Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#16626 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

Kako me pljusak uvatio oko okucana neki dan :shock:

Klaustrofobno
Nit smijes stat
Ne vidis nista ispred al doslovno nista

Napamet sam tako 2km odvezao :run:
mali_balon

#16627 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_balon »

mk ultra wrote: 28/09/2024 19:40 Kako me pljusak uvatio oko okucana neki dan :shock:

Klaustrofobno
Nit smijes stat

a kamioncine samo prolete pored....brisaci ne osvajaju a ne smijes ispod 60kontas lola sa slepreom ce te odnieti....pa se utjesis da ce ce te vidjeti na vrijeme jer si upalio maglenjake
mk ultra

#16628 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

mali_balon wrote: 28/09/2024 19:44
mk ultra wrote: 28/09/2024 19:40 Kako me pljusak uvatio oko okucana neki dan :shock:

Klaustrofobno
Nit smijes stat

a kamioncine samo prolete pored....brisaci ne osvajaju a ne smijes ispod 60kontas lola sa slepreom ce te odnieti....pa se utjesis da ce ce te vidjeti na vrijeme jer si upalio maglenjake
Pa o tome ti govorim, ide na autopilotu jebe se i njemu i busketu

U zaustavnu stati = pogibija
Zadnju maglenku i lagano dok se ne izadje iz oblaka
Laplace

#16629 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

mali_balon wrote: 28/09/2024 19:37 sta vam je BA, 6 ujutro mrak oblacno.....dok sam vidio nesta bijelo kako mi preskoci preko haube vec me nesta udari u vrata......jbte sok, kontam fali pola auta stanem slomljen retrovizor i udubljena vrata skontam da su bile srne.... tako da tu pricu SBBKBB ostavite da objesite macu o rep
To je sa jednog kraja spektra. Na drugom kraju su likovi koji usred dana, na ograničenju 40, na lošoj i dosta oštećenoj cesti, na mjestu gdje su oštre krivine i ne možeš voziti ni tih 40, uspije da ne vidi životinju i adekvatno reaguje.

Jasno je meni da ne možeš izbjeći životinju u tim nemogućim uslovima, ali većina onih koje sam vidio su odarene u idealnim uslovima u naseljenim mjestima na malim ograničenjima. Statistički gledano, tu nešto nije u redu.

Opet statistički, toliki broj pregaženih životinja nisam vidio nigdje drugo osim u Srbiji. Jedan faktor je veliki broj odbačenih životinja - lutalica a drugi loši vozači.

Hoću reći: svakome se može desiti da ne uspije izbjeći udarac u životinju. I nije problem u tome. Problem je u učestalosti tih događaja, gdje smo sa Srbijom na neslavnom vodećem mjestu.

Mislim, pregaziti pticu na parkingu u centru grada - kako to opravdati i objasniti? Pticu je skoro nemoguće udariti, a ova nije udarena nego pregažena točkom.
Laplace

#16630 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

mk ultra wrote: 28/09/2024 19:49

Klaustrofobno
Nit smijes stat

I eto, dođosmo do nečega: ljudi ne fermaju ni ograničenja brzine ni uslove na cesti, samo gaze.
mali_balon

#16631 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_balon »

Laplace wrote: 28/09/2024 19:51

I eto, dođosmo do nečega: ljudi ne fermaju ni ograničenja brzine ni uslove na cesti, samo gaze.
pa autoput profa....ako hoces vozi ako neces stanu u zaustavnu...ja stao jednom isti strah bio i da sam vozio...vozi se ali sporije dzaba kad lije i ne vidis....kamioni i autobusi imaju bolju preglednost i ja kad sam sa kamionom picim zmigava i u lijevu i vozi misko ne skidam ga sa 90, dok je sa autom totalno druga prica.....govno se sledi u meni....
mali_balon

#16632 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_balon »

Laplace wrote: 28/09/2024 19:50
mali_balon wrote: 28/09/2024 19:37 sta vam je BA, 6 ujutro mrak oblacno.....dok sam vidio nesta bijelo kako mi preskoci preko haube vec me nesta udari u vrata......jbte sok, kontam fali pola auta stanem slomljen retrovizor i udubljena vrata skontam da su bile srne.... tako da tu pricu SBBKBB ostavite da objesite macu o rep
To je sa jednog kraja spektra. Na drugom kraju su likovi koji usred dana, na ograničenju 40, na lošoj i dosta oštećenoj cesti, na mjestu gdje su oštre krivine i ne možeš voziti ni tih 40, uspije da ne vidi životinju i adekvatno reaguje.

