Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Saian

#7826 Re: Miralem Pjanić

Post by Saian »

kakotakonikako wrote: 09/09/2022 21:36 Dobar start Pjanica - gol iz penala.

Jos da odbije ucesce u utakmici sa agresorima na Ukrajinu.
Khm, khm
Point.

#7827 Re: Miralem Pjanić

Post by Point. »

Blood money. Kakva fukara i nemoralni ker. Fuj.
broj dva

#7828 Re: Miralem Pjanić

Post by broj dva »

Point. wrote: 26/09/2024 07:04 Blood money. Kakva fukara i nemoralni ker. Fuj.
Bi li bilo ok da je igro u americkoj lizi dok su oni rusili Irak i Afghanistan ili bi mu moralisti prigovarali? Covjeka je fudbaler, boli ga kita za Rusiju i Ukraina i pravdu i politiku, nije Miralem ni malo vece govno od Ronalda koji igra za robovlasnike...
Point.

#7829 Re: Miralem Pjanić

Post by Point. »

broj dva wrote: 26/09/2024 08:19
Bi li bilo ok da je igro u americkoj lizi dok su oni rusili Irak i Afghanistan ili bi mu moralisti prigovarali? Covjeka je fudbaler, boli ga kita za Rusiju i Ukraina i pravdu i politiku, nije Miralem ni malo vece govno od Ronalda koji igra za robovlasnike...
Fudbaler jeste, sad koliki je čovjek kada ide u državu koja aktivno vodi rat na evropskom tlu i vrši agresiju na susjednu državu i ubija njene građane, to se da diskutovati.
broj dva

#7830 Re: Miralem Pjanić

Post by broj dva »

Point. wrote: 26/09/2024 08:21
Fudbaler jeste, sad koliki je čovjek kada ide u državu koja aktivno vodi rat na evropskom tlu i vrši agresiju na susjednu državu i ubija njene građane, to se da diskutovati.
Zasto rusiju ne gledamo kao ameriku ? Ameri ruse rezime i drzave ima stoljece i to je halal, NBA je halal I fudbal im je kosher a rusi su okrutne ubice koji ratuju na evropskom tlu. Nema smisla ta prica.
Point.

#7831 Re: Miralem Pjanić

Post by Point. »

broj dva wrote: 26/09/2024 08:25

Zasto rusiju ne gledamo kao ameriku ? Ameri ruse rezime i drzave ima stoljece i to je halal, NBA je halal I fudbal im je kosher a rusi su okrutne ubice koji ratuju na evropskom tlu. Nema smisla ta prica.
Pusti me se te revolucion no pasaran šuplje. Amerika, kakva god da je, nije išla u osvajačke ratove zbog teritorije susjednih država.

Porediti Ameriku sa Rusijom :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7832 Re: Miralem Pjanić

Post by Chmoljo »

ide u državu koja podržava koljače zbog kojih i jeste odrastao u luxemburgu.

možda da im se zahvali?
SmokingMan

#7833 Re: Miralem Pjanić

Post by SmokingMan »

Kolonijalizam / imperijalizam, nema neke veće razlike kada smo skoniji da jedan novac nazivamo manje krvavijim od drugog.
Last edited by SmokingMan on 26/09/2024 09:56, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#7834 Re: Miralem Pjanić

Post by skrbavi-admin »

:lol: :lol: :lol:
broj dva

#7835 Re: Miralem Pjanić

Post by broj dva »

Point. wrote: 26/09/2024 09:49
Pusti me se te revolucion no pasaran šuplje. Amerika, kakva god da je, nije išla u osvajačke ratove zbog teritorije susjednih država.

