate nekom uspjehu i onda nadu povecavate sa ovim manipulativnim klipovima. I opet ponavljam, bez zelje da nekog ismijavam, uz najbolje zelje... ali u dobu AI kada se sve moze manipulisati... treba biti ekstra oprezan kad je polariziranje u pitanju. Svaki put kad uzmes neki jaki stav o necemu, nace se neko da te izmanipulise. Vi ste vezani za Palestinu i mrznju prema Izraelu i onda se nadje neko da to iskoristi jer vasa emocija = njihovi klikovi i zarada. Veci promet na twitteru, na youtubu, na bilo kojem mediju gdje se zaradjuje novac.

Ja sam svjestan ovoga pa se upecam kako malo malo budem izlozen propagandi. Jer AI koji je iza ovih medija daje ti sadrzaj koji zelis da vidis. A ti zelis da vidis kako Iran dere guzove i to dobijas. Bez obzira jel to ima smisla ili ne. A nema smisla. Zalozna cinjenica je da jucerasnji napad jeste izgledao spektakularno ali je veliki dio raketa presretnut ili su pale po livadama promasivsi ciljeve.

Napise lik,pola knjige gdje kmeci i onda kao nemojte kmecati :lol:
geoxx

#3396 Re: Libanon

Post by geoxx »

Pa dosad bi moralo biti sta konkretno o unistavanju. Svanulo je davno, a vrte se isti klipovi.

Jos jednom, nemojte samo video gdje ljudi rostiljaju na plazi na metar od vojne baze, satima nakon sto je citav svijet znao da ide i kad ide napad.

Ili proslavu ogranka Torcide Tel Aviv.
alijagoro

#3397 Re: Libanon

Post by alijagoro »

geoxx wrote: 02/10/2024 13:55 Pa dosad bi moralo biti sta konkretno o unistavanju. Svanulo je davno, a vrte se isti klipovi.

Jos jednom, nemojte samo video gdje ljudi rostiljaju na plazi na metar od vojne baze, satima nakon sto je citav svijet znao da ide i kad ide napad.

Vec si rekao,to metar od vojne baze,de promjeni malo :D
Dilibus

#3398 Re: Libanon

Post by Dilibus »

Wow.

Ma sta jedan mig, frtalj miga je dovoljan :lol:
Lopez1981

#3399 Re: Libanon

Post by Lopez1981 »

geoxx wrote: 02/10/2024 13:55 Pa dosad bi moralo biti sta konkretno o unistavanju. Svanulo je davno, a vrte se isti klipovi.

Nisu ti jos javili da je i Izraelska vojska priznala da su pogodjene baze?
Dilibus

#3400 Re: Libanon

Post by Dilibus »

Lopez1981 wrote: 02/10/2024 14:04

Nisu ti jos javili da je i Izraelska vojska priznala da su pogodjene baze?
Kontate da ce Izraelska vojska objavit slike i videa svojih baza?
Post Reply