Jasno je meni da ne možeš izbjeći životinju u tim nemogućim uslovima, ali većina onih koje sam vidio su odarene u idealnim uslovima u naseljenim mjestima na malim ograničenjima. Statistički gledano, tu nešto nije u redu.

Opet statistički, toliki broj pregaženih životinja nisam vidio nigdje drugo osim u Srbiji. Jedan faktor je veliki broj odbačenih životinja - lutalica a drugi loši vozači.

Hoću reći: svakome se može desiti da ne uspije izbjeći udarac u životinju. I nije problem u tome. Problem je u učestalosti tih događaja, gdje smo sa Srbijom na neslavnom vodećem mjestu.

Mislim, pregaziti pticu na parkingu u centru grada - kako to opravdati i objasniti? Pticu je skoro nemoguće udariti, a ova nije udarena nego pregažena točkom.
Nije mi se jednom desilo i to u zadnje vrijeme veoma cesto....kontam ptice pobudalile a niej neka brzina 10ak na sat

jel ti kada ista izletilo.....ides ne nadas se jednostavno misli ti odlutaju sekunda je dovoljna i cuko ili maca ti izlete desava se.....
Laplace

#16633 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

mali_balon wrote: 28/09/2024 19:55

pa autoput profa....ako hoces vozi ako neces stanu u zaustavnu...ja stao jednom isti strah bio i da sam vozio...vozi se ali sporije dzaba kad lije i ne vidis....kamioni i autobusi imaju bolju preglednost i ja kad sam sa kamionom picim zmigava i u lijevu i vozi misko ne skidam ga sa 90, dok je sa autom totalno druga prica.....govno se sledi u meni....
Autoput je druga stvar, mada sam (davno bilo, autooput je bio tek do Kaknja) vozio po takvoj kiši da je signalizirano ograničenje 60. Bukvalno brisači na max. ne stižu.

Opet, na autoputu je to donekle razumljivo, ali to neki rade i na magistrali.

Neke, čini mi se 2006. ili 2007., tolika je magla bila u Gračanici da na parkingu nisi vidio svoj auto dok mu ne priđeš na manje od dva metra. Još je bio mrak. Vidiš otprilike do haube, ništa ispred. Suvozač otvori prozor i navodi vozača. I po tom uslovima su neki genijalci jurili i negdje (na magistrali ka Orahovici) pokupili učenike koji su se vraćali iz škole.
mali_balon

#16634 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_balon »

Laplace wrote: 28/09/2024 20:01
mali_balon wrote: 28/09/2024 19:55

Autoput je druga stvar, mada sam (davno bilo, autooput je bio tek do Kaknja) vozio po takvoj kiši da je signalizirano ograničenje 60. Bukvalno brisači na max. ne stižu.

Opet, na autoputu je to donekle razumljivo, ali to neki rade i na magistrali.

Neke, čini mi se 2006. ili 2007., tolika je magla bila u Gračanici da na parkingu nisi vidio svoj auto dok mu ne priđeš na manje od dva metra. Još je bio mrak. Vidiš otprilike do haube, ništa ispred. Suvozač otvori prozor i navodi vozača. I po tom uslovima su neki genijalci jurili i negdje (na magistrali ka Orahovici) pokupili učenike koji su se vraćali iz škole.
tih seoskih lola je mene najvise strah.....kao ono zna put moze bez svjetala sa gajbom pive u sebi do kuce bez problema
Laplace

#16635 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

mali_balon wrote: 28/09/2024 20:00
Laplace wrote: 28/09/2024 19:50

Nije mi se jednom desilo i to u zadnje vrijeme veoma cesto....kontam ptice pobudalile a niej neka brzina 10ak na sat

jel ti kada ista izletilo.....ides ne nadas se jednostavno misli ti odlutaju sekunda je dovoljna i cuko ili maca ti izlete desava se.....
Ne toliko da ne uspijem zakočiti, ali nekoliko puta sam u zadnji čas uspio stati. Jednom mačka kolegice, niotkud istrčala, ne znam kako sam uspio zakočiti ali sam je vidio iza ograde, dakle ludača uspjela pretrčati.

