Zar su Ronaldo,Messi,Dzeko i stotine drugih gladni i sirotinja...
Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- karanana
#7852 Re: Miralem Pjanić
ne vidim paralelu, ali hajde.
sta, ronaldo otiso kod pedofila i narkosa, dzeko kod diktatora a mesi kod originalnih genocidasa? u tom fazonu?
sto onda ne stavi i demirovica kao primjer?
-
smijesni_ste
#7853 Re: Miralem Pjanić
Hoće valjda da kaže da su sva trojica odavno 35+, postigli su sve što su mogli unutar svojih mogućnosti i drugih okolnosti, zaradili mnogo novca, ali i dalje igraju u smiješnim ligama, najvećim dijelom zbog novca i zašto bi onda Pjanić bio izuzetak?
Jesam li barem blizu @luckylaka ?
Jesam li barem blizu @luckylaka ?
- Point.
#7854 Re: Miralem Pjanić
Moralna nula. E moj Miraleme.
-
džakailibu
#7855 Re: Miralem Pjanić
treba sa kojom se slikao jucer je vrhunska. zivio u ukrajini i realno sve su takve, mackovite, sexy i sa stilom. jedino su joj cipele bile nako. a pjana- nezasiti gladni shoshon.
- Edin H.
#7856 Re: Miralem Pjanić
Moskva je lijep grad sa brojnim muzejima i umjetničkim galerijama, vjerujem da je to prevagnulo.
Istina sumnjam da zna čitati ćirilicu jer nije išao kod nad u školu.
Istina sumnjam da zna čitati ćirilicu jer nije išao kod nad u školu.
-
elk
#7857 Re: Miralem Pjanić
A dodik ide svakih par mjeseca i kod bajdena, jelde
Kratkovidost za izucavanja, da ne kazem sta drugo.
Kratkovidost za izucavanja, da ne kazem sta drugo.
- ultima_palabra
#7858 Re: Miralem Pjanić
Zar ne moze nigdje drugo dobiti milion eura godisnje?
- tramvajtrojka
#7859 Re: Miralem Pjanić
jes dok ne dodju do trideset i neke i onda odu u transformaciju u debelog Ronaldadžakailibu wrote: ↑26/09/2024 20:59 treba sa kojom se slikao jucer je vrhunska. zivio u ukrajini i realno sve su takve, mackovite, sexy i sa stilom. jedino su joj cipele bile nako. a pjana- nezasiti gladni shoshon.
- luckylaka
#7860 Re: Miralem Pjanić
100% i @karanana bi sutra zbrisao u rusiju da ga docekaju ovakve dvije ruskinje...za dzabasmijesni_ste wrote: ↑26/09/2024 18:56 Hoće valjda da kaže da su sva trojica odavno 35+, postigli su sve što su mogli unutar svojih mogućnosti i drugih okolnosti, zaradili mnogo novca, ali i dalje igraju u smiješnim ligama, najvećim dijelom zbog novca i zašto bi onda Pjanić bio izuzetak?
Jesam li barem blizu @luckylaka ?![]()
- mayab
- sinuhe
#7862 Re: Miralem Pjanić
Zanimljiv izbor kluba 2024. Šteta što nema neke velike priče.
- Laplace
#7863 Re: Miralem Pjanić
I pri tome "zaboraviti" da je je zemlje i Rusija rušila ili na neki drugi (hinjski) način učestvovala u ratovima (da ne kažem: izazivala ratove)... Tipični rusofil.Point. wrote: ↑26/09/2024 09:49Pusti me se te revolucion no pasaran šuplje. Amerika, kakva god da je, nije išla u osvajačke ratove zbog teritorije susjednih država.
Porediti Ameriku sa Rusijom![]()
- Laplace
#7864 Re: Miralem Pjanić
Ako iko ima novca da osigura lagodan život i sebi i nekoliko generacija nasljednika, to su vrhunski fudbaleri. To što se mnogi bahate dok imaju novca pa kad potroše rade i za crnog vraga nije razlog da im opraštamo saradnju sa viševjekovnim neprijateljem našeg naroda.apsidejzi wrote: ↑26/09/2024 10:51 Ljudi, naucite razlikovati rusko rukovodstvo koje je govnavo od ruskog naroda koji je kao i svaki drugi narod. Nije valjda da ne poznajete osnove sovinizma i diskriminacije. Ja iz dna duse prezirem rusku carsku politiku i nadam se iskreno da ce kolabirati kako ekonomija kako bi mogli nekad izaci iz bijede nacionalizma. Ali daleko od toga da prezirem ruski narod i kulturu. Ruska kultura je jedna od ljepsih svjetskih kultura i siromasan je onaj koji nikada nije imao dodir sa njom.