Nisu zbog teritorije nego radi resursa ili ako im ne lezi ideologija drzave. A mrtvim civilima (samo u Iraku par miliona) je veoma stalo do ideoloskog opredjeljenja ubica. MIralem moze cistog obraza igrati u rusiji ako Mesi moze u americi...
broj dva

#7836 Re: Miralem Pjanić

Post by broj dva »

Chmoljo wrote: 26/09/2024 09:51

možda da im se zahvali?
I englezi su podrzavali americke ratove po bliskom istoku pa niko ne sere radi igranja u PL. Iste kriterije koristiti za USA i Rusiju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7837 Re: Miralem Pjanić

Post by Chmoljo »

šta me boli kurac za ratove po bliskom istoku?

rusija je država koja i riječima i djelom podržava dželate njegovog naroda.

nek popuši kurac.
apsidejzi

#7838 Re: Miralem Pjanić

Post by apsidejzi »

Ljudi, naucite razlikovati rusko rukovodstvo koje je govnavo od ruskog naroda koji je kao i svaki drugi narod. Nije valjda da ne poznajete osnove sovinizma i diskriminacije. Ja iz dna duse prezirem rusku carsku politiku i nadam se iskreno da ce kolabirati kako ekonomija kako bi mogli nekad izaci iz bijede nacionalizma. Ali daleko od toga da prezirem ruski narod i kulturu. Ruska kultura je jedna od ljepsih svjetskih kultura i siromasan je onaj koji nikada nije imao dodir sa njom.

Rusku politiku predvodi Putin za mozda jos 100 bliskih saradnika iz KGB-a. Oni su ti koji odlucuju. Ostali se boje jer je napravljena klima straha. Svima je jasno da sto ljudi ne moze fizicki vladati milionima stanovnika ali kada izmanipulises mase sa strahom i konstantnim siromastvom onda moze. Nemojte misliti da ste vi neke moralne gromade i da biste vi drugacije postupali da se rodjeni u Rusiji. I vi biste navijali za Putina kao sto su njemci navijali za Hitlera. Ko da je u nas drzava za ugledat se. I nasa drzava je karina pa nista ne cinimo po tom pitanju. Zato je apsurdno kriviti nekoga ko nije u toj sitnoj grupi carske rusije. Naravno da ima ideologa koji podrzavaju, i naravno da njihov broj nije mali.

Ovo pisem zbog prepirke u vezi Pjanica. Bojkotovati Rusiju treba ako je ikako moguce. Ako igdje drugo mozes naci angazman, nadji ga. Ali daleko od toga da Pjanica treba prezirati zbog ovoga. Ja ne znam u kakvoj je on finasijskoj i zivotnoj situaciji da bih mogao da objektivno sudim. TO je isto da sad nekoga napadas jer ide u Srbiju da radi. Ja bih naravno izbjegavao sto je moguce vise, ali nije sad da ne bih pod svaku cijenu. Ne bih bio kao Emir Kursturica, ali bih rado kao Dino Merlin otisao povremeno. Za mene je ovo Pjanicevo kao kada Merlin ode da odrzi koncert. Privatni angazman koji nema nista sa mnom da radi. Totalno apolitican potez bez ikakvih velikih posljedica. Ne siri nikakvu propagandu. Ako pocne siriti prorusku propagandu onda mu treba sve po spisku. Onda bi mi bio isti kao odredjeni clanovi moje rodbine koji su otisli u saudiju da studiraju i sad se vratili i seru sa vehabizmom. Ili kada dijaspora sa zapada dodje i pocne srati o nazadnosti kod nas. Ako si u stanju otici negdje ali zadrzati svoj identitet, sasvim OK. Za mene je vise kako ce se Pjanic postaviti u odnosu na situaciju u kojoj je. Ako bude apolitican i profesionalan, onda je to uredu i ja mu zelim mnogo srece i uspjeha u karijeri.
Point.

#7839 Re: Miralem Pjanić

Post by Point. »

broj dva wrote: 26/09/2024 10:34
Point. wrote: 26/09/2024 09:49

Nisu zbog teritorije nego radi resursa ili ako im ne lezi ideologija drzave. A mrtvim civilima (samo u Iraku par miliona) je veoma stalo do ideoloskog opredjeljenja ubica. MIralem moze cistog obraza igrati u rusiji ako Mesi moze u americi...
Rusija, za razliku od USA, podržava koljače njegovog naroda u podrinju i aktivno podržava separatističke ideje u BiH, tako da bar zbog toga ne mogu u istu rečenicu. Je li prije godinu i po bojkotovao prijateljsku sa Rusijom a sada? Šta se promijenilo? Lova. Nabijem i njega i tu lovu što će je zaraditi tamo, ko da mu treba za kruha. Ima 30+ liga gdje je mogao odigrati još sezonu dvije.
dulekrele