Nije problem da se desi, problem je što se prečesto desi.
mali_balon

#16636 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_balon »

Laplace wrote: 28/09/2024 20:04
e toliko da ne uspijem zakočiti, ali nekoliko puta sam u zadnji čas uspio stati. Jednom mačka kolegice, niotkud istrčala, ne znam kako sam uspio zakočiti ali sam je vidio iza ograde, dakle ludača uspjela pretrčati.

Nije problem da se desi, problem je što se prečesto desi.
mene to vise ne cudi......bio sam u svakakim situacijama.....nedavno u Dojclandu preticem lika i dolazim mu do kabine kad nekih !km ispred kolona.....ja pustam gas on nista, vidim da ne koci ide kako ide....vec smo nekih 500 do kolone lik ne koci ja na sVirenu lik poce da koci ne stize smota u zaustavnu traku i stade na pola prikolice....da nije kocio, da mu ja nisam svirao......da je neko bio u kvaru u zaustavnoj.....kako god belaj epskih porporcija.....sat vremena sam bio ko na iglama...hocu da ti kazem kolikoo god mi bili sigurnu u sebe svoje sposobnosti ipak smo samo ljudi.....
Sanjarko

#16637 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Sanjarko »

Laplace wrote: 28/09/2024 19:26
Sanjarko wrote: 27/09/2024 20:59 Malo falilo da mi sestru i sestricnu ubije neki vjerovatno i pod gasom ali prije ce biti i napusen od nargile. Valjda ga policija pronadze. Kazu da su kruzni tokovi ovdje kod nas pokriveni kamerama, ali mrak, a rasvjeta je losa.

Oko 1,2 miliona auta u BiH, na oko 2,5 miliona stanovnika. Treba sto vise otezat da se ne moze svako domoc auta i vozat ga, a ovima sta jure oduzimati vozila i kaznu lupit i novcanu i zatvorsku.

Subvencionisati i gurati sta vise gradski javni saobracaj. Nedavno je ovdje na kruznom ubilo zenu. A jednu je pokosilo, ali prezivjela.
Kako je uspio da nekog ubije na kružnom?

O tome ja pričam: mnogi voze bezumno. I to kroz naseljena mjesta, neke jurnjave i divljanje.
Divljaju, zure itd, ima tu blizu nargila bar, kafana isto tako, a ulijecu naglo i sl, neki ne svi, kruzni je preopterecen s prometom, pa ne zaustave se na pjesackom. A i staru mi je nedavno moglo udariti. Kad je presla jednu traku, da predze drugu, malo nedostajalo.

Neki dan sam vidio kako divlja driftom na pjesackom, nije bilo nikog ali drift da onako juri i drifta kako vec se to kaze samo moze napusen i sl. Isto sam vidio pred kraj ceste kako neko drugi pretice veci kamion s Argon gasom, sad pa sad je mogao zakaciti kamion.
Laplace

#16639 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

Dobro je neko ovdje na forumu rekao: četvorka je nova dvojka.

Jest' mu mercedes oduzeo prvenstvo, ali kretanje velikom brzinom u gradu i pored benzinske - čemu? Očigledno divljanje. Kako sam već pisao, pri obavljanju radnje uključivanja/isključivanja na/sa glavnu/e cestu/e malo ko će u jednačinu uzeti raketu koja juri više nego dvostruko iznad ograničenja (a sigurno ne piše "jurio velikom brzinom" zato što je vozio 20 preko ograničenja).

Edit: Zaboravih, u komentarima na Crnoj hronici više od pola ih podržava vozača i komentariše u stilu "šta pametujete, kao da vi nikad niste jurili gradom". Naši ljudi previše podrške daju postupcima koji ugrožavaju živote ljudi. Nije do političara, policije i pravosuđa, do naroda je.
Last edited by Laplace on 29/09/2024 09:34, edited 1 time in total.
Sanjarko

#16640 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Sanjarko »

@Laplace ona zena sto je poginula nije poginula nego izgleda naknadno od posljedica preminula. Kaze stara da je jedan od najkriticnijih kruznih tokova ovaj kod nas ovdje u Nicaze.

Jer prometan je pravo itd, sta sam vec naveo. Isto stara kaze tj proziva malo policiju sto nema onih patrola sta ih hvataju i zaustavljaju, na sve vozace misli.
Laplace

#16641 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

Sanjarko wrote: 29/09/2024 09:25 @Laplace ona zena sto je poginula nije poginula nego izgleda naknadno od posljedica preminula. Kaze stara da je jedan od najkriticnijih kruznih tokova ovaj kod nas ovdje u Nicaze.