Rusku politiku predvodi Putin za mozda jos 100 bliskih saradnika iz KGB-a. Oni su ti koji odlucuju. Ostali se boje jer je napravljena klima straha. Svima je jasno da sto ljudi ne moze fizicki vladati milionima stanovnika ali kada izmanipulises mase sa strahom i konstantnim siromastvom onda moze. Nemojte misliti da ste vi neke moralne gromade i da biste vi drugacije postupali da se rodjeni u Rusiji. I vi biste navijali za Putina kao sto su njemci navijali za Hitlera. Ko da je u nas drzava za ugledat se. I nasa drzava je karina pa nista ne cinimo po tom pitanju. Zato je apsurdno kriviti nekoga ko nije u toj sitnoj grupi carske rusije. Naravno da ima ideologa koji podrzavaju, i naravno da njihov broj nije mali.
Ovo pisem zbog prepirke u vezi Pjanica. Bojkotovati Rusiju treba ako je ikako moguce. Ako igdje drugo mozes naci angazman, nadji ga. Ali daleko od toga da Pjanica treba prezirati zbog ovoga. Ja ne znam u kakvoj je on finasijskoj i zivotnoj situaciji da bih mogao da objektivno sudim. TO je isto da sad nekoga napadas jer ide u Srbiju da radi. Ja bih naravno izbjegavao sto je moguce vise, ali nije sad da ne bih pod svaku cijenu. Ne bih bio kao Emir Kursturica, ali bih rado kao Dino Merlin otisao povremeno. Za mene je ovo Pjanicevo kao kada Merlin ode da odrzi koncert. Privatni angazman koji nema nista sa mnom da radi. Totalno apolitican potez bez ikakvih velikih posljedica. Ne siri nikakvu propagandu. Ako pocne siriti prorusku propagandu onda mu treba sve po spisku. Onda bi mi bio isti kao odredjeni clanovi moje rodbine koji su otisli u saudiju da studiraju i sad se vratili i seru sa vehabizmom. Ili kada dijaspora sa zapada dodje i pocne srati o nazadnosti kod nas. Ako si u stanju otici negdje ali zadrzati svoj identitet, sasvim OK. Za mene je vise kako ce se Pjanic postaviti u odnosu na situaciju u kojoj je. Ako bude apolitican i profesionalan, onda je to uredu i ja mu zelim mnogo srece i uspjeha u karijeri.
A vlast je ogledalo naroda, i kod Rusa i kod nas.
- Laplace
#7865 Re: Miralem Pjanić
Super što se sjetio da je i kod nas bio taj nesretni rat. Kad smo već kod sjećanja na rat, dobro se sjećam kad je nama bilo najgore i kada su nam htjeli pomoći i bar donekle olakšati, a to je blokirala Rusija. Od novijeg, sjećam se kako su tokom prve godine rata u Ukrajini Rusi prijetili da će nam razrušiti zemlju ako ih ne podržimo. I sjećam se prijetnje bombom od neki dan, kad su rekli nešto u stilu "ovo vam je zbog vašeg stava prema Rusiji"(a lik u komentaru za to okrivio - Ameriku?!).Tito_i_Partija wrote: ↑26/09/2024 17:51Kako je krenulo, biće i toga. Al' prvo ide kašika u ruke i ručanje onoga što je pokakio:
https://www.klix.ba/sport/nogomet/pjani ... /240926138Konačno, u Rusiji nisu zaboravili Pjanićevu izjavu prije dvije godine kada je zajedno s Edinom Džekom odbio igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije zbog agresije njihove zemlje na Ukrajinu, a sada je to opravdao riječima:
"Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim riječima od prije dvije godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog nogometa. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvrijedio, pa sam spreman da se izvinim. Naravno, sada nije najbolji trenutak za ruski nogomet zbog suspenzije. I žao mi je što se to dešava, ali ponavljam - moje ambicije su izuzetno visoke i u okviru nacionalnog prvenstva i Kupa Rusije. U svakom slučaju, nadam se da će se situacija riješiti što je prije moguće. Dolazim iz zemlje u kojoj je svojevremeno bio rat i znam šta je to. I savršeno razumijem kako politika funkcioniše i kako utječe na sport. Međutim, ja sam nogometaš i sva moja pažnja je usmjerena na to da dobro treniram, igram dobro i pomognem CSKA - to je moja misija. Ovo je moj posao koji radim više od 20 godina, a moji treneri i saigrači mogu biti sigurni da ću dati sve od sebe. Čekam sve navijače prekosutra na utakmici sa Ahmatom, gdje ću dijeliti autograme", kazao je Pjanić za zvanični sajt CSKA.
