JovicSA wrote: ↑02/10/2024 08:16
Suma sumarum iznenađenje za sve da je toliki broj projektila prošao. Dobro je što nisu neselektivno po civilima udarili već se očigledno i bez sumnje sada može tvrditi da je gađana vojna infrastruktua. Nisu kao mahniti gađali sa 80 projektila jedno mjesto bez prezanja od civilnih žrtava kao što to radi nacistički režim u Izraelu.
dobrodušnost Irana je realna ko i zubić vila. na njihovim rukama ima dosta krvi braće muslimana, tako da ne vjerujem da bi puno žalili i izraelske.
ali sigurno da Izrael više boli napad na njihovu vojnu infrastrukturu nego na civile, što se dokazalo i 07.10. kada se vidjelo da tu nema puno zadrške kada su vlastiti civili u pitanju. vidi se i danas kada ih realno boli kurac za taocima. a biće manjeg materijala za izraelsku propagandu jer su vojni ciljevi legitimna vojna meta, i manje pritiska u svijetu, što su i mule napokon skontale.
ovo sve sa velikom dozom skepse dok se ne pokaže šta je zaista uništeno i koliko je efikasan bio ovaj udar Irana.
mislim, ove priče: 500 m od Mossada me podsjećaju na ono: jučer sam skoro jebo, danas sam skoro jebo - jebem skoro svaki dan.