Jer prometan je pravo itd, sta sam vec naveo. Isto stara kaze tj proziva malo policiju sto nema onih patrola sta ih hvataju i zaustavljaju, na sve vozace misli.
Kako su ovdje navodili, a i ja sam se uvjerio, u Zenici pješaci prelaze na pješačkim sa pretpostavkom da će ih pustiti (jer najčešće i puste). Po meni, malo previše opušteno. Dovoljno je da jedan idiot projuri pa da ostaneš invalid ili završiš pod zemljom.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#16642 Re: Crna hronika BH cesta

Post by anex »

Nisu oni opušteni nego arogantni...do te mjere da su sigurni da možeš i moraš stati a ne da ćeš stati...
hopi

#16643 Re: Crna hronika BH cesta

Post by hopi »

Svaka čast kada možete čitati te linkove tj stranice , od reklama sadržaj nije vidljiv.
Sanjarko

#16644 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Sanjarko »

Laplace wrote: 29/09/2024 09:36
Sanjarko wrote: 29/09/2024 09:25 @Laplace ona zena sto je poginula nije poginula nego izgleda naknadno od posljedica preminula. Kaze stara da je jedan od najkriticnijih kruznih tokova ovaj kod nas ovdje u Nicaze.

Kako su ovdje navodili, a i ja sam se uvjerio, u Zenici pješaci prelaze na pješačkim sa pretpostavkom da će ih pustiti (jer najčešće i puste). Po meni, malo previše opušteno. Dovoljno je da jedan idiot projuri pa da ostaneš invalid ili završiš pod zemljom.
Mi cekamo, i opet moze nas pokositi. Ceka i sestra s curicom. Cekamo da ili uspore itd. Mnogi nece da uspore itd, a vide nas da hocemo preci ili da prelazimo.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#16645 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bobi »

anex wrote: 29/09/2024 09:38 Nisu oni opušteni nego arogantni...do te mjere da su sigurni da možeš i moraš stati a ne da ćeš stati...
A je, ja sam pola-pola, uvijek na 50 metara prije pješačkog upratim sve pješake u krugu od 50 metara i gledam njihove namjere, sto je sigurno sigurno, belaj sam sebi praviti, bolje usporit nego nekog udariti.tako i kad sam pješak kad stanem pred pješaki, najmanje 50 metara lijevo desno upratim vozilo, tip, vozača, brzinu klretanja, tablice(one šanerske zadnja tri broja ista, tih se treba pazit :lol: ?
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#16646 Re: Crna hronika BH cesta

Post by anex »

Isti sam ti takav...kad vozim tacno moram gledati šta onaj u kuci razmišlja, koji nije još ni izašao iz stana... :D
1Dante1

#16647 Re: Crna hronika BH cesta

Post by 1Dante1 »

Najgori su nocni sati, kisa i refleksija. To smatra da ga vidis kao sto on vidi tvoje farove, samo izleti. Nevjerovatno.
nepass1

#16648 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

Bobi wrote: 29/09/2024 09:58
anex wrote: 29/09/2024 09:38 Nisu oni opušteni nego arogantni...do te mjere da su sigurni da možeš i moraš stati a ne da ćeš stati...
A je, ja sam pola-pola, uvijek na 50 metara prije pješačkog upratim sve pješake u krugu od 50 metara i gledam njihove namjere, sto je sigurno sigurno, belaj sam sebi praviti, bolje usporit nego nekog udariti.tako i kad sam pješak kad stanem pred pješaki, najmanje 50 metara lijevo desno upratim vozilo, tip, vozača, brzinu klretanja, tablice(one šanerske zadnja tri broja ista, tih se treba pazit :lol: ?
Ja se uvjek zezam isti sam ko terminator kad sa zgrade sve policajce skenira, obecao johnu da nikog nece ubiti. E tako i ja, samo oci idu lijevo desno, zastanu ponekad na dobrim guzovima i sisama
mk ultra

#16649 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mk ultra »

noviclan

#16650 Re: Crna hronika BH cesta

Post by noviclan »

mk ultra wrote: 29/09/2024 21:38 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240929074

Siledzije na romobilima
Kad vidim idiote kako idu sredinom ceste pozelim ga zgaziti, idi u pm vozi taj romobil kao sto ljudi voze bicikl a ne po pola ceste bezobrazluk
Post Reply