Ergo, ako mu je angažman u Rusiji jedino što je mogao iskamčiti, bolje bi bilo da se ostavio fudbala, otvorio kafić i uživao u sportskoj penziji.
- Sanjarko
#7866 Re: Miralem Pjanić
Nije, znas li sta se radi kod nas pred izbore i tokom izbora? Pisao sam na temi CiK i jos jednoj. Nelegalne totalno stvari od uzimanja podataka od naroda i potpisa da ce se glasati za njih pa do kupovine glasova na razne nacine.Laplace wrote: ↑27/09/2024 08:03Ako iko ima novca da osigura lagodan život i sebi i nekoliko generacija nasljednika, to su vrhunski fudbaleri. To što se mnogi bahate dok imaju novca pa kad potroše rade i za crnog vraga nije razlog da im opraštamo saradnju sa viševjekovnim neprijateljem našeg naroda.apsidejzi wrote: ↑26/09/2024 10:51 Ljudi, naucite razlikovati rusko rukovodstvo koje je govnavo od ruskog naroda koji je kao i svaki drugi narod. Nije valjda da ne poznajete osnove sovinizma i diskriminacije. Ja iz dna duse prezirem rusku carsku politiku i nadam se iskreno da ce kolabirati kako ekonomija kako bi mogli nekad izaci iz bijede nacionalizma. Ali daleko od toga da prezirem ruski narod i kulturu. Ruska kultura je jedna od ljepsih svjetskih kultura i siromasan je onaj koji nikada nije imao dodir sa njom.
Rusku politiku predvodi Putin za mozda jos 100 bliskih saradnika iz KGB-a. Oni su ti koji odlucuju. Ostali se boje jer je napravljena klima straha. Svima je jasno da sto ljudi ne moze fizicki vladati milionima stanovnika ali kada izmanipulises mase sa strahom i konstantnim siromastvom onda moze. Nemojte misliti da ste vi neke moralne gromade i da biste vi drugacije postupali da se rodjeni u Rusiji. I vi biste navijali za Putina kao sto su njemci navijali za Hitlera. Ko da je u nas drzava za ugledat se. I nasa drzava je karina pa nista ne cinimo po tom pitanju. Zato je apsurdno kriviti nekoga ko nije u toj sitnoj grupi carske rusije. Naravno da ima ideologa koji podrzavaju, i naravno da njihov broj nije mali.
Ovo pisem zbog prepirke u vezi Pjanica. Bojkotovati Rusiju treba ako je ikako moguce. Ako igdje drugo mozes naci angazman, nadji ga. Ali daleko od toga da Pjanica treba prezirati zbog ovoga. Ja ne znam u kakvoj je on finasijskoj i zivotnoj situaciji da bih mogao da objektivno sudim. TO je isto da sad nekoga napadas jer ide u Srbiju da radi. Ja bih naravno izbjegavao sto je moguce vise, ali nije sad da ne bih pod svaku cijenu. Ne bih bio kao Emir Kursturica, ali bih rado kao Dino Merlin otisao povremeno. Za mene je ovo Pjanicevo kao kada Merlin ode da odrzi koncert. Privatni angazman koji nema nista sa mnom da radi. Totalno apolitican potez bez ikakvih velikih posljedica. Ne siri nikakvu propagandu. Ako pocne siriti prorusku propagandu onda mu treba sve po spisku. Onda bi mi bio isti kao odredjeni clanovi moje rodbine koji su otisli u saudiju da studiraju i sad se vratili i seru sa vehabizmom. Ili kada dijaspora sa zapada dodje i pocne srati o nazadnosti kod nas. Ako si u stanju otici negdje ali zadrzati svoj identitet, sasvim OK. Za mene je vise kako ce se Pjanic postaviti u odnosu na situaciju u kojoj je. Ako bude apolitican i profesionalan, onda je to uredu i ja mu zelim mnogo srece i uspjeha u karijeri.
