Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/09/2024 19:52
Jos iza razvojne banke da se rascisti onaj pojas gdje su malo malo pozari...
to je moja mahala. bilo bi fino da se sredi, ali se nadam da neće biti neki mastodonti i da će riješiti saobraćaj u mirovanju. meni je veliki problem naći parking u periodu o 8 ujutro do 16:00 i od 19:30 pa kasnije. a nije da nema parking prostora, ali je jednostavno puno.
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/09/2024 19:52
Jos iza razvojne banke da se rascisti onaj pojas gdje su malo malo pozari...
to je moja mahala. bilo bi fino da se sredi, ali se nadam da neće biti neki mastodonti i da će riješiti saobraćaj u mirovanju. meni je veliki problem naći parking u periodu o 8 ujutro do 16:00 i od 19:30 pa kasnije. a nije da nema parking prostora, ali je jednostavno puno.
Bivsi komsija
Da, tu je uvijek, ali uvijek problem sa parkingom.
Zakupljivao sam jedno vrijeme garazu tj parking mjesto u Uniprometu, ali se puno vremena gubilo do i od auta.
Poslije se prikljucio hrkljusu ko i svi.
Jednom godisnje dobijao kaznu, sto je 50x jeftinije od godisnjeg zakupa mjesta.
Bio nedavno iza Merkatora. Vidim otvorene vagone sa velikim kolutovima lima parkirane. Sta je ne znam, ali vidim da se koristi pruga.
Ranžirna stanica je železnička stanica u kojoj se sastavljaju i rastavljaju teretni vozovi i koja je opremljena posebnom grupom koloseka za otpremanje i manevrisanje.
Pritom se koriste lokomotive manevarke za vuču i guranje teretnih vagona.
ranzirna stanica koreja iza technomaga u funkciji je stalno i vrsi se istovar i utovar robe tu sa zeljeznice
rabzirna stanica je u velesicima,kod sarajevogasa,ovo tu je loko-teretna stanica.
Bio nedavno iza Merkatora. Vidim otvorene vagone sa velikim kolutovima lima parkirane. Sta je ne znam, ali vidim da se koristi pruga.
P.S.
Ja jos sebi ne mogu da dodjem da se Ako akcija nije oglasila za ove zgrade oko Merkatora. Nista vjetrokoridori i palci klinci.
pokusavali su i tu gradnju da zaustave ne brini se al posto to nije neki pizdunski nacelnik neke opstine koji ce im ici niz dlaku nego Brajković mogu mahati usima kad covjek ima sve legalno u papirima
tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 19:47
ide ondje gdje je onaj buvljak bio isto tako neboder i ovamo kod zeke al to ce malo pričekati jos, sada pocinje rekonstrukcija hitne pomoći izabran je izvodjac radova raditi ce se fasada i unutrašnjost jos samo neko onaj uzas od šibice da sredi i onaj dio grada bi se preporodio
Sto ce cekati ti neboderi kod zeke i umjesto pijace?
Po planu je u tom cijelom rejonu ucrtano barem 4-5 nebodera, al cisto sumnjam da ce u dogledno vrijeme iko srusiti one poslovne prostore u krugu VMC, ukljucujuci i prostor Rama Glasa.
ide ondje gdje je onaj buvljak bio isto tako neboder i ovamo kod zeke al to ce malo pričekati jos, sada pocinje rekonstrukcija hitne pomoći izabran je izvodjac radova raditi ce se fasada i unutrašnjost jos samo neko onaj uzas od šibice da sredi i onaj dio grada bi se preporodio
Po planu je u tom cijelom rejonu ucrtano barem 4-5 nebodera, al cisto sumnjam da ce u dogledno vrijeme iko srusiti one poslovne prostore u krugu VMC, ukljucujuci i prostor Rama Glasa.
Zaustavljena je gradnja u tom tu reonu od strane forte do usvajanja novog rp
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑29/09/2024 21:11
Kad ce se usvajati
kad i za ostatak kantona zavrsene su sve javne rasprave kako sam nacuo ceka se da prodju lokalni izbori jer bi sad ta tema bila ispolitizirana i spinovana od strane SDFa na maksimum
pokusavali su i tu gradnju da zaustave ne brini se al posto to nije neki pizdunski nacelnik neke opstine koji ce im ici niz dlaku nego Brajković mogu mahati usima kad covjek ima sve legalno u papirima
Pa ima isto sve papire i na Marin dvoru, pa ne moze neboder. Nije valjda Tana tako zafrkan?
tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 21:13
Al to je znaci ubrzo vani, ako se cekaju izbori.
Forto je tu licno prezentovao neki projekt, prije koju godinu dok je bio jos premijer, sa vise malih 10-spratnih zgrada umjesto 5-6 nebodera sa 18-20 spratova. Sjecam se da je to dosta pismenije izgledalo nego toranj do tornja, al nesto ne vjerujem da ce mu to proci. Investitorima je svaki dodatni sprat sve sladji.
PS ondje umjesto pijace treba odmah dati da prave zgradu, fa se makne ruglo, al i dalje mi je tesko povjerovati da ce neko rusiti recimo zgradu bivseg Interexa, Jysk ili ono frisko renovirano za Fontele.
Pa s obzirom da je tek iznajmio Crvenoj jabuci i da pretpostavljam postoji neki ugovor od bar 5 godina da bi se isplatilo ulaganje, ne vjerujem da će to tako brzo krenuti.