#7840 Re: Miralem Pjanić

Post by dulekrele »

apsidejzi wrote: 26/09/2024 10:51 Ljudi, naucite razlikovati rusko rukovodstvo koje je govnavo od ruskog naroda koji je kao i svaki drugi narod. Nije valjda da ne poznajete osnove sovinizma i diskriminacije. Ja iz dna duse prezirem rusku carsku politiku i nadam se iskreno da ce kolabirati kako ekonomija kako bi mogli nekad izaci iz bijede nacionalizma. Ali daleko od toga da prezirem ruski narod i kulturu. Ruska kultura je jedna od ljepsih svjetskih kultura i siromasan je onaj koji nikada nije imao dodir sa njom.

Rusku politiku predvodi Putin za mozda jos 100 bliskih saradnika iz KGB-a. Oni su ti koji odlucuju. Ostali se boje jer je napravljena klima straha. Svima je jasno da sto ljudi ne moze fizicki vladati milionima stanovnika ali kada izmanipulises mase sa strahom i konstantnim siromastvom onda moze. Nemojte misliti da ste vi neke moralne gromade i da biste vi drugacije postupali da se rodjeni u Rusiji. I vi biste navijali za Putina kao sto su njemci navijali za Hitlera. Ko da je u nas drzava za ugledat se. I nasa drzava je karina pa nista ne cinimo po tom pitanju. Zato je apsurdno kriviti nekoga ko nije u toj sitnoj grupi carske rusije. Naravno da ima ideologa koji podrzavaju, i naravno da njihov broj nije mali.

Ovo pisem zbog prepirke u vezi Pjanica. Bojkotovati Rusiju treba ako je ikako moguce. Ako igdje drugo mozes naci angazman, nadji ga. Ali daleko od toga da Pjanica treba prezirati zbog ovoga. Ja ne znam u kakvoj je on finasijskoj i zivotnoj situaciji da bih mogao da objektivno sudim. TO je isto da sad nekoga napadas jer ide u Srbiju da radi. Ja bih naravno izbjegavao sto je moguce vise, ali nije sad da ne bih pod svaku cijenu. Ne bih bio kao Emir Kursturica, ali bih rado kao Dino Merlin otisao povremeno. Za mene je ovo Pjanicevo kao kada Merlin ode da odrzi koncert. Privatni angazman koji nema nista sa mnom da radi. Totalno apolitican potez bez ikakvih velikih posljedica. Ne siri nikakvu propagandu. Ako pocne siriti prorusku propagandu onda mu treba sve po spisku. Onda bi mi bio isti kao odredjeni clanovi moje rodbine koji su otisli u saudiju da studiraju i sad se vratili i seru sa vehabizmom. Ili kada dijaspora sa zapada dodje i pocne srati o nazadnosti kod nas. Ako si u stanju otici negdje ali zadrzati svoj identitet, sasvim OK. Za mene je vise kako ce se Pjanic postaviti u odnosu na situaciju u kojoj je. Ako bude apolitican i profesionalan, onda je to uredu i ja mu zelim mnogo srece i uspjeha u karijeri.
Zajebi rusku kulturu i ostale šupljake sve dok rusi ubijaju i razaraju po ukrajini a nama podmecu klipove. Opravdavati Pijanica sto ce igratiu rusiji pa eto pobogu tu su Dostojevski, Puškin i ostali za mene nebitni likovi je samo umanjivanje odgovornosti rusije za sva trenutna sranja koja se desavaju u svijetu.
Sramota je da ode igrati u rusiju. Nije mu se radilo zivotu pa da je to morao. Isti slucaj je da je u pitanju srbija.
luckylaka

#7841 Re: Miralem Pjanić

Post by luckylaka »

Znaci od sada svakog igraca koji dodje preko Une ili Drine treba docekati na noz jer su im drzave agresori na nasu
avetinja

#7842 Re: Miralem Pjanić

Post by avetinja »

Krunić i Mujakić igraju u Srbiji pa nikome ništa.