Svi to rade, ali ostavljam sansu da ne rade bas svi, pisao sam SDP, NiP i FK inicijativa da je radila to upravo ovdje, i jos neki to rade na drugi nacin.
Zato toliko apstinenata, 50% naroda ne izadze na izbore, negdje i vise od 50%.
- Ateista
#7867 Re: Miralem Pjanić
To je samo posao i ne vidim nikakav problem sto igra za ruski klub. Suvisno mu je ono neko komentarisanje, sa tim se bezveze uvaljuje u price u koje ne treba i nesto ko biva pravda - idi, suti i igraj.
- Sanjarko
#7868 Re: Miralem Pjanić
Bas tako, i svi rade cak i dodatno, ne mislim tu na fudbalere, nego na obicni narod, a i fudbaleri, gledam mnogi se uvalili kao komentatori na televizijama ranim, neki kao treneri, skauti itd.
Nema kapitalizam ba, stvara grabez i sl.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7869 Re: Miralem Pjanić
sad je medju konjima 
- Laplace
#7870 Re: Miralem Pjanić
U svemu tome, opet, učestvuje narod. Pristaje na takve ucjene, prodaje glas za launch paket ili 100 KM, ne glasa (pa omogućuje da odlučuju oni kojima posao zavisi o tome da li će njihova stranka ostati na vlasti) itsl.Sanjarko wrote: ↑27/09/2024 08:17Nije, znas li sta se radi kod nas pred izbore i tokom izbora? Pisao sam na temi CiK i jos jednoj. Nelegalne totalno stvari od uzimanja podataka od naroda i potpisa da ce se glasati za njih pa do kupovine glasova na razne nacine.Laplace wrote: ↑27/09/2024 08:03Ako iko ima novca da osigura lagodan život i sebi i nekoliko generacija nasljednika, to su vrhunski fudbaleri. To što se mnogi bahate dok imaju novca pa kad potroše rade i za crnog vraga nije razlog da im opraštamo saradnju sa viševjekovnim neprijateljem našeg naroda.apsidejzi wrote: ↑26/09/2024 10:51 Ljudi, naucite razlikovati rusko rukovodstvo koje je govnavo od ruskog naroda koji je kao i svaki drugi narod. Nije valjda da ne poznajete osnove sovinizma i diskriminacije. Ja iz dna duse prezirem rusku carsku politiku i nadam se iskreno da ce kolabirati kako ekonomija kako bi mogli nekad izaci iz bijede nacionalizma. Ali daleko od toga da prezirem ruski narod i kulturu. Ruska kultura je jedna od ljepsih svjetskih kultura i siromasan je onaj koji nikada nije imao dodir sa njom.
Svi to rade, ali ostavljam sansu da ne rade bas svi, pisao sam SDP, NiP i FK inicijativa da je radila to upravo ovdje, i jos neki to rade na drugi nacin.
Zato toliko apstinenata, 50% naroda ne izadze na izbore, negdje i vise od 50%.
- dulekrele
#7871 Re: Miralem Pjanić
Da danas nesto vrijedi ostao bi kod arapa i klepao milione a ne bi isao ko putlera.
- Laplace
#7872 Re: Miralem Pjanić
Jeste posao, ali ima klubova i izvan Rusije. Ako mu je to bila jedina opcija, bolje je bilo završiti karijeru i sačuvati obraz.
- Haris.ba
#7873 Re: Miralem Pjanić
- SmokingMan
#7874 Re: Miralem Pjanić
Svi bi vi otšli za polsom u Moskvu da vam neko ponudi 5 k$ mjesečno.
- Laplace
#7875 Re: Miralem Pjanić
Ne, ali poslije jednog milionskog ugovora ne bi trebalo biti razmišljanja po tom pitanju dokraja života. Ako u dvadeset petoj godini dobiješ ugovor na dva miliona eura, jedan oročiš ne 15 godina i u četrdesetoj imaš milion eura + kamate. Ili pokreneš biznis. Ne spiskaš oba miliona do sljedećeg ugovora.