astala_vistala wrote: ↑02/10/2024 11:23
apsidejzi wrote: ↑02/10/2024 11:05
Dugarry wrote: ↑02/10/2024 09:30
Moze se reci da je Iran juce dokazao kapacitet da napadne Izrael i nanese im stetu.
De ne seri tu. Jedina steta koju su nanijeli je jedan mrtvi palestinac i dva ranjena jevreja. Eto ti rezultat strasnog Irana. Ne zna se jel veci cirkus Iran il Rusija. Tu sunnegdje u pet deka.
Cuj dokazao kapacitet... obavezno promijeni medij sa kojeg kupis informacije. Filuju te glupostima. Meni bi ovo zaista bila crvena zastavica da preispitam izvore sa kojih se napajam. Ja ti ovo govorim iz najbolje namjere a ti kako hoces.
https://x.com/AftabAl46411910/status/18 ... vxDuA&s=19
Pored ovoga jos mali milion klipova u HD formatu, a tebi iz najbolje namjere savjetujem da promjenis izvor jer ubijanje civila, djece i starih nije mjerilo ratnog podviga to je ratni zlocin.
Haj pogledaj jos jednom klip i kriticki razmisli o istom. Al fakat sam ozbiljan. Ja znam da ti zelis vjerovati kako je Iran sila ovo ono, ali ovo sto si postavio ne dokazuje to. Manipulacija koja je upalila na tebi. Ja ovdje vidim tri medija. Prvi medij je video zapis gdje padaju rakete. Iako ne znamo gdje i ko i kada je snimao, ali hajde da pretpostavimo da je iz neke baze jucer. Druga slika je slika aviona koja pokazuje ispravne avione. Uslikana mnogo ranije. Vjerovatno da insuinira sta je bilo u bazi koja se raketira u prvom klipu. No ta slika nije dokaz da je nesto unisteno. Treca slika prikazuje generale koji sjede i nesto diskutuju.
Ni jedan medij nije potvrda mjesta i vremena desavanja. Jednostavno necija masta i jeftina manipulacija na koju si se upecao. Podsjeca me na stih Ede Majke iz pjesme Kidanje veza kad govori o majci koja ocekuje oca i kaze:
Isla je kod zena
sto u grah ugledaju
pomalo se nadala
nadu grahom povecavala
Eh tako mi se cini i ovo vase navijanje za Iran. Kao da se nadate nekom uspjehu i onda nadu povecavate sa ovim manipulativnim klipovima. I opet ponavljam, bez zelje da nekog ismijavam, uz najbolje zelje... ali u dobu AI kada se sve moze manipulisati... treba biti ekstra oprezan kad je polariziranje u pitanju. Svaki put kad uzmes neki jaki stav o necemu, nace se neko da te izmanipulise. Vi ste vezani za Palestinu i mrznju prema Izraelu i onda se nadje neko da to iskoristi jer vasa emocija = njihovi klikovi i zarada. Veci promet na twitteru, na youtubu, na bilo kojem mediju gdje se zaradjuje novac.
Ja sam svjestan ovoga pa se upecam kako malo malo budem izlozen propagandi. Jer AI koji je iza ovih medija daje ti sadrzaj koji zelis da vidis. A ti zelis da vidis kako Iran dere guzove i to dobijas. Bez obzira jel to ima smisla ili ne. A nema smisla. Zalozna cinjenica je da jucerasnji napad jeste izgledao spektakularno ali je veliki dio raketa presretnut ili su pale po livadama promasivsi ciljeve.
S druge strane, nemojte kmecat i pozivat se na agresiju i ratne zlocine kad za par dana neko u Iranu ode na ahiret zbog precizne granate, pagera ili ko zna cega. Ako volis gledat ovakve postove, onda moras biti spreman vidjeti i postove koji ti se ne svidjaju.