Pjanić je ispao licemjer, jer se protivio igranju prijateljske utakmice sa Rusijom, a sada mu nije problem igrati za CSKA.

Ne treba očekivati od sportaša, glumaca, pjevača i umjetnika da imaju stroge političke principe.
DaysleepeR

#7843 Re: Miralem Pjanić

Post by DaysleepeR »

Znamo li šta znači CSKA?

Central Sports Club of the Army
karanana

#7844 Re: Miralem Pjanić

Post by karanana »

avetinja wrote: 26/09/2024 14:43 Krunić i Mujakić igraju u Srbiji pa nikome ništa.

Pjanić je ispao licemjer, jer se protivio igranju prijateljske utakmice sa Rusijom, a sada mu nije problem igrati za CSKA.

Ne treba očekivati od sportaša, glumaca, pjevača i umjetnika da imaju stroge političke principe.
igra ih jos na desetine u srbiji. ipak je to malo drugacije od ovog sad jer rusija je pod sankcijama i vrsi trenutnu agresiju na ukrajinu. ali znam, svaka strana ovde ima argumente koji mogu da stoje.
Karikaturist

#7845 Re: Miralem Pjanić

Post by Karikaturist »

Ma Pjanke je seljacic koji se docepao kesa i nema tu pomoci. Sto bi on razmisljao o tim stvarima, lik je operisan od svega osim od nargile.
ElRe

#7846 Re: Miralem Pjanić

Post by ElRe »

Pjanke je kosmopolit. Rusija prelijepa zemlja, Moskva svjetska metropola u svakom smislu. Koliko je samo EU i USA igrača u ruskim klubovima?

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7847 Re: Miralem Pjanić

Post by plain vanilla »

Mire ima misiju, ide da ih oslabi :mrgreen:
Tito_i_Partija

#7848 Re: Miralem Pjanić

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 26/09/2024 09:51

možda da im se zahvali?
Kako je krenulo, biće i toga. Al' prvo ide kašika u ruke i ručanje onoga što je pokakio:
Konačno, u Rusiji nisu zaboravili Pjanićevu izjavu prije dvije godine kada je zajedno s Edinom Džekom odbio igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije zbog agresije njihove zemlje na Ukrajinu, a sada je to opravdao riječima:

"Znam da sada mnogi raspravljaju o mojim riječima od prije dvije godine, ali nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog nogometa. Žao mi je ako je moj govor nekoga uvrijedio, pa sam spreman da se izvinim. Naravno, sada nije najbolji trenutak za ruski nogomet zbog suspenzije. I žao mi je što se to dešava, ali ponavljam - moje ambicije su izuzetno visoke i u okviru nacionalnog prvenstva i Kupa Rusije. U svakom slučaju, nadam se da će se situacija riješiti što je prije moguće. Dolazim iz zemlje u kojoj je svojevremeno bio rat i znam šta je to. I savršeno razumijem kako politika funkcioniše i kako utječe na sport. Međutim, ja sam nogometaš i sva moja pažnja je usmjerena na to da dobro treniram, igram dobro i pomognem CSKA - to je moja misija. Ovo je moj posao koji radim više od 20 godina, a moji treneri i saigrači mogu biti sigurni da ću dati sve od sebe. Čekam sve navijače prekosutra na utakmici sa Ahmatom, gdje ću dijeliti autograme", kazao je Pjanić za zvanični sajt CSKA.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/pjani ... /240926138
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7849 Re: Miralem Pjanić

Post by _BataZiv_0809 »

Hehe kako se u zivotu sve promijeni naglavacke.
karanana

#7850 Re: Miralem Pjanić

Post by karanana »

zar je frajer toliko gladan i sirotinja da se mora ovako omalovazavat za par rubalja.
fudbalski: vjerovatno ce ga potjerat do proljeca.
